Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kış Bakımı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

antihero

Kış sezonunda neredeyse herhaftasonu dağa çıkan birisi olarak eski arabamda Kumho marka kış lastiği kullandım son 2 sene boyunca. Haftasonu yeni kış lastiği alacağım, yine Kumho olacak.
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

antihero

Bu arada görüyorum ki kış sporlarına meraklı Alfistiler var aramızda, sezon açılınca dağda mini bir buluşma yapabiliriz:)

Edited by - antihero on 17/11/2011  15:26:31
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

Ertaco

Uyar, ama Alfa ile dağa çıkmaya çekiniyorum açıkcası. Kış lastikleri var, ama gerektiğinde zincir takmak konusunda çok kararsızım. Kıyamam gibi geliyor .

erdem1904

quote:

Bu arada görüyorum ki kış sporlarına meraklı Alfistiler var aramızda, sezon açılınca dağda mini bir buluşma yapabiliriz:)

Edited by - antihero on 17/11/2011  15:26:31

sikeyt or day
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

antihero

"Alfa ile ilgili değişik bir iki resim" konu başlığına resim ekleriz, fena mı olur:)
İşin şakası bir yana, bende gidebildiğim yere kadar gidip mecbur kalınca zincir takıyorum. Keşke su dökücüler olmasa:)
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

antihero

Erdem'e bak:)
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

cihan

arkadaşlar merhaba, haziran ayından beri brisa(bridgestone-lassa) fabrikasında çalışıyorum, bütçe-finans dept.  da, öncelikle şunu kesinlikle söyleyebilirimki hava sıcaklığının +7 derecenin altına düştüğü sıcaklıklarda mutlak kış lastiği kullanılmalı, bunu fabrikada teknik ve ürün kısımlarında çalışan arkadaşlarla da çok konuştuk, yol tutuş-fren mesafesi gibi güvenlik için son derece önemli konularda bariz farklar var. şuan 16 jant bir takım kış lastiğini yaklaşık 800 tl gibi fiyatlardan alıp 4-5 sene kullanabilirsiniz (uygun koşullarda saklayarak) bence aracın yerle temas eden tek kısmı olan ve güvenlikte enönemli etken olan lastik için hiç de yüksek bir rakam değil. bir de burada paylaşmak sakıncalı mı bilmiyorum eğer öyleyse lütfen düzeltilsin, yeni bir uygulamamız var; You are not allowed to view links. Register or Login diye, internetten istediğiniz ürünü alıp, hatta uygun paketlerle(lastik saklama hizmeti gibi) verdiğiniz adreste gelip değiştirme işlemi yapılıyor, hatta öndüzen ayarları filan dahil, siteye bir gözatarsanız daha fazla detay bulabilirsiniz, şuan sadece istanbul için geçerli, yakında diğer illerde de uygulanmaya başlanacak. ayrıca burada japonlarla birlikte çalışıyoruz %50 ortaklık, güvenlik ve kalite herşeyden daha önemli, bu konuda hiç şüpheniz olmasın. bir de bu pazar izmit pistinde departman müdürümüzün düzenlediği bir etkinlikte, ileri sürüş teknikleri, latik performans ölçümü ve porshe gibi arabalarla performanslı sürüş denemeleri yapacağız, kış lastiklerinin farkını test etmek için de güzel bir şans olacak benim için, izlenimlerimi paylaşacağım.

Alfadanadam

Sırf bu sebeptendir ki adı kar lastiği değil kış lastiğidir. Kışın, adı üstünde kış lastiği kullanılır. Kimse kendini ben yavaş giderim birşey olmaz diye kandırmasın.
Kimse hem kendi aracının hem de sebep olabileceği bir kaza sebebiyle başka araç ve insanların canının malının sorumluluğunu almasın.
Kış lastiği almaya gerek yok diyenin bu vebali de üzerine aldığı unutulmamalıdır.

Kutay

arkadaşlar Ankaranın kuru ayazında aracımızın boyasını nasıl koruyabilirz? Branda iyi bir çözümmüdür? yoksa o da mı boyaya zarar veriyor ?
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Inan

Goodyear ultragrip 8 kış lastiklerimi aldım 205 55 16 tam 800 tl 4 adet  .Kış lastiği neymiş bu yıl anlayacağım.Olanaklarım yeter yetmez aldım.Yıllar evvel Ezincandan Trabzona gidecektik.Arkadaşım Kış lastiği alalım dedi o anda saçma geldi bir sürü para vermek ama ısrarıyla almıştık.Zigana geçidinde sağa sola çekmiş araçları hatta üstümüze yan kayarak gelen bir 50 NC kamyoneti unutmam mümkün değil.Tipide bir kar aracı bulup arkasına takıldık.Uzun göl e döndükten kısa bir süre sonra buzdan şelaleler gördük su akarken  donmuş ve yürüyerek bile çıkılamayacak kadar dik  bir dönüşü zemin buzluyken çıkmıştık hayretler içinde kış lastiğini neden aldığımızı anladım.O günden beri alacağım alacağım dedim bu güne nasipmiş.

coolistanbul

Arkadaslar,

Kis bakimina az kaldi umarim hepimiz kazasiz belasiz problemsiz bir kisi daha atlatiriz.

Onerilerime gelince :

1- Kis Lastigi Şart :

Lastik dandik marka-model alinmaz detailing icin ekstra yapilacak masraflar yerine dogru durust kis lastigi almak hayatinizi, baskalarinin hayatini ve maddi hasarlari engeller, riski min. indirir. Elbette kis lastigim var diye virajlara hizli girmek, gereksiz surat yapmak, slalom atmaya da kalkmamak lazim. Kis bu belli olmaz bir yerde buzlanma vardir, kis lastikleri de kayar o buzda. Sakin kullanmakta fayda var. Butceyi zorluyorsa

İstanbul'da yasayanlar icin ARTVİN LASTİK i oneririm. İkinci el cok iyi durumda kis lastikleri var ustelik ucretsiz yazliklari da depoliyorlar.
Web den taratin kolaylikla bulursunuz. Lastigin tarihini kontrol edin , dis derinligini kontrol edin ve tamir durumuna bakin hepsi Ok ise gonul rahatligiyla alin kullanin. 2011 de kendilerinden ikincinel Pirelli Sotto Zero aldim iki kis kullandim hic sorun yasamadim. Ustelik takimina 300 TL verdim balans+sokme+takma ilk sene depolama dahil... Eminim diger illerde de boyle isletmeler vardir.

2- Kis aylarinda Alfa'nizin kontagina basar basmaz yola cikmayin, Karter'de biriken sogumus yagin motor aksamlarini tam yaglamasi icin 2-3 dk. Rolantide bekleyin gaz vermeyin ve yuksek devirlere motor isinmadan cikmayin. Bunu sadece kisin degil her zaman yapmanizi oneririm, sadece yazin 30 sn. beklemniz yeterlidir motorun omrunu uzatirsiniz, ayrica duz vitesliler mutlaka debriyaja basarak araci calistirmali.

3- Aku'den bahsedilmis cok onemli, yazdan yorgun ve zayif akuyle ciktiysaniz kisin kesin sizi bir aurpriz bekliyor demektir. Aku nun kontrolunu yaptirin ve iyi degilse - idare eder abi - laflarina aldanmayin 100 TL verin degistirin. Sizi kisin 300-400 TL'lik cekici vs masrafindan kurtarir.

4- Cam suyuna mutlaka ozel cam suyu antifreeze koyun. Sakin normal antifreeze koymayin Alfa nin canim boyasini kaldirirsiniz.

5- Cam bugulanma sorunlari Alfa da malumdur.Gorus alanini daralttigi icin kazaya dahi sebep olabilir.  10 TL lik bir bugu onleyici sprey veya siviyla bu dertten kolaylikla kurtulabiliriz.

6- Bagajda cekme halati ve ucgen deflektor mutlaka bulundurun. Nerede ne zaman lazimnilacagi belli olmaz.

7- Yaza gore benzin deponuzu daha dolu tutun ozellikle sehir icinde kar aniden bastirdiginda yarim saatlik yere 3 saatte gitmek gerekebilir dolayisiyla azsa benzin bitebilir.

8- Yine You are not allowed to view links. Register or Login'lu sebepten yaninizda kraker, su, cep telefonu sarji bulundurun.

9- Yine You are not allowed to view links. Register or Login'lu sebepten yaninizda bos bir 1.5 Lt'lik pet sise bulundurun, sıkışan trafikte sinir bozucu biriken bir sivinin aktarimi icin cok ihtiyaciniz olabilir :-)))

10- Asagiya indiginizde camlarin dondugunu gorurseniz ve kapilar aciliyorsa sakin buzlari kaziyarak cozmeyin orjinal camlariniz cizik icinde kalacaktir. Araci calistirin isitmayi acin sabirla bekleyin kendiliginden eriyecektir.

11- Eger aracinizi bir sure hic kullanmayacaksaniz mutlaka ozellikle cok soguk yaptiginda 4 derceelerin altinda her gun aksam aracinizi rolantide 10-15 dk. calistirin.

Sevgilerimle

Ask 3 Degil 4 Harftir ---> ALFA
alpertura
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaslar,

Kis bakimina az kaldi umarim hepimiz kazasiz belasiz problemsiz bir kisi daha atlatiriz.

Onerilerime gelince :

1- Kis Lastigi Şart :

Lastik dandik marka-model alinmaz detailing icin ekstra yapilacak masraflar yerine dogru durust kis lastigi almak hayatinizi, baskalarinin hayatini ve maddi hasarlari engeller, riski min. indirir. Elbette kis lastigim var diye virajlara hizli girmek, gereksiz surat yapmak, slalom atmaya da kalkmamak lazim. Kis bu belli olmaz bir yerde buzlanma vardir, kis lastikleri de kayar o buzda. Sakin kullanmakta fayda var. Butceyi zorluyorsa

İstanbul'da yasayanlar icin ARTVİN LASTİK i oneririm. İkinci el cok iyi durumda kis lastikleri var ustelik ucretsiz yazliklari da depoliyorlar.
Web den taratin kolaylikla bulursunuz. Lastigin tarihini kontrol edin , dis derinligini kontrol edin ve tamir durumuna bakin hepsi Ok ise gonul rahatligiyla alin kullanin. 2011 de kendilerinden ikincinel Pirelli Sotto Zero aldim iki kis kullandim hic sorun yasamadim. Ustelik takimina 300 TL verdim balans+sokme+takma ilk sene depolama dahil... Eminim diger illerde de boyle isletmeler vardir.

2- Kis aylarinda Alfa'nizin kontagina basar basmaz yola cikmayin, Karter'de biriken sogumus yagin motor aksamlarini tam yaglamasi icin 2-3 dk. Rolantide bekleyin gaz vermeyin ve yuksek devirlere motor isinmadan cikmayin. Bunu sadece kisin degil her zaman yapmanizi oneririm, sadece yazin 30 sn. beklemniz yeterlidir motorun omrunu uzatirsiniz, ayrica duz vitesliler mutlaka debriyaja basarak araci calistirmali.

3- Aku'den bahsedilmis cok onemli, yazdan yorgun ve zayif akuyle ciktiysaniz kisin kesin sizi bir aurpriz bekliyor demektir. Aku nun kontrolunu yaptirin ve iyi degilse - idare eder abi - laflarina aldanmayin 100 TL verin degistirin. Sizi kisin 300-400 TL'lik cekici vs masrafindan kurtarir.

4- Cam suyuna mutlaka ozel cam suyu antifreeze koyun. Sakin normal antifreeze koymayin Alfa nin canim boyasini kaldirirsiniz.

5- Cam bugulanma sorunlari Alfa da malumdur.Gorus alanini daralttigi icin kazaya dahi sebep olabilir.  10 TL lik bir bugu onleyici sprey veya siviyla bu dertten kolaylikla kurtulabiliriz.

6- Bagajda cekme halati ve ucgen deflektor mutlaka bulundurun. Nerede ne zaman lazimnilacagi belli olmaz.

7- Yaza gore benzin deponuzu daha dolu tutun ozellikle sehir icinde kar aniden bastirdiginda yarim saatlik yere 3 saatte gitmek gerekebilir dolayisiyla azsa benzin bitebilir.

8- Yine You are not allowed to view links. Register or Login'lu sebepten yaninizda kraker, su, cep telefonu sarji bulundurun.

9- Yine You are not allowed to view links. Register or Login'lu sebepten yaninizda bos bir 1.5 Lt'lik pet sise bulundurun, sıkışan trafikte sinir bozucu biriken bir sivinin aktarimi icin cok ihtiyaciniz olabilir :-)))

10- Asagiya indiginizde camlarin dondugunu gorurseniz ve kapilar aciliyorsa sakin buzlari kaziyarak cozmeyin orjinal camlariniz cizik icinde kalacaktir. Araci calistirin isitmayi acin sabirla bekleyin kendiliginden eriyecektir.

11- Eger aracinizi bir sure hic kullanmayacaksaniz mutlaka ozellikle cok soguk yaptiginda 4 derceelerin altinda her gun aksam aracinizi rolantide 10-15 dk. calistirin.

Sevgilerimle

alpertura

Konuda harika bir konu,sizin paylaştığınız bilgilerde,konuya baştan beri  keyifle göz attım ve merakla okudum , ellerinize sağlık.   :yukari-ok:

coolistanbul

Arkadaslar,

Onerilerime gelince :

1- Kis Lastigi Şart :

Sevgilerimle

alpertura

Konuda harika bir konu,sizin paylaştığınız bilgilerde,konuya baştan beri  keyifle göz attım ve merakla okudum , ellerinize sağlık.   :yukari-ok:

:-))) Tesekkurler iyi surusler...

alpertura
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

ar.159

Öncelikle detaylı ve cok yararlı bilgilendirme icin teşekkür ederim bütün arkadaslara. Yalnız geçenlerde üzerinde kıs lastiği olan bir 159 sürdüm arac cok temiz olmasına ragmen lastikler tum konforu götürmüştü. Biliyorsunuz bende sırf konfordan dolayı mevcut yazlari michelinle değiştirdim. Kıs lastiğinin gerekliliğini hiç tartışmıyorum ama benim sorum benim icin gerekli mı?
Istanbulda yasıyorum kolay kolay sıcaklık 7 derecenin altına düşmüyor kar bir yada iki kere yağar zaten bende karda arabayı çıkarmıyorum taksi kullanıyorum. Lastikler Michelin primacy 3 ıslak zemin performansı bildigim kadarıyla cok iyi bu durumda sizce kıs lastiği almalimiyim?
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Yiğit Doğukan

Öncelikle detaylı ve cok yararlı bilgilendirme icin teşekkür ederim bütün arkadaslara. Yalnız geçenlerde üzerinde kıs lastiği olan bir 159 sürdüm arac cok temiz olmasına ragmen lastikler tum konforu götürmüştü. Biliyorsunuz bende sırf konfordan dolayı mevcut yazlari michelinle değiştirdim. Kıs lastiğinin gerekliliğini hiç tartışmıyorum ama benim sorum benim icin gerekli mı?
Istanbulda yasıyorum kolay kolay sıcaklık 7 derecenin altına düşmüyor kar bir yada iki kere yağar zaten bende karda arabayı çıkarmıyorum taksi kullanıyorum. Lastikler Michelin primacy 3 ıslak zemin performansı bildigim kadarıyla cok iyi bu durumda sizce kıs lastiği almalimiyim?

Karşı çıkanlar olabilir ama ben aşırı soğuğun yaşanmadığı şehirlerde kış lastiğini elzem bir ihtiyaç olarak görmüyorum. Bilindiği gibi lastik 7 derecenin altına düştüğü zaman sertleşiyor ve yol tutuş özelliğini kaybediyor. Bu durumun sık sık yaşandığı, özellikle İç Anadolu ve Doğu Anadolu, Güneydoğu'nun doğusu ve Karadeniz'in Doğu'sunda kullanım zorunlu olabilir ama diğer kıyı bölgeleri ve Güneydoğu'nun batısında (Güneydoğu'lu olduğum için biliyorum) pek lazım olduğunu düşünmüyorum.
Kendi adıma konuşmam gerekirse 4 adet kış lastiği Gaziantep'te duruyor. Şu an Bursa'dayım ve işin gidişatına göre kışı Bursa'da geçirebilirim. Çok lazım olacağını düşünmediğim için kış lastiği telaşına girmedim. Ancak kışın gidişatına göre değişebilir.

max-ime

Malum kış geldi, enazından Ankara'ya :) Sabah saatlerinde artık aracın camları donmuş oluyor. Bu donma olayının bir çözümü var mıdır?
Camların donmaması için kullanılacak bir ürün ayda bir yöntem?

Alfadanadam

Nano yağmur kaydırıcılar baya iş görüyor. O işe yaramasa da yağmurda işe yarar :)

erdem1904

Uğur sabah güne başladı. Aşağıya aracının yanına indi. Baktı camlar buz, araçta kazıyacak birşeyde yok. Küfrede küfrede aracın ısınmasını bekleyip bu ürünü düşünmeye başladı  :)

Aynı durumdaydım bu sabah kardeşim :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ku2

Evet..Geçen hafta genel olarak 9-10 derecelerdeydi..Sıcaklık düştü bu hafta.
Bu sabah  2 derece ile uyandık...Camlar buzdu.

Uğurcum çözümü bu..

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

hi_cazz

Uğurcum çözümü bu..

Abi bu çizmiyor mu camı?

Sent from my iPhone using Tapatalk

ku2

Çizmez ya ..Niye çizsin..?
Camdan daha sert bir malzeme değilki..?
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

max-ime

Nano yağmur kaydırıcılar baya iş görüyor. O işe yaramasa da yağmurda işe yarar :)

Ereğli'den destek yağmur için gelir tabi :)

Uğur sabah güne başladı. Aşağıya aracının yanına indi. Baktı camlar buz, araçta kazıyacak birşeyde yok. Küfrede küfrede aracın ısınmasını bekleyip bu ürünü düşünmeye başladı  :)

Aynen abi yaa, baya bir sövdüm :) Kredi kartıyla temizledim, dondu ellerim :)

Uğurcum çözümü bu..

Ahaha. Selim abi resim geç açıldı, aha dedim sanırım aradığım çözüm. Ama... :D

ozoozo

Ereğli'den destek yağmur için gelir tabi :)

Aynen abi yaa, baya bir sövdüm :) Kredi kartıyla temizledim, dondu ellerim :)

Uğurcum çözümü bu..

Ahaha. Selim abi resim geç açıldı, aha dedim sanırım aradığım çözüm. Ama... :D

Kredi kartıyla buz temizle ? Sonra yok manyetiği bozuk,yok çalışmıyor yok sayım vardı pfff...

TRSemih

Malum kış geldi, enazından Ankara'ya :) Sabah saatlerinde artık aracın camları donmuş oluyor. Bu donma olayının bir çözümü var mıdır?
Camların donmaması için kullanılacak bir ürün ayda bir yöntem?

donmaması için karton koy cama :D ya da donmuş cam için bu çözücü sprey al. sabahları iki fıs fıs yap tamam. tercih senin :)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

milano 75

limon buzu çözüyor,buzlu kısma iyice sürün sonra bezle hafif bastıarak silin ;)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum