Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

klima

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

quote:

quote:

Kerem emin misin hidrolik olmadığına, eğer debriyajın bitmek üzere ise sertleşmiştir. Benimki sert mesela şu anda..

Ya aradan bir sene geçmiş, şimdi cevap veriyorum :D

Ya debriyaj aldığımdan beri aşırı sertti, öyle diyim. Showroom'lardaki 156'lara bindikçe, hayretler içinde kaliyordum, bu nasıl bir yumuşaklık diye. Araba ile de 50bin km yaptım, satmadan önce debriyaj ömrünü doldurmuştu ama, aldığımda da mı bitikti kardeşim :P

Bülent Abi şöyle diyim. O kadar sertti ki, debriyaja basış şeklim değişmişti. Normalde ayak bileğinizin gücü ile basarsınız ya, ben bacak kuvvetim ile basiyordum debriyaja. Şuanda hala, 307'yi kullanırken ayak bileğim sabit şekilde, debriyaja dizimin gücü ile basiyorum. Alışkanlık oldu :)

Ama benim arabama özgü bi sorun da olabilir. :) Cidden çok ağırdı çünkü.

Debriyaj Merkezi sorunlu ise de olabilir.

///////////////

Alfadanadam

Bunca zaman sonra ben de debriyaj baskı, balata ve bilyayı değiştirdim. Şimdi pedaldaki yumuşaklık inanılır gibi değil :)

Kerem'cim ilk seri 1.6 156'lar hidrolik debriyajlı olmayabilir diyecem ama o da mantıklı değil, zira 145'te bile debriyaj hidroliktir ya. Bence seninkinde sorun vardı :)

n/a

156 sı olan arkadaşlar klimanın soğutmasından memnun musunuz?

agucba

Bilal Bey, aşağıdaki linkten daha önce de konusu geçen sorunuz hakkında bilgi alabilirsiniz.

You are not allowed to view links. Register or Login

///////////////

Cem

Konu klimadan debriyaja gelmiş,hazır off topic olmuşken bende yapıştırayım bir soru:)
Kaldırım gibi yerlere çıkarken biraz zorlayınca balata kokusu eliyor gayet kötü bir koku.
Pedalım çok sert değil ama koku bana balata ömrünün bittiği işareti gibi geliyor,değişsem mi acep balatamı??

agucba

Arabayı öalıştırın, 2. vitese takın, el frenini çekin ve yavaş yavaş ayağı debriyajdan çekin. Debriyaj ne kadar yukarıda kavrayıp araba ne kadar geç stop etme eğilimine giriyorsa debriyaj o kadar bitiktir demektir.

///////////////

Alfadanadam

quote:

Arabayı öalıştırın, 2. vitese takın, el frenini çekin ve yavaş yavaş ayağı debriyajdan çekin. Debriyaj ne kadar yukarıda kavrayıp araba ne kadar geç stop etme eğilimine giriyorsa debriyaj o kadar bitiktir demektir.

Hatta bu testi 4. vitese takarak denerseniz daha çabuk belli olur.