Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta Rolanti Sorunu & Fakir Yakıt Uyarısı, MAP Sensör Hatası (P0171, P0106)  (Okunma sayısı 831 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okucuk34

• Membro
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık bir ay önce Giulietta sahibi oldum. 1.4 Multiair 170hp TCT. Arabamı çok seviyorum. Gidişi, duruşu beni çok cezbetmişti almayı düşündüğümde de...  :clover:

P0171 ve P0106 kodlarını aldım yakın zamanda ve MAP sensörü değiştirdik. Şu an gözlemdeyim ve tekrar yaşamadım henüz. Fakat sebebi ne olabilir?

Ayrıca vites N'deyken veya P'deyken devir göstergesi 1500'lere kadar yükseliyor. Üstelik motor sıcak. Işıkta falan durduğumda da durum aynı.

Bu şekilde sorunlarım var. Bu durumları daha önce deneyimlemiş veya forumda rastlamış arkadaşlarımın yardımlarına muhtacım.

Sevgiler.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

stormvalley

• Membro
Öncelikle geçmiş olsun, umarım kolaylıkla çözüme ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki linkte yer alan arıza kodları ve muhtemel çözümlerine bakıldığında belki size yardımcı olacak bilgiler elde edilebilir.

Burada yer alan bilgiler kontrol edildiğinde;
P0171 için öncelikle oksijen sensörü, enjektörler ve egzos manifoltunun bağlantıları ve sensörleri ve en son olarak da ECU kontrol ederek ilerlenebilir.
P0106 için ise MAP sensörü değişmesine rağmen hala arıza kodu görünüyorsa genel kablo bağlantıları kontrol edilmesi gerektiği sonrasında da ileri adımlar olarak zamanlama ve gaz kelebeğini de (kendi yorumum) kontrol edilmesinin gerekebileceği görünüyor.

Tabi bunlar benim, yani profesyonel olmayan bir kullanıcının yorumladığı doğrulukta bilgiler, yine de bu araçları iyi tanıyan bir servisten yardım almak en sağlıklı çözüm olabilir.

https://www.mitoregister.com/fileadmin/MitoRegister/Docs/HowTo_Guides_Useful_Info/Error_Codes_1_4_MultiAir_published_v1.pdf

okucuk34

• Membro
Teşekkür ederim yazdıklarınız için gaz kelebeğine bakıldı sorun yok gözüküyor.

Usta bi yerden hava alıyor her yere baktım ama henüz bişey bulamadım dedi. Sensörleri değiştirip denedi. P0235 kodu eklendi bugün arıza kayıtlarına.

Sorunu halen çözemedik

stormvalley

• Membro
Selamlar,

İnsanın canı sıkılıyor, çok defa yaşayan biri olarak çok iyi anlıyorum açıkçası.
P0235 kodu turbo basınç sensörü ile ECU arasındaki elektrik bağlantılarında bir problem olduğunu (muhtemelen kısa devre) tarif ediyor.
Tüm arıza kodlarının yorumunda bir şekilde bizi ECU'ya yönlendirdiğini görüyorum. Bu sebeple eğer bulunabilirse farklı bir ECU ile deneme yapmakta fayda olabilir.
Bu arada eğer aracınız AlfaRomeo servisinde değil de araç ile tecrübesi az olan bir servisle çalışıyorsanız da zorluk yaşayabilirsiniz.

Umarım hızlıca ve zahmetsizce çözüme ulaşırsınız.

okucuk34

• Membro
Selamlar,

İnsanın canı sıkılıyor, çok defa yaşayan biri olarak çok iyi anlıyorum açıkçası.
P0235 kodu turbo basınç sensörü ile ECU arasındaki elektrik bağlantılarında bir problem olduğunu (muhtemelen kısa devre) tarif ediyor.
Tüm arıza kodlarının yorumunda bir şekilde bizi ECU'ya yönlendirdiğini görüyorum. Bu sebeple eğer bulunabilirse farklı bir ECU ile deneme yapmakta fayda olabilir.
Bu arada eğer aracınız AlfaRomeo servisinde değil de araç ile tecrübesi az olan bir servisle çalışıyorsanız da zorluk yaşayabilirsiniz.

Umarım hızlıca ve zahmetsizce çözüme ulaşırsınız.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Hala sorunu çözemedik malesef. Başka tavsiyesiniz ve öneriniz var mı?

GoogleTagged