Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Mission on BOR POWER  (Okunma sayısı 1729 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

• Moderatore
Mission on BOR POWER
« : 09 Nisan 2006, 14:05:23 »

Selam arkadaşlar,

Modifiyem.com'da gördüğüm bir topici sizlere de göstermek istedim. Tolga gene homurdanacak ama kullananlar pek iddialı.. Ben Motor Silk'ten kendi adıma memnun kalmıştım. Thread'i takip edicem ve sonuçları olumlu olursa denemeyi düşünüyorum.

http://www.modifiyem.com/forum/showthread.php?t=32529

http://www.nnt-borpower.com/bor_index.php

« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2006, 20:04:37 Gönderen: master »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

• Ziyaretçi
Mission on BOR POWER
« #1 : 09 Nisan 2006, 20:21:38 »
buda mucizevi ürünlerden biri.vatandaş iyi övmüş.alıp bi denesekmi ne dersiniz?
« Son Düzenleme: 09 Nisan 2006, 20:21:38 Gönderen: n/a »

Onur

• Ziyaretçi
Mission on BOR POWER
« #2 : 09 Nisan 2006, 21:48:29 »
kayganlıktan pistonlar fırlamasın kaputtan  :)
« Son Düzenleme: 09 Nisan 2006, 21:48:29 Gönderen: Onur »

Alfadanadam

• Moderatore
Mission on BOR POWER
« #3 : 09 Nisan 2006, 23:41:30 »
Adamlar koymuşlar arabalarına, tepkiler olumlu..İyi etkisinden geçtim, kötü etkisi olmayacağına emin olsam hemen koyarım..Zaten giden 25 milyona değil araca zarar gelmesine üzülürüm..Ama takip edicem, adamlar şok içerisinde kalmışlar ama...ilginç...
« Son Düzenleme: 09 Nisan 2006, 23:41:30 Gönderen: Alfadanadam »

n/a

• Ziyaretçi
Mission on BOR POWER
« #4 : 10 Nisan 2006, 08:19:18 »

böyle mucize ürün hiç 25 ytl olurmu .bence olmaz.dedikleri gibi %10 güç artışı,% 10 yakıt ekonomisi sağlasa dünya yer yerinden oynar.üretici firmalar banttan her çıkan arabaya bi tane atarlar.bülent'in dediği gibi zararı yoksa önemli değil ama zararı varsa dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmakta var.

« Son Düzenleme: 10 Nisan 2006, 08:19:18 Gönderen: n/a »

CuoreSportivo

• Ziyaretçi
Mission on BOR POWER
« #5 : 10 Nisan 2006, 15:02:48 »

Turbo Bor Yakit Tasarruf Sistemi diye bir olay var. Turbo Bor Yakit Tasarruf Sistemi, karisimin konuldugu kap, hortum ve ayar vanasindan olusuyor. Karisim, hortum araciligi ile motorun yanma odasina aktariliyor. Vana, karisimin katki oranini ayarliyor. Bu sistem, icten yanmali motorlarda genlesme esasli calisan komplike bir kittir... (Otohaber)

Heralde ayni prensip olsa gerek. Otohaber ele almis konuyu. Su an Renault Megane II 1.6 16V araca deniyolar. idda edilenler ilginc, aparat 160 YTL'ye takiliyor ve "20 YTL karsiliginda edinilen 5 litre Bor karisimi ile 2.500 km menzil (dogru duydunuz) ve %30 motor ömrü avantaji saglaniyormus".

Onumuzdeki hafta test sonuclari yayinlanacak, eger idda edildigi gibi bir sonuc cikarsa ruya gercek olacak. Alfalar bu tip modifikasyonlari kaldirir mi bilinmez ama cikan sonuca gore denemekte yarar var. Bazilari bu tip iddalara saklabanlik diyebilir ama petrol sirketleri yuzunden belki bu kadar basit olan su veya bor sistemleri yillardir kullanilmiyor.  Unutmayin, bundan birkac yil once suyla calisan motoru icat eden sahis Hilton otelinde basindan vurularak oldurulmustu.

Ben sonucu 4 gozle bekliyorum, insallah idda edilenler dogrudur, bizde benzin sarfiyati konusunda rahata kavusuruz :) 

« Son Düzenleme: 10 Nisan 2006, 15:02:48 Gönderen: CuoreSportivo »

Alfadanadam

• Moderatore
Mission on BOR POWER
« #6 : 10 Nisan 2006, 16:07:01 »
Ziya'cım bahsedilen aynı şey değil belki ama Bor gerçekten de dikkate alınması gereken bir maden...

Yukarıda bahsi geçen olay, işlenmiş BOR'un yağ katkı maddesi olarak kullanılması...Modifiyem forumlarında denemeye başlayan arkadaşlar var. Şimdilik hepsi memnun görünüyor. İlerleyen günlerde ne sonuç çıkacak merak ediyorum...
« Son Düzenleme: 10 Nisan 2006, 16:07:01 Gönderen: Alfadanadam »

n/a

• Ziyaretçi
Mission on BOR POWER
« #7 : 10 Nisan 2006, 16:11:08 »
Petrol konusunda ucu 11 eylül olaylarından, Illuminati teşkilatına kadar.. Ne komplo teorileri yazılıyor..  Michael Moore abimizde bu konulara az parmak basmadı.. Doğruluk oranı bence yüksektir.. Yaşatmazlar : ) Test sonuçlarıda büyük ihtimalle hava civa çıkar.. çıkartırlar..
« Son Düzenleme: 10 Nisan 2006, 16:11:08 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
Mission on BOR POWER
« #8 : 10 Nisan 2006, 18:46:53 »

Yağ katkısı konusunda ise Bor'un kullanılması konusunda ve mucize çözümler üretilmesi bana hikaye gibi geliyor.. Sebebide şu ;

Bor madenin dünyada en büyük rezervi Türkiye'dedir doğru.. Ancak Türkiye bu madeni işleme teknolojisine sahip değildir.. Bahsi geçen motorsilk ve bu "Bor Power" ürünleri  resmen bir pazarlama taktiği ile insanların kafasındaki " Milli madenimiz bor'u işledik dış mihraklar bilerek bunu kullandırtmıyor ama biz bu mucize ürünü halkımızın hizmetine sunduk" kandırmacası ile yağ katkısı satmaya çalışıyorlar..

Web sitelerini inceledikçe ayrıntılarda göreceğiniz ipuçlarını değerlendirelim beraberce..

Bor power sitesinden alıntılar... http://www.nnt-borpower.com/

"" NANOTEKNOLOJİ ürünü ve alternatifi olmayan BOR ve MCDP’nin, tribolojik aşınma önleyici olarak yurt dışında modern ve dev tesislerde, iki adet “0” sıfır km. otomobil motorunda......""

Hangi modern dev tesiste yapılmış bu deneyler ??... Kim yapmış ??... Bu kadar havada basit cümle olur mu ??... Hem niye yurtdışı, hani sen Türkiye'nin Bor katkısını yapan nanoteknolojik firmasıydın??... Yoksa yurtdışında dev modern tesisler kurdunda bizim mi haberimiz yok ??... Bu kadar süpersinde kendin 2 tane palio alıp deneyemiyormusun ?

""Shell Company of Turkey Ltd.Gebze laboratuarlarında 0,5 Nanometre - 5nm. Ölçülerde MCDP ve Bor içeren BOR POWER örnekleri aşındırma testlerine tabi tutulmuş ve hiçbir tribolojik katı yağlayıcının ulaşması mümkün olmayan sonuçlarını ortaya koymuştur.""

Hayrettir ki sen bunu bu buluşun ile rakibin olabilecek bir yağ firmasının deney tesislerinde teste tutuyorsun.. Peki bu senin süper teknolojine uyanmazmı shell ?? Yada bak adamlar ne yapmış biz koca shell firmasıyız utanalım kendimizden demez mi ??.. Hadi onuda demediler bu dünya yağ kartel firması doğru sonuçlarımı verir senin eline ??.. Hadi onuda verdi diyelim insan koymazmı sitesine pdfini, resmini işte resmi deney sonuçları diyerekten, Nerde sonuçlar  ??

""Mekanik ve Ekonomik tüm faydalarına bilimsel çerçeveden bakıldığında kendi uzman ve kaynaklarımızla geliştirmiş olduğumuz bu Nanoteknolojik ürün emsallerinden tamamen farklı özelliklere sahiptir.""

Kendi uzman kadronuzla üretiyorsunuz ve test ve deneyleri yurtdışındaki dev ve modern tesislerde mi yapılıyor ?? Yani sen hem nano tech'e sahipsin hemde test edemiyorsun ilginç..

""Piyasadaki diğer koruyucu motor yağı katkı malzemeleri, tamamen kimyasallardan oluşmakta, istenmeyen hallerde motorlarda bazı kimyasal reaksiyonların oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Metal yüzeylerde ,hareketli parçalarda tahribatların oluşmasıyla da araç sahiplerine maddi külfetler getirmektedir.

Örneğin ; Bu kimyasalların parçalar üzerinde oluşturdukları film tabakası ,yüksek ısı ve darbelere maruz kaldığında yanarak bulunduğu yüzeyde kül tabakasına dönüşmekte ve bu kül tabakası metallerin eskimesinde büyük rol oynamaktadır.""

Kendi malını satarken diğer ürünü kötüleme taktiği.. Bu yazılara göre motor up power up vs. gibi katkıların ne gibi zarar vereceğini öğrenmiş oluyoruz.. Onların sitesine girsek böylemi desek alakası yok diyecekler ...

http://www.nnt-borpower.com/afis.php

Afişinde aynen şu yazı var..

""Bor Power Dünyanın seçkin AR-GE labaratuvarlarında NNT aş uzmanlarınca geliştirilmiş Know How içeren bir , Nanoteknoloji projesidir..""

Verdikleri e-mail adreside nnt-boron@usa.com

Hangi seçkin labaratuvarda hangi uzmanınız çalışıyor aceba ?? Araya Know How kelimesinide sıkıştırarak karizmanızada karizma katmışsınız tebrikler.. Hele o usa.com uzantılı email adresiniz yokmu firmanızın ne kadar uluslararası olduğu hakkında müthiş bir imaj katmış ortama..

İnceleyin usa.com sitesini Aylık 10 usdye email adresi veren, sponsor bağlantılar içeren "e-mail to fax portalı" ndan başka bir şey olmadığını göreceksiniz..

SHELL GEBZE AR-GE LABARATUARINDA YAPILAN AŞINDIRMA TEST SONUÇLARI:

İTÜ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİNDEN ALINAN SERTİFİKA:

SHELL Gebze AR-GE Laboratuarı MADENİ YAĞLAR bölümünde, TSE aracılığı ile 26.03.2001 tarihinde yaptırmış olduğumuz AŞINDIRMA Testlerinde;

BOR POWER katkılı yağın aşındırması milyonda (0) sıfır çıkmıştır.

“PPM: 0-AŞINDIRMA GÖRÜLMEMİŞTİR.”

Bu Test sonuçları İTÜ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİNDE, MCDP ile birlikte sertifikalanmıştır.

Bu sonuç BOR POWER’ın motorun çalışan parçalarındaki aşınmayı durdurarak parça ömrünü arttırdığı gibi, yağın viskozitesini koruyarak, ömrünün birkaç misli artmasına vesile olmuştur.

Nerde bu sertifika.. Shell den alınma bir sertifikanız var bu ürün süperdir diye ve web sayfanıza koymuyorsunuz ha.. Çok ilginç... 

MCDP ne bu arada :

Bor ara ürünü ve "tozunun tonu" 2.5 milyon dolara satılıyor... Ama kesin 25 ytl'e motor yağı katkısı satmak daha karlıdır.. Sanki siz bu ürünü üretebiliyormuşsunuz havası verilmiş sanki : ) Ayrıca MCDP ile birlikte sertifikalanmıştır demekle neyi kastettiniz ? Sanki ilk okuyuşta MCDP uluslararası bir kurum kısaltması gibi kullanılmış sanki : )) Hata kendi sitesine bakınız http://www.nnt-borpower.com/mcdp.php ee motorla ne alakası var demiyormu insan .. Tıpta kullanın aferim size diyelim, Boşverin motor yağ katkısını : ) Motor nedir bi rektifiye yaparız biz kafanızı yormayın : ) Bu işi "çamaşır makinem bozulmuş " olayına çevirmenin bir alemi yok : )

""BOR POWER KORUYUCULARININ DİĞER İÇERİĞİ KNOW-HOW SIRRI OLDUĞU İÇİN, FAYDALARINI BİLMEMİZ YETERLİDİR." "

Olayı fazla kurcalamayın diyorlar yani : )))

E-mail:

iletisim@nnt-borpower.com  

info@nnt-borpower.com

ee süper karizmatik afişinizdeki usa.com adresi nooldu ?

NNT A.Ş. tarafından kurulması planlanan Nano Teknoloji merkezinde yıllık 25 milyon Karat MCDP üretimi yapılması ve bir sonraki aşamada yüksek teknolojik 20’ye yakın projenin de ana ham maddesinin ülkemizde üretilmiş olmasıyla birlikte hem metalurji alanında hem de biyolojik aktivitesinden dolayı potansiyel tıp ilaçlarının edüstriyel boyutta üretiminde kullanılması düşünülmektedir.

ee kurmayı düşünüyorsunuz henüz.. Aferim kurunda henüz kurmadan söylediğiniz MCDP ile motor yağı katkısını nasıl ürettiniz aceba ?!

Bu kadar uyduruk ve ciddiyetten uzak bilgiler içeren bir firmanın ürünlerini tercih etmek kendi mantığınıza kalmış dostlar.. Benim yorumum budur... Tabiki bunlara homurdanırım Alfadanadam kardeşim..

Ayrıca bu soruları firmaya ve Shell'e soracağım.. Bakalım cevaplar ne olacak.. Motorsilk içinde sitesinde buna benzer ilginç havada kalan bir sürü cümleye rastlayabilirsiniz : )

« Son Düzenleme: 10 Nisan 2006, 18:46:53 Gönderen: n/a »

alfisti

• Membro
Mission on BOR POWER
« #9 : 10 Nisan 2006, 19:05:10 »

yaw şu bor larla morlarla ükemin kurtulduğunu göremicem gözlerim açık gidicek... ülkemin gizli kalmış cevherleri hain abd uşakları tarafından yağmalanırken biz nal topluyoz ya.... bi de gap toprakları israilliler tarafından gizlice alınıp duruyomuş zaten... alanya yı almanlar didimi ingilizler yavaş yavaş kopartıyolar mış da bizden.... vah benim ülkeme..

komplo teorilerini okumak zevklidir arkadaşlar... en sevdiğim fiction edebiyatıdır... zevkle takip ediyorum :)

« Son Düzenleme: 10 Nisan 2006, 19:05:10 Gönderen: alfisti »
Ulvi Toprak Tire/İzmir
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic

CuoreSportivo

• Ziyaretçi
Mission on BOR POWER
« #10 : 10 Nisan 2006, 19:05:29 »

quote:

Alfadanadam wrote:

Ziya'cım bahsedilen aynı şey değil belki ama Bor gerçekten de dikkate alınması gereken bir maden... Yukarıda bahsi geçen olay, işlenmiş BOR'un yağ katkı maddesi olarak kullanılması...Modifiyem forumlarında denemeye başlayan arkadaşlar var. Şimdilik hepsi memnun görünüyor. İlerleyen günlerde ne sonuç çıkacak merak ediyorum...

Biliyorum, ikiside Bor prensipli demek istedim  Ama 1 depoyla 2.500 km ruya bir menzil. Hayirlisi diyelim. Onumuzdeki pazartesi'yi ip, halat, zincir vs. ile cekiyorum...

« Son Düzenleme: 10 Nisan 2006, 19:05:29 Gönderen: CuoreSportivo »

CuoreSportivo

• Ziyaretçi
Mission on BOR POWER
« #11 : 10 Nisan 2006, 19:07:43 »
Ulvi bey, essegin semeri alcak olursa yük vuran cok olur, müstahak bize...
« Son Düzenleme: 10 Nisan 2006, 19:07:43 Gönderen: CuoreSportivo »

Onur

• Ziyaretçi
Mission on BOR POWER
« #12 : 10 Nisan 2006, 19:39:51 »

Bor geleceğin yakıtıdır zaten arabalarınıza koyup mezil arttırmanın bir anlamı yok, bir gün nasıl alternatif yakıtlı araçlar gelicekse onun içinde bor la çalışan araçlarda olucak..

Bor bu ülkenin kanayan yarasıdır, onu çıkartıp işleyip kilosunu "yüzlerce" dolara satmak varken hammadde şeklinde kilosunu "büyük ve ebedi dostumuz" ABD ye kilosunu 10 dolardan veriyoruz.Türkiyeden en çok bor ithal eden ülkede sevgili müttefikimiz ABD ve canımız komşularımız Avrupa Birliği..

Pekala bu iki süper güç bu madeni ne için kullanıyor?

1-uzay araştırmaları için ucuz yakıt: bildiğiniz gibi uzay mekiklerini yanında onu yörüngeye taşıyan 3 adet büyük roket vardır neyle çalışır? hidrojen+bor..  (bu konuda birşey daha eklicem ,tek sömürülen biz değiliz izlandada dünyanın en büyük hidrojen kaynaklarına sahip bu yüzden ABD onlada çok iyi dosttur)

2-geleceğin alternetif yakıt çalışmaları: Amerikayı Amerika yapan adamların yarını değil 50 yıl sonrasını düşünmesidir bildiğiniz gibi, yani ordadogunun toprakları 50 yıl önce nasıl çizildiyse şimdi nasıl o hale getiriliyorsa borda geleceğin yakıtı olacagı için yer yüzündeki ve hatta uçan bütün araçlardada kullanılabileceği için ABD bu işe çok büyük paralar harcamakta bunun üzerine enstituler kurmaktadır. bazılar vadileri bizden gereksiz yere alıp borla doldurup rezerv oluşturmaya çalışmaktadırlar..

3-Geleceğin ilaçlar için: gerçekliği ispatlanmasada borun içerdiği yüksek mineral oranları yüzünden birçok hastalıgın tedavisinde kullanılabilceği ve adete topraktan fışkıran bir olay oldugu için ilaç maliyetlerini çok düşürebileceği düşünülüyor.

4-Nükleer reaktor korkusu: hem maliyeti hemde riskleri göz önünde bulunduruldugunda nükleer reaktorler yavaş yavaş dışlanmakta daha risksiz ve temiz enerji kaynakları aranmaktadır,bor yine enerji üretiminde 1 numaralı ucuz ve alternatif yakıt kaynağı.

5-Ozon tabakasının yenilenmesi: dünyanın en büyük problemlerinden biri olan ozonun yakında iyice yara alıp kafamıza gök taşı yeme ihtimalimiz artacagı için ABD yine çalışmalara başlamış ve ilk olarak 1996 yılında uzaydan kendi üstüne bor tozlarını bırakmaya başlamıştır.

"uzun lafın kısası bor hiç bişeye yaramaz atın çöpe gitsin, bü yüzden dünyadaki bor rezervlerinin yüzde 80 nin üstünde bir bölümünün bu topraklarda olmasının hiç bir anlamı yok" :)

« Son Düzenleme: 10 Nisan 2006, 19:39:51 Gönderen: Onur »

n/a

• Ziyaretçi
Mission on BOR POWER
« #13 : 10 Nisan 2006, 21:28:41 »
Onur Bor'un yakıt taşıyıcı olması ile yağ katkısı olması arasındaki farkı anlayabildiğini düşünüyorum.. Çok farklı durumlar.. Benim yazdıklarım bu teknolojiyi bizim yakalayamamış olduğumuz ve bu firmaların bu durumu ürünlerinin satışlarında kullanıyor olması.. Yoksa Bor madeni ileride Petrolün yerini alacak bir maden olabileceğini bende düşünüyorum..
« Son Düzenleme: 10 Nisan 2006, 21:28:41 Gönderen: n/a »

Onur

• Ziyaretçi
Mission on BOR POWER
« #14 : 10 Nisan 2006, 22:00:43 »
yaw zaten ben yağ katkısı oldugunu için değil bu ülkede neler var da kullanmıyoruz konusu için  hocamın notlarından çala çala yazdım:)
« Son Düzenleme: 10 Nisan 2006, 22:00:43 Gönderen: Onur »

Sercan Keklik

• Membro
Mission on BOR POWER
« #15 : 10 Nisan 2006, 22:12:33 »

Bu arada aylardır benzin şikayetim vardı Siyah duman ve aynı litre yakıtla gereksiz havaya uçan litreler görüyordum

Total

Shell

Bp Bu firmaların benzini ile yaşadıgım olay aynen yukardaki olaydı. En sonunda Petrol ofisinden benzin aldım Fulledim ve çeyrek kısım ile 2oo Km gittigimi gördüm. ( 6o km kadar sürekli şehir dışı 3-4-5 redline, Geri kalanı 14o km sabit hız ile Cruise control)

Bir depoda bu kadar fark edicegini düşünmüyorum fakat birdaki benzinimide petrol ofisinden almayı düşünüyorum. Bir degişiklik olursa yazarım gene ;)

« Son Düzenleme: 10 Nisan 2006, 22:12:33 Gönderen: Sercan Keklik »
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

Onur

• Ziyaretçi
Mission on BOR POWER
« #16 : 10 Nisan 2006, 22:17:32 »
bende PO'cuyum
« Son Düzenleme: 10 Nisan 2006, 22:17:32 Gönderen: Onur »

Tufan

• Membro
Mission on BOR POWER
« #17 : 10 Nisan 2006, 23:25:30 »

bunların hepsi muhtemelen doğrudur da onurcum, bu konu iktisatın gri bölgelerinden birine giriyor. borun kullanıldığı alanlar yüksek teknoloji konuları. bunların dünya üzerindeki hakimiyeti de belli. varsayalım ki biz bor madeninin yegane üreticisiyiz, tam bir monopoly durumu yani. ama diğer tarafta da tek bir alıcı var, tam bir monopsony durumu yani:) bu durumda fiyat nasıl belirlenir? güçlü olan güçsüz olana fiyatı dikte eder. dolayısıyla arz-talep dengesi ile bir fiyat oluşumundan bahsetmek ekonomik anlamda mümkün değildir. yani bizim bor madenlerimizin değeri on yüzbin milyar dolar değildir, olmamıştır, olmayacaktır. kendimizi kandırmayalım. sonra metal fırtına okuyup gaza geliyoruz.

quote:

Onur wrote:

Bor geleceğin yakıtıdır zaten arabalarınıza koyup mezil arttırmanın bir anlamı yok, bir gün nasıl alternatif yakıtlı araçlar gelicekse onun içinde bor la çalışan araçlarda olucak..

Bor bu ülkenin kanayan yarasıdır, onu çıkartıp işleyip kilosunu "yüzlerce" dolara satmak varken hammadde şeklinde kilosunu "büyük ve ebedi dostumuz" ABD ye kilosunu 10 dolardan veriyoruz.Türkiyeden en çok bor ithal eden ülkede sevgili müttefikimiz ABD ve canımız komşularımız Avrupa Birliği..

1-uzay araştırmaları için ucuz yakıt: bildiğiniz gibi uzay mekiklerini yanında onu yörüngeye taşıyan 3 adet büyük roket vardır neyle çalışır? hidrojen+bor..  (bu konuda birşey daha eklicem ,tek sömürülen biz değiliz izlandada dünyanın en büyük hidrojen kaynaklarına sahip bu yüzden ABD onlada çok iyi dosttur)

2-geleceğin alternetif yakıt çalışmaları: Amerikayı Amerika yapan adamların yarını değil 50 yıl sonrasını düşünmesidir bildiğiniz gibi, yani ordadogunun toprakları 50 yıl önce nasıl çizildiyse şimdi nasıl o hale getiriliyorsa borda geleceğin yakıtı olacagı için yer yüzündeki ve hatta uçan bütün araçlardada kullanılabileceği için ABD bu işe çok büyük paralar harcamakta bunun üzerine enstituler kurmaktadır. bazılar vadileri bizden gereksiz yere alıp borla doldurup rezerv oluşturmaya çalışmaktadırlar..

3-Geleceğin ilaçlar için: gerçekliği ispatlanmasada borun içerdiği yüksek mineral oranları yüzünden birçok hastalıgın tedavisinde kullanılabilceği ve adete topraktan fışkıran bir olay oldugu için ilaç maliyetlerini çok düşürebileceği düşünülüyor.

4-Nükleer reaktor korkusu: hem maliyeti hemde riskleri göz önünde bulunduruldugunda nükleer reaktorler yavaş yavaş dışlanmakta daha risksiz ve temiz enerji kaynakları aranmaktadır,bor yine enerji üretiminde 1 numaralı ucuz ve alternatif yakıt kaynağı.

5-Ozon tabakasının yenilenmesi: dünyanın en büyük problemlerinden biri olan ozonun yakında iyice yara alıp kafamıza gök taşı yeme ihtimalimiz artacagı için ABD yine çalışmalara başlamış ve ilk olarak 1996 yılında uzaydan kendi üstüne bor tozlarını bırakmaya başlamıştır.

"uzun lafın kısası bor hiç bişeye yaramaz atın çöpe gitsin, bü yüzden dünyadaki bor rezervlerinin yüzde 80 nin üstünde bir bölümünün bu topraklarda olmasının hiç bir anlamı yok" :)

« Son Düzenleme: 10 Nisan 2006, 23:25:30 Gönderen: Tufan »

alfisti

• Membro
Mission on BOR POWER
« #18 : 10 Nisan 2006, 23:31:38 »

tufan baba genelde java modunda takip eder siteyi ama konuştu mu da tam martin mystere gibi konuşur... yüzde yüz katılıyorum...

« Son Düzenleme: 10 Nisan 2006, 23:31:38 Gönderen: alfisti »
Ulvi Toprak Tire/İzmir
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic

Onur

• Ziyaretçi
Mission on BOR POWER
« #19 : 10 Nisan 2006, 23:50:25 »

quote:

neanderthal wrote:

bunların hepsi muhtemelen doğrudur da onurcum, bu konu iktisatın gri bölgelerinden birine giriyor. borun kullanıldığı alanlar yüksek teknoloji konuları. bunların dünya üzerindeki hakimiyeti de belli. varsayalım ki biz bor madeninin yegane üreticisiyiz, tam bir monopoly durumu yani. ama diğer tarafta da tek bir alıcı var, tam bir monopsony durumu yani:) bu durumda fiyat nasıl belirlenir? güçlü olan güçsüz olana fiyatı dikte eder. dolayısıyla arz-talep dengesi ile bir fiyat oluşumundan bahsetmek ekonomik anlamda mümkün değildir. yani bizim bor madenlerimizin değeri on yüzbin milyar dolar değildir, olmamıştır, olmayacaktır. kendimizi kandırmayalım. sonra metal fırtına okuyup gaza geliyoruz.

quote:

Onur wrote:

metal fırtınayı falan geçsin abi herkez :) boru işlesek olay biter ama onun için teknoloji lazım onun içinde para.

bor sadece yüksek teknolojide değil tamam otomotiv ve uzay bizi aşar ama ülkenin en büyük eksikliği olan elektrik enerjisi için kullanılabilinir ilerde en azından..

sen işlersen satarken fiyatı sen belirlerse, istemiyorsa almasın :)

« Son Düzenleme: 10 Nisan 2006, 23:50:25 Gönderen: Onur »

mKa

• Ziyaretçi
Mission on BOR POWER
« #20 : 11 Nisan 2006, 15:27:16 »

23 ytl büyük bir para degil, alıp denemek lazim ama esas derdim yararını gectim motora zararı olur mu? tamam bor cok özel ve önemli bir maden de bakalım benim moturun bundan haberi var mı?

modiyemin forumundan biri yazmış bunu.güldürdü beni:)

« Son Düzenleme: 11 Nisan 2006, 15:27:16 Gönderen: mKa »

master

• Editore
Mission on BOR POWER
« #21 : 11 Nisan 2006, 18:41:24 »

Borun kilosunu yanlış hatırlamıyorsam 50 dolara veriyoruz , işlenmiş bir kilo bor 2600 dolar ediyor. Ha işin kötüsü bu değil , "biz keriz miyiz işleyip 2600 dolara satmıyoruz" diyenler haklı tabii ancak daha da kötüsü , biz 50 dolara sattığımız boru 2600 dolara kendimiz de satın alıyoruz.

Ayrıca gördüğüm en muhteşem off-topic konulardan biri oldu bu :) Bor , benzin , komplo teorileri , enerji , siyaset , ekonomi.. Hepsi var :)

« Son Düzenleme: 11 Nisan 2006, 18:41:24 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

CuoreSportivo

• Ziyaretçi
Mission on BOR POWER
« #22 : 21 Mayıs 2006, 21:45:33 »
quote:

Petrol konusunda ucu 11 eylül olaylarından, Illuminati teşkilatına kadar.. Ne komplo teorileri yazılıyor..  Michael Moore abimizde bu konulara az parmak basmadı.. Doğruluk oranı bence yüksektir.. Yaşatmazlar : ) Test sonuçlarıda büyük ihtimalle hava civa çıkar.. çıkartırlar..

Aradan 1 ay gecti ve hala Bor'la calisan arabanin testini yayinlamadilar. Otohaber'e mail attim "bu cok onemli bir olay, test sonucunu merakla bekliyoruz" diye. Tık yok; ne bi cevap, ne bi hareket. Ciksa bile herhalde hava civa olacak dedigin gibi...
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2006, 21:45:33 Gönderen: CuoreSportivo »

n/a

• Ziyaretçi
Mission on BOR POWER
« #23 : 21 Mayıs 2006, 23:18:19 »
sen ona bende bu sorularım cevap alamadım dostum.. Hatta bırak firmayı " ben kullandım süper bişi yaa " diyen arkadaşlarda pek bişi diyemediler bu saptamalaryasyonlarıma nedense : )

quote:

Web sitelerini inceledikçe ayrıntılarda göreceğiniz ipuçlarını değerlendirelim beraberce..

Bor power sitesinden alıntılar... http://www.nnt-borpower.com/

"" NANOTEKNOLOJİ ürünü ve alternatifi olmayan BOR ve MCDP?nin, tribolojik aşınma önleyici olarak yurt dışında modern ve dev tesislerde, iki adet ?0? sıfır km. otomobil motorunda......""

Hangi modern dev tesiste yapılmış bu deneyler ??... Kim yapmış ??... Bu kadar havada basit cümle olur mu ??... Hem niye yurtdışı, hani sen Türkiye'nin Bor katkısını yapan nanoteknolojik firmasıydın??... Yoksa yurtdışında dev modern tesisler kurdunda bizim mi haberimiz yok ??... Bu kadar süpersinde kendin 2 tane palio alıp deneyemiyormusun ?

""Shell Company of Turkey Ltd.Gebze laboratuarlarında 0,5 Nanometre - 5nm. Ölçülerde MCDP ve Bor içeren BOR POWER örnekleri aşındırma testlerine tabi tutulmuş ve hiçbir tribolojik katı yağlayıcının ulaşması mümkün olmayan sonuçlarını ortaya koymuştur.""

Hayrettir ki sen bunu bu buluşun ile rakibin olabilecek bir yağ firmasının deney tesislerinde teste tutuyorsun.. Peki bu senin süper teknolojine uyanmazmı shell ?? Yada bak adamlar ne yapmış biz koca shell firmasıyız utanalım kendimizden demez mi ??.. Hadi onuda demediler bu dünya yağ kartel firması doğru sonuçlarımı verir senin eline ??.. Hadi onuda verdi diyelim insan koymazmı sitesine pdfini, resmini işte resmi deney sonuçları diyerekten, Nerde sonuçlar  ??

""Mekanik ve Ekonomik tüm faydalarına bilimsel çerçeveden bakıldığında kendi uzman ve kaynaklarımızla geliştirmiş olduğumuz bu Nanoteknolojik ürün emsallerinden tamamen farklı özelliklere sahiptir.""

Kendi uzman kadronuzla üretiyorsunuz ve test ve deneyleri yurtdışındaki dev ve modern tesislerde mi yapılıyor ?? Yani sen hem nano tech'e sahipsin hemde test edemiyorsun ilginç..

""Piyasadaki diğer koruyucu motor yağı katkı malzemeleri, tamamen kimyasallardan oluşmakta, istenmeyen hallerde motorlarda bazı kimyasal reaksiyonların oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Metal yüzeylerde ,hareketli parçalarda tahribatların oluşmasıyla da araç sahiplerine maddi külfetler getirmektedir.

Örneğin ; Bu kimyasalların parçalar üzerinde oluşturdukları film tabakası ,yüksek ısı ve darbelere maruz kaldığında yanarak bulunduğu yüzeyde kül tabakasına dönüşmekte ve bu kül tabakası metallerin eskimesinde büyük rol oynamaktadır.""

Kendi malını satarken diğer ürünü kötüleme taktiği.. Bu yazılara göre motor up power up vs. gibi katkıların ne gibi zarar vereceğini öğrenmiş oluyoruz.. Onların sitesine girsek böylemi desek alakası yok diyecekler ...

http://www.nnt-borpower.com/afis.php

Afişinde aynen şu yazı var..

""Bor Power Dünyanın seçkin AR-GE labaratuvarlarında NNT aş uzmanlarınca geliştirilmiş Know How içeren bir , Nanoteknoloji projesidir..""

Verdikleri e-mail adreside nnt-boron@usa.com

Hangi seçkin labaratuvarda hangi uzmanınız çalışıyor aceba ?? Araya Know How kelimesinide sıkıştırarak karizmanızada karizma katmışsınız tebrikler.. Hele o usa.com uzantılı email adresiniz yokmu firmanızın ne kadar uluslararası olduğu hakkında müthiş bir imaj katmış ortama..

İnceleyin usa.com sitesini Aylık 10 usdye email adresi veren, sponsor bağlantılar içeren "e-mail to fax portalı" ndan başka bir şey olmadığını göreceksiniz..

SHELL GEBZE AR-GE LABARATUARINDA YAPILAN AŞINDIRMA TEST SONUÇLARI:

İTÜ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİNDEN ALINAN SERTİFİKA:

SHELL Gebze AR-GE Laboratuarı MADENİ YAĞLAR bölümünde, TSE aracılığı ile 26.03.2001 tarihinde yaptırmış olduğumuz AŞINDIRMA Testlerinde;

BOR POWER katkılı yağın aşındırması milyonda (0) sıfır çıkmıştır.

?PPM: 0-AŞINDIRMA GÖRÜLMEMİŞTİR.?

Bu Test sonuçları İTÜ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİNDE, MCDP ile birlikte sertifikalanmıştır.

Bu sonuç BOR POWER?ın motorun çalışan parçalarındaki aşınmayı durdurarak parça ömrünü arttırdığı gibi, yağın viskozitesini koruyarak, ömrünün birkaç misli artmasına vesile olmuştur.

Nerde bu sertifika.. Shell den alınma bir sertifikanız var bu ürün süperdir diye ve web sayfanıza koymuyorsunuz ha.. Çok ilginç...  

MCDP ne bu arada :

Bor ara ürünü ve "tozunun tonu" 2.5 milyon dolara satılıyor... Ama kesin 25 ytl'e motor yağı katkısı satmak daha karlıdır.. Sanki siz bu ürünü üretebiliyormuşsunuz havası verilmiş sanki : ) Ayrıca MCDP ile birlikte sertifikalanmıştır demekle neyi kastettiniz ? Sanki ilk okuyuşta MCDP uluslararası bir kurum kısaltması gibi kullanılmış sanki : )) Hata kendi sitesine bakınız http://www.nnt-borpower.com/mcdp.php ee motorla ne alakası var demiyormu insan .. Tıpta kullanın aferim size diyelim, Boşverin motor yağ katkısını : ) Motor nedir bi rektifiye yaparız biz kafanızı yormayın : ) Bu işi "çamaşır makinem bozulmuş " olayına çevirmenin bir alemi yok : )

""BOR POWER KORUYUCULARININ DİĞER İÇERİĞİ KNOW-HOW SIRRI OLDUĞU İÇİN, FAYDALARINI BİLMEMİZ YETERLİDİR." "

Olayı fazla kurcalamayın diyorlar yani : )))

E-mail:

iletisim@nnt-borpower.com  

info@nnt-borpower.com

ee süper karizmatik afişinizdeki usa.com adresi nooldu ?

NNT A.Ş. tarafından kurulması planlanan Nano Teknoloji merkezinde yıllık 25 milyon Karat MCDP üretimi yapılması ve bir sonraki aşamada yüksek teknolojik 20?ye yakın projenin de ana ham maddesinin ülkemizde üretilmiş olmasıyla birlikte hem metalurji alanında hem de biyolojik aktivitesinden dolayı potansiyel tıp ilaçlarının edüstriyel boyutta üretiminde kullanılması düşünülmektedir.

ee kurmayı düşünüyorsunuz henüz.. Aferim kurunda henüz kurmadan söylediğiniz MCDP ile motor yağı katkısını nasıl ürettiniz aceba ?!

Bu kadar uyduruk ve ciddiyetten uzak bilgiler içeren bir firmanın ürünlerini tercih etmek kendi mantığınıza kalmış dostlar.. Benim yorumum budur...

Edited by - Tolga on 21/05/2006  23:20:15
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2006, 23:18:19 Gönderen: n/a »

CuoreSportivo

• Ziyaretçi
Mission on BOR POWER
« #24 : 21 Mayıs 2006, 23:35:29 »
Dogrudur, dogrudur da umut fakirinde ekmegidir. Bir depo ile 2000 km. insanin inanasi geliyo bi an, hayal bile olsa

O degilde, "saptamalaryasyonlarıma" dan sonra algilarim durdu Tolga bOsUnAOkUmAGOzlEriNboZulUr gibi bisey oldu bu, bakamiyom ekrana artik
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2006, 23:35:29 Gönderen: CuoreSportivo »

GoogleTagged