Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login



2009 Alfa 159 model yılı ile ilgili yardım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fatih159


Arkadaşlar 2009 model yılında Alfa 159 da herhangi bir değişiklik var mıdır ? İnternette göstergelerin beyaz renk olacağını aracın bazı aksamlarının aleminyüm dan üretildiği için 44 kg daha hafif olacağı yazıyor. Motor bölümünde extra bir güç değişikliği yok. Ben 2009 da yeni motor seçenekleri veya güç artışı olabilir diye düşünüyordum. Turbo benzinli bir motor bekliyordum ama şuan için yok. Biz de dizel 159 var kardeşim kullanıyor. Kendim için güçlü bir benzinli araç istiyordum fakat mevcut güç üniteleri beni tatmin etmiyor. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Giulia Fan!

Dentist

#1
Bildiğim kadarıyla beklentin yönünde bir değişiklik olmayacak.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

southislander

#2
3.2 benzin motorlu olan modellini Ankara'daki 31 Ağustos'taki buluşmaya getireceklerini söylediler. Üstün Otomotiv'den belki daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

A.S.GÜMÜŞ

#3
3.2 ? abowwww yazmıştım bir kere yazayım bir defa daha ben 1,6 156 ımı kullanırken anladım ki motor gücü herşey


07 DH 800

147BLACK

#4
Kaan soyadından dolayı Üstün otomotivle bir alakan var mı?
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

southislander

#5

keşkeeee :)))

Passione

#6
Geçen hafta Enriko Alibertiye servise gittiğimizde showroomda beyaz 2009 model 159 vardı.
Araç makyajlı versiyondu.Koltukları,göstergeleri değiştirlmiş(beyaz değildi ama rakamlarının şekli değişmiş),konsoldaki alüminyum parçalar 159 TIdaki gibi koyu renkli olanla değştirilmiş.Klima kontrollerinde değişime gidilmiş.Ayrıca bagajı açmak için bravodaki sistemi kullanmışlar.(Çok yararlı olmuş bence)Yani arkadaki ambleme basınca bagaj açılıyor artık.Anteninide biraz kısaltıp daha kalın hale getirmişler.Aracın dışında (anten ve jant hariç) değişiklik olmamış.
Ağırlıkla alakalı bir bilgim yok ama int. bende okudum böle bişey ama sormayı unutmuşum.Genelde ince ama gerekli bir makyaj yapmışlar.
Aracın güzelliğine güzellik katmışlar kısa olarak

Edited by - Passione on 13/08/2008  16:59:50
"centocinguantanove"

geg8183

#7
159 la ilgili internetten üzerinden yaptığım uzun araştırmalara rağmen motorla ilgili gündemde herhangi bir değişiklik izine rastlayamadım.Sanki motorlarla ilgili radikal değişiklikler 169 un çıkışıyla gerçekleşecek gibi...

147BLACK

#8
Bi Turbo dizel deniliyordu...180 veya 190 hp.
Ama gelmesi uzun sürecek galiba. Daha iyi motor seçenekleriyle satışı katlanırdı ama işi ağırdan alıyorlar herhalde.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

fatih159

#9
Evet 2009 modellerde ufak tefek geliştirmeler dışında benim ilgilendiğim motor ve şanzıman konusunda önemli bir yenilik yok. 3.2 lt lik motorlu 159 un yıllık motorlu taşıtlar vergisi 5 bin ytl ve otomatik vitesli versiyon şehir içinde 17-18 lt benzin yakacağından araç 1700 kg olduğundan bu versiyonu satın almak pek mantıklı gelmiyor. Alfa romeonun günümüz motor teknolojisi olan düşük hacimli turbo versiyonlarını tüm versiyonlara yaymasını bekliyordum ama yenilik yok.
Giulia Fan!

bado

#10
2009 model Alfa 159 ve Alfa 159 Sportwagon modellerinde ilk göze çarpan değişiklik, artık beyaz aydınlatmalı olan gösterge paneli. Grafik açısından da yenilikler içeren gösterge panelinin dışında orta konsolda da kayda değer değişiklikler var. Tüm Alfa 159 ve Alfa 159 Sportwagon versiyonlarında opsiyonel olarak sunulan navigasyon sistemi daha kullanıcı dostu bir arayüze kavuşmuş. Orta konsolun alt kısmında yer alan ve standart olarak yer alan çift bölgeli klima sistemi kumandaları da tamamen yenilenmiş. Hem ön hem de arka koltuklar, daha iyi yan tutuş, konfor ve diz mesafesi sunacak şekilde geliştirilmiş. Alfa 159 Sportwagon?da, arka koltuk minderleriyse, sırtlıklar katlandığında tamamen düz bir yükleme zemini oluşturabilmesi içim yeniden tasarlanmış. Ayrıca kullanıcıya daha kolay kullanım imkanı sunmak adına önceleri aracın iç mekanındaki tavandan açılan bagaj kapağı artık bagaj kapağındaki logo?ya basılarak açılıyor. ?Distinctive Plus? donanım seviyesinde opsiyonel olarak sunulan ?Konfor Paketi? ile üç bölgeli otomatik klimaya, ısıtmalı ön koltuklara, elektrikli ve sürücü tarafı hafızalı ön koltuklara, elektrikli ve sürücü tarafı hafızalı katlanır yan aynalara sahip olunabiliyor.

2009 model yılı için yenilenen Alfa 159 ve Alfa 159 Sportwagon?un yürüyen aksamında da birtakım geliştirmeler yapılmış. Otomobilin rot kolları, viraj çubuğu ve fren kaliperleri de artık tamamen alüminyumdan üretiliyor. Böylece yeni Alfa 159 ve yeni Alfa 159 Sportwagon?un artık 44 kg daha hafif olmasını sağlamış.
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

fatih159

#11

Bunlar bence boşa yapılmış hafif makyaj operasyonu. Model süper yol tutuş süper fakat Alfa en can alıcı konuya müdahale etmiyor. Şu anda 159 un hiçbir motoru iyi değil. 175 hp lik 1.9lt yazılımlı aracımla  140 HP lik passat TDI aracı düz yolda yakalamakda çok zorlanıyorum. Aynı şekilde dizel 140 hp lik mondeoyu. 320d zaten aşmış. Geçtiğimiz gün 2002 MODEL 155hp ALFA 156 kullandım işte bu dedim 200 ile giderken bile araç gaz yiyiyor tepki veriyor. Nerede eski alfa motorları? 156 2.0 kullananlar o motorun kıymetini bilsin.

Bence makyajı kaputun altına yapsalardı daha iyi olurdu.

Giulia Fan!

Passione

#12
Motorda değişiklik yerine 44 kg hafifletilmesi çok fazla olmasa da yeter.İlla ki motorun değişmesine gerek yok...
"centocinguantanove"

Yalın

#13
Bence de motorlar yetmiyor . en azından bi-turbo dizel 190 hp modeli makyajla satışa sunulmalıydı.

Passione

#14
Evet haklısınız Yalın Bey :D olmalıydı 190hp 350 Nm tork 50 kg de hafiflemiş araç tadından yenmezdi.
"centocinguantanove"

fatih159

#15
quote:

Bence de motorlar yetmiyor . en azından bi-turbo dizel 190 hp modeli makyajla satışa sunulmalıydı.



Aynen katılıyorum kardeşim. 1.9 jtdm kullanıcısı olarak kesinlikle motorlar yetmiyor. Özellikle otobanda. 1.9LT 190 HP lik motor kesin olmalıylı ve buna birde benzinli turbo versiyon eklenmeliyli.
Giulia Fan!