Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Katalizör temizlenir mi?  (Okunma sayısı 626 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

satoya

• Membro
Katalizör temizlenir mi?
« : 27 Temmuz 2022, 20:43:05 »
Bildiğiniz üzere 156lar da 3 adet katalizör var ikisi headers sonrası ikişer silindire ait, biri de aşağıda. bunların temizlemek mümkün mü yapan var mı?
2004 156 1.6ts
2003 147 1.6ts eco

husak

• Membro
Ynt: Katalizör temizlenir mi?
« #1 : 12 Şubat 2024, 16:01:43 »
merhaba...ben de 147 var 2004 16.TS...araçta müthiş bir çekiş düşüklüğü oluşmuştu 2 yıl önce...motor yapıldı gene aynı..araçta lambda sensor hatası ve karışım hatası veriyordu..  araç 100-110 km hızı geçmiyordu.en son katalizörün tıkalı olduğuna karar verdik...internetten forscher diye bir katalizor temizleyici aldım...tuz gibi birşey suda çözünüyor...katalizörleri söküp suda çözündürdüğüm temizleyiciyi içine döküp ısıtıp kaynattım..15-20 dakika....(egzoz katalizor kısmındaki delikleri tıkayarak)......sonra ertesi gün içindeki sıvıyı döktüm ve tazyikli suyla yıkadım katalizörleri..taktım..araç düzeldi...ama genede %100 açıldığını söylemek zor..sanki % 20-30 hala tıkalı gibi...tekrar temizleyi düşünüyorum...gene memnun olmazsam katalizor içi peteklerini üniversal olanlarla değiştirmek istiyorum...malum orjinal katalizor çok pahalı... sonucu foruma yazarım..
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

stormvalley

• Membro
« #2 : 13 Şubat 2024, 10:30:02 »
Temizlemek geçici çözüm oluyor genelde. Katalizör porları arasında kalan kimyasal çözücüler kısa zamanda tekrar tıkanmasına sebep olabiliyor. Temizlik işinin en verimli yolu fırınlanarak temizlenmesi ama onu yapan firma sayısı az ve maliyeti de biraz fazla.

En net çözüm daha az sayıda pora sahip sport konvertör kullanmak ancak bu defa da Euro 4 sonrası motorlarda egzost emisyonu problemi olabilir. 156 için sorun olacağını sanmam 400 yerine 200 porluk bir katalizör işinizi çözecektir. Aliexpress gibi marketlerde bulmak mümkün.

husak

• Membro
« #3 : 13 Şubat 2024, 11:00:45 »
sayın stormvalley...
400 yerine 200 porluk kullanmaktan bahsetmişsiniz. Bunun aracı üst devirlerde rahatlatacağı muhakkak. Fakat geri tepmeyi azaltacağı için düşük devirlerde yani normal kullanımda yakıt tüketimini artırdığı söyleniyor. Bununla ilgili bir tecrübeniz varmı. yakıt tüketimi ne kadar etkilenir ya da etkinenir mi?

stormvalley

• Membro
« #4 : 13 Şubat 2024, 15:52:10 »
İşin aslı çok da fazla back pressure kaybı olmayacaktır.
156 sahibiyken katalizörü tamamen boşaltıp kullanmıştım ki o zaman bile yakıtta fark yok denecek kadar azdı.
Bu durumda tek problem egzost emisyonu oluyor onun için de kiralık katalizör kullandığımı hatırlıyorum.  :)

Özetle 20yaşından büyük bir arabada hissedilecek bir fark olmayacaktır.

husak

• Membro
« #5 : 14 Şubat 2024, 16:41:23 »
İşin aslı çok da fazla back pressure kaybı olmayacaktır.
156 sahibiyken katalizörü tamamen boşaltıp kullanmıştım ki o zaman bile yakıtta fark yok denecek kadar azdı.
Bu durumda tek problem egzost emisyonu oluyor onun için de kiralık katalizör kullandığımı hatırlıyorum.  :)

Özetle 20yaşından büyük bir arabada hissedilecek bir fark olmayacaktır.
200 porlu taktırayım o zaman, tüketim etkilenmeyecekse..Hem tıkanma olasılığıda azalır..Bilgilendirme için teşekkürler..

GoogleTagged