Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta QV  (Okunma sayısı 1515 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Spider916

• Membro
Giulietta QV
« : 03 Mart 2020, 19:29:33 »
Değerli arkadaşlar;

İlk nesil 1.75 TBI  Giulietta QV ile ilgili görüşlerinizi rica ediyorum.

Malzeme kalitesi , performans , dayanıklılık , klasik olabilme potansiyeli vb

Teşekkürler 
96 Spider 916 2.0 TS Alfa Rosso 🍀 🕷(2017-2020)
06 GT 2.0 JTS Jamara Black (Güncel)

balesanist

• Membro
Ynt: Giulietta QV
« #1 : 03 Mart 2020, 19:45:46 »
@alberto önden buyur kardeşim
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

harunkocak

• Membro
« #2 : 03 Mart 2020, 20:56:07 »
Temizini bulabilirsen güzel araba ama maalesef bulmak çok zor. Şuan satılık iki tane qv var ilanda ama fiyatları gerçekçi degil    Çok aşırı yüksek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

alberto

• Membro
« #3 : 03 Mart 2020, 21:34:20 »
@spider916

Yaklaşık 7-8 aydır QV sahibiyim. Aracımın seceresi temiz düşük kilometreye sahip. Ülkemizdeki en nadide araçlardan birisi.

Gerek geçen yıllar gerekse de aracın pek fazla kullanılmamış olmasından mütevellit bir takım problemler çıkarmıyor değil.

Öncelikle parça fiyatları ciddi yüksek. Yüksekliğinin yanı sıra; siparişini verdiğin parçalar genellikle İtalya siparişi. Bu durumda yeri geldiğinde 1 aya varan bekleme süresi demek.

Mekanik parçaların %80’i 1.4 MA ve 1.6JTD ile tamamen farklı. ‘Aynı araba parçaları da aynıdır.’ diye düşünmek büyük bir yanılgı.

Diğer konulara değinecek olursam:

Sürüş zevki, ve hissiyatı harika. Ayrıca aksesuar olarak çok güzel eklentiler yapabiliyorsun. Proje yapılabilecek en güzel otomobillerden birisi. Günümüzde temizi oldukça azaldığından ileride modern klasik olacak bir otomobil.

Fiyatlar konusunda da; bu tarz araçların belli bir fiyatı yoktur. Bu tarz araçların fiyatlarını satıcının belirlediği fiyat ile alıcının hevesi belirler.

Fiyatları çok pahalı demek pek doğru değil bana göre. Zira standart bir Giulietta’nın fiyatı 90-100k bandına yanamışken 110-120k’ya Giulietta QV düşünmek sukütu hayalden başka bir şey olmaz.

Ayrıca bu forumdaki bazı arkadaşları da anlamak mümkün değil.

Herkes aracını satmaya gelince burnundan kıl aldırmazken; birisi aracını ilana koyduğunda yapılan yorumlar bana göre çok yanlış. Bugün eminim ilandaki arabalara çok pahalı diyenler kendilerinde aynı araç olsa malum sitedeki fiyatların altında bir rakam yazmazlar.

Umarım zevkine ve bütçenize uygun güzel bir araç bulursunuz.

İlandaki iki aracıda biliyorum. İki araç içinde şansınızı denemenizde fayda var. Zira her ikiside çok düzgün ve temiz araçlar.

2007 Volvo C70 2.5 T5
2004 Peugeot 206 1.4 HDI Feeline
2007 Alfa Romeo 159 Distinctive-Plus 1.9 JTD-m
2011 Alfa Romeo MiTo 1.4 Tjet
2018 Audi A3 Sportback
2011 Alfa Romeo Giulietta Distinctive 1.4 MA
2013 Mini Cooper Paceman S
2011 Alfa Romeo Giulietta 1.75 TBI Quadrifoglio Verde
2011 Mercedes-Benz E250 Coupe AMG
2006 Alfa Romeo GT 3.2 V6

Spider916

• Membro
« #4 : 03 Mart 2020, 21:39:59 »
Teşekkürler @alberto

alihan

• Membro
« #5 : 03 Mart 2020, 23:09:09 »
@spider916

Yaklaşık 4 aydır Giulietta qv 2011 kullanmaktayım. Günlük araç olarak kullanıyorum. Gönül isterki al koy garaja sadece haftasonları keyif aracı olarak kullan fakat maalesef öyle bir şansım yok. Aracı aldığımdan bu yana aktif olarak kullanıyorum. Aracım geçmişi bilinen bir araç ve zamanında Okan abi aksesuar anlamımda yapılması gereken neredeyse her noktasına sihirli dokunuşlarda bulunduğu için şuan ekleyecek pek bir şey bulamıyorum. 

Benim aracımın şuan km si 120k civarında. Aldığımda araçta abs beyni arızası mevcuttu. Yetkili serviste değişimi yapıldı. Parça Bursa fabrikada mevcuttu ve herhangi bir bekleme yaşamadım. Onun dışında motor ile ilgili herhangi bir parça ihtiyacım olmadı çok şükür. Eğer temiz olduğunu düşündüğün bakımları ve geçmişi bilinen temiz bir QV bulursan imkanların el veriyorsa kesinlikle tavsiye ederim.

Ben Antalya da yaşıyorum, İstanbulda ki arkadaşlar kadar şanslı değilim hem parça hem usta hemde tecrübeli arkadaşlar var orada. Ben buna rağmen düşünmedim aldım. Ve aldığıma pişman olmadım. Zaten böyle bir aracı alacak kişininde açıkçası arabadan anlamayan veya bakımdan bakıma aracıyla ilgilenen birisi olacağını sanmıyorum.

8 bin km lik  kullanıcı yorumum olarak iyi ki böyle bir araca sahip olabilmişim diyorum ki zaten 1 yıl hayalini kurdum desem yalan olmaz :)

Tabiki işte misal veriyorum balata değişimi olacak standart giulietta 250 tl ise QV 1000 lira oluyor. Ama orjinal için konuşuyorum tabiki. Birde ben öyle hissediyorum belki başka arkadaşlar farklı düşünebilir böyle özel bir araca yan sanayi veya orjinal dışında farklı bir marka parça takmak veya taktırmak sanki bana araca ihanet ediyormuş hissi veriyor :)

@alberto da fiyat konusunda gerekli açıklamayı yapmış. Bu tarz araçlarda piyasası  şudur demek yanlış olur sayısı oldukça az ve temizi daha da az olan bir araç olduğu için sevdalısı ne kadar verebilirse o kadar fiyat olur. Kimi zaman 1 yıl bekler satılmaz kimi zaman 3 gün sonra satılır. Kimi zaman ilana koyulmadan satılır.

Klasik olma konusunda bence şuan için erken klasik olması , ama eminim ki 20 yıl sonra az sayıda nadide araçlardan biri olacaktır. Ama şuanda bile QV ye sahip olmak beni mutlu ediyor. Ben piyasada çok olan herkesin sevdiği araçları pek sevmiyorum. İnsanların ön yargılı davrandığı giuliettaların nadir bir aracına sahip olabildim.

Performans sürüş dinamikleri ve zevk konusunda fazlasıyla tatmin edici bana göre. Bastığın zaman araç seni hiç utandırmıyor. Her direksiyona oturduğumda yüzümde tatlı bir gülümseme oluşturuyor. Bana bir aracın sahibine sunacağı herşeyi sunduğu kanaatinde olduğum için mutluyum. Kiminin ihtiyaçları farklıdır mutlu etmez. Kimisi araçta mutluluğunu aramaz ama ben mutlu oluyorum.

Malzeme kalitesi bence gayet güzel 9 yaşında bir araç olmasına rağmen içine binen dışından bakan insanlar aracı yeni zannediyor yolda soranlar oluyor sıfır mı diye tabi bunda önceden özenle bakılmış olmasının önemi büyük. Ayrıca malum sitede bir ilan var ve benim gördüğüm kadarı ile temiz duruyor canlı görmedim geçmişini bilemiyorum tabi.

Ayrıca yakıt konusunda da korkulacak derecede bir yakıtı yok standart benzinli bir araçtan 15 kuruş fazla yakıyor. Hem gündelik hem spor bir araç.
Uzun uzun duygularımı aktarmaya çalıştım yorduysam affola.

Herkese iyi akşamlar, iyi forumlar ,iyi Alfalar

2011 Giulietta QV

harunkocak

• Membro
« #6 : 04 Mart 2020, 00:18:50 »
Araç hakkındaki yorumlara katılıyorum. Ama kesinlikle fiyat olarak 180.000 tl civarında olan bir araç degil. kimse kendini kandırmasın. Bu tamamen benin şahsi düşüncem. Yorum yazan arkadaşlar araç sahibi oldukları için fiyatın yüksek olmasını normal olarak görüyor olabilir ama 5-6 ay önce 90 bin tl civarındaydı. Son 6 ay içinde hangi araç iki katı fiyat artışı yaşadı?

kaanromeo

• Membro
« #7 : 04 Mart 2020, 03:23:26 »
ilk galeri yukselti fiyati 130 bin tl ye satilik araci aldi.
Tabi kaça aldi alirken ne öldurmustur ama yok piyasasi yok zarti yok zurtu yok diye

1 hafta gecmedi 180 bin fiyatla ayni araci ilana koydu.
Araç birde boş standart qv paket, bose xenon hicbirsey yok.

O parayi giu qv ye verirmiyim? ben vermem.
170 lik dolu temiz manuel giu alirim  araç 260 basmas ama vergisiyle yakitiyla bakim masrafi avantajiyla
235 basar yeter.
 0-100  de de 1 sn fark var 170 lik ile arasinda yaktigi kadar kaçmiyor ,kasa agir oldugu icin ayni motor 4c de harikalar yaratiyor kasa hafif oldugu icin.

devirsever

• Membro
« #8 : 04 Mart 2020, 10:28:47 »
Bende o parayi verecegime egea 1.4 fire alirim, 0-100 4~5sn yavas olsun, zaten 200 basmiyorum parca bol, oda 4 teker buda  :D

Qv diyoruz arkadaslar, parasi yeten alir biner ohhh misss... Satan ucuza satmazsa 180de eder 200de, ișki alicisi olsun.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

Testarossa

• Membro
« #9 : 04 Mart 2020, 11:10:20 »
1.75  motordan 240 hp 340NM daha ne olabilir.
Ben torkunu duyunca çok şaşırdım kaç benzinli araba var 340 torklu 1.8?
Semy synthetic hater

205 55 16 hater

murat

• Amministratore
« #10 : 04 Mart 2020, 11:21:59 »
QV kullanıcıları değerli deneyimlerini paylaşmışlar zaten. Fiyat konusu çok spesifik bir konudur, bu konuda bir standart olmadığından herkes kendi değer ve algılarına göre yorum yapabilir. Forumda çokça cereyan eden bize göre sonuçsuz tartışmalar oluyor bunlar genellikle...

Kendi fikirlerimi belirteyim ben: Mk1 yerine Mk2 bulmaya çalışırdım mümkünse. Hem donanımsal hem de bazı teknik iyileştirmeler içerir. Fazla ödemeyi de göze alırdım ki bana göre şu an QV için istenen paralar da gayet normal.

Klasik olur mu? Bana göre değildir bir başkası klasik olarak görür ancak genel kanının oluşması uzun yıllar alır. Örneğin bana göre bir aracın klasik olma ihtimali sadece performanslı bir araç olması ile ölçülmüyor maalesef ve yine bence Alfa'nın son yıllarda ürettiği modellerden kısa zamanda klasik (efsane) olacaklar şunlar: 8C, 4C, Gulia Q ve evvelsi gün tanıtılan GTA ve GTAm
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

stan

• Membro
« #11 : 04 Mart 2020, 11:29:19 »
Giu QV oldukca ozel bir araba bence, kapabilitesini sorgulamak cok dogru degil diye dusunuyorum.

Fakat hem fiyatlarin nispeten artmasi (ki hakkidir), hem de parca bulma konusunda olasi sikintilar (ki bence bu onemli bir nokta), 1,4 multiair 170lik giu alip, kilitli mekanik diff, yazilim veya box, cooler, dv, filtre, guzel bir suspansiyon ile ciddi hizli olabilir. Qv'den pek eksigi kalmaz, bazi noktalarda artisi bile olur.

Bu da baska bir bakis acisi olarak burada kalsin.

kaanromeo

• Membro
« #12 : 04 Mart 2020, 11:57:17 »
Bende o parayi verecegime egea 1.4 fire alirim, 0-100 4~5sn yavas olsun, zaten 200 basmiyorum parca bol, oda 4 teker buda  :D

Qv diyoruz arkadaslar, parasi yeten alir biner ohhh misss... Satan ucuza satmazsa 180de eder 200de, ișki alicisi olsun.

Teknik bilginiz yoksa sırf yazmak için yazmayin arkadaşlar
Õrnek verdigin 1.4 egea motoru atmosferik olup 160 gorunce sahibi sevincten ciglik atar...

Giu qv ile 170 lik giu arasinda bmw 3.16 ile m3 farki varmis gibide yapip birbirimizi kandirmayalim...

Şunu deseniz anlarim dizel giu ile qv arasinda daglar kadar fark vardir.

Spider916

• Membro
« #13 : 04 Mart 2020, 12:07:50 »
Herkese belirtmis olduklari degerli gorusleri icin tesekkur ederim.

Fiyat konusu ile ilgili ben sorum icerisinde birsey belirtmedim ama bazi arkadaslarimiz fiyat ve eder gibi konularda da goruslerini belirtmis , onlara da tesekkur ederim.

Su an genel olarak otomobil piyasasinda fiyat ile ilgili sahsi kanaatimce cok anlasilir olmayan isler donuyor ama bu demek degilki niche tabir edilen ozel otomobillerin fiyatlarina az veya cok diyebilelim.Bence ciddi alinmaya niyetlenilir ise sahibi ile saygi cercevesi icerisinde oturulur guzelce fiyat konusu gorusulur ve ortak bir noktada bulusulup araci alma asamasina gecilir.En azindan ben boyle bir yolu tercih ederim.

Turkiye`de bulundugum 15 gun icerisinde havalar cok da iyi olmasa da Ocak ay`i icerisinde bazen ihtiyac oldugu icin bazen de sadece zevkine ya sabah cok erken saatlerde ya da aksam sakin saatlerde 916 Spider`imin uzerinden hic inmedim.Araba konusu benim icin gercekten surus keyfi ve surucu odakli olmasi demektir o yuzden niche tabir edilebilecek ikinci bir araci da garajima katmayi planliyorum (aklimdaki bir diger alternatif Maserati 3200 GT)

Herkese degerli gorusleri icin tekrar cok tesekkur ederim

Saygilar

GoogleTagged