Alfisti Turkey

Alfa Romeo => Teknik Bilgiler, Teknik Yardım => Konuyu başlatan: ercan zengin - 16 Eylül 2012, 18:15:03

Başlık: hava filtresi ve tesisatı
Gönderen: ercan zengin - 16 Eylül 2012, 18:15:03
156 orgınal hava fıltresı kutusunun alıcı kısmında benım aracımda devam eden bır boru yok bu boylemıdır yoksa eksık mı var benım arabada dıye merak ettım araclarınıza bakıp bılgılendırır senız benı sevınırım
Başlık: Ynt: hava filtresi ve tesisatı
Gönderen: Alfadanadam - 17 Eylül 2012, 09:15:49
Fotoğraf koyarsanız daha sağlıklı bilgi alırsınız.
Başlık: Ynt: hava filtresi ve tesisatı
Gönderen: Anıl - 17 Eylül 2012, 15:14:47
Filtre kutusu içindeki huni şeklinde parçayı diyorsanız,o parça havanın hızını arttırıyor ve emiş sesini azaltıyor, olmasa çok birşey farketmiyor,ben kutu içi KN takarken rahat hava akışı için sökmüştüm...Tabi dediğiniz parça bu ise.
Başlık: Ynt: hava filtresi ve tesisatı
Gönderen: ercan zengin - 17 Eylül 2012, 21:13:43
You are not allowed to view links. Register or Login
Filtre kutusu içindeki huni şeklinde parçayı diyorsanız,o parça havanın hızını arttırıyor ve emiş sesini azaltıyor, olmasa çok birşey farketmiyor,ben kutu içi KN takarken rahat hava akışı için sökmüştüm...Tabi dediğiniz parça bu ise.
yok hayır kardsım fıltreden sonra her hangı bır boru ıle baglantısı varmı fıltre kutusunun onu merak ettım
Başlık: Ynt: hava filtresi ve tesisatı
Gönderen: Alfadanadam - 18 Eylül 2012, 11:45:04
Filtre kutusunun önünde küçük bir kutu daha vardır normalde. 2,5 V6'da biraz farklıdır o kısım hatta yurtdışında V6 mode diye onu takıyorlar. Eski 156'm o şekildeydi ama eski halini bilmediğim için sağlıklı bir yorum yapamam.
Başlık: Ynt: hava filtresi ve tesisatı
Gönderen: mahoretti - 18 Eylül 2012, 12:00:09
http://eper.fiatforum.com/eper/navi?MOD_COD=116&COUNTRY=012&GRP_COD=102&CAT_COD=T7&SBMK=R&DRIVE=D&MAKE=R&COMM_MODEL=156&ALL_FIG=1&LANGUAGE=T&PREVIOUS_KEY=PARTDRAWDATA&NEW_HTTP=TRUE&ALL_LIST_PART=0&SB_CODE=-1&KEY=PARTDRAWDATA&PRINT_MODE=0&EPER_CAT=SP&GUI_LANG=T&WINDOW_ID=0&SGRP_COD=23&SGS_COD=0&DRW_NUM=3

şuradan bi kontrol edin en iyisi...
Başlık: Ynt: hava filtresi ve tesisatı
Gönderen: Alfadanadam - 18 Eylül 2012, 13:17:25
Yanlış anlamadıysam linkteki 5 nolu eleman.

http://eper.fiatforum.com/eper/navi?MOD_COD=116&COUNTRY=012&GRP_COD=102&CAT_COD=T7&SBMK=R&DRIVE=D&MAKE=R&COMM_MODEL=156&ALL_FIG=1&LANGUAGE=T&PREVIOUS_KEY=PARTDRAWDATA&NEW_HTTP=TRUE&ALL_LIST_PART=0&SB_CODE=-1&KEY=PARTDRAWDATA&PRINT_MODE=0&EPER_CAT=SP&GUI_LANG=T&WINDOW_ID=0&SGRP_COD=23&SGS_COD=2&DRW_NUM=1 (http://eper.fiatforum.com/eper/navi?MOD_COD=116&COUNTRY=012&GRP_COD=102&CAT_COD=T7&SBMK=R&DRIVE=D&MAKE=R&COMM_MODEL=156&ALL_FIG=1&LANGUAGE=T&PREVIOUS_KEY=PARTDRAWDATA&NEW_HTTP=TRUE&ALL_LIST_PART=0&SB_CODE=-1&KEY=PARTDRAWDATA&PRINT_MODE=0&EPER_CAT=SP&GUI_LANG=T&WINDOW_ID=0&SGRP_COD=23&SGS_COD=2&DRW_NUM=1)
Başlık: Ynt: hava filtresi ve tesisatı
Gönderen: ATA - 18 Eylül 2012, 13:33:50
Bülent Abininde dediği gibi 1.6 ve 2.0 Twin Spark'larda rezonatör adlı parça vardır. 2,5 V6 24v'lerde ise sadece bir boru filtreden sonrasında rezonatör vardır. Ne işe yarar emiş sesini azaltıp,hava girişindeki anlık dalgalanmayı engeller(miş). Aracınız 2.0 olduğuna göre gaza bastığınızda normalden fazla emiş sesi (açık filtre benzeri) duyarsanız muhtemelen parça yerinde yoktur.
Başlık: Ynt: hava filtresi ve tesisatı
Gönderen: ercan zengin - 18 Eylül 2012, 15:52:39
çok tesekkurler bılgılendırme ıcın benım arabada fıltre kutusundan sonra herhangı bır baglantı yok sıkıntı olur mu arac ıcın bu durum pekı