Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: İlk Alfa'mı aldığım gün hararet sorunu yardım??  (Okunma sayısı 994 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

demir159

• Membro
Merhabalar herkese dün itibari ile ilk Alfa mı almış bulunmaktayım.Uzun zamandır tabiki hastası olduğum 159 uma kavuştum fakat noter çıkışı 45 dk sonra hararet sorunu yaşadım.Aracım 2007 159 1.9 q-tronic km 240.000.Son bakımı carium zeki ustada 6. ayda yapılmış bakımlı bir 159.Dün aracı almak için gittim ve ekspertiz e soktum.Araç ta önemli hiçbir sıkıntı olmadığını egr nin hafif yağ kaçırdığını ve turboda terleme belirttiler sadece.Aracı üstüme aldım yaklaşık 45 dk sonra yolda radyatör sıvısı sıcaklık yüksekliği uyarısı verdi ve hararete baktığımda 110 civarındaydı.Hemen 100m sonra benzinlikte durdum.Radyatör suyu bitme noktasındaydı ve antifriz le doldurdum  bi süre bekleyip.Sonra çalıştırdığımda çok sarsıntılı çalıştı ve çok yoğun bembeyaz duman verdi egzozdan hiç durmadan adeta yanar gbi yoğun. 300m kadar deneyip çektim kenara çekiciyle geldim ustama daha motor kapağını da açmadık ekspertizle görüşmek için.Ustam ilk gözlemde radyatör deposu arka taraftan patlak dedi.Büyük ihtimal silindire su indi.Ekspertiz hiçbir şekilde bana bunu belirtmedi ve anlayamadılar.Sizlerinde yorumunuzu sormak istedim.Özellikle ekspertiz garanti vermiyor böyle durumlarda fakat deponun patlağını görememeleri çok garip genel merkeze kadar ulaştım şuanda sonuç bekliyorum.Noter çıkışı 45 dk içinde hararet ve conta yakması olsada bir an önce yola çıkıp tekrar 159  u kullanmak için can atıyorum...:)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

devirsever

• Membro
Oncelikle gecmis olsun, eskiye nazaran tuketici haklari gelismis olmali ulkemizde. Araci aldiginiz yere yada kisiye iade edin kabul etmezse mahkeme yoluna gidin bence.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

demir159

• Membro
Teşekkürler.Tüketici derneğiyle görüştüm galeriden araç alındığında daha kolay sonuç alınabiliyormuş.Galeri ticaret yaptığı için kısa da olsa bir süre sorumluymuş.Fakat ben şahıstan aldım ve açıkçası aracın da çok bakımlı olduğunu gördüm. Yola çıkarken dahi radyatör suyuna baktım eksilme bile yoktu.Ama çatlak daha önce oluşmuş ve bu durumu ekspertizin mutlaka belirtmesi gerekirdi.O yönde başvuru yapacağım.

Dellobaltino

• Membro
Expertiz aracın her sorununu göremez ki. Radyatördeki çatlak küçükse farketmek mümkün olmaz. Ayrıca radyatördeki kaçak su eksiltir sadece. Motora su girmesi başka birşeydir. Üst kapak contası muhtemelen erimiş ordan su girmiş yoğun beyaz duman da bunun göstergesi. Siz aldığınızda bu durum varmıydı yoksa araç sizdeyken susuz kaldığından ötürü mü conta yaktı bilemiyorum. Üst kapak açılıp conta değişecek. Daha önce başka bir aracım varken başıma gelmişti. Çok fazla maliyeti olacak bir işlem değil, tabi üst kapak çatlamadıysa

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ekerem

• Membro
Geçmiş olsun, bende 159umu alırken ekspertiz değişen kaputa orijinal dedi diye davalık oldum bilirkişi beni haklı görse de süreç 3. Yılına girmek üzere ve hala sonuçlanmadı. Siz bence eski sahibi veya ekspertizle zararı karşılamak ya da en azından Bi kısmını almak için Bi görüşün.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Spiritchaser

• Membro
Merhaba,

Cuma günü ilk kez aracımda böyle bir sorun oldu hem de servisten bakımdan çıktıktan 10 dakika sonra  :)  Muhtemelen sorun şöyle.  Adını unuttum şimdi de motorun arka tarafında kalan bölgede demir bir boru hortum var.  Benimkinde toplu iğnenin ucu kadar bir büyüklükten delinmiş.  Ordan kaçırıyor.  Dolayısıyla bende de radyatör sıvı bilmemnesi yüksek uyarısı verdi, hareret 130 dayandı kaputtan duman çıkmaya başladı.  Allahtan tam zamanında farkettim.  Kısaca o hortumun değişmesi yada deliğin kaynak yapılması lazım.  Sıvılarda eksiklik yoksa ki yok gibi, sorun büyük ihtimalle odur.  Satın aldığınız adama yüklenmenin bir gereği yok bence çünkü bunu tespit etmek arıza vermeden zor zira diyorum ya servisten çıktım 10 dakika sonra başıma geldi.  Basit bir işlem halledebilirsiniz.  Geçmiş olsun.

GoogleTagged