Selamlar, yaklaşık 1 senedir severek kullandığım aracımda son zamanlarda bazı problemler yaşıyorum.
Birkaç ay önce ortada hiçbir problem yokken ve henüz bakımları yeni yapılmışken 120km hızla normal şekilde seyrederken aniden motor arıza lambası yaktı. Kenara çekip stop ettim, bir süre sonra çalıştırdığımda ışık sönmüştü ve 300 km kadar yol gittim. Ertesi gün tekrar aynı problem yaşandı.
OBD ile bilgisayara bağlayıp kontrol ettiğimde aşağıdaki hatayı aldım. Arızayı sildiğimde araçta herhangi bir problem yok, fakat arıza lambasını yaktığında 160 170 km'nin üzerine çıkamıyorum ve çekişten ciddi anlamda düşüyor. Atmosferik herhangi bir araba gibi gidiyor diyeyim.
Magneti Marelli IAW 8GMF CF5/EOBD Injection (1.4 16V)
ISO Code: 7A 07 C4 0B 25
Errors found:
P1063-71 - 3.silindir UniAir calistirma elektrovalf sinyali
P0236-62 - Hava besleme hatti anormalligi
Birkaç yeri aradım ve problemin MultiAir'de de olduğunu söylediler. Fakat şüphelerim var ve danışmak istedim.
Eğer bu detaylar önemliyse ; Araçta LPG yok, Shell ve Opet harici herhangi bir yerden yakıt alınmadı, arıza öncesi MultiAir filtresi, bujiler, bobinler orijinalleriyle değişti, araç bakımları en geç 8000 Km'de bir yapıldı. Aracı sürekli sıkıştıran biri değilim, arada sırada uzun yollar haricinde genelde devirli ve yüksek süratlerde kullanmam, ısınmadan hareket etmem, soğumadan stop etmem.
Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.