Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

İlk araba olarak Alfa 156 ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dorlion

bütün Alfacı abilerimize merhaba dileyerek sözüme başlıyorum.

Öncelikle, 24 yaşındayım. 6 senelik memurum. Direksiyonumun çok iyi olduğu söylemez çünkü şimdiye kadar motosiklet kullanıyordum.

1- İlk arabam olarak Alfa 156'yı düşünsem, acaba beni burda linç eder misiniz yoksa teşvik eder misiniz diye sormak istedim :)
2- Özellikle kırmızı ve 2004 model sonrasını düşünüyorum. Parayı ağaçta toplayan bir adam olmadığım için, ilk araba olarak 20-25 bin TL gibi bir meblağ çok mu uçuk olur? :)
3- O 156'ya yazık eder miyim? :) ilk araba olarak 10 bin lira civarı 92-94 model honda civic si hb düşünyordum, 130 bg ve enjeksiyonlular, biliyorsunuzdur sanırım. 6 ay kullanıp 156 ya geçerim diyordum ama babam direkt 156 ile başlamam konusunda beni cesaretlendiriyor.
4- Her türlü tavsiye ve fırçalarınıza açığım. Şimdiden teşekkürler :)

Tuncay Nergis

Hoşgeldiniz, daha bilgili arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır ama bence yapacağınız seçim mantıksız değil. Tabii daha önce başka arabalar kullanıp sonra alfaya geçmek insana askerden eve geldiği gün kadar güzel hissettiriyor Tercih sizin.

Edited by - Tuncay Nergis on 05/12/2010  19:46:58

dorlion

Hoşbulduk, teşekkürler. Benzetme çok ilginç ve etkili olmuş :) Diyorsunuz ki 156 ile başlarsam, bir sonraki aşamada uçaklara, en son olarak da uzay mekiklerine falan bakarım herhalde

alfistahakan

156 ie başlamamanız için bir sebep yok.Sonuçta trafik kurallara uygun olarak kullanırsanız canavar bile kuzu olur.Linç etmek ?akisne bu tercihiniz için kutlamak isterim..
Hakan
Forever Alfa

ATA

Valla benimde ilk otomobilim 156 oldu, öncesinde 146 vardı ama kullanmak nasip olmadı.
İlk aracınız Alfa gibi yola iyi tutunan bir otomobil olup, otomobil kullanmayı onunla pişirip, sürüş tarzınızı o şekilde geliştirince başka otomobiller ile virajlarda ilk zamanlar tehlikeli anlar yaşayabilirsiniz. Dezavantajı budur, tecrübe ile sabittir =))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

dorlion

quote:

156 ie başlamamanız için bir sebep yok.Sonuçta trafik kurallara uygun olarak kullanırsanız canavar bile kuzu olur.Linç etmek ?akisne bu tercihiniz için kutlamak isterim..

Evet haklısınız, insan kendini bildikten sonra çok sorun olmaz gibi geliyor ama malum, trafikte sadece kendi sürüşümüzden değil, diğer ekstrem durumları ( sarhoş bir sürücü, freni boşalmış bir kamyon, arabayı kullanırken show yapmaya çalışan çocuk zihniyetli şöförler ) tecrübemiz ve melekemiz sayesinde bertaraf etmek de zorundayız.  Teşekkürler tekrar...

dorlion

quote:

Valla benimde ilk otomobilim 156 oldu, öncesinde 146 vardı ama kullanmak nasip olmadı.
İlk aracınız Alfa gibi yola iyi tutunan bir otomobil olup, otomobil kullanmayı onunla pişirip, sürüş tarzınızı o şekilde geliştirince başka otomobiller ile virajlarda ilk zamanlar tehlikeli anlar yaşayabilirsiniz. Dezavantajı budur, tecrübe ile sabittir =))

sizi çok iyi anlıyorum. umarım attan inip eşeğe binmem alfa'ya alıştıktan sonra :)

selim

benim de ilk aracım 156 idi,tavsiye ederim.Tek olumsuz tarafı alfa'dan sonra diğer araçlar gerek sürüş gerkese görüntüleriyle anlamsız gelirler.Bu da size marka içinde diğer araçlarınızı almaya zorlar:)
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

dorlion

Görünüşe göre epey kişinin ilk arabası olabilmiş 156, çok abest birşey yapmıyorum o zaman :) Ama bi Alfa 159'a gücüm yetmez sanırım. Belki bi 10 sene sonra Alfa 176 çıkınca bineriz :)

Taner27

benimde ilk aracım 156 ama şimdi 147 ye biniyorum, 156 nın tadını vermiyor gibi ama şikayetim tabi ki yok, 20-25 e 156 alırsanız alın tabi ki ve doyasıya binin...
1998 156 2.0 Executive
2004 147 1.6 Dist.
2006 156 1.6 Dist.

dorlion

quote:

benimde ilk aracım 156 ama şimdi 147 ye biniyorum, 156 nın tadını vermiyor gibi ama şikayetim tabi ki yok, 20-25 e 156 alırsanız alın tabi ki ve doyasıya binin...

156'dan sonra 147'ye geçmenizin sebebi neydi acaba?

ve temiz olan yeni kasa 156 lar için ödenmesi gereken miktar ne olmalıdır?

teşekkürler...

tolga_ozhan

Benimde ilk arabam 156. 2004 model yani mk2 156 için bence minimum 22 civarı bir rakam gözden çıkartılmalı. Ama denk gelise 20'ye de alınabilir.

dorlion

çok teşekkürler...

SertackeS

bence ilk araba olarak alfa almak akıllıca değil

2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

dorlion

şükür, karşıt görüş de geldi :)

exclusive.alfisti

benimde ilk aracım 98 model kırımızı bir alfa 156 idi daha sonra satıp sırasıyla 07 corsa 06 astra ( bu iki araca toplamda 1.5 ay dayanabildim ) sonrasında yine 06 mk2 156 ve sonuç mutluluk.Kısacası tavsiyem madem mk2 156 düşünüyorsunuz yani 04 model üstü olacaktır o halde kasko da aşırı uçuk olmayacaktır kaskonuzu yaptırırsınız güzel güzel binersiniz aracınıza şimdiden hayırlısı olsun

dorlion

çok teşekkürler, kasko önemli bir ayrıntı evet. alfa aşkı sanırım böyle birşey olsa gerek...

cem_dogan

arkadaşım babanızda israr ediyor ve araba bilgisi iyi ise alınır size yardımcı olur.alırken kontrol ve bilindik birisi olursa sorun yaşamassın umarım
alfa sevgisi

dorlion

çok teşekkürler, babamın arkadaşları yardımcı olacak, ben piyasadaki birkaç ikinci el arabayı bulduktan sonra...

cem_dogan

benimde ilk aracım alfa ve inşallah yanına abileride gelicek 166 gibiseninde uygun ve düzgün bir alfan olur hic hevesini kırma ve alfa sürmemiş insanlardan yorum almaa
alfa sevgisi

dorlion

yaklaşık 1 aydır alfa ile ilgili ne varsa okumaya çalışıyorum netten, ve diyebilirim ki o ilk süreci atlattım. :) Tereddütüm Alfa markasından yana değil, kendimden yanaydı sadece ilk arabam olacağı için.

cem_dogan

bir düzeltme ilk aracım alfa kullandıgım aracım sırayla tipo ve honda idi kendime ait olarak alfa ilk.hic kimseye sormadım gittim aldım(pek akıllıca deyil ama)kıssadan hisse iyiki aldım bir daha mı gelicez dunyaya156 saglam iyi sadece bir iki handikapı var oda cözümü kolay şeyler.yeterki gercek alfa sevgisi olan birinden alman tabi bu da maddi olarak sıkışması veya değiştirme istegi.jüli nin satılması senin icin artı.temiz ve uygun bulma şansını artırır
alfa sevgisi

dorlion

ben de giulietta'yı beğenmeyenlerdenim maalesef, ama bir işe yaradı sanırım bu sefer :)

Alfadanadam

Alfa 156, ne piyasanın en güçlü, ne en hızlı ne de boyut olarak en büyük arabası. Bu bağlamda teorik olarak Astra'dan, Vectradan, Focustan çok ta farkı yok.
Öte yandan özellikle lansmanının yapıldığı yıl gözönüne alındığında verdiği sürüş keyfi, sahip olmanın verdiği his, satın alma maliyeti gibi unsurları topladığınızda yukarda yazılanlardan çok çok üstün benim gözümde.

dorlion

evet, ikinci eldeki değer kaybını çoğu kişi avantaj olarak göremiyor satın alırken. daha önce forumlarda belirtildiği gibi millet arabasını almadan, satmasını düşünüyor, acaba çok değer kaybeder mi, hemen satılır mı gibisinden. Ama görüyorum ki bu sitedeki herkes, otomobile keyif ve estetik olarak yaklaşan insanlar. Bir de benim Alfa'ya ısınmamdaki asıl neden, eşsiz olabilmenin, ender olabilmenin dayanılmaz hafifliğidir. Caddede her gün yüzlerce gördüğümüz corolla'lar, golf'lerdense, farklı olmayı yeğlerim. Ki bu yüzden Alfa selamı yok mudur zaten?