Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Lpg'de lamda sensörü arızası  (Okunma sayısı 2217 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

djbuzy

• Membro
Lpg'de lamda sensörü arızası
« : 12 Aralık 2017, 10:56:09 »
Arkadaşlar selam,

Alfa 147 2008 Model 120HP aracım var ve motor ışığını yakıyor. Ne yaptıysam bunu söndüremedim, sensörü temizledim arızayı sildim 2 güne tekrar yaktı. Toplamda 5-6 defa sildim yine yaktı, en son gaz'da bir problem olabileceğini düşünüp 1 hafta benzinde kullandım bu süre boyunca hiç arıza ışığı yakmadı, gaza geçtim ertesi günü arıza lambasını yaktı. Gaz ayarlarına da baktırdım hiç bir sorun yok Lovato sıralı sistem LPG kullanıyorum şu anda sizce problem neden olabilir ustam gaz enjektörlerinden olabileceğini düşünüyor ama tam bir tanı koyamadığımız için değiştirmek istemiyorum ucuz bir parça değil çünkü.

Aşağıdaki görüntülere ek olarak 3. lamda sensörü de son ışık yandığında arıza verdi bunların 3'ünün birden arıza vermesi olası bir durum değil diye düşünüyorum.

Ek olarak arıza yazısı : Motor Control System Failure

Arıza ekran görüntüleri :

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

fluhayat

• Membro
Ynt: Lpg'de lamda sensörü arızası
« #1 : 12 Aralık 2017, 11:55:24 »
lpg de genel bir sorundur lambda sensörünün hata kodu vermesi. Benzine göre ayarlanmış bir sensörün gazda böyle problemler çıkarması muhtemel oluyor. Sensöründe sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
alfa romeo 2004 156 distinctive

djbuzy

• Membro
« #2 : 12 Aralık 2017, 13:59:40 »
Aynı şeyi bende düşündüm, ama benzinde kullanınca aynı hataları almadım. Lpg'ye geçtikten 1 gün sonra hata verdi, bu hatayla çokta yakıyor 52 kuruş lpg'de 2bin motor BMW'ler yakmıyor :)

stan

• Membro
« #3 : 12 Aralık 2017, 21:07:32 »
Lpg ayarınız ya çok zengin ya da çok fakir.

Lpg ile arıza lambası yanması kesinlikle normal değildir. Aracınızı bu şekilde kullanırsanız hem performams alamazsınız, hem de araca zarar verirsiniz.

Sizin için en iyisi, facebook'tan ulaşabileceğiniz, lpg ayar işini cüzzi ücretler karşılığında afr sensörü ile profesyonel şekilde yapan kişilerden yardım almanızdır.
https://m.facebook.com/groups/1796008227364705
https://m.facebook.com/groups/166227217241702

tunerviper

• Membro
« #4 : 12 Aralık 2017, 22:04:44 »
lpg ayarını düzgün yapamıyorlar. Lambda sensörü egzoz gazı içerisindeki oksijen miktarını okur yakıtın ne olduğu önemli değil. Eğer aracınız benzinde çok yakıyor ise lpg ayarınız çok fakir ve beyin sürekli yakıt açma eğilimine giriyor. Bunu en basit fes var ise lpg de lambda değerlerini okuyarak ya da long fuel trim den anlayabilirsiniz. En güzel yöntem wideband ama bu şekil ayar yapan çok az.
Turbo Twin Spark

djbuzy

• Membro
« #5 : 13 Aralık 2017, 08:30:30 »
Lpg ayarınız ya çok zengin ya da çok fakir.

Lpg ile arıza lambası yanması kesinlikle normal değildir. Aracınızı bu şekilde kullanırsanız hem performams alamazsınız, hem de araca zarar verirsiniz.

Sizin için en iyisi, facebook'tan ulaşabileceğiniz, lpg ayar işini cüzzi ücretler karşılığında afr sensörü ile profesyonel şekilde yapan kişilerden yardım almanızdır.
https://m.facebook.com/groups/1796008227364705
https://m.facebook.com/groups/166227217241702

Attığınız gruplardan bir tanesine katıldım, bunun dışında İstanbul içerisinde işini gerçekten düzgün yapan ve elinde her türlü araç gereci olan bildiğiniz LPG işi yapan bir usta varsa ve yönlendirirseniz gerçekten çok iyi olur.

lpg ayarını düzgün yapamıyorlar. Lambda sensörü egzoz gazı içerisindeki oksijen miktarını okur yakıtın ne olduğu önemli değil. Eğer aracınız benzinde çok yakıyor ise lpg ayarınız çok fakir ve beyin sürekli yakıt açma eğilimine giriyor. Bunu en basit fes var ise lpg de lambda değerlerini okuyarak ya da long fuel trim den anlayabilirsiniz. En güzel yöntem wideband ama bu şekil ayar yapan çok az.

Bende bu şekilde ayar yapan bir yer arıyorum hocam varsa bildiğiniz bir yer ve yönlendirirseniz sevinirim.

stan

• Membro
« #6 : 13 Aralık 2017, 09:09:08 »
Attığınız gruplardan bir tanesine katıldım, bunun dışında İstanbul içerisinde işini gerçekten düzgün yapan ve elinde her türlü araç gereci olan bildiğiniz LPG işi yapan bir usta varsa ve yönlendirirseniz gerçekten çok iyi olur.

Bende bu şekilde ayar yapan bir yer arıyorum hocam varsa bildiğiniz bir yer ve yönlendirirseniz sevinirim.

Benim belirttiğim afr sensörü, wideband ile aynı şey. Zaten bu gruplara katılırsanız, İstanbul'da bu iş yapan birilerini kolayca bulursunuz.

Alfadanadam

• Moderatore
« #7 : 13 Aralık 2017, 09:18:15 »

20 senedir LPG'li araçlar kullanılıyor Türkiye'de. Hala ne sistemi anlayabilmiş durumda ustalar ne de doğru ayar yapmanın ne anlama geldiğini. Oysa ki ne kadar da basit bir mantığı var. Sadece bir wide band alıp kullanmayı öğrenseler ve aktif olarak kullansalar dünyalar değişecek ama yok iş yok....

Arkadaşların dediği gibi o gruplardan daha sağlıklı yönlendirme alabilirsiniz. Biz de defalarca mantığını anlatmaya çalıştık burada ama mantığını sizin ya da bizim anlamamız yetmiyor maalesef...

fluhayat

• Membro
« #8 : 13 Aralık 2017, 11:03:54 »
bizim arkadaşın passatta gazla ilgili sıkıntı çıkmıştı. araç gaz ayarından sonra sapıttı. benzinde de aynı şeyi yaptı. silkeleme tekleme patlatma vs vs.. forumlardaki birisinin önersinde: gaz ayarından dolayı arabanın ecusunun lpgdeki verileri benzinde de aynı şekilde okuduğunu ve sorunun yanlış yapılan gaz ayarı olduğunu bu yüzden de 1 haftaya yakın benzinle kullanıp gaz ayarı yapılması gerektiği anlatılmıştı. bu durumu ustaya anlatınca usta herzamanki ustalığıyla "ne alekesi var yaa, benzinde de yapıyorsa gazla ilgili değildir" diyor tabi. neyse bizim arkadaş 1 hafta boyunca benzinle kullanıp işini bilen ustaya gitti usta güzel bir ayardan sonra sorunu çözdü. araç saat gibi oldu. usta var usta var. malesef!
alfa romeo 2004 156 distinctive

tunerviper

• Membro
« #9 : 13 Aralık 2017, 11:47:37 »
bizim arkadaşın passatta gazla ilgili sıkıntı çıkmıştı. araç gaz ayarından sonra sapıttı. benzinde de aynı şeyi yaptı. silkeleme tekleme patlatma vs vs.. forumlardaki birisinin önersinde: gaz ayarından dolayı arabanın ecusunun lpgdeki verileri benzinde de aynı şekilde okuduğunu ve sorunun yanlış yapılan gaz ayarı olduğunu bu yüzden de 1 haftaya yakın benzinle kullanıp gaz ayarı yapılması gerektiği anlatılmıştı. bu durumu ustaya anlatınca usta herzamanki ustalığıyla "ne alekesi var yaa, benzinde de yapıyorsa gazla ilgili değildir" diyor tabi. neyse bizim arkadaş 1 hafta boyunca benzinle kullanıp işini bilen ustaya gitti usta güzel bir ayardan sonra sorunu çözdü. araç saat gibi oldu. usta var usta var. malesef!

Çalışma mantığını bilmeden ustayım diye iş yapan çok insan var maalesef bu ülkede. Sadece lpg için değil tüm konularda.
Turbo Twin Spark

djbuzy

• Membro
« #10 : 14 Aralık 2017, 12:20:55 »
Zaten başımıza ne geldiyse ustayım diyen çıraklardan geldi öyle insanlara sadece getir götür işi vereceksin. Attığınız gruplara bugün bir yazı yazacağım dediğiniz gibi eminim iyi bir usta çıkacaktır.

GoogleTagged