0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese iyi forumlar , 2007 Gt sahibiyim aracı çok severek ve beğenerek aldım ama yaşadığım bir sorun sebebi ile yaklaşık 3 aydır uğraşıyorum bir sürü usta bir sürü zaman harcadı ve beceremedi. Konu şöyle ben aracı aldığımda abs vdc hatalarını gösterge panelinde görüyordum ama sonra kayboluyordu sonra dikkat ettiğimde abs asr esp ne varsa özellik hiç birinin çalışmadığını farkettim. Meğer ise gösterge panelinden ışıkları körlemişler neyse şuan bütün ışıklar yanıyor. ABS ASR DİREKSİYON El FRENİ makineye bağladığımızda ise abs ile beyin arasında haberleşme yok hatası diyor. ABS beyni dediler yenisi getirttiler taktılar yine beceremediler kodlanmıyor falan bi sürü şey anlattılar. Sonra başka bir Beyinciye gittik parametreler falan hepsini düzgün ben bütün sensörlere ulaşıyorum diyor. Sonra bu iş böyle kaldı beyinci hala yazılımsal falan anlatıyor bişeyler. Forumdaki bir çok konuyu okudum abs vdc hatalarını bagajdaki bir kablo kaçağının bile yapabildiğini , teker sensörlerini , abs ye aküden giden akımla ilgili bile sorun yaşayan ve çözen arkadaşlar olmuş anlattım ustaya ben şimdi ne yapmalıyım lütfen bir yardım
Bursada USta olarak Aytuğ acar ile bir görüş ve sorunu çözeceğine eminim. yine abs vdc ışın fren müşürü abs sensörleri abs beyni veya pompası hatta direksiyon kutusu arızalı ise o bile yakıyor. ki bende mesela vdc yanıyordu. direksiyon kutusunu revizyon yaptık sönmedi sonrasında direksiyon kalibrasyonu yaptırdım servisde o şekilde söndü. tavsiyem önce aytuğ acar a gidip aracı göstermen olacaktır.
Aytuğ Usta ile görüştüm , bir elektronikçiye yönlendirdi. Direksiyon açı sensörü arızalı dedi. Parçayı bulmak için İzmirde Serkan Ustanın numarasını verdi o da açı sensörü arızalanmamış olabilir bir kalibrasyon yaptırdın mı dedi Bursadaki usta açı sensörü arızalı diyor biz denedik diyor. Şimdi parça sökülüp parça numarası ile aratmak gerekiyor. Bursadaki usta da devamlı sallıyor ileri tarihe. Bilmiyorum tıkandım kaldım.
Başlatan agucba « 1 2 » Yedek Parça Temini, Aksesuar ve Modifiye
Başlatan koramiral Alfa Romeo Haber
Başlatan turutm Alınıklar
Başlatan Kibitzer Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan emreozkan Yedek Parça Temini, Aksesuar ve Modifiye