@spider916
Yaklaşık 4 aydır Giulietta qv 2011 kullanmaktayım. Günlük araç olarak kullanıyorum. Gönül isterki al koy garaja sadece haftasonları keyif aracı olarak kullan fakat maalesef öyle bir şansım yok. Aracı aldığımdan bu yana aktif olarak kullanıyorum. Aracım geçmişi bilinen bir araç ve zamanında Okan abi aksesuar anlamımda yapılması gereken neredeyse her noktasına sihirli dokunuşlarda bulunduğu için şuan ekleyecek pek bir şey bulamıyorum.
Benim aracımın şuan km si 120k civarında. Aldığımda araçta abs beyni arızası mevcuttu. Yetkili serviste değişimi yapıldı. Parça Bursa fabrikada mevcuttu ve herhangi bir bekleme yaşamadım. Onun dışında motor ile ilgili herhangi bir parça ihtiyacım olmadı çok şükür. Eğer temiz olduğunu düşündüğün bakımları ve geçmişi bilinen temiz bir QV bulursan imkanların el veriyorsa kesinlikle tavsiye ederim.
Ben Antalya da yaşıyorum, İstanbulda ki arkadaşlar kadar şanslı değilim hem parça hem usta hemde tecrübeli arkadaşlar var orada. Ben buna rağmen düşünmedim aldım. Ve aldığıma pişman olmadım. Zaten böyle bir aracı alacak kişininde açıkçası arabadan anlamayan veya bakımdan bakıma aracıyla ilgilenen birisi olacağını sanmıyorum.
8 bin km lik kullanıcı yorumum olarak iyi ki böyle bir araca sahip olabilmişim diyorum ki zaten 1 yıl hayalini kurdum desem yalan olmaz
Tabiki işte misal veriyorum balata değişimi olacak standart giulietta 250 tl ise QV 1000 lira oluyor. Ama orjinal için konuşuyorum tabiki. Birde ben öyle hissediyorum belki başka arkadaşlar farklı düşünebilir böyle özel bir araca yan sanayi veya orjinal dışında farklı bir marka parça takmak veya taktırmak sanki bana araca ihanet ediyormuş hissi veriyor

@alberto da fiyat konusunda gerekli açıklamayı yapmış. Bu tarz araçlarda piyasası şudur demek yanlış olur sayısı oldukça az ve temizi daha da az olan bir araç olduğu için sevdalısı ne kadar verebilirse o kadar fiyat olur. Kimi zaman 1 yıl bekler satılmaz kimi zaman 3 gün sonra satılır. Kimi zaman ilana koyulmadan satılır.
Klasik olma konusunda bence şuan için erken klasik olması , ama eminim ki 20 yıl sonra az sayıda nadide araçlardan biri olacaktır. Ama şuanda bile QV ye sahip olmak beni mutlu ediyor. Ben piyasada çok olan herkesin sevdiği araçları pek sevmiyorum. İnsanların ön yargılı davrandığı giuliettaların nadir bir aracına sahip olabildim.
Performans sürüş dinamikleri ve zevk konusunda fazlasıyla tatmin edici bana göre. Bastığın zaman araç seni hiç utandırmıyor. Her direksiyona oturduğumda yüzümde tatlı bir gülümseme oluşturuyor. Bana bir aracın sahibine sunacağı herşeyi sunduğu kanaatinde olduğum için mutluyum. Kiminin ihtiyaçları farklıdır mutlu etmez. Kimisi araçta mutluluğunu aramaz ama ben mutlu oluyorum.
Malzeme kalitesi bence gayet güzel 9 yaşında bir araç olmasına rağmen içine binen dışından bakan insanlar aracı yeni zannediyor yolda soranlar oluyor sıfır mı diye tabi bunda önceden özenle bakılmış olmasının önemi büyük. Ayrıca malum sitede bir ilan var ve benim gördüğüm kadarı ile temiz duruyor canlı görmedim geçmişini bilemiyorum tabi.
Ayrıca yakıt konusunda da korkulacak derecede bir yakıtı yok standart benzinli bir araçtan 15 kuruş fazla yakıyor. Hem gündelik hem spor bir araç.
Uzun uzun duygularımı aktarmaya çalıştım yorduysam affola.
Herkese iyi akşamlar, iyi forumlar ,iyi Alfalar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi