Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta Stop Lambası Sorunu  (Okunma sayısı 4056 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onurkaymaz

• Membro
Giulietta Stop Lambası Sorunu
« : 31 Temmuz 2019, 09:38:09 »
Merhabalar. Giulietta aracımın sol arka iç stop lambasındaki led şeridi bu sabah yanmamaya başladı. Halojen ampullerde problem yok. Geri vites ve sis farı ampulleri sorunsuz çalışıyor. Bagaj kapağındaki stop lambasını komple söktüm ve dışarıda soketten elektrik verdiğim, ledlerin tamamı sorunsuz bir şekilde yandı. Bidldiğim kadarıyla bagajdaki sağ stop lambasınada elektrik soldan gidiyor. Nasıl olurda sol taraf yanmaz sağ taraf yanar anlayamadım. Bu tarz bir arıza ile pek karşılaşan olmamış galiba ama tecrübesi olan birileri olurda yardım edebilirse sevinirim. İyi günler, iyi forumlar. :alfisti:
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

kaanromeo

• Membro
Ynt: Giulietta Stop Lambası Sorunu
« #1 : 31 Temmuz 2019, 09:50:12 »
Kablo kopmuş bagaj aç kapa aç aç kapa yaptıkça elektrikçi halleder benimde başıma gelmişti.

ufuksrl

• Membro
« #2 : 31 Temmuz 2019, 09:55:35 »
Bagaj menteşelerinin yanında siyah bir kauçuk kılıf içinde kablo demeti var. Onu açıp kopan kabloların tamiri gereklidir. Basit bir işlem. Kolay gelsin.

Onurkaymaz

• Membro
« #3 : 31 Temmuz 2019, 10:22:40 »
Bu kabloların orjinal hali böyle kopuyorsa tamir edilmiş lehimlenmiş halleri çok daha hızlı kopmaz mı? Bu kadar düşük malzeme kalitesi daha önce hiç rastlamadığım bir şey.

admin

• Amministratore
« #4 : 31 Temmuz 2019, 18:04:26 »
Bu kabloların orjinal hali böyle kopuyorsa tamir edilmiş lehimlenmiş halleri çok daha hızlı kopmaz mı? Bu kadar düşük malzeme kalitesi daha önce hiç rastlamadığım bir şey.

Fiat 500, Fiat Punto, Fiat Bravo, MiTo ve Giulietta'daki az sorundan biridir. Tamir edilebilir, yenisi alınabilir. Yurtdışında orijinale göre daha dayanıklı satılan ürünler var, imkanınız var ise onlara yönelebilirsiniz.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Onurkaymaz

• Membro
« #5 : 31 Temmuz 2019, 21:10:34 »
Fiat 500, Fiat Punto, Fiat Bravo, MiTo ve Giulietta'daki az sorundan biridir. Tamir edilebilir, yenisi alınabilir. Yurtdışında orijinale göre daha dayanıklı satılan ürünler var, imkanınız var ise onlara yönelebilirsiniz.
Hocam ürün derken kastınız tam olarak ne? Neyin yenisi alınabilir kablolamada problem var. Bende kesinleştirdim bu durumu zaten bagajı açarken 45 derece civarında ledler yanıp tekrar sönüyor. Bagaj kapağından tavana geçişi sağlayan körüğün içindeki kablolarda değil mi sorun? Yenisi alınabilecek bir şey varsa almak isterim bende. Elektrikçileri bu iş için bile arabama sokmak istemiyorum.

agucba

• Amministratore
« #6 : 31 Temmuz 2019, 23:05:35 »
Hocam ürün derken kastınız tam olarak ne? Neyin yenisi alınabilir kablolamada problem var. Bende kesinleştirdim bu durumu zaten bagajı açarken 45 derece civarında ledler yanıp tekrar sönüyor. Bagaj kapağından tavana geçişi sağlayan körüğün içindeki kablolarda değil mi sorun? Yenisi alınabilecek bir şey varsa almak isterim bende. Elektrikçileri bu iş için bile arabama sokmak istemiyorum.
www.alfayedek.net 'e bir sorun isterseniz.

Kablo demeti aşağıdaki gibidir.

Tapatalk Bericht

///////////////

Onurkaymaz

• Membro
« #7 : 01 Ağustos 2019, 02:30:48 »
www.alfayedek.net 'e bir sorun isterseniz.

Kablo demeti aşağıdaki gibidir.

Tapatalk Bericht
Çok teşekkürler. Böyle bir yedek parça olmasına çok sevindim. Şimdi bunu bulması kaldı.  :D

Onurkaymaz

• Membro
« #8 : 05 Ağustos 2019, 11:45:59 »
Tekrar merhabalar. Bu pazar problemi hallettim. Bagajın içindeki sol iç ve üçüncü fren lambasının altındaki trimi söktüm. Kablo körüğünü çıkardım ve kabloları tek tek elimle çekerek kopma var mı diye denedim. Üç adet kablom kopmuş; bagaj açma butonunun kablosu, bagaj iç aydınlatma kablosu , sol iç stop lambası (ledlere giden kablo). İncelediğimde kabloların yan keski ile kesilmiş gibi koptuğunu gördüm ve nereye sıkıştığını anlamadım. Yinede körüüğün içine bir adet hava hortumu sokarak 3 adet kablo geçirdim ve hava hortumunu çıkardım. Daha sonra içeri soktuğum sağlam kabloların ve kopan kabloların uçlarını güzelce açıp pabuç bağladım ve pabuçları birbirine taktım. Denediğimde tüm aksamlar çalıştı. Sağa sola değmemesi için pabuçların üzerine makaron geçirerek ısıtıp yapıştırdım. Körüğü kapakları ve trimleri yerine taktım. Şuan sorunsuz çalışıyor her şey. Fotoğraflarda var ama foruma fotoğraf eklemeyi bilmiyorum. Teşekkürler çözümü söyleyen herkese.

Onurkaymaz

• Membro
« #9 : 15 Ağustos 2019, 11:02:24 »
Bu problemle karşılaşan veya karşılaşabilecek arkadaşlar için  referans olması açısından fotoğrafları ekledim.

Theillest

• Membro
« #10 : 15 Ağustos 2019, 11:37:49 »
Tekrar merhabalar. Bu pazar problemi hallettim. Bagajın içindeki sol iç ve üçüncü fren lambasının altındaki trimi söktüm. Kablo körüğünü çıkardım ve kabloları tek tek elimle çekerek kopma var mı diye denedim. Üç adet kablom kopmuş; bagaj açma butonunun kablosu, bagaj iç aydınlatma kablosu , sol iç stop lambası (ledlere giden kablo). İncelediğimde kabloların yan keski ile kesilmiş gibi koptuğunu gördüm ve nereye sıkıştığını anlamadım. Yinede körüüğün içine bir adet hava hortumu sokarak 3 adet kablo geçirdim ve hava hortumunu çıkardım. Daha sonra içeri soktuğum sağlam kabloların ve kopan kabloların uçlarını güzelce açıp pabuç bağladım ve pabuçları birbirine taktım. Denediğimde tüm aksamlar çalıştı. Sağa sola değmemesi için pabuçların üzerine makaron geçirerek ısıtıp yapıştırdım. Körüğü kapakları ve trimleri yerine taktım. Şuan sorunsuz çalışıyor her şey. Fotoğraflarda var ama foruma fotoğraf eklemeyi bilmiyorum. Teşekkürler çözümü söyleyen herkese.
Elinize sağlık küçük bi işlem elektrikciye gitmeyip kendiniz halletmeniz çok daha güzel olmuş inanın Makaron fln elektrikci sizin kadar uğraşmaz bantlar geçerdi :)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onurkaymaz

• Membro
« #11 : 15 Ağustos 2019, 11:55:17 »
Katılıyorum hocam teşekkürler.

Elinize sağlık küçük bi işlem elektrikciye gitmeyip kendiniz halletmeniz çok daha güzel olmuş inanın Makaron fln elektrikci sizin kadar uğraşmaz bantlar geçerdi :)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GoogleTagged