Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Distribütör ve tevzi makarası belli bir süre sonra mutlaka aşınır. Eğer distribütör kapağında çatlak yoksa ve aşınmamışsa değişime bence gerek yok. Ama ucuza bulduysan değiştir gitsin :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login
Distribütör ve tevzi makarası belli bir süre sonra mutlaka aşınır. Eğer distribütör kapağında çatlak yoksa ve aşınmamışsa değişime bence gerek yok. Ama ucuza bulduysan değiştir gitsin :)

kapakları yeni(1000)km önce değiştim orjinal bosch la.kapakla distribütör arasında aslında ufak bi ek parçayla kapalı olan bi alan var.3x3 cm gibi.o parçalar düşmüş,ordan toz falan girer sanırım.gebze çok tozlu sayılır çoğu yere göre.orayı nasıl kapatsam bilemedim.tevzi makarasının sarı kısımında hafif kararma var gibiydi ince zımparayla inceden sildim orda aklıma geldi acaba değişmesi gerekirmi You are not allowed to view links. Register or Login araştırıyım netten kodunu alıp yarın,olmadı değişiyim ikisinide.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

yok yok,ben kesinlikle normal değilim  :)) gece gece indim,söktüm tevziyi.değişcek heralde bu. 1234332393 bosch olcayto da 55 tl  :-X

milano 75

kullanıldığı araçlara baktım bu kodla hep m.benz serisi.bendeki parça orjinal olmayabilir,belkide rasgele değişti

Spider_Volkan

Yan sanayisi vardı zamanında aynı Parça kodunda.

Spider_Volkan

Bu arada v6 tb için duyuru: zamanında çok canımın sıkılmasına neden olan motordaki tüm hortumları yabancı bir forumda arkadaşlar silikonunu üretip satmaya başlamışlar. Fiyatlar Uçuk da değil. Alıp keyfinize bakmanızı tavsiye ederim.

milano 75

Yan sanayisi vardı zamanında aynı Parça kodunda.
tam düşündüğüm gibi,az önce 2. dis. i söktüm.oda farklı, yan sanayii .yan sanayi facet marka var.gece araştırırken alfabb de bir konuya rastladım,kimse bunun tam parçasını bulamamış.bütün aramalarda ya 1.8. y 1.6 yada 3.0 parçaları çıkıyor.

Burak

bende gördüm aynı konuyu , ben arabayı aldığımda değiştirmiştim hepsini ama 7 yıl geçti üstünden bir süre daha idare eder belki  :)
Alıntı yapılan: Spider_Volkan
link=topic=10856.msg290875#msg290875 date=1411211468

Bu arada v6 tb için duyuru: zamanında çok canımın sıkılmasına neden olan motordaki tüm hortumları yabancı bir forumda arkadaşlar silikonunu üretip satmaya başlamışlar. Fiyatlar Uçuk da değil. Alıp keyfinize bakmanızı tavsiye ederim.
1997 Gtv V6 TB

Spider_Volkan

bende gördüm aynı konuyu , ben arabayı aldığımda değiştirmiştim hepsini ama 7 yıl geçti üstünden bir süre daha idare eder belki  :)

Yakın bir zaman içinde orjinal hortumları bulmak hayal olacak o nedenle v6 tb si olanların alıp bir kenara koymaları gereken elzem parçalardan :)
Lastik hortumların kullanılsa da, fabrikadan orjinal gelse de belli bir ömrü olduğu için mutlaka ilerde gerekecektir.

ATA

Yakın bir zaman içinde orjinal hortumları bulmak hayal olacak o nedenle v6 tb si olanların alıp bir kenara koymaları gereken elzem parçalardan :)
Lastik hortumların kullanılsa da, fabrikadan orjinal gelse de belli bir ömrü olduğu için mutlaka ilerde gerekecektir.

Şimdi baktim, bayadir girmiyordum 916'ya. En önemlisi su ve basinç hortumlari. Fiyatida makul aslinda.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Spider_Volkan

Şimdi baktim, bayadir girmiyordum 916'ya. En önemlisi su ve basinç hortumlari. Fiyatida makul aslinda.

Tapatalk
Orjinalleri hala satılıyor mu bilmem ama bu fiyattan daha pahalı olacaktır. Ayrıca silikon olmaları da cabası :)

Alper

Buji olarak bende golden lar takılı :) dunya da bulunulması en zor buji sanirim gtv icin :) cok fark ediyor ama bu buji.
Bu arada hortumlar bende de sifir ama link atar mısınız yahu alalım 1 takım ilerde gerekecek :)

Kibitzer

Bu silikondan yapılan hortumlar motorun sıcaklığına, çalışma koşullarına göre yapılmış dimi? Hani kendini ispatlamamış birşeyse motora zarar vermesin.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Alfadanadam

Bu silikondan yapılan hortumlar motorun sıcaklığına, çalışma koşullarına göre yapılmış dimi? Hani kendini ispatlamamış birşeyse motora zarar vermesin.

Yıllardır "özellikle tercih edilen" ürünlerdir. Nispeten eski arabalarda ah olsa da alsam dediğim ürünlerdir.

Spider_Volkan

Buji olarak bende golden lar takılı :) dunya da bulunulması en zor buji sanirim gtv icin :) cok fark ediyor ama bu buji.
Bu arada hortumlar bende de sifir ama link atar mısınız yahu alalım 1 takım ilerde gerekecek :)

Eski ya da yeni, motora biraz yükleme yapıldığında hortumlar cortlamaya başlıyor zaten...

Spider_Volkan

Yıllardır "özellikle tercih edilen" ürünlerdir. Nispeten eski arabalarda ah olsa da alsam dediğim ürünlerdir.

Benim anladığım kadarı ile marka olarak kendini kanıtlamış mıdır diye sorulmuş... Açıkçası "marka" ürün değil ama markası var :)
TB hala bende olsa hemen alırdım çünkü çok çektim hortumlardan.

erd

Arkadaşlar merhabalar;

Sitede henüz yeniyim alfa romeo gtv 2.0 tb almak istiyorum.Araç ile alakalı bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirlermi?

erd

Genel olarak araç nasıldır?Kronik olarak hastalığı varmıdır?Bu araçların.Parçacıya parça sordum.Kaporta aksamı tr de yok fakat mekanik malzemeler mevcut dediler.

Murad

Genel olarak araç nasıldır?Kronik olarak hastalığı varmıdır?Bu araçların.Parçacıya parça sordum.Kaporta aksamı tr de yok fakat mekanik malzemeler mevcut dediler.
İlk Alfanız mı olacak Gtv?

erd

Evet ilk alfa yada 156 2.0 TS var.motor conta Yakmis.yaptirmislar.alayimmi.GTV mi 156 2.0 TS mi

Murad

Evet ilk alfa yada 156 2.0 TS var.motor conta Yakmis.yaptirmislar.alayimmi.GTV mi 156 2.0 TS mi
Düzgün bir 156 yada 147 bulup bu şekilde Alfayla tanışmanızı öneririm.

Anıl

Murad'a katılıyorum, ne kadar temiz ve düzgün bir gtv ile başlasanızda yaş nedeniyle illaki sıkıntılar yaşayacaksınız. GTV ile ilgili parça, teknik bilgi ve servisi bakımından bilgi sahibi de değilseniz çok çok üzülürsünüz.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Fiction

Herkese merhaba , yoğunluktan forumu eski kadar takip edemiyorum ama vakit buldukça gtv üstündeki projelerim sürüyor.

Sizlere sorum:
Ben antenin açılmasını iptal ettirdim , fakat şuan antenin çevresindeki lastik te bir yırtılma oldu oradan su alıyor ve anten açılmadığından bazı yerlerden çekmiyor.

Ben buna çözüm olarak 5-10 cm uzunluğunda siyah bir anten alıp taktırmak istiyorum. Bana almam gereken ürünü gösterebilirmisiniz? ebay'den aldım bir anten fakat uymadı.
Yanılmıyorsam Ata ve birkaç kişi daha anten olayına girişmişlerdi yardımcı olabilirlerse sevinirim.

Birde bonus soru: arkadaki gtv logomun bir kısmı kırıldı. Birtek You are not allowed to view links. Register or Login ' de bir satıcı 25 euro ya satıyor araştırdığım kadarıyla. Başka bir yerde bu logonun sıfır satıldığını gören varmı :)
GTV 2.0 TS Phase 2

ATA

Logo bulmak sorun değil, dediğiniz gibi ebay yada shop.alfisti'den alabilir yada birmottan şase numaranizla alabilirsiniz.

Anten olarak ben en son cam içine yapiştirilan gizli antenlerden aldim. Anten deliğinede siyah lastik tipa kullandim.

Zendar yes315 jop modeli antenide kisaltarak kullanmiştim ilk zamanlar. Ancak camurluğun dişa yaptiği açi yüzünden kötü durmuştu.

Tapatalk
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ATA

Antenin kisaltilmis hali bu
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Tapatalk