Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Motor Yağı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

milano 75

1 ay önce aldım bende,baktım şimdi bagajdakine,dizel yazmıyor.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

blueoyester

tamam o zaman. sitedeki temsili resimdeki dizel galiba.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

radar54

Arkadaşlar bu ilandaki yağ için yorumunuz nedir??

You are not allowed to view links. Register or Login
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

Alfadanadam

Şahin-Broadway için mi düşünüyorsunuz?

radar54

Ben cevabımı aldım teşekkür ederim :)

Peki bu

2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

yigitekimdemir

Bu defa deneysel çalıştım ve Mobil 1 tam sentetik 0W-40 yağ koydum. Bir sonraki yağ değişiminde tam etkileri görülmeye başlar diye düşünüyorum. Çok aşırı bir eksilme olmadıkça bir sorun olmadığını düşünerek devam edeceğim.
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

Alfadanadam

Ben cevabımı aldım teşekkür ederim :)

Peki bu

Senelerce TS motorlarda kullandığım yağdır. Bir sıkıntısını görmedim ama şunu belirtmek isterim yağın motor için iyi olup olmadığını normal bir sürücünün tespit edebileceğine inanmıyorum. Soruyorsunuz, memnunum diyor mesela. Diyorum ki bunu kullandın da motor yatak sarmadı o mudur memnuniyet sebebin? Nasıl yani diyor :)
Bu durumda en teknik anlamda doğru yöntem araç kitapçığına yada araç eski üretim ise bu bilgi güncel olamayacağından bilindik yağ üreticilerinin araca tavsiye ettiği ürünleri tercih etmektir.

Ancak normal dışı durumlarda ki bu yağ eksiltme gibi şeyler olabilir, bu durumda kullanıcı tecrübeleri "denenebilir".

TRSemih

Önceki araçlarımdan da gelen alışkanlık ve güven duygusu ile birlikte 156'da sürekli castrol kullandım. Cstrl 10-40 / 10-60 ikisini de kullandım ve yağ yakmada hiç bir fark olmadı. Özellikle uzun yolda 3 bin devir üstü kullanımda yağı içmeye devam ediyordu. Tavsiye üzerine shell helix h7 10-40'a geçtim. 1500 km full uzun yol, klima 500 km kadar açık ve 3500-4000 devir aralığı kullanımı ile ~100 gr kadar bir eksiltme gözlemledim. Yağ çubuğunu çektiğimde şok oldum resmen. Şehir içi sakin kullanımda yağın çok çok az eksilmesi gerekiyor bu istatistiğe göre. Shell forever diyorum artık. TS'cilere şiddetle öneriyorum.

Not: Shell yağ You are not allowed to view links. Register or Login'da şu sıra deli indirimde ve kargo ücretsiz.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

ES53

Motosiklet kullandigim zamandan gelen aliskanlikla hala motul kullaniyorum.Biraz pahali ama yapicak bisey yok

Sent from my iPhone using Tapatalk

agucba

Önceki araçlarımdan da gelen alışkanlık ve güven duygusu ile birlikte 156'da sürekli castrol kullandım. Cstrl 10-40 / 10-60 ikisini de kullandım ve yağ yakmada hiç bir fark olmadı. Özellikle uzun yolda 3 bin devir üstü kullanımda yağı içmeye devam ediyordu. Tavsiye üzerine shell helix h7 10-40'a geçtim. 1500 km full uzun yol, klima 500 km kadar açık ve 3500-4000 devir aralığı kullanımı ile ~100 gr kadar bir eksiltme gözlemledim. Yağ çubuğunu çektiğimde şok oldum resmen. Şehir içi sakin kullanımda yağın çok çok az eksilmesi gerekiyor bu istatistiğe göre. Shell forever diyorum artık. TS'cilere şiddetle öneriyorum.

Not: Shell yağ You are not allowed to view links. Register or Login'da şu sıra deli indirimde ve kargo ücretsiz.
Yakında yağ değiştirmeyi düşünüyordum ve Shell hep merak ettim. Bu cevap güzel oldu.

///////////////

tunerviper

Eksiltme yada eksiltmeme bir yağın kalitesini ortaya koymaz. Aynı sıcaklıklardaki yağ basınç değerleri önemlidir. Aracınızda yağ sıcaklık ve basınç göstergesi yoksa zeytin yağı da koysanız farkı anlayamazsınız. Standart bir kullanıcı iseniz önerilen değerlerde herhangi bir marka iş görecektir. Gidip standart bir motora iki kat pahalı yağ koymak mantıklı değil.
Turbo Twin Spark

TRSemih

Yakında yağ değiştirmeyi düşünüyordum ve Shell hep merak ettim. Bu cevap güzel oldu.
Rica ederim. Mutlaka deneyin.

Bir tanıdığım Shell'in Adana-Antep bölge sorumlusu. Sürekli yurtiçi ve yurtdışı eğitimlere katılıyor. Markanın her ürününü güvenle kullanabilirsiniz diyordu. O yüzden de içim rahat.
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

TRSemih

Eksiltme yada eksiltmeme bir yağın kalitesini ortaya koymaz. Aynı sıcaklıklardaki yağ basınç değerleri önemlidir. Aracınızda yağ sıcaklık ve basınç göstergesi yoksa zeytin yağı da koysanız farkı anlayamazsınız. Standart bir kullanıcı iseniz önerilen değerlerde herhangi bir marka iş görecektir. Gidip standart bir motora iki kat pahalı yağ koymak mantıklı değil.
Katılıyorum Anıl.

Castrol sevdamız böylece bitti. Fiyat konusunda Shell şu anki indirimle 8 lt 90 tl ve kargo ücretsiz. Ben biraz daha pahalıya almıştım. Bu haliyle sudan biraz pahalı :)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

mahoretti

ben de tamamlamalarımı 10-40 shell ile yapıyorum. Bir keresinde de shell den acil olarak komple yağ değişimi yaptım ama 5w-30 du. 10-40 yoktu o an. 5000 km sonra motul 10-40 a dönüş yaptım. ilginç olarak 5-30 3000 km boyunca doğru dürüst eksiltme yapmadı. Sonra başladı yağ eksiltmeye bende 10-40 a döndüm.

Bahattin

Merhabalar arkadaşlar,
Bu ilk yağ değişimim olacak. O yüzden yardımlarınızı bekliyorum.
Aracım benzinli Alfa Romeo Giulietta 1.4 tb 170 hp multiair distinctive.

Yağ önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Gouki

Motul'dan memnunum Bahattin bey.

Bahattin

Motul'dan memnunum Bahattin bey.

Cevabınız için teşekkür ederim. Hepsiburada'ya bakıyorum hocam da bir sürü motul var hangisi acaba?  :)

Gouki

N11'e de bakın muhakkak. Yalnız satıcının yorumlarını falan inceleyin yağ sahte olmasın.

Bahattin

N11'e de bakın muhakkak. Yalnız satıcının yorumlarını falan inceleyin yağ sahte olmasın.

Bugün aklıma geldi. Sağolsun aracı aldığım arkadaş ne var ne yok vermişti. Acaba yağ kutusu da var mıydı diye eve gelir gelmez baktım ve sizin önerdiğiniz 8100 X-clean kutusunu gördüm  :) Boşuna aklın yolu bir dememişler  :serefe:

HB'de yaklaşık 300 TL, n11'de ise 150 TL fakat satıcının puanı %55, pek güven vermedi açıkçası. Son olarak sahibinden de buldum. Orada da fiyat 130 TL. Bu fiyat farklılığı insanı şüpheye düşürüyor.

Bu ürünü başka nereden bulabilirim?

Tekrar teşekkürler.

milano 75

şu yağ mevzusu kadar kafamı karıştıran bişey olmadı.yağ eksiltiyosa kalınlaştırmak lazım,alfalar yağ yakar, 10-40 hatta 10-60 falan diyoruz.t.t de geçen bi konu vardı,maxihakan a q4 e ne koyuyosun diye sordum (10-60 bekliyodum) 3 değişimdir motul 5-40 kullanıyormuş ve eksiltme 3000 de yarımdan biraz fazla diyor.buyur burdan yak.gerçi kimse çözemedi bu muammayı ya
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Bahattin

alfayedek sitesinden alışveriş yapan var mı acaba? Aradığım motor yağı burada da var ve fiyatı da uygun sayılır.

can4242

Mobil ya da Selenia 10-40 önerimdirl bence mobil bir tık önde

can4242

alfayedek sitesinden alışveriş yapan var mı acaba? Aradığım motor yağı burada da var ve fiyatı da uygun sayılır.
Sıkıntı olmayacaktır hocam, yağ konusunda lakin yine de kullanıcı yorumlarını falan okuyun

can4242

şu yağ mevzusu kadar kafamı karıştıran bişey olmadı.yağ eksiltiyosa kalınlaştırmak lazım,alfalar yağ yakar, 10-40 hatta 10-60 falan diyoruz.t.t de geçen bi konu vardı,maxihakan a q4 e ne koyuyosun diye sordum (10-60 bekliyodum) 3 değişimdir motul 5-40 kullanıyormuş ve eksiltme 3000 de yarımdan biraz fazla diyor.buyur burdan yak.gerçi kimse çözemedi bu muammayı ya
Hocam mk2 156 1.6 aracımda mobil 10-40 kullanıyorum yaklaşık 6000 km oldu ve neredeyse hiç yağ eksilmedi

Bahattin

Sıkıntı olmayacaktır hocam, yağ konusunda lakin yine de kullanıcı yorumlarını falan okuyun

Teşekkürler,
Arabayı aldığım arkadaş bu forumdandı, lakabı da sanırım başkan idi :) Eğer kendisi buradaysa selamlar...
O arkadaş daha önce Motul 8100-x-clean-5w40 kullanmış, ben de aynı şekilde devam edeyim diyorum ki forumda bir çok arkadaş bu markayı önermiş zaten.