Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta - Radyatör Suyu Eksiltme Sorunu  (Okunma sayısı 1537 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sahinalkin

• Membro
Giulietta - Radyatör Suyu Eksiltme Sorunu
« : 28 Aralık 2017, 20:13:40 »
Merhaba,

2011 model dizel Giulietta aracimda radyatör suyu eksiltme sorunu yaşıyorum. Bir akşam herhangi bir belirti göstermeden ve bariz bir sebep olmadan şunlar oldu:

- Marşı çevirdiğimde akü boşalmış gibi güçten düşerek motor çalışmadı. Bir süre sonra tekrar denedim motor çalıştı,
- Harekete geçtikten 5-6 dakika içinde egsozdan beyaz duman atmaya başladı. Zamanla duman miktarı arkadaki aracın görüşünü kapatacak kadar arttı,
- Motor harareti yükseldi. Durdum, bir süre bekledikten sonra radyatör suyunu kontrol ettim ve eksildiğini gördüm. Suyun renginde bir farklılık görmedim,
- Motor yağının renginde de sıradışı bir şey yoktu,
- Bu arada bu olay öncesinde, yazın 4.8l/100km civarı olan ortalama yakıt sarfiyatım 6l civarına cıkmıştı. Mevsim değişikliğine yormuştum. Ayrıca son dönemde motoru ilk çalıştırdığımda duymaya başladığım  yüksek titreşim dikkatimi çekmeye başlamıştı.

Daha sonraki günlerde su seviyesini kontrol altında tutarak kısa mesafede kullanmaya devam ettim ve şunları gözlemledim:

- 6-8 Kullanımın birinde egsozda bir miktar  su gördüm. Hiç birinde yağ görmedim,
- Bunların tamamında radyatör suyunda az ya da çok su eksilme gördüm,
- Arabanın altında ya da iç taban döşemesinde bir akıntı izine rastlamadım,
- Hararet normal seviyeye geldiğinde (90C) beyaz dumanın arttığını gördüm,
- Klimayı açtığımda dumanın azaldığını gördüm,
- 2 Bin devir üzerinde dumanın azaldığını gördüm - EGR çalışmasını okuduktan sonra bir kere buna dikkat etmiştim...

Servise gidip inceledik. Motor contası, silindir kapağı ya da EGR muhtemel sorunlar. Yılbaşı sonrasında detaylı inceleme ve onarımı için de sözleştik ama forumda buna benzer bir tecrübesi olan var mıdır?

EGR ve soğitucusu üzerine burada ve yabancı kaynaklarda benzer sorunlara denk geldim ama kendi durumumda bunlardaki gibi EGR etrafında su sızıntısına rastlamadığım için fikir almak istedim.

Şimdiden teşekkürler.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Dellobaltino

• Membro
Ynt: Giulietta - Radyatör Suyu Eksiltme Sorunu
« #1 : 28 Aralık 2017, 20:51:02 »
Su farkli yerlerden eksiltebilir: radyatör,yağ sogutucusu,devirdaim,kapak contasi,kalorifer petegi, hortumlar borular bağlanti elemanlari v.s yalniz egsozdan yogun beyaz duman contaya işaret ediyor.yanma işlemine su kariştigini gösterir.başka yerden olsa damlama akma şeklinde eksilirdi.zaten antifiriz ayirdedici turuncu rengiyle kaçagi gösterirdi.ben ayni durumu daha önce farkli aracimda yaşamistim.arada su eksiltiyordu ilave ediyordum.sonra bigün yolda hararet yükseldi ve egsozdan yogun beyaz dumanla birlikte su ilave ede ede motorcuya zor atmistim kendimi.kapak açildi conta değişti.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muhammet

• Membro
« #2 : 01 Ocak 2018, 22:48:45 »
Egr soğutucu delik veya çatlak bu iyi ihtimal kötüsü motor kapak contası :(
seninde sıran gelecek

fluhayat

• Membro
« #3 : 02 Ocak 2018, 00:00:55 »
Geçmiş olsun. sanırım o beyaz duman buharlaşan suyun dumanı..klimayı açtığında dumanda azalma olur çünkü klima açıkken hararet düşer motorda. conta yakmış gibi duruyor. suyun depo kapağını açınca fokurdama meydana geldiyse büyük olasılıkla odur. benim de başıma gelmişti.umarım motor kapağında sorun yoktur ki sanmıyorum. tekrardan geçmiş olsun.
alfa romeo 2004 156 distinctive

sahinalkin

• Membro
« #4 : 04 Ocak 2018, 19:29:00 »
Yorumlariniz icin tesekkurler arkadaslar. Onarim sonrasindaki güncellemeleri de paylasacagim. Iyi aksamlar.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GoogleTagged