Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Guilietta Hem Kalorifer Hem Klima Çalışmıyor  (Okunma sayısı 184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Burak BAYRI

• Membro
Guilietta Hem Kalorifer Hem Klima Çalışmıyor
« : 02 Ocak 2025, 18:43:47 »
Öncelikle herkese merhaba. Uzun zamandır kararsız kaldığım konuda gaza geldim ve 1.4 170 beygir bir Guilietta aldım. Araç biraz hor kullanılmış fakat nispeten uyguna geldiği için aldım ve uğraşmaya karar verdim. Sorunum şu ki aracım menfezlerden hafa üflüyor. Fakat sıcak ve soğuk ayarında sabit ılık hava üflüyor. Eksperde bakıldığında sensör arızası olarak çıkıyor. İnternetten gördüğüm o klima testini yaptım klima panelinde arıza görünmüyor. Bandırmada yaşıyorum ve bu araçtan anlayan kimse de yok. Daha önce yaşayan varsa bu sorunu tecrübelerini paylaşabilirse çok sevinirim.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

stormvalley

• Membro
Ynt: Guilietta Hem Kalorifer Hem Klima Çalışmıyor
« #1 : 03 Ocak 2025, 14:56:10 »
Selamlar,

Öncelikle hayırlı olsun. Umarım aracınızla keyifli bir dönem geçirirsiniz.

Bahsettiğiniz problem 10 Giuliettadan 6sında var sanıyorum ki benim de sağ havalandırma grubundan yaz kış aynı sıcaklıkta hava geliyor.
Kalorifer sisteminin sıcak soğuk ayırma üniteleri arızalanıyor ya da dişleri kırılıyor ve kanatçıkları hareket ettiremiyor.
Çözüm için pek çok deneme yapıldı şimdiye kadar ki youtube'da epey video var. Ancak, bahsedilen işlemleri yapmak oldukça uğraştırıcı ve hangi yönlendirme motorunun arızalı olduğunu anlamak da biraz zor. En kesin çözüm DashBoard'un tamamen sökülerek tüm motorların tek tek kontrol edilmesi ama bu işlem de biraz pahalı.

Daha önce forumda pek çok kez tartışıldı, aşağıda konulardan birinin linkini veriyorum.

https://www.alfistiturkey.net/forum/teknik/kalorifer-klape-kapak-motoru/

Kolay gelsin

Burak BAYRI

• Membro
« #2 : 04 Ocak 2025, 02:47:17 »
Öncelikle çok teşekkür ederim. Bursa civarında bilindik bir usta bulmaya çalışacağım. Bir de bugün İstanbul yoluna çıktım ve baya bir acelem vardı. Giderken sorun yoktu fakat dönüş yolunda araç 170'i geçer geçmez silkeleme başladı. Stop edip 170 e kadar çıkmazsam sorun yok fakat 170e çıkarsam araç bu sefer rolantide de hissedilir şekilde silkeleme oluyor. Araçta herhangi bir arıza ışığı yanmıyor. Bu konuda bilginiz var mıdır ?

Testarossa

• Moderatore
« #3 : 04 Ocak 2025, 03:01:04 »
Öncelikle çok teşekkür ederim. Bursa civarında bilindik bir usta bulmaya çalışacağım. Bir de bugün İstanbul yoluna çıktım ve baya bir acelem vardı. Giderken sorun yoktu fakat dönüş yolunda araç 170'i geçer geçmez silkeleme başladı. Stop edip 170 e kadar çıkmazsam sorun yok fakat 170e çıkarsam araç bu sefer rolantide de hissedilir şekilde silkeleme oluyor. Araçta herhangi bir arıza ışığı yanmıyor. Bu konuda bilginiz var mıdır ?
Öncelikle bilgisayara bağlayıp diagnos yapmak lazım. Sakarya ya da İstanbulda ücretsiz yardımcı olurum, 5 dakikalık iş .Duyduğuma göre; bazı yerler bu işlem için çok para alıyorlarmış .
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2025, 03:30:43 Gönderen: Testarossa »
Semy synthetic hater

Burak BAYRI

• Membro
« #4 : 04 Ocak 2025, 03:55:41 »
Bir kaç gün sonra İstanbul'da olacağım tekrar. Sizinle de iletişim kurabilirsek anlayan birinin bakması beni çok mutlu eder. İşin gerçeği arıza tespit için vereceğim ücretten çok anlamayan insanların yanlış teşhisle araca boşuna müdahale etmesi korkutuyor beni.