Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: GT Abs ile Beyin arasında haberleşme yok  (Okunma sayısı 1625 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cozturk48

• Membro
GT Abs ile Beyin arasında haberleşme yok
« : 17 Kasım 2022, 14:43:40 »
Herkese iyi forumlar , 2007 Gt sahibiyim aracı çok severek ve beğenerek aldım ama yaşadığım bir sorun sebebi ile yaklaşık 3 aydır uğraşıyorum bir sürü usta bir sürü zaman harcadı ve beceremedi.
Konu şöyle ben aracı aldığımda abs vdc hatalarını gösterge panelinde görüyordum ama sonra kayboluyordu sonra dikkat ettiğimde abs asr esp ne varsa özellik hiç birinin çalışmadığını farkettim. Meğer ise gösterge panelinden ışıkları körlemişler neyse şuan bütün ışıklar yanıyor. ABS ASR DİREKSİYON El FRENİ makineye bağladığımızda ise abs ile beyin arasında haberleşme yok hatası diyor. ABS beyni dediler yenisi getirttiler taktılar yine beceremediler kodlanmıyor falan bi sürü şey anlattılar. Sonra başka bir Beyinciye gittik parametreler falan hepsini düzgün ben bütün sensörlere ulaşıyorum diyor. Sonra bu iş böyle kaldı beyinci hala yazılımsal falan anlatıyor bişeyler. Forumdaki bir çok konuyu okudum abs vdc hatalarını bagajdaki bir kablo kaçağının bile yapabildiğini , teker sensörlerini , abs ye aküden giden akımla ilgili bile sorun yaşayan ve çözen arkadaşlar olmuş anlattım ustaya ben şimdi ne yapmalıyım lütfen bir yardım
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

devirsever

• Membro
Ynt: GT Abs ile Beyin arasında haberleşme yok
« #1 : 17 Kasım 2022, 16:55:55 »
Bursa`dan arkadaslar nereye gitmeniz ve gostermeniz konusunda yardimci olacaklardir, gecmis olsun.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

Pervasiz_7

• Membro
« #2 : 17 Kasım 2022, 17:54:38 »
Geçmiş olsun. İsterseniz öncelikle motor kablo bağlantılarını, akü bağlantılarını, sigorta kutularını ve sigortaları teker teker kontrol ettirin. Bir elektrikçide kaçak kontrolü yaptırabilirsiniz. Aracın kazası olan yerler varsa o bölgedeki sensör ve kablo bağlantıalrına bakabilirsiniz. Araca sonradan eklenmiş elektrikli aksesuar vs varsa bağlantı nokatarına bakabilirsiniz (bağlantı yaparken zarar vermiş olabilirler). Benim 3 noluenkejtör soketi yüzünden sürekli farklı hatalar veriyordu, en son 3 nolu enjektör hatası verdide bulabildik. Sanayide işi çözemeyince yazılımsal diyorlar zaten. Bazen kendiniz çözmek zorunda kalırsınız.
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

erkan

• Membro
« #3 : 17 Kasım 2022, 21:19:21 »
Herkese iyi forumlar , 2007 Gt sahibiyim aracı çok severek ve beğenerek aldım ama yaşadığım bir sorun sebebi ile yaklaşık 3 aydır uğraşıyorum bir sürü usta bir sürü zaman harcadı ve beceremedi.
Konu şöyle ben aracı aldığımda abs vdc hatalarını gösterge panelinde görüyordum ama sonra kayboluyordu sonra dikkat ettiğimde abs asr esp ne varsa özellik hiç birinin çalışmadığını farkettim. Meğer ise gösterge panelinden ışıkları körlemişler neyse şuan bütün ışıklar yanıyor. ABS ASR DİREKSİYON El FRENİ makineye bağladığımızda ise abs ile beyin arasında haberleşme yok hatası diyor. ABS beyni dediler yenisi getirttiler taktılar yine beceremediler kodlanmıyor falan bi sürü şey anlattılar. Sonra başka bir Beyinciye gittik parametreler falan hepsini düzgün ben bütün sensörlere ulaşıyorum diyor. Sonra bu iş böyle kaldı beyinci hala yazılımsal falan anlatıyor bişeyler. Forumdaki bir çok konuyu okudum abs vdc hatalarını bagajdaki bir kablo kaçağının bile yapabildiğini , teker sensörlerini , abs ye aküden giden akımla ilgili bile sorun yaşayan ve çözen arkadaşlar olmuş anlattım ustaya ben şimdi ne yapmalıyım lütfen bir yardım

İstanbul bostancı sanayide carium servis zeki,muhsin usta size  yardımcı olur.Tesisat ile ilgili ilgili sorun olabilir hemen aracın abs beynini elletmeyin.

Kaan

• Membro
« #4 : 18 Kasım 2022, 08:52:40 »

Fren müşürünü kontrol ettiniz mi ? Fiat grubu ile ortak bir parça. Çok maliyetli değil. Küçük bir switch var. Çevirerek çıkarılıyor ve aynı şekilde yerine oturtuluyor. Elinizden geliyorsa kendinizde kolayca yapabilir siniz. Aşağı örnek olması için bir link bırakıyorum. Görsel ile aynı parça. Sanayide herhangi bir parçacıda bulabileceğiniz bir malzeme. İnternetten sipariş vermeyin önce deneyin. Büyük ihtimalle abs, vdc vs. ışıklar sönecektir. Ne alaka demeyin başıma geldi. :)
GT çok özel bir araçtır. Motor ile ilgili bir probleminiz yok ise sakın vazgeçmeyin. 

https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/alfa-romeo-147-fren-pedal-musuru-2001-2010-P522196003
1 hayal
5 duyu
6.his

TaLa

• Membro
« #5 : 22 Kasım 2022, 01:38:17 »
Bursada USta olarak Aytuğ acar ile bir görüş ve sorunu çözeceğine eminim. yine abs vdc ışın fren müşürü abs sensörleri abs beyni veya pompası hatta direksiyon kutusu arızalı ise o bile yakıyor. ki bende mesela vdc yanıyordu. direksiyon kutusunu revizyon yaptık sönmedi sonrasında direksiyon kalibrasyonu yaptırdım servisde o şekilde söndü.

tavsiyem önce aytuğ acar a gidip aracı göstermen olacaktır.
Alfa Romeo 156 2.0 TS 1998  2011-2015
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2007 2015 -2016
Alfa Romeo 159 1.9 JTS 2007 2016-2019
Alfa Romeo 156 1.6 TS 2005  2016 -2018
Alfa Romeo 156 2.0 TS 2002  2019-2020
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2    2020-

cozturk48

• Membro
« #6 : 24 Kasım 2022, 16:40:09 »
Teşekkür ederim yorumlarınız için Aytuğ ustaya gittim. Bir elektrikçi arkadaşa yönlendirdi aracı bıraktım , direksiyon kalibrasyonunadan olabileceğini söyledi bir araştıracak bakalım ne bulabilecek. Yine gelişmeleri yazarım.

cozturk48

• Membro
« #7 : 09 Aralık 2022, 12:48:37 »
Bursada USta olarak Aytuğ acar ile bir görüş ve sorunu çözeceğine eminim. yine abs vdc ışın fren müşürü abs sensörleri abs beyni veya pompası hatta direksiyon kutusu arızalı ise o bile yakıyor. ki bende mesela vdc yanıyordu. direksiyon kutusunu revizyon yaptık sönmedi sonrasında direksiyon kalibrasyonu yaptırdım servisde o şekilde söndü.

tavsiyem önce aytuğ acar a gidip aracı göstermen olacaktır.
Aytuğ Usta ile görüştüm , bir elektronikçiye yönlendirdi. Direksiyon açı sensörü arızalı dedi. Parçayı bulmak için İzmirde Serkan Ustanın numarasını verdi o da açı sensörü arızalanmamış olabilir bir kalibrasyon yaptırdın mı dedi Bursadaki usta açı sensörü arızalı diyor biz denedik diyor. Şimdi parça sökülüp parça numarası ile aratmak gerekiyor. Bursadaki usta da devamlı sallıyor ileri tarihe. Bilmiyorum tıkandım kaldım.

Ata Mete

• Membro
« #8 : 23 Temmuz 2024, 12:04:04 »
Aytuğ Usta ile görüştüm , bir elektronikçiye yönlendirdi. Direksiyon açı sensörü arızalı dedi. Parçayı bulmak için İzmirde Serkan Ustanın numarasını verdi o da açı sensörü arızalanmamış olabilir bir kalibrasyon yaptırdın mı dedi Bursadaki usta açı sensörü arızalı diyor biz denedik diyor. Şimdi parça sökülüp parça numarası ile aratmak gerekiyor. Bursadaki usta da devamlı sallıyor ileri tarihe. Bilmiyorum tıkandım kaldım.

Rica etsem Aytuğ Bey’in yönlendirdiği elektrikçiyi paylaşabilir misiniz ? Çünkü hemen hemen aynı prosesten geçiyorum (sizinkiyle aynı sorunları yaşıyorum ve Aytuğ Bey kendi elektrikçisine yönlendirdi) ve daha önce beni cok oyaladıkları için tekrar zaman kaybı yaşamak istemiyorum dogrusu.

GoogleTagged