Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Emre Sezen

You are not allowed to view links. Register or Login
Emre ne zaman döşemelere girişiyorsun? Ayni zamana denk getirsek guzel olurdu :))

Nisan ortası veya mayıs gibi planlıyorum ama önceden haber vermek gerekiyor cem beye, aynı zamanda olması güzel olur neden olmasın

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Anıl

Emre ne zaman döşemelere girişiyorsun? Ayni zamana denk getirsek guzel olurdu :))

Nisan ortası veya mayıs gibi planlıyorum ama önceden haber vermek gerekiyor cem beye, aynı zamanda olması güzel olur neden olmasın
Hadi şanslısınız,arka koltuğun kalıpları benden oldu, o kalıp çıkarma yüzünden birgün fazla kaldımİstanbul'da...İlk gittiğim 2009 yılında, Cem abi sadece 156 vs modelini biliyordu,alfalar gide gele adamda alfisti olacak yakında :D
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Burak

1997 Gtv V6 TB

Anıl

Anıl kaça maloldu döşemeler?
Burak geçen sene bu zamanlar gitmiştim,döşeme(kapılar-koltuklar+ön koltuklara arma nakışları,gerekirse süngerlerin yenilenmesi),hepsi 1200TL tuttu ama benim seçtiğim renk "individual red" diye geçiyor BMW E46'larda kullanılan ile aynı,bu renkten stoğunda yoktu fiyat biraz daha yüksek oldu bu yüzden,bazı renkler daha ucuzda olabiliyor seçtiğin renge bağlı!
Bu arada bugün GTV'ye kavuştum,önler sertlik ayarlı koni oldu,145 üst tablası kullanmadık orjinal tablalara montaj yapıldı,arkalar monroe reflex oldu.Önler orta-yumuşak arası ayarda ve araç resmen sakız gibi yola tutunuyor,direksiyon tepkileri çok çok iyi,eskiye göre daha konforlu.
Bu arada sende fren pedalı sert demiştin sanırım,westinhouse tamir takımı ile yenilendi,fren merkezi yeni taktık,frenler pamuk gibi ve acayip duyarlı oldu tavsiye ederim.Sanki bambaşka bir araca biniyorum şuan.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Anıl kaça maloldu döşemeler?
Burak geçen sene bu zamanlar gitmiştim,döşeme(kapılar-koltuklar+ön koltuklara arma nakışları,gerekirse süngerlerin yenilenmesi),hepsi 1200TL tuttu ama benim seçtiğim renk "individual red" diye geçiyor BMW E46'larda kullanılan ile aynı,bu renkten stoğunda yoktu fiyat biraz daha yüksek oldu bu yüzden,bazı renkler daha ucuzda olabiliyor seçtiğin renge bağlı!
Bu arada bugün GTV'ye kavuştum,önler sertlik ayarlı koni oldu,145 üst tablası kullanmadık orjinal tablalara montaj yapıldı,arkalar monroe reflex oldu.Önler orta-yumuşak arası ayarda ve araç resmen sakız gibi yola tutunuyor,direksiyon tepkileri çok çok iyi,eskiye göre daha konforlu.
Bu arada sende fren pedalı sert demiştin sanırım,westinhouse tamir takımı ile yenilendi,fren merkezi yeni taktık,frenler pamuk gibi ve acayip duyarlı oldu tavsiye ederim.Sanki bambaşka bir araca biniyorum şuan.

yapmayın böyle şeyler, duydukça bütçeyi nereye yönlendireceğimi şaşırıyorum  :haydi:

Anıl

Son dosyaları da yükledim ;)

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Son dosyaları da yükledim ;)

takipteydim anında yüklendim, ikisine birden, dünküleri baskıya verdim, ciltletiyorum.

Burak

Benim frenler biraz sert ama pedaldan değilmiş seninle konuştuktan sonra özgüre baktırdım frenlere disklerde biraz eğrilik var balata tam basmıyor diske o yüzden fren sert hissi veriyor. Disklerden ince bi talaş alınacak ve balatalar yenilenecek ,Wetinghouse sağlammış benim
1997 Gtv V6 TB

ATA

Yayları aldın takmadın Anıl Abi, anlıyorum seni =) Bende arabayı aldığım çocuktan bedava vereceği vogland yayları bilerek almadım. Alsam biliyorum takmak isteyeceğim. Zaten araç çok sert hemde downpipe yere çok yakın. Tamam yayla görüntü mükemmel ama rahat süremedikten sonra napayım görüntüyü.

Benim arka amortisörlerim 1500km önce değişmiş ve orjinal olarak sıfır takılmış. Önlere belki senin gibi koni işine girebilirim yaz sonu, enyumuşakta gezerim.  Sen koltuk kalıpları gibi Mehmet ustaya bu amortisörleri 3 günde taktırdın, ben istesem 1 günde bitirir işi, öğrendi nasılsa =)))

Bu arada yol kullanımında en serte almamanı tavsiye ederim.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

erman

Yayları aldın takmadın Anıl Abi, anlıyorum seni =) Bende arabayı aldığım çocuktan bedava vereceği vogland yayları bilerek almadım. Alsam biliyorum takmak isteyeceğim. Zaten araç çok sert hemde downpipe yere çok yakın. Tamam yayla görüntü mükemmel ama rahat süremedikten sonra napayım görüntüyü.

Benim arka amortisörlerim 1500km önce değişmiş ve orjinal olarak sıfır takılmış. Önlere belki senin gibi koni işine girebilirim yaz sonu, enyumuşakta gezerim.  Sen koltuk kalıpları gibi Mehmet ustaya bu amortisörleri 3 günde taktırdın, ben istesem 1 günde bitirir işi, öğrendi nasılsa =)))

Bu arada yol kullanımında en serte almamanı tavsiye ederim.
onu bunu bırak ata fotoları beklıyoruz  :alfisti:

ATA

Erman araçı dün servise bıraktım ama Anıl Abi'nin amortisör işi zor bittiği için =)) bu gün benim işlere başladılar 2-3 gün sürebilir.
Ruhsat + plaka işi var, boya koruması var, beklediğim parçalar var hatta bagaja içi tesisata girişesim var. Aklımdaki işler bitsin resimler anca öyle =)
Yapılan işlemleri kısım kısım çekiyorum zaten... =)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Yaylar kutusunda,dolabımda duruyor,bu yollara bu yaylar imkansız,bence eibach bile fazla,onda 2cm diyor ama yurtdışı forumlarda 3cm düşürdüğünden bahsediliyor.Arkalara reflex taktık,yolda koni ile aralarında bir fark hissetmedim.
1.5 gününü komple bu konilerle yedi Mehmet,arada gittim elinde çıkma GTV üst tablası ve yayı,habire deneme yapıyor :) Her koni'de bu tüpler standart,çünkü sertlik ayarlı,yani basıncı kendin ayarlıyorsun,sadece üst bağlantı milleri araca göre değişiyor. Mehmet ve Muzaffer abinin bana dediği bu tüpü al,senin amortisörün içine yerleştir fikriydi. Tüpü amortisöre yerleştirdi Mehmet ama bizim GTV'nin üst bağlantısı tuhaf olduğundan bu mile uygun burç vs yaptırmış,sonuçta günlerini yedi ama mükemmel yapmış,konfor desen konfor,yol tutuş-direksiyon hissi hepsi bir arada!Bizim Mehmet,gerçekten usta ya,adamın kafa çalışıyor,yaratıcı birde,herşeyin bir çözümünü buluyor.
Şuan yumuşağın biraz üstüne ayarlı,bu şekilde de kullanırım,sert kademeye getirmeye gerek yok,piste çıkmıyoruz,belki sonra arkalara da koni STR-T alırım.
Ata,benimki liftten indi,seninkine ameliyata başladı Mehmet.Mehmet olduktan sonra gözüm kapalı bırakırım aracımı adam mutlaka sorun varsa çözüyor.Frenleri de aynı şekilde çözdü,farklı parçalar kullanmış,başkası olsa git bunun parçasını bul gel der,uğraşmaz....

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Yaylar kutusunda,dolabımda duruyor,bu yollara bu yaylar imkansız,bence eibach bile fazla,onda 2cm diyor ama yurtdışı forumlarda 3cm düşürdüğünden bahsediliyor.Arkalara reflex taktık,yolda koni ile aralarında bir fark hissetmedim.
1.5 gününü komple bu konilerle yedi Mehmet,arada gittim elinde çıkma GTV üst tablası ve yayı,habire deneme yapıyor :) Her koni'de bu tüpler standart,çünkü sertlik ayarlı,yani basıncı kendin ayarlıyorsun,sadece üst bağlantı milleri araca göre değişiyor. Mehmet ve Muzaffer abinin bana dediği bu tüpü al,senin amortisörün içine yerleştir fikriydi. Tüpü amortisöre yerleştirdi Mehmet ama bizim GTV'nin üst bağlantısı tuhaf olduğundan bu mile uygun burç vs yaptırmış,sonuçta günlerini yedi ama mükemmel yapmış,konfor desen konfor,yol tutuş-direksiyon hissi hepsi bir arada!Bizim Mehmet,gerçekten usta ya,adamın kafa çalışıyor,yaratıcı birde,herşeyin bir çözümünü buluyor.
Şuan yumuşağın biraz üstüne ayarlı,bu şekilde de kullanırım,sert kademeye getirmeye gerek yok,piste çıkmıyoruz,belki sonra arkalara da koni STR-T alırım.
Ata,benimki liftten indi,seninkine ameliyata başladı Mehmet.Mehmet olduktan sonra gözüm kapalı bırakırım aracımı adam mutlaka sorun varsa çözüyor.Frenleri de aynı şekilde çözdü,farklı parçalar kullanmış,başkası olsa git bunun parçasını bul gel der,uğraşmaz....

burda istanbulda bizzat, uygulanan durum dediğin, gibi, birşey mi arızalı, birşey mi değişecek, çözüm üretmek çok nadir, parça numarası, tofaş kontrolü, varsa fiyat bilgisi, yoksa italya siparişi, vs vs yani birmottan farkı işçilik ücreti genelde.  :asagi-ok:

erman

Erman araçı dün servise bıraktım ama Anıl Abi'nin amortisör işi zor bittiği için =)) bu gün benim işlere başladılar 2-3 gün sürebilir.
Ruhsat + plaka işi var, boya koruması var, beklediğim parçalar var hatta bagaja içi tesisata girişesim var. Aklımdaki işler bitsin resimler anca öyle =)
eyv. kardeşim hadi bakalım metin abiyle mehmet ustaya selamlar .)

Anıl

Benim müzik sistemi merakım yok,sadece orjinalde çürümüş hoparlörleri değiştirdim,birde güzel bir usb'li teyp aldım,benim sistem bitti ama GTV'leri internette kurcalarken çok acayip ses sistemleri görmüştüm,özellikle bagaj aşağıya doğru uzadığı için subwoofer işlemleri çok güzel olmuş,mesela bunun gibi

Ya da woofer'ı sol kenarda anten yerine gömüyorlar,amfiyi de sol tarafta benzin deposunun yanına koyuyorlar,zaten orası boş üstüne kendi döşemesini kapadın mı orta da ne kablo ne amfi kalıyor,mesela bu fotoğrafta adam oraya cd changer koymuş.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

fikir olması açısından yarın bende bagaj içininin fotoğrafını çekeyim, bendede zemine gömme bas var, önceki sahibi yaptırmış, ama kullanıyormuyum, tabi ki hayır, motor sesi varken kim dinler radyo-teyp, söktüm kafasını teybin attım torpidoya.  :rock:

ATA

Tek 30cm bası sağ tarafa gömücem, Alfa Romeo'nun vale şemsiyesi var bende, oldukça uzun onuda gömme yapıcam enlemesine. Geri kalan kısımada yangın söndürücü,  ampli ilkyardım çantası vs için kutu yapıcam. Hatta yerim kalırsa biraz daha gömme olarak kullanma klavuzu ve evraklar içinde bir yer hazırlayacağım. Amacım müzik sisteminden ziyade zaten dar olan bagajı dahada darlaştırmak aslında =)) sadece açıldığında güzel görünsün, bakım ürünlerini bir çantaya attımmı tamamdır =)Basım kicker'ın en alt seviye bası, Ampli desen Alpine ama bası anca besliyor. Hazır akü arkada, bi rca çekicem anaüniteden. Zaten teyp çerçevesi aldım ebayden, montajlarken çekerim kablosunu. Asıl iş mdf'yi istediğim gibi yapacak usta bulmakta!
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Emre Sezen

bugün, beklediğim bir kaç parça ile ilgili aldığım cevaplar neticesinde,
arabayı orijinal halinde bırakmaya karar verdim, ve bugün yüzlerce fotoğrafa baktım, hem iç hem de dış görünüm olarak, tercihim ph1 olarak sabitlendi. bundan sonraki planım dış görünümle ilgili olarak sadece spoiler eklemek olacak, ve bu konuda yardım bekliyorum, orijinal zender spoiler çok pahalı, bu işi yapan yerler var diye duydum, ama daha önce hiç ilgim olmadığı için yapılabilirliği hususunda bilgiye ihtiyacım var, istediğim spoiler resmi aşağıda , bagaj kapağında vernik atması var, ve sırf ordaki boya işi için arabayı aldım alalı cila yaptırmadım, şu spoiler işini ivedi bir şekilde çözersem dış kozmetiği bitirmiş olacağım.

Anıl

Bagajdaki boşlukları değerlendirmek lazım ;)

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Volkan hocam, senin eski aslan bizim semte gelmiş, bir arkadaş çekip yolladı fotoğrafı, herhalde 1.3mp ile çekmiş  :) çoktandır görmemişsindir diye ekledim.

Spider_Volkan

vayyyy bayağı kirli ama hala yaşıyor ! süper!  :haydi:

Emre Sezen

en son satışta iken 190k larda idi km , herhalde 200 k ları devirmiştir, hiç motor yapılmadan geldiyse bu km lere maaşallah demek lazım.

Volkey

En narini bile bu km'lerde hala yollarda ;) Volkan sürpriz yaparmıyız yakında?

Spider_Volkan

en son satışta iken 190k larda idi km , herhalde 200 k ları devirmiştir, hiç motor yapılmadan geldiyse bu km lere maaşallah demek lazım.

benden önceki sahibi eksantrikleri değiştirmişti, benim zamanımda da motora minik bir eli atıp contaları turboyu ve segmanları değiştirmiştik.
ama yine de maşallah :)

Spider_Volkan

En narini bile bu km'lerde hala yollarda ;) Volkan sürpriz yaparmıyız yakında?

süpriz giuliettaya gebe :) yolda bekliyoruz :)