0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Havaların soğuması ile ortaya çıkan bir durumdur. Motorun sağlıklı çalıştığını gösteren "su buharıdır". Yağ yakan motorun dumanı mavimsi olur.
Yağ yakan araç mavi renge yakın renkte duman atar, beyaz değil. Son yorumu yazan arkadaşımızın dediği gibi soğuk havalarda alfaların beyaz duman/buhar atmasının diğer çoğu araca göre fazla olduğunu çoğu kişiden duydum ve kendi aracımda da gözlemliyorum.
Beyaz duman atması yağ yakmasına bağlanır genelde. Aracınızın kilometresi nedir. Bakımları yaparken uygun yağı kullanıyor musunuz. Yağ filtreniz orjinal mi. Bu soruların cevapları da önemli bence. Bu arada bulunduğumuz mevsimde soğuk havalarda da su buharı olarak beyaz duman çıkabiliyor. Sıfır araçların bile sabah hava daha soğukken beyaz duman çıkardığını görebilir siniz. Yoğun bir koku gelmiyor ise bence işgillenmek için bir sebep yok. Ama içiniz rahat etsin istiyorsanız ilk bakımda yağı değiştirmeden önce güvenilir bir katkı maddesi kullanıp 20 dakika rölantide çalışmasına, yanmasına izin verin. Sonrasında orjinal filtre ve uygun yağ ile değişimi yapın. Kesinlikle fark edecektir.
Çok kafanıza takılıyor ise rolantide iken avucunuzla egzozu kapatın 3, 5 saniye, elinize biriken sıvının tadına bakın hafif şekerli ise antifrizli sudur, üst kapak contası kaçırıyordur. Yanık yağ tadı var ise ve elinizde kaygan bir his bıraktı ise yağ yakıyordur. Tatsız tuzsuz bir şey ise mis gibi su buharıdır. Ki benim en sevdiğim tarafıdır kışın egzozdan hafif hafif beyaz duman gelmesi SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Lpg de benzinden bir miktar fazla duman olabilir. Ama aşırı beyaz duman LPG kitini ayarsızlığıyla alakalı, iyi bir ayar çözümünüz olur. Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk
Başlatan zaferisgoren Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan cengizcaliskan « 1 2 » Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan herewego Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan av.can « 1 2 » Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan Testarossa Teknik Bilgiler, Teknik Yardım