Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: MiTO ASR-VDC- Hill Holder-Direksiyon Dönüş Düzenleyicisi Devre Dışı Arızası  (Okunma sayısı 3820 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mitoist

• Membro
Merhaba arkadaşlar,

Sorun hakkında  bilgi bulamadığım için sizlere danışmak istedim başına gelen varsa yardımcı olabilir mi ?
Aracım Mito 1.4T Multiair 135 lik. Hiçbir sorun yokken düz yolda giderken ASR-VDC-Hill Holder-Direksiyon dönüş düzenleyicisi devre dışı  arızalarını alıyorum. Ve bunu sadece uzun yolda yapıyor. Aracın çekişinde gidişinde hiçbir farklılık oluşmuyor. Start -Stop çalışıyor. Sadece DNA çalışmıyor. Aracı kenara çekip stop edip çalıştırınca arıza gidiyor ama 50-100 km sonra tekrar arıza veriyor.
Periyodik bakımları günü gelmeden yaptırıyorum. Akü 2 hafta önce değiştirildi. KM 140 Binde.
Konu hakkında bilgisi olan veya daha önce başına gelip çözebilenler yardımcı olursa çok sevinirim.
Teşekkürler
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

devirsever

• Membro
Galiba direksiyon pozisyon potansiyometresi ariza yapabiliyor giu ve mitolarda, genel bir problem gibi hatirliyorum. OBD2 ile baglanip ariza kayitlarina bakilabilir, gt/156/147 olsa esp sensorundende suphelenirdim.

Akuyu zaten degismissiniz, yoksa ilk oraya bakilirdi, belki kutuplari duzgun sikilmamis olabilir.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

confessinq.59

• Membro
Araç 20 km hızı geçmesi lazım ON konumuna getirip + kısmına doğru basmanız lazım

Mitoist

• Membro
Merhabalar,

Arkadaşlar araç OBD2 cihazına bağlandı. Herhangi bir arıza gözükmedi. Arıza geçmişinden Sorunun direksiyonun elektrik motoru ile ilgili olduğu çıktı. Arıza silindi ve silindiğinden bu yana daha arıza vermedi. Şimdilik sadece parça maliyeti 16.000 tl olduğu için Ankara da ki ustamın tavsiyesiyle arıza sıklaştığında tekrar gözden geçirip muhtemelen tamire göndereceğim tamiri varmış.  Teşekkürler

YasinC

• Membro
Bugün Alfatech de gördüm sizi ortam yoğun olunca konuşmadım.
Direksiyon motor sisteminin elektrik motoru arızalı iste söktürüp sarıma vs verin. Eğer mekanik sistemde ise söküp aşınan yada kırılan parça her ne ise tekrar yaptırılabilir.

16 bin lira az değil.

Mitoist

• Membro
Bugün Alfatech de gördüm sizi ortam yoğun olunca konuşmadım.
Direksiyon motor sisteminin elektrik motoru arızalı iste söktürüp sarıma vs verin. Eğer mekanik sistemde ise söküp aşınan yada kırılan parça her ne ise tekrar yaptırılabilir.

16 bin lira az değil.

Hocam alfatech'e gitmiyorum alfagaraj'a giderim hep. Muhtemelen başkasıyla karıştırdınız.

Güncel durumu söyleyeyim,

Arıza sıklaştı. Neredeyse her çalıştırmamda arıza veriyor artık. Bayram arifesinde aracı bırakamadım. Bayram sonrası götüreceğim. Uzun yola gideceğim umarım bir sorun çıkartmaz. Gelişmeleri buradan tekrar yazarım.

Mitoist

• Membro
Hocam alfatech'e gitmiyorum alfagaraj'a giderim hep. Muhtemelen başkasıyla karıştırdınız.

Güncel durumu söyleyeyim,

Arıza sıklaştı. Neredeyse her çalıştırmamda arıza veriyor artık. Bayram arifesinde aracı bırakamadım. Bayram sonrası götüreceğim. Uzun yola gideceğim umarım bir sorun çıkartmaz. Gelişmeleri buradan tekrar yazarım.

Arkadaşlar bayramda 1300 km kadar yol yaptım. Şöyle bir şey farkettim 80km/h geçmedikçe arıza yakmıyor. Çekişte performansta hiçbir değişiklik yok. Sadece DNA çalışmıyor. Start Stop çalışıyor.

Mitoist

• Membro
Merhaba arkadaşlar. Sorun direksiyon açı/tork sensörü kaynaklı çıktı ve sensörün ömrü 80-120 Bin Km olduğunu, 2 yıl garantili olduğu söylendi. Değişimi ile sorun kalmadı. Bana maliyeti Parça + işçilik = 3500 TL.
Bu sorunu yaşayanların faydalanabilmesi dileğiyle teşekkürler.

Gouki

• Amministratore
Bununla geçmiş olsun diyelim, bilgiler için teşekkürler.

EREN

• Membro
Merhaba arkadaşlar. Sorun direksiyon açı/tork sensörü kaynaklı çıktı ve sensörün ömrü 80-120 Bin Km olduğunu, 2 yıl garantili olduğu söylendi. Değişimi ile sorun kalmadı. Bana maliyeti Parça + işçilik = 3500 TL.
Bu sorunu yaşayanların faydalanabilmesi dileğiyle teşekkürler.
Hocam merhabalar bilgi için teşekkürler 2013 mıto kullanıcısıyım.Yani son üretim mitolardan ancak malesef bu sorun tüm mitolarda mevcut.Bende aynı hataları almaya başladım.Sensör değişimini Ankara'da nerede yapdırdınız? Yardımcı olabılır mısınız?
ALFA ROMEO MITO

omrsdn

• Membro
arkadaşlar merhaba 2011 Giulietta marka aracımda ASR-VDC- Hill Holder-Direksiyon Dönüş Düzenleyicisi Devre Dışı Arızası vermektedir. Açı sensöründen olmadığını söylediler. cihazda ise abs arızası vermekte. tam olarak sorun nedir? görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Mitoist

• Membro
Hocam merhabalar. Arıza kodunu alabilirseniz bulunur sebebi. Bizim araçlar hemen hemen her arızada sistemleri devredışı bırakıyor.

Mitoist

• Membro
Hocam merhabalar bilgi için teşekkürler 2013 mıto kullanıcısıyım.Yani son üretim mitolardan ancak malesef bu sorun tüm mitolarda mevcut.Bende aynı hataları almaya başladım.Sensör değişimini Ankara'da nerede yapdırdınız? Yardımcı olabılır mısınız?

Hocam selamlar. Şen Direksiyon. Şaşmaz da. 1.5 yıl kullandım bir sorun da çıkmadı.

nyildiz7

• Membro
arkadaşlar merhaba 2011 Giulietta marka aracımda ASR-VDC- Hill Holder-Direksiyon Dönüş Düzenleyicisi Devre Dışı Arızası vermektedir. Açı sensöründen olmadığını söylediler. cihazda ise abs arızası vermekte. tam olarak sorun nedir? görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Çözüm bulabildin mi hocam

enaldo61

• Membro
zaman zaman benim julide de yapıyor bunu özellikle biraz yüksek hızda viraj alıyorsam yapıyor ancak sonra geçiyor

GoogleTagged