Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Michelin Primacy HP

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Orhan Isvan

159 TBi otomobilime fabrikada 225/50-17 Michelin Primacy HP lastik takılmış. Parke yollarda ve engebelerde darbe sönümlemesi çok iyi ama virajlarda keyif vermiyor. Internetten araştırdığım kadarıyla uzun ömürlüymüşler ve düşük dirençleriyle yakıt tasarrufu da sağlıyorlarmış. ?9000 km dir kullanıyorum. Virajlarda limitlerini son derece kontrollü bir şekilde haber veriyorlar ama limitleri 159?un yol tutuşuna ayak uydurmaktan çok uzak. Ne over-steer, ne under-steer, ne de hatırı sayılır bir yatma var. Son derece dengeli ama radius çok geniş ve lastik yaygarası çok fazla oluyor. Havalar soğuduğu anda onları söküp yerlerine takacağım kış lastiklerim şimdiden hazır (Dunlop Winter Sport 3D).

2011 ilkbaharında tekrar yaz lastiklerine geçeceğim zaman Michelin Primacy HP?lerden çok daha iyi yol tutan lastik takmayı planlıyorum. En basiti, yine 225/50-17 ebatlarında Bridgestone Potenza S001 veya eşdeğer yol tutuşu olan lastikler takabilirim. Sürüş sertleşir ama yol tutuşu da epeyce iyileşir. Veya 235/45-18 ebatlara geçebilirim ki o zaman jant da almam gerekeceği için maliyet hayli artar, sürüş daha da sertleşir.

159?un yol tutuş potansiyelini ziyan etmeden ama O?nun bir Ferrari olmadığını da unutmadan izlemem gereken yol hangisi olmalı? Türkiye şartlarında 45 yanak 18? lastikler; görüntüyü bir kenara bırakarak, sırf yol tutuşu için vereceğim paraya değer mi, yoksa paramla başıma dert mi almış olurum?

Sportivo

Bence  bir Pirelli P Zero serisinden takın. Nasıl olsa kış lastiği de kullanıyorsunuz. Kışın da P Zero'lar ile sorun yaşama riskini de ortadan kaldırıyorsunuz.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

147BLACK

Ben de aracın üstünde sıfır gelen Good Year vardı ve memnundum. Onlar eskiyince amcamın tavsiyesi ile Michelin aldım ve viraj hakimiyetinden hiç memnun kalmadım. 147'nin havasını söndürdü.
Daha spor kökenli bir lastik Alfa'larımıza daha iyi gider.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

ku2

Ben benim 2.5 v6'da Michelin Primacy HP kullanıyorum. 205/55/16 ebatlarında...
Son derece memnunum.. Alırken Pirelli P7 ve Goodyear Potenza'ya bakmıştım..Ancak okuduğum, araştırdığım bilgiler ışığında Michelin'e karar kıldım. İyiki de yapmışım. 23.000 km yaptım..
20.000,de onler arkaya değişiklik yaptım.. Son derece memnunum. Frenaj, ıslak, kuru yol tutuş, virajda yol tutuş çok başarılı.. Ayrıca son derece sessiz bir lastik.. Kabine çok az ses alıyor..Yol durumu ne olursa olsun.
Kaldıki sizin 159 tbi içeri benim 1998 156 2.5 v6'dan daha az ses alır..yalıtımı daha iyidir yani..buna birde lastiklerden az ses gelmesini ekleyin.. bence süper.

bu arada...aslında benim kalbimde yatan araba 159 tbi :) Şu an ekstra ayırabileceğim bir param olsa..kesinlikle 159 tbi, ya da brera tbi alırım.
Bence devam edin bu lastiklerle pişman olmazsınız..

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Passione

225/50 R17 ebatlarında Pirelli'nin yeni çıkardığı Cinturato P7 modelini tavsiye ederim size eğer ki 235/45 R18 olacaksa P Zero Nero ilk akla gelen lastiktir. Amaç performans ise bu lastikler fazlasıyla sizi memnun edecektir.
"centocinguantanove"

Sportivo

Bende P Zero vardı. 1 yıldır P7 Cinturato var. Yol tutuş olarak P Zero'nun daha iyi olduğunu söyleyebilirim. P7 Cinturato daha yumuşak bir lastik. Yol tutuyor, yola sakız gibi yapışıyor ancak virajlarda P Zero 'ya göre daha fazla esniyor ve yatıyor. Bu yüzden Orhan Bey için benim görüşüm Cinturato uygun değil.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

tolga_ozhan

Bende GTV'de 225 45 17 ebatında Michelin Primacy kullanıyorum. yumuşak karakterinden, az yol sesi almasından yada uzun ömründe bahsetmeye gerek yok sizde değinmişsiniz zaten.
Yol tutuş konusunda ben hayli memnunum hiçbir sıkıntı ile karşılaştırmadı beni hem ıslak hemde kuruda.

Orhan Isvan

Arkadaşlar,

Lastik önerileriniz için hepinize çok teşekkürler. Benim asıl amacım da sonunda lastiği seçmek elbette ama önce ebat konusunda bir karar vermem gerekiyor. 4 adet jant da almam gerekeceği için 235/45-18, mevcut jantlarıma takabileceğim 225/50-17 lere göre çok daha pahalıya mal olacak. Buna karşılık daha iyi yol da tutacak. Ama 45 profilli 18? lastikler Türkiye koşullarında ne kadar pratik? Öncelikle bu konudaki görüşlerinize ihtiyacım var.

Lastik seçimini ancak jant konusunda karar verdikten sonra yapabilirim çünkü yaz performans lastiklerinin çoğu bana yarayacak olan her iki ebatta birden mevcut değil. Kiminin sadece 225/50-17 ebadı var, kiminin sadece 235/45-18i.

En yüksek önceliği kuru zeminde yol tutuşuna, ikinci önceliği ıslak zeminde yol tutuşuna verip; lastiğin ömrünü, konforunu, sessizliğini, yuvarlanma direncini (yakıt tasarrufu) üçüncü plana iterek, kış koşullarını yok sayarak, ama Türkiye?nin yaz koşullarını ister istemez herşeyin üstünde tutarak (İstanbul çevresi değil, Türkiye geneli) 225/50-17 mi tavsiye edersiniz, 235/45-18 mi?  

Önerdiğiniz bütün lastikleri zaten araştırıyorum. Kendimi tanıdığım kadarıyla bu araştırmam ilkbahara kadar da sürer.  Zaten o zamana kadar yeni seçenekler de çıkabilir. Hatta 18? olacaksa lastik işindeki bir arkadaşım bana Almanya?dan başta Bridgestone RE-11 veya Yokohama Advan 08 olmak üzere muhtelif ?extreme performance summer? lastikleri getirtme konusunu bile araştırıyor.

Ama Türkiye koşullarında 45 profil kullanmaya henüz karar veremedim. Ne dersiniz?

ku2

18 takabilirsiniz bence..ancak tekrar soyluyorum bence uzerinde michelin primacy hp ile gelmesi cok iyi..
ben para verip taktirdim..sizde zaten var. 225/17 olanlar 300 tl.. 1200 TL ediyor toplamda.
Gercekten hem kuruda, hem islaktaki performansindan cok memnunum.

17 olursa pirelli p7 cinturato veya goodyear efficent grip
18 olursa..pirelli p zero derim.

--

Sercan Keklik

235-45-18 de sadece nero ve continentel  sp2-sp3 bulabılırsın abı türkiyede bulunmuyordu ara ebat dıye. 45 235-45-18 nero kullanıyorum ben 159 da sıkıntı yok tabı ama 17lerle fazla gıtmedıgım ıcın aradakı farkı söylemem ımkansız.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Orhan Isvan

quote:

18 takabilirsiniz bence..ancak tekrar soyluyorum bence uzerinde michelin primacy hp ile gelmesi cok iyi..
ben para verip taktirdim..sizde zaten var. 225/17 olanlar 300 tl.. 1200 TL ediyor toplamda.
Gercekten hem kuruda, hem islaktaki performansindan cok memnunum.

17 olursa pirelli p7 cinturato veya goodyear efficent grip
18 olursa..pirelli p zero derim.

Michelin Primacy HP; Grand Touring Summer segmentinin en iyilerinden biri. Zaten Alfa Romeo da Türkiye?ye sevk edeceği 159 lara boşuna takmaz o lastiği. Türkiye?de 159?un hangi rakiplerinin ne kadar tercih edildiği, dolayısıyla 159?un hangi özelliklerini ön plana çıkarmak istediği malum. Yollarımızın hali de malum. Konfor, sessizlik, uzun ömür ve yakıt ekonomisi gibi tercihler için ideal lastikler.

Prensip olarak Grand Touring Summer segmentine göre daha iyi yol tutup, buna karşılık konforu, gürültüsü, ömrü ve yakıt ekonomisi o kadar iyi olmayan Ultra High Performance Summer segmenti var. Daha da iyi yol tutup, diğer özellikleri daha da bozulan Maximum Performance Summer segmenti ve neredeyse yarış lastiği gibi yol tutan ama neredeyse yarış lastiği kadar da konforsuz, kısa ömürlü, gürültülü, v.s. olan Extreme Performance Summer segmenti.

Maximum Performance Summer segmentinde; 18? için P Zero benim de öncelikli tercihlerim arasında. 17? içinse bu segmentin en başarılılarından biri olan Bridgestone Potenza RE050 nin yerini alan Potenza S001 ve bir hayli başka seçenek var.

Pirelli P7 Cinturato; yol tutuşu bakımından Maximum Performance Summer segmentine göre bir alt, konfor, v.s. bakımından bir üst segment olan Ultra High Performance segmentinde.

Good Year Efficient Grip; yine sizin tercihiniz olan daha da konforlu Grand Touring Summer segmentinde. Yol tutuşu Primacy HP den çok farklı olmasa gerek.

Bu lastiklerin hiçbiri kötü değil. Segmenti ?summer? olarak ifade edilen lastiklerin yol tutuşu prensip olarak 4 mevsim lastiklerinden zaten iyidir. Benim amacım 159?un konforundan taviz verip, diğer sonuçlarına da katlanıp, yol tutuşu potansiyelini değerlendirmek. Yani kastiğin yol tutuş limitini otomobilinkinin üzerine çıkarmak suretiyle otomobilin yol tutuş potansiyelini tam olarak yaşamak. Primacy HP bunu yapamıyor. Yoksa hiç de fena tutunmayan, son derece konforlu bir yaz lastiği.  

18? sorun olmayacaksa yapmışken tam yapabilirim ama 159?un Ferrari olmadığını da hesaba katarak 17? Maximum Performance Summer lastikleriyle de yetinebilirim. 50 profil ile 45 profil arasında virajlarda lastiği altına almak ve çukurlarda darbe yemek açılarından ne kadar fark olacağını öngörmeye çalışıyorum. 45 yanakta darbeler sorun olmuyor mu? Bozuk yollara da giriyor musunuz?

Passione

225/50 R17'nin yanak yüksekliği 112,5 mm

235/45 R18'in yanak yüksekliği 105,75 mm

arada 7mm'lik bir fark var ve bu fark konforu çok az şekilde etkiler ayrıca Pzero Nero'ların hem akustik konforu hemde sürüş konforu gayet iyidir.

"centocinguantanove"

Orhan Isvan

quote:

235-45-18 de sadece nero ve continentel  sp2-sp3 bulabılırsın abı türkiyede bulunmuyordu ara ebat dıye. 45 235-45-18 nero kullanıyorum ben 159 da sıkıntı yok tabı ama 17lerle fazla gıtmedıgım ıcın aradakı farkı söylemem ımkansız.

Aynen. Continental Conti Sport Contact 5P'nin yeni sezona kadar 235/45-18 ebadı gelecek mi diye bakıyorum. 18" de sıkıntı olmadığına sevindim ama seçenek şimdilik az. Bakalım...

Orhan Isvan

quote:

225/50 R17'nin yanak yüksekliği 112,5 mm

235/45 R18'in yanak yüksekliği 105,75 mm

arada 7mm'lik bir fark var ve bu fark konforu çok az şekilde etkiler ayrıca Pzero Nero'ların hem akustik konforu hemde sürüş konforu gayet iyidir.

Evet. Ama o kadar fark kabul ediliyor sanırım. 235/45-18 159 için opsiyonel lastik olarak kitabında da yer alıyor, Türkiye'ye gönderilen Ti pakete de takılıyor (Avrupa'da 19" yerine).

Şu lastik değil mi?

You are not allowed to view links. Register or Login

Acaba 225/50-17 Potenza S001 den epey daha iyi tutunur mu?

Sercan Keklik

quote:

quote:

Aynen. Continental Conti Sport Contact 5P'nin yeni sezona kadar 235/45-18 ebadı gelecek mi diye bakıyorum. 18" de sıkıntı olmadığına sevindim ama seçenek şimdilik az. Bakalım...

abi 5p su an türkiyede var fakat o ebatta olsa bile senin arabana uymaz cünkü 5p nin özelligi, önler ayrı arkalar ayrı ebat olmasıdır. yani arkadan çeker araçlar için özel üretilmiş bir lastik. 4 ünüde aynı alıp taktıgında hiç bir işine yaramaz.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

ku2

max performans segmenti için 235/45/18 pirelli p zero diyorum o zaman.

kışın alın..daha ucuza alırsınız.
--

Orhan Isvan

quote:

quote:

quote:

abi 5p su an türkiyede var fakat o ebatta olsa bile senin arabana uymaz cünkü 5p nin özelligi, önler ayrı arkalar ayrı ebat olmasıdır. yani arkadan çeker araçlar için özel üretilmiş bir lastik. 4 ünüde aynı alıp taktıgında hiç bir işine yaramaz.

Ben önden çekişli ve arkadan itişli otomobiller için aynı ebatta ama farklı karakterde üretiliyor zannediyordum. O zaman 5p listeden düşüyor.

18" olacaksa, Conti Sport 3P nasıl?

Orhan Isvan

quote:

max performans segmenti için 235/45/18 pirelli p zero diyorum o zaman.

kışın alın..daha ucuza alırsınız.

Bu segmentin en eski lastiklerinden biri olmasına rağmen P Zero hala kuru zeminde çoğu rakibinden iyi, testlere göre. Deseni de çok güzel. 18" e karar verirsem P Zero gerçekten yakışır.

Bu arada, aracımın üzerinden çıkacak olan Primacy HP'ler kışın veya bahara doğru satılabilir mi? Lastikçi arkadaşım sergileyecek ama pek ümidim yok, açıkçası.

Sercan Keklik

pirelli almaya karar veren olursa Türkiyede alacagı en uygun fıyatla aldırtabılırım :) arkadaş çevreme kendı arabama falan 20-30 takım aldıgım bır pırellı bayısı var ınanılmaz fıyatlar verıyor. Yerıne gıderız beraber yardımcı olurlar.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Orhan Isvan

quote:

pirelli almaya karar veren olursa Türkiyede alacagı en uygun fıyatla aldırtabılırım :) arkadaş çevreme kendı arabama falan 20-30 takım aldıgım bır pırellı bayısı var ınanılmaz fıyatlar verıyor. Yerıne gıderız beraber yardımcı olurlar.

Karar(sızlık) sürecim sona erdiğinde 18" jant alırsam, bu çok iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

Orhan Isvan

[/quote]

[/quote]

Burada önden çekişli Renaultsport Megane 250 Cup ile denenmiş? Renault Mégane III Sport RS'in de OEM lastiği.. Ön ve arka için farklı ebat acaba sadece arkadan itiş için mi?

You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - Orhan Isvan on 07/12/2010  01:28:35