Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Herkeze selamlar... Alfa romeo 156 t.s bazı problemlerim var  (Okunma sayısı 1720 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bugrabk

• Membro
Öncelikle herkese selamlar saygılar sevgiler... :haydi:

Yaklaşık 15 gün önce 2000 model 245.000 km de156 2.0 ts executive almak nasip oldu. Aldıktan sonra bazı problemler cıktı ve çözdüğüm oldu çözemedigim oldu siz tecrübeli arkadaslar bilgi verirseniz sevinirim.
1.ilk aracı aldıgımda arka amortisörler cok yumuşaktı aracın önğ cok havadaydı bunları bostancı sanayi de alfa servisinde arka amortisör değişimi ve 4 adet helozon yay değişimi ile çözdük çokda güzel oldu.
2.araçda helezon ve amortisör değişimden snra om sağ teker kısmında tıkırtı başladı ve gıcırdamalar başladı çözemedim hala
3.arac bazen benzinde ilk calıstıgında patlama yapıyor ve gaz yemiyor ama her zaman olmuyor. Gaz da çalışırken sorun yok
4.rolanti 900 devir ile 1000 devir arası dalganıyor herzaman değil ama can sıkıcı
5.devir bazen 1400 lerde takılıyor hafif gaz verince normale dönüyor
6.bugun komple firex yalıtım süngeri ile kapı içleri kaput içi ve bagaj kapagı içine ses yalıtımı yaptım harika oldu kapı döşemelerini acmışken kırık klipsleri değiştirdim temizlik yaptım arac içi gayet sessiz oldu.
7.geri vites lambalarının yanmadığını fark ettim ampuller sağlam ama yanmıyor.
8 sunroof geriye doğru acılıyor yanlız kelebek şeklinde yukarı kalkmıyor bu özellik yokmu bu araçlarda yoksa benim sunroof mu
sıkıntılı

şimdiden teşekkür ederim iyi akşamlar sevgiler
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

01hakan

• Membro
Öncelikle herkese selamlar saygılar sevgiler... :haydi:

Yaklaşık 15 gün önce 2000 model 245.000 km de156 2.0 ts executive almak nasip oldu. Aldıktan sonra bazı problemler cıktı ve çözdüğüm oldu çözemedigim oldu siz tecrübeli arkadaslar bilgi verirseniz sevinirim.
1.ilk aracı aldıgımda arka amortisörler cok yumuşaktı aracın önğ cok havadaydı bunları bostancı sanayi de alfa servisinde arka amortisör değişimi ve 4 adet helozon yay değişimi ile çözdük çokda güzel oldu.
2.araçda helezon ve amortisör değişimden snra om sağ teker kısmında tıkırtı başladı ve gıcırdamalar başladı çözemedim hala
3.arac bazen benzinde ilk calıstıgında patlama yapıyor ve gaz yemiyor ama her zaman olmuyor. Gaz da çalışırken sorun yok
4.rolanti 900 devir ile 1000 devir arası dalganıyor herzaman değil ama can sıkıcı
5.devir bazen 1400 lerde takılıyor hafif gaz verince normale dönüyor
6.bugun komple firex yalıtım süngeri ile kapı içleri kaput içi ve bagaj kapagı içine ses yalıtımı yaptım harika oldu kapı döşemelerini acmışken kırık klipsleri değiştirdim temizlik yaptım arac içi gayet sessiz oldu.
7.geri vites lambalarının yanmadığını fark ettim ampuller sağlam ama yanmıyor.
8 sunroof geriye doğru acılıyor yanlız kelebek şeklinde yukarı kalkmıyor bu özellik yokmu bu araçlarda yoksa benim sunroof mu
sıkıntılı

şimdiden teşekkür ederim iyi akşamlar sevgiler
Özelden yazdım.

E6633 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

COURE SPORTİVO

olcaycharger

• Membro
Keşke buraya yazsaydınız da bize de faydası olurdu. @01hakan
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2019, 23:36:29 Gönderen: murat »
Olcay Meral
1998 156 2.5 V6 24V Nero

Gouki

• Amministratore
Aramıza hoş geldiniz.

7. Bagaja giden kablolar kopabiliyor.

Murat bey aramıza hoşgeldiniz.

Radyo - kontak bağlantısı ve geri vites lambaları aynı sigortayı paylaşıyor. Eğer geri vites lambalarınızda bir problem yoksa öncelikle direksiyonun altındaki sigorta kutusunda en alt sırada sağdan 3. 10A'lik sigortayı bir kontrol edin.

Eğer sigortada da bir sorun görünmüyorsa bagaj kapağına sol taraftan giren kabloların plastik korumasını kaldırıp oradaki kabloların durumunu kontrol edin. Aynı sorunu yaşayan bir 156 sahibi orada bulunan 8 kablonun (3'er tanesi lambalar, 2 tanesi bagaj kapağı açık sensörü için) sadece 2 tanesinin bağlantısının durduğunu görüp tekrar aşağıdaki gibi bağlantıları sağladıktan sonra problemi düzelmiş. Operasyonun resimleri:

Aynı problemi yaşayan başka bir 156 sahibi ise fren pedalının arkasından geçen kablo grubunun dışında artık izolasyon malzemesi kalmadığı için özellikle fren pedalına basınca kablolara temas edip kısa devre yaptığını tespit etmiş. Kabloları tekrar izole edince radyo sorunu düzelmiş.

Özet geçiyorum büyük olasılıkla 156'nızın bir yerinde özellikle o son çukur sebebiyle bir temassızlık var. Kazasız belasız günler.

Testarossa

• Moderatore
Yalıtımı nasıl yaptınız açıklayabilirmisiniz?
Semy synthetic hater

bugrabk

• Membro
Bütün kapı döşemelerini söktüm yalıtım süngeri kendinden yapışkanlı ve esnek bi sünger oldugu için kapı içlerini komple kapladım kaput keçesinin altını bagaj içini ve diresiyonun alt kısmını kapladım ilk fırsatta davlumbazı söküp çamurluk içlerinede yapacağım sizinle paylaşırım resimleri aşama aşama

Theillest

• Membro
Alttan bitüself ve üstüne firex sünger yaparsanız gayet iyi oluyor benim konumda kendim uyguladım resimlerine bakabilirsiniz.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alsift140

• Membro
Rölanti hariç hepsi çözülür, geri vites lambası için geri vites müşürünü de kontrol edin derim, alfa varken iki kere bozuldu benim, tempra müşürü uyuyor bilginiz olsun ucuz birşey, yağ kaçağı varsa müşüre giden yine bozulur.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

murat

• Amministratore
Rölanti için rölanti valfi  ;) Ama kesin ondandır diyemem, ilk şüpheli ...Gaz takılıyo demişiniz gaz kelebeği? Ama usta zaten bunlara bakar veya bakmıştır sanırım
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

bugrabk

• Membro
Rölanti hariç hepsi çözülür, geri vites lambası için geri vites müşürünü de kontrol edin derim, alfa varken iki kere bozuldu benim, tempra müşürü uyuyor bilginiz olsun ucuz birşey, yağ kaçağı varsa müşüre giden yine bozulur.
Teşekkür ediyorum 👍👍👍

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GoogleTagged