0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
quote: Allah a şükür yok. Peki benim CO değerinin normalin biraz üzerinde çıkmasının sebebi nedir? Hatta geçenlerde çiğ yakıt kokusu geliyor araçtan demiştim. O koku CO değerinin arttığını gösteriyor. Tam yanma meydana gelmiyor ki fazlasını eksozdan dışarı atıyor.
quote: Orda lambda değeri n=1 veya 0 olmalı yani tam ortada 0 veya 1 den az veya çok olmamalı biri hava yakıt karışımının fakir, birisi zengin olduğunu gösteriyor.
quote: quote: Allah a şükür yok. Peki benim CO değerinin normalin biraz üzerinde çıkmasının sebebi nedir? Hatta geçenlerde çiğ yakıt kokusu geliyor araçtan demiştim. O koku CO değerinin arttığını gösteriyor. Tam yanma meydana gelmiyor ki fazlasını eksozdan dışarı atıyor.>>>>>Bu tür CO değerleri sapmasına sebep özellikle debimetre(hava akış ve sıcaklık ölçer), potansiyometre(gaz kelebeğinin "mekanik" konumunu ECU'ya elektronik olarak iletir), bujiler, enjeksiyon contalarından içeri hava kaçağı ya da lambda sebep olur.Özellikle BOSCH servislerinde lambdayı söküp ayrı olarak test yapabiliyorlar. Emin olmak için bu testi yaptırın.