Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Guilietta 1.6JTD ilk araç soruları ve foruma merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mcspain

Selamlar herkese,

2015 model Giulietta 1.6jtd 105bg distinctive 93bin km olan aracımı alarak aranıza katılmış bulunuyorum. Aynı zamanda ilk aracım olduğundan heyecanım yüksek, dolayısıyla sorularım basit kaçabilir :)

Öncelikle araca bakım yaptırmak istiyorum İstanbul Avrupa Yakasındayım, bir kaç maddem var:

1. Yakıt depo kapağı açılmıyor, bagajdaki pimi çekerek açabiliyorum. WD40 çare olur mu ?
2. Kapılarda iç derilerinde sarkma var, bunu nasıl çözebiliriz yetkili servis halledebilir mi ?
3. Cam tavan tarafında 180km/h'den sonra ıslık sesi gibi ses gelmeye başlıyor, normaldir sanıyorum ? Ayrıca cam tavan bakımı rayları yağlamak için hangi ürünleri tavsiye edersiniz ?
4. Uzun farlar neredeyse hiç işe yaramıyor ileriyi aydınlatmıyor, far ayarı mı bozuktur yoksa öneriniz led ampül vs geçişi mi olur ?
5. Genel bakımı için önerileriniz var mıdır Liqui Moly 5w-30 dedi önceki sahibi öneri olarak ?
6. Araç performansı yeterli geldi ancak stage 1 yazılım düşünürsek en optimal firma neresidir forum olarak tavsiye var mıdır ?
7. Kronik ön göğüs sağ airbag tarafı şişmesini önlemek için nasıl bir çözüm uygulanabilir ?

Bu sorular dışında her türlü önerilerinize ve uyarılarınıza açığım.:)

Çok teşekkürler,
mcspain

vulkski1488

Merhaba aramıza hoş geldiniz,

Ben de 2015 Giulietta 1.6JTD sahibiyim. Elimden geldiğince sorularınızı cevaplayayım.

1- Benim de başıma gelmişti ve pimi değiştirmiştim fakat değiştirmeme rağmen hala keyfine göre çalışıyor. Canım sıkıldıkça test ediyorum genelde de açılıyor, ne zaman istasyona gitsem çalışmıyor ve anahtarla kastırarak açmak zorunda kalıyorum. Çözümü değiştirmek. Şöyle bir yöntem daha var ama biraz meşakkatli:

2- İç deri sarkması birçok Giulietta'da zamanla oluşan bir durum. Yetkili servis direkt komple kapı içi döşemeyi yeniler. Yani kapı kolu vs. bir bütün olarak yeniler ve bir adet kapı döşemesi 20 bin küsür lira bandında. Bir döşemeciye gidip döşemeleri yeniletmek dışında çözümü maalesef yok.

3- Aynı sorun bende 140km/h hız bandında vardı. Geçen sene yaptırmıştım fakat 170-180km/h hız bandında tekrar ötmeye başladı. Tahminimce fitillerden dolayı yapıyor olabilir net bir bilgim yok maalesef. Bakım konusunda da henüz öyle bir fırsatım olmadığından hiç araştıramamıştım.

4- Ayar bozukluğundan da olabilir, ampullerin ömrü de bitmiş olabilir. Fakat aydınlatmıyordan kastınız LED performansı gibi bir performans alamamaksa her Giulietta'da bu aynı. Benim uzun ve kısa farlarım şu an halojen ve bir halojene göre ortalama bir performansa sahip. Ama uzun ve kısalarda LED'e geçip güzel de bir ayar yaptırırsanız memnun kalacağınızı düşünüyorum. Zaten Giulietta'nın kısa farları mercekli olduğundan sorun da yaşamazsınız. Ekonomik durumunun elverişliyse Bi-LED mercek uygulaması da düşünebilirsiniz.

5- Biz Alfar'da Motul 8100 5w-30 kullanıyoruz, memnunum. Genel olarak 1.6 MultiJet'le aynı şeyleri yapmanız yeterli.

6- MultiJet'te LVL Performance Levent Sevim'i tercih edebilirsiniz fakat kendisi İzmir'de ikamet etmekte, ara sıra İstanbul'a geliyor Instagram hesabından bakabilirsiniz. Benim aracım şu anlık stok. Benim hayalimde DPF ve EGR'yi iptal ettirip downpipe, 2.0 JTD intercooler, hybrid turbo yapmak vardı fakat şu an benim için hayalde kalıyor.

7- Ne kadar az güneş görürse o kadar iyi. Güneş ışığından dolayı zamanla şişme başlamakta. Benim aracımda dikkatli bakmayınca belli olmayacak kadar mevcut. Yaz-kış aracımı park ettikten sonra ön cama güneşlik koyuyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, tekrardan aramıza hoş geldiniz.
16 ABK 115 - 2015 Alfa Romeo Giulietta (Tipo 940) 1.6 JTDm-2 (940A3000) Meccanico 6 marce (C635MT) Distinctive Bianco Ghiaccio Pastello (296/A)

mcspain

You are not allowed to view links. Register or Login çok teşekkürler detaylı yanıtlar için.

Döşeme için İstanbulda bildiğiniz yer var mıdır, görece uygun maliyetli bir çözüm olabilir o halde.

Kısa farlar gayet iyi ancak uzunlara geçtiğimde ileriyi aydınlatmıyor yakında çok küçük bir alanı aydınlatıyor sadece, sanırım uzunları LEDe geçmek iyi olacak gece sürüş güvenliği açısından.

Diğer konular için yakıt kapağı, sunroof sesi ve airbag şişmesi çok kritik değil. Yazılım için de bir kaç ay arabaya alışayım sonrasında iletişimlere başlarım gibi geliyor. İlk akla gelenlerden turbo büyütmenin maliyetlerine bakınca ben de hayal olarak bıraktım :)

vulkski1488

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login çok teşekkürler detaylı yanıtlar için.

Döşeme için İstanbulda bildiğiniz yer var mıdır, görece uygun maliyetli bir çözüm olabilir o halde.

Kısa farlar gayet iyi ancak uzunlara geçtiğimde ileriyi aydınlatmıyor yakında çok küçük bir alanı aydınlatıyor sadece, sanırım uzunları LEDe geçmek iyi olacak gece sürüş güvenliği açısından.

Diğer konular için yakıt kapağı, sunroof sesi ve airbag şişmesi çok kritik değil. Yazılım için de bir kaç ay arabaya alışayım sonrasında iletişimlere başlarım gibi geliyor. İlk akla gelenlerden turbo büyütmenin maliyetlerine bakınca ben de hayal olarak bıraktım :)

Rica ederim.

Maalesef hiç döşemeci bilmiyorum ama eğer Anadolu Yakasındaysanız Alfar ya da Sportivo'ya sorarsanız sizi yönlendirebilirler.

Bu zamana kadar iki üç defa dışında hiç uzun yakma ihtiyacım olmadığından pek fark etmedim ama bana kalırsa farın açısı vs. oldukça iyi ama elbette bir LED performansı asla yok halojenler yetersiz kalıyor ve daha öncesinde uzunları LED olan bir Giulietta da sürmediğimden kıyaslayamıyorum. Buraya iki adet görsel ekleyeyim galerimde uzunlarım açık bir tek bu ikisini bulabildim. Uzun ve kısalarda LED'e geçmenizi tavsiye ederim kullananların çoğu memnun. Yakın zamanda zaten ben de düşünüyorum.

Evet biraz alışmak da gerekiyor malum araba 320Nm olunca vites geçişleri de bir hayli sert oluyor. Stage 1 yazılımla da araç 360Nm bandına çıkıyor. 1000rpm'de vites düşmeyi beklemek ya da debriyajı yavaş bırakmak gibi şeyler bana sıkıcı geldiğinden 3. vites ve üzeri viteslerde yeterli mesafem varsa rev-matching yaparak vites küçültüyorum. Başka türlüsü arabayı inanılmaz sarsıyor. Heel and toe denediğim de oldu ama Giulietta'nın pedallarıyla yapmaya henüz alışamadım hiç pratik yapacak zamanım da olmadı.
16 ABK 115 - 2015 Alfa Romeo Giulietta (Tipo 940) 1.6 JTDm-2 (940A3000) Meccanico 6 marce (C635MT) Distinctive Bianco Ghiaccio Pastello (296/A)

KadirMercan

Hayırlı olsun.. Kazasız Belasız Cezasız binmeniz dileğiyle..

murat

Kapı döşemeleri ve benzer diğer işler için, Bostancı'da bulunan vergi dairesinin hemen karşısındaki döşemeci hem araçlarımızı iyi tanıyan hem de güzel işler yapan bir alternatiftir. Bostancı'da bilinen servislere sorarsanız zaten de oraya yönlendireceklerdir.  :kahve:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

mcspain

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login iyi dilekleriniz ve yardımlarınız için teşekkürler.
Gece gazlamaları ve güvenlik için uzunları LED'e dönmeye karar verdim, muayeneden geçecek kaliteli bir ürün bulacağım.
Avrupa yakasındayım ama Anadoluya geçtiğimde bir Bostancıdaki döşemeciye yolumu düşüreyim :)

murat

Valla benim önceki Giuilietta'da kısa-uzun led idi ve çok başarılı idi. Osram olabilir net hatırlamıyorum  :yukari-ok:  Hatta şimdikinde orjinal bi-xenon var ama çok da fark etmedi benim için, otomatik yükseklik ayarı dışında tabi  8)
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

vulkski1488

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login iyi dilekleriniz ve yardımlarınız için teşekkürler.
Gece gazlamaları ve güvenlik için uzunları LED'e dönmeye karar verdim, muayeneden geçecek kaliteli bir ürün bulacağım.
Avrupa yakasındayım ama Anadoluya geçtiğimde bir Bostancıdaki döşemeciye yolumu düşüreyim :)

Teşekkürler,

Aşırı bir ışık şiddeti olmadıkça ve far ayarı doğru oldukça her LED, tıpkı halojendeki gibi muayeneden geçer. Marka önerisi olarak da arıza vermeyen, çizgiyi güzel çekebilen, yorumları iyi olan herhangi bir markayı tercih edebilirsiniz. Çoğu Çin malı zaten. Photon'un ürünlerinden de herkes memnun mesela ama web sitelerinde Almanya merkezi olarak belirttikleri adreste kuaför salonu var. FeMex ve Paul sanırım yerli markaydı ama direkt Çin'de üretiliyor sadece üzerindeki etiket markanın. Osram, Bosch ve Philips de makul seçimler fakat pahalı oluyorlar genelde. Ben olsam Photon'u seçerdim muhtemelen. F/p açısından en mantıklısı o geliyor.

KadirMercan

You are not allowed to view links. Register or LoginKapı döşemeleri ve benzer diğer işler için, Bostancı'da bulunan vergi dairesinin hemen karşısındaki döşemeci hem araçlarımızı iyi tanıyan hem de güzel işler yapan bir alternatiftir. Bostancı'da bilinen servislere sorarsanız zaten de oraya yönlendireceklerdir.  :kahve:

deri koltuk boyaması da yapıyorlar mı.?