Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Volkey

You are not allowed to view links. Register or Login
aklıma gelmişken, arada sırada pedalların orada ayağıma birşey takılıyordu, eğildim baktım, sigorta kutusu, sanki biraz aşağıda gibi geldi bana, olması gereken hali bu mudur? direk eğilip bakınca fuse yazısını görebiliyorum, elimle kaldırdım, sanki yerinde değil gibi geldi, kaldırıyorum yukarıda bayağı pay var gibi, acaba benim ayaklarım mı fazla büyük, yoksa sigortam olması gerektiği yerde değil mi

Alarm falan takıldıysa zamanında yerine oturtamamışlardır büyük ihtimalle..

Anıl

Sigorta kutusu sol dizinin hizasında kapağın arkasında olacak,bende ayağımın oralarda birşey yok. Çamurluk olayına gelirsek bu adam çıkma almış,sinyal yuvasını kesmiş ayırmış,sonra ızgara kısmını kesmiş,kesik sinyal kısmını yukarıya sabitlemiş,ızgara kısmını yapmış,yani parça parça kesip kopyala yapıştır yapmış, bu işi için çıkma lazım,orjinale yazık olur!Birde boya,polyester işi derken orjinal almak daha ucuza gelebilir.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

o zaman belli ki benim sigorta kutusu, en son iç aydınlatmaları beyaz led yaparken,elektrikçi yerine takamadı. fazla tekmelemeden yerine taktırmak lazım gelir, orijinal derken, burda bulabiliyormuyuz, yoksa yine ebay mi

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Anıl

1998 GTV V6 TB

ATA

Bu parçada keşke yan sinyal için yuva olmasaydi! İzgaranin oraya biryere gizli bir sinyal yapsalardi harika olurdu!
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alper

Bu parçada keşke yan sinyal için yuva olmasaydi! İzgaranin oraya biryere gizli bir sinyal yapsalardi harika olurdu!

arkadaşlar parçayı fiberde yaptırsanıza , sinyalsiz vs. ızgara içine yuva yapar Ata da :)

Burak

bu parçadan alfamir de vardı , muhtemelen halen duruyordur.
1997 Gtv V6 TB

wolkanku

alın çıldırın pampalar..

bu sayfada tavan döşemesi olayı var , sizin rahatsız olduğunuz plastik yeri sanırım kaplamışlar..
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Burak

bu sayfada tavan döşemesi olayı var , sizin rahatsız olduğunuz plastik yeri sanırım kaplamışlar..

burda beyaz tavanı siyaha çevirmiş, beyaz olan dikmeleride kaplamış. Gtvlerin bazılarında dikmeler beyaz bazılarında (benimki mesela) siyah şansıma bende tavanı yenilerken siyah yapmıştım dikmelerle uğraşmam gerekmemişti  :D
1997 Gtv V6 TB

Anıl

Burak dediğin gibi bu İtalyanlar ne malzeme bulmuşsa koymuşlar,bende de orta ve arka direkler siyah,sanırım 97-98'de böyle yapmışlar,96'larda genelde beyaz plastik kullanmışlar!
Volkan bizim esas sorunumuz bu direkler değilde,arka koltuğun yanlarındaki komple plastik paneller,çok ucuz ve sade duruyor...Birde senin bu linkteki eleman,aracın altını da yıkayıp,silmiş bizde daha o safhaya ulaşan olmadı ama bu hızla giderse Ata'dan bekliyorum.

1998 GTV V6 TB

Anıl

Emre spacerlar ile ilgili fotoğraf istemiştin,biraz hamamda çekilmiş gibi buhulu olmuş ama idare et sonra güzelini eklerim. Ulen Japonlar gibi herşeyin fotoğrafını çekmeye başladım :) Bu arada arkadaki 5mm spacerları öne alamadık,çünkü arkaları erkek-dişi çıkıntısız düz yapmışlar,bu şekilde öne takınca ön poryonun jantı tutan uzantısı 2-3mm kalıyor,buda jantın yükünün sadece bijonlara binmesi demek öne de yaptıracaksanız erkek-dişi uzantılı olmalı. Bu arada hergün döndüğüm virajlarda arka eskisinden bir 5-10km/h daha sonra kopmaya başladı virajlarda daha stabil bir hal aldı. Spacer ile amortisörlerin daha yumuşayacağı yazıyordu ama ben birşey hissetmedim.

1998 GTV V6 TB

mahoretti

senin arkalarda zaten vardı ya spacer... bunlar ne ?

Volkey

Arkadaki 5mm likler 20mm liğe dönüştü. Gayet ideal ve görünüm olarak çok iyi...

Emre Sezen

Emre Sezen

alın çıldırın pampalar..

volkan akşam arabayı sana bırakıyorum, bir hafta sende kalsın, bizim otoparkı su basmış ta :p

wolkanku

anıl tam istediğim duruşu yakalamışsın..
arka çaprazdan öne doğru bakıldığında üçgen şeklinde durmuş resmen araba..
159'u da böyle istiyorum işte :))
güle güle kullan.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

alın çıldırın pampalar..

volkan akşam arabayı sana bırakıyorum, bir hafta sende kalsın, bizim otoparkı su basmış ta :p

bir hafta boş zamanım olsa o gtv'nin içini tanıyamazsın, hergün 3 saatimi ayırsam çiçek olur o çiçek :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Volkey

alın çıldırın pampalar..

bir hafta boş zamanım olsa o gtv'nin içini tanıyamazsın, hergün 3 saatimi ayırsam çiçek olur o çiçek :)

İşler bir bitsin de benim... Mümkünse bir Pazar 9 saatini gaspetmek niyetindeyim :D Çok mu uzun olur  >:D

wolkanku

alın çıldırın pampalar..

İşler bir bitsin de benim... Mümkünse bir Pazar 9 saatini gaspetmek niyetindeyim :D Çok mu uzun olur  >:D

:D:D:D iki kişi çalışacağımız için 4 buçuk saat diyelim  :haydi: :haydi: :haydi:  :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Volkey

alın çıldırın pampalar..

:D:D:D iki kişi çalışacağımız için 4 buçuk saat diyelim  :haydi: :haydi: :haydi:  :serefe:

Toplamda 18'di zaten o yüzden 9 demiştim puhahah Emre'nin araba 1 hafta 3'er saatten olduğuna göre, bende tavan yok direk yok, arabayı şeffaf bile yaparız o sürede :)):clover:  :serefe:

Anıl

Spacerların daha güzel fotoğraflarını çekip koyarım,arkadaşlara da örnek olur.İki Volkan'a da teşekkür ederim.
Şimdi gelelim yeni sorumuza,hadi bunu çözün bakalım,özellikle elektrikten anlayan arkadaşlar ;) Aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz yolcu cam açma tuşu,solda görülen benim araçtaki ve malesef bu tuş 164'e ait,önceki sahibi takmış,bunun led'ini beyaz yaptım ama tipi bildiğin kuş serisi cam açma düğmesi :( Herneyse bende bunun üzerine şöför-yolcu tarafını GTV'nin orjinal getirdim,tabi İngiltere'den,bugün yolcu geldi,taktım o da ne yukarıya basıyorum,aşaıya iniyor yani ters çalışıyor! Heriki tuşunda bağlantıları da aşağıda terslik buradan da belli,şimdi ilk sorum bağlantı kablolarının yeri değiştirilip bu sorun çözülür mü?
Kablo işi olmazsa benimde bir çözümüm var,fotoğrafta içini dağııtığım tuşun düğmesini ters yüz yaparsam bu sorun kablo işi olmadan da çözülür ama burada bir sorun var,bu ters yüz olayında devre üzerinde görülen SMD led ters tarafta kalacak yani yansıtıcıya denk gelmeyecek,dikkat ederseniz karşı tarafında boş yer görünüyor bu led'i buraya taşıyabilirmiyim, zaten led yanmış onu değiştirmem lazım yenisini direkt karşıya lehimlerim,evet elektrik uzmanları ne yapayım?(Esas bomba şöför tarafı olacak çünkü orada düğmelerinde yerlerini değiştirecem çünkü sürücü-yolcu düğmesi İngilizlerde ters,birde auto yazan yerde bende yolcu düğmesi olacak ama o önemli değil varsın yazı kalsın!
Ben bu İngilizlerin ta....sülalesini :) ya kardeşim düğmeleri de ters adamların :D

1998 GTV V6 TB

ATA

Düz mantık, sadece kabloların yerini değiştirmen yeterli olması lazım. Sonuçta aç-kapa yapan anahtar bunlar ne verirsen onu çalıştırır. Led'de kolay kolay yanacak bir malzeme değildir nasıl yandı acaba ?
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Ben GTV'yi aldığımda baktım ne yolcu,ne sürücü tarafında düğmelerde ışık yok,3 düğmede de tık yok,ozaman içimden dedim adamlar bagaj lambasının elle yanması gibi bunu da kasmış içine led koymamış diye sonra forumları karıştırırken baktım bu tuşlar yanıyormuş. Sonra 3'ü nü de açtım,smd kare değil de düz yeşil renkli led var,gittim aynısın beyazından aldım,değiştirdim parlak ve güzel oldu,gaza gelip,vites arkasındaki ayna,far yükseklik vs onları da beyaz yaptım. Sonuç olarak yanıyor veya patlıyor,bu da yanmış,bakalım sürücü tarafı nasıl çıkacak!En son nesilde bunlar kırmızı,eski nesillerde yeşil yanıyor.(Bu arada 164'ün düğmeleri ve kapı kolu bizimle birebir aynı)

1998 GTV V6 TB

Volkey

Ben de lehim işlerine girmek yerine basitçe kabloların yerlerini değiştirmeni tavsiye ediyorum.

Anıl

Teşekkürler,kablo olayı ile oluyorsa sorun değil,alet edevatım yok bir arkadaşım var ona yaptırırım,led'in yenisini alıp mecbur lehim yapıcam ;)

1998 GTV V6 TB