Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kalorifer sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ihsanakdas

Dostlar öncelikle herkese merhaba. uzun süredir sorunsuz kullandığım 1.8 mpi 159'um kalorifer sorunu yaşatıyor bana ve sorun biraz enteresan. araç ısınıyor 90 dereceyi görüyor içeriyi çok iyi ısıtıyor ta ki gaz dan ayağımı çekene kadar. sonrasında rölantide beklerken yahut yokuş aşağı ayağımı gazdan çekersem yavaş yavaş soğuyor. hararet göstergesi 90 da duruyor ancak soğuk hava gelmeye başlıyor. gaza basınca tekrar ısınıyor. tamirciye gittim hava yapmış dedi güya havasını aldı olmadı. sonra klimacıya gittim kalorifer peteğinden, temizlemek gerekiyor tıkanmış petek dedi. temizlettim değişen bir şey olmadı zaten pislik felanda çıkmadı. sorun ne olabilir yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Alfadanadam

Devir çevirmiyorken soğuma varsa benim ilk aklıma gelen devirdaimdir. Devirdaim sağlıklı çevrim yapmıyorsa kalorifer peteğine de sıcak suyu devirdaimi olmuyordur.
Eğer araçta lpg yoksa acilen devirdaim kontrol edilmeli.
LPG varsa sistem için çekilen bağlantılarda hata vardır ve sıcak su kolay yolu tercih edip dar aralıklı peteğe yönlenmektense kolay yoldan geri dönüyordur.

milano 75

lpg varsa ve araçta kalorifer musluğu varsa,lpg beynine suyun kaloriferi dolaşmadan gelmesi için t bağlantıyla extra bi hat çekiyorlar genelde,bu devirdaimdeki basıncı azaltıp sıcak suyun kalorifere gitmeden ortada dolaşmasına sebep oluyor.iyi bi lpg ustası sorunu çözer,standart ustalar başka türlü olmaz aaabi der yollar.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

beko9126

araçta su eksiltme durumu varmı hiç ?

ihsanakdas

aracımda lpg var ancak bağlandığından beri 30.000 km yaptım oysa bu sorun yeni çıktı, ilgisi var mı bilemedim bugün bide lpg ciye gideyim bakalım o ne diyecek. benim asıl korkum petekte sorun olması tüm göğsü sökecekler felan hiç içime sinmez benim kesin antifreezi tabana dökerler gıcık olurum keşke devirdaim den olsa da değiştiriversem.