Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Motor Yağı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iskoc

You are not allowed to view links. Register or Login
Benim için cook uzun araştırmalar sonrasinda 1.9 159 için zannımca en uygun Yağı buldum tüm specleri karşılıyor ve kalitesi tescilli
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

üretim tarihine baktınız mı?
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

ar.159

Benim için cook uzun araştırmalar sonrasinda 1.9 159 için zannımca en uygun Yağı buldum tüm specleri karşılıyor ve kalitesi tescilli
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Günlerdir araştırdım bi onu atladım iyi mi
Çok farkediyor mu

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

iskoc

Günlerdir araştırdım bi onu atladım iyi mi
Çok farkediyor mu

Liqui Moly çok iyi bir markadır.Ürün yelpazeside geniştir.Fakat TR de Shell,Mobil,Castrol markaları gibi mal girişinde sürekliliği yok.O yüzden Liqui Moly,Valvoline(şuan sürekliliği var),Gulf,Texaco,Wolf,Rheinol,Sunoco vs.10 larca yazabilirim bu tip örnek.alırken dolum tarihlerine bakmakta fayda var  :)

iskoc

Ayrıca dolum tarihinden sonra motor yağının raf ömrü 2 max 2.5 yıldır. You are not allowed to view links. Register or Login

ar.159

Bahaustan aldım taze Olmasını Ümit ediyorum

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

fevkalbeser12

Mehmet ali kaça aldın yağı?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

iskoc

ambalajın altına üstüne bakın dolum tarihi yazacaktır

ar.159

ambalajın altına üstüne bakın dolum tarihi yazacaktır
Ambalaj atıldı
Bahaustan 5 tl 145 e aldım koyan çocuk ben gözümün ucuyla baktım 12/13 Olmalı dedi

34 AV 0020 COMING SOON!!

fatihmehmet

Orijinal midir sizce? Hem fiyat uygun hem kargo bedava. Kafamda deli sorular

Edit: Fiyat uygun degil aslında.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

halil

fiyat normal.1 lt yağ için.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

ArinFırat

yağın raf ömrü 5 yılmış..mobil 10-60 eski üretim yağları gri kapak yeni üretim ise mavi kapakmış. n11 den 4+1 litre aldım 4 lt olan mavi kapak geldi 1 lt olan gri kapak..bu bilgiyi aldığım satıcı söyledi..ama mobilin sitesine girdiğim zaman görsellere bakıyorum 10-60 lar gri kapak görünüyor..kandırıldım mı acaba diye düşünmüyor değilim..biri açıklık getirebilir mi :)

halil

11. Motor yağı raf ömrü kaç yıldır?
Orjinal ambalajı açılmadığı takdirde üretim tarihinden itibaren 2 yıldır.

Erdinc küflü

Kullanılmayan 2 yıl  motor içinde km doldurmayan 1 yıl diye biliyorum ... Mobil 5/30 kullanıyorum n11 sıtesınden uygun fiyatına alıyorum euro 5  standartlarında ...

iskoc

11. Motor yağı raf ömrü kaç yıldır?
Orjinal ambalajı açılmadığı takdirde üretim tarihinden itibaren 2 yıldır.

:yukari-ok:

blueoyester

merhaba arkadaşlar. benim 156 nın yağ değişimine az kaldı. yağ eksiltme biraz arttığı için mobil 1 10/60 koymaya karar verdim. ama piyasada çok farklı fiyatlar var. aynı sitede 95tl den başlayıp 176 tl ye kadar yağ fiyatları( n11)(hb 130tl) var. dün balıkesir sanayide sordum 85tl dediler.çoğu yağcıdada mobil yağ yok. gerekçeleri ise bu yağın piyasada çok sahtesi varmış. riske girmek istemiyorlarmış. bu yağın normal fiyatı nedir ve sahte olup olmadığını nasıl anlarız. bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim. iyice kafam karıştı doğrusu. iyi forumlar
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

halil

bende yaklaşık 1,5 ay önce mobil 1 10w60 ile değişim yaptım.eksiltme yok ama sanki motoru biraz kasıyor gibi.bir iki güne 10w40 castrol ile değiştireceğim.ben memnun kalmadım açıkcası.orjinal ile sahtesi nasıl ayırt edilir tam bilmiyorum.ama alacaksanız mutlaka yetkili bayiden alın.

blueoyester

bende yaklaşık 1,5 ay önce mobil 1 10w60 ile değişim yaptım.eksiltme yok ama sanki motoru biraz kasıyor gibi.bir iki güne 10w40 castrol ile değiştireceğim.ben memnun kalmadım açıkcası.orjinal ile sahtesi nasıl ayırt edilir tam bilmiyorum.ama alacaksanız mutlaka yetkili bayiden alın.

motoru kasıyor derken çekiştenmi düşme oldu
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

halil

evet biraz öyle.yağ değişiminden önce araba daha istekli şekilde devirlenirdi.şimdi biraz zorlanıyor gibi.ayrıca yakıt tüketimi de  artı.

halil

tabi açıklamalarını okuyunca daha çok eski ve aşınmış motorlar için olduğu belirtilmiş.benim 156 da aşınma ve eskime gibi bir sorun olmadığından biraz kastı.

blueoyester

benim 156 2004  216500 km yağ eksiltmesi son 1500-2000km biraz arttı. o yüzden 10/60 denemek istiyorum.

milano 75

mobil yağın çok fazla sahtesi olduğu doğrudur,yetkili bayii hatta güvenilir yetkili bayii tercih edin.en son bildiğim 110 civarıydı. You are not allowed to view links. Register or Login  araçta eksiltme çok yoksa ve 10-60 olsun derseniz racing tip  kullanın.castrol, valvoline. 2 senedir mobil 10-40 kullandım ilkinde 2 defa valvoline.şu an valvoline max life 15-40 var,ondan önce valvoline racing 10-60 You are not allowed to view links. Register or Login 10-60 la daha düzgün bir motor sesi,ivmelenmesi vardı araçta mobill 10-40 dan sonra bariz hissedilen bi rahatlıkdı bu.110 tl 5 lt lik almıştım.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

blueoyester

mobil yağın çok fazla sahtesi olduğu doğrudur,yetkili bayii hatta güvenilir yetkili bayii tercih edin.en son bildiğim 110 civarıydı. You are not allowed to view links. Register or Login  araçta eksiltme çok yoksa ve 10-60 olsun derseniz racing tip  kullanın.castrol, valvoline. 2 senedir mobil 10-40 kullandım ilkinde 2 defa valvoline.şu an valvoline max life 15-40 var,ondan önce valvoline racing 10-60 You are not allowed to view links. Register or Login 10-60 la daha düzgün bir motor sesi,ivmelenmesi vardı araçta mobill 10-40 dan sonra bariz hissedilen bi rahatlıkdı bu.110 tl 5 lt lik almıştım.
valvoline racing 10-60 ta yağ eksiltme durumu nasıl. sürekli yağ çubuğunu kontrol etmekten yoruldum

milano 75

benim gözlemlediğim kadarıyla 10-40 mobilden çok farklı değil fakat benim araç başka  bunu unutmayalım,8v motor 16v lerden fazla yağ eksiltiyor,çoğu 75 çi 20-50 koyuyor,.bunların fabrika tavsiyesi 10-50 zaten.+ krank keçesinden kaçak var azda olsa ordanda eksiltiyor benimki ve en önemlisi yağ marka ve visikozite değişince yeni yağdan randıman almak için en az 2 değişim diye tavsiyeler dolanıyor nette.şööle sööliim.10-40 yağla eksiltmeniz 1000 km de 250 gr ise racing 10-60 la 150-200 arası olur,belki daha sonra dahada düşer.yakma için mobilin 10-60 şı ideal yada bence 10-40 maxlife valvoline deneyin oda katkılı eksiltmeye karşı ve mobil 10-60 dan ucuz.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

blueoyester

yağın raf ömrü 5 yılmış..mobil 10-60 eski üretim yağları gri kapak yeni üretim ise mavi kapakmış. n11 den 4+1 litre aldım 4 lt olan mavi kapak geldi 1 lt olan gri kapak..bu bilgiyi aldığım satıcı söyledi..ama mobilin sitesine girdiğim zaman görsellere bakıyorum 10-60 lar gri kapak görünüyor..kandırıldım mı acaba diye düşünmüyor değilim..biri açıklık getirebilir mi :)

bu ürününmü aldınız acaba. bu gün mobil 1 teknik servisini aradım sahte yağ konusunda çok fazla şikayet geldiğini söyledi. yetkili distiribitörlerden yağ almamı önerdi.  şu an çok kafam karışık. balıkesirde yetkili satıcı yok. fiyatlarda çok  değişken.

halil

mobil 10w60 ı bugün  10w40 magnatec ile değiştirdim.psikolojik mi bilmem ama sanki araba biraz rahatladı gibi.yağı metro grosmarket ten aldım.değişimi de orada yaptırdım.servis elemanının  dediği  ,castrol yağında  piyasada sahtesi epey varmış.