Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: MITO hakkında birkaç soru  (Okunma sayısı 1628 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

volkanT

• Membro
MITO hakkında birkaç soru
« : 20 Haziran 2017, 09:08:00 »
Değerli Arkadaşlar merhaba,

Yeni MİTO sahibi oldum, Bu benim ilk Alfa'm oldu.

1.4T Multiair TCT 135 Bg City modeli.

1-2 gündür kullanıyorum. Sorularım şunlar şimdiden teşekkür ederim.

1-Yokuş aşağı dururken hareket edince otomatik vites kendini yükseltmiyor, üst viteslere çıkmıyor, neden olabilir ?

2-Park sensörü uyarı sesi sadece sağ arkadan geliyor, bunlarda buzer çift taraflı değil mi? yani hangi tarafta engel varsa o taraf ötmüyor mu ?

3-Radyo iyi çekmiyor gb. geldi. bunun bir çözümü var mı ?

4-Şimdilik lazım değil ama parça alışverişi yapabileceğimiz nereleri önerirsiniz ?

5-Diyelim durdunuz ve vitesi park konumuna aldınız, o esnada start stop motoru durdurdu. Sonra tekrar D konumuna aldınız, ama motor çalışmıyor kendiliğinden. bu normal mi ?

Teşekkürler tekrar.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Fatihob

• Membro
Ynt: MITO hakkında birkaç soru
« #1 : 20 Haziran 2017, 13:23:42 »
Hayırlı olsun MiTo'nuz.

Hiç otomatik MiTo kullanmadım ama şuan kullandığım Audide yokuş aşşağı giderken vitesleri hemen yukseltmiyor, aracı salmıyor. Büyük ihtimalle bilerek yapılan birşey otomobil firmaları tarafından. Araba çok hızlanmasın gibi bir mantık yürütmüş olabilirler.

3- Radyosu çok iyi çekmiyor, normal.
4- http://alfayedek.net/ bu siteye bakın. Bakım ve aksesuar parçaları mevcut.

..

admin

• Amministratore
« #2 : 20 Haziran 2017, 14:07:40 »
Sürücü kurslarında yokuş aşağı inerken vites büyütülmemesi öğretilir.  ;)
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

ealprsln

• Membro
« #3 : 20 Haziran 2017, 15:32:49 »
5- "P" pozisyonununa aldığınızda "mantiken" aracı stop edip gideceğinizi düşündüğü için start/stop devreden çıkıyor ve tekrar çalışmıyor.

Otomotik olmayan start/stop multiair'lerde de start/stop aracı stop ettiğinde sürücü yolcu kapısını açarsanızda S/S devre dışı kalıyor çünkü aracı terk ettiğinizi düşünüyor... Hepsinin arkasında bir mantık var aynı yokuş vites büyütmemesi gibi...

Buzzer çift taraflı değil bu arada.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

volkanT

• Membro
« #4 : 20 Haziran 2017, 21:41:13 »
Yanıtlar için teşekkürler.

Yokuş aşağı hareket edince hızlanmak gerekiyor ama vites otomatik yükselmeyince manuel kendim yükseltiyorum, böyle bir çözüm buldum.

Buzzer in tek taraflı olması kötü olmuş, engel o tarafta zannediyorsun, en azından buzzeri ortaya koysalardı bari.

21. yüzyılda iyi çekmeyen radyo yapmak büyük başarı :(

tughan

• Membro
« #5 : 21 Haziran 2017, 10:06:23 »
Hatta Selespeed şanzımanda da eğer yokuş aşağı gaza basmadan salıyorsanız arabayı, manuelde de 2 den 3 e geçmeye pek izin vermiyor. Ancak doğru gaz ve devir aralığındaysa izin veriyor.  :)
Tuğhan.
156 Selespeed

octinum

• Moderatore
« #6 : 21 Haziran 2017, 10:27:44 »
Vites yükseltmeye motor yüküne göre karar veriyor aslında. Yokuş aşağı yeter miktarda mesafede, uygun motor yüküyle yeteri kadar hızlanırsanız yükseltir. :) Siz yokuş aşağı salıp gazsız veya çok az gazla gittiğiniz için MiTo motor freni yapması gerektiğini sanıyor.

@tughan onu bir deneyeyim ya, hiç dikkat etmemişim. :D Gerçi benimki kendisini GT sanıyor malum, belki farklıdır. :D

dr_eros

• Membro
« #7 : 21 Haziran 2017, 11:14:17 »
Anten en iyi haliyle bile muhteşem değil ancak ne kadar çekmiyor? Örneğin giuliettada 1-2 yıl anten zaten çekmiyor geyiği yüzünden cızırtılı gezdim. Sonrasında yabancı forumlarda anten dibi isimli parçanın kronik sorunlu olduğunu revizyona gidildiğini okudum. Parçayı temin edip tavan döşemesini aralayıp değiştirdim. Sonuç olarak anten performansı 10 katına çıktı.

volkanT

• Membro
« #8 : 21 Haziran 2017, 15:13:45 »
Aynen öyle cızırtılı ses veriyor radyo. Siz nasıl bir parça temin ettiniz  ?

volkanT

• Membro
« #9 : 21 Haziran 2017, 15:15:03 »
Vites yükseltmeye motor yüküne göre karar veriyor aslında. Yokuş aşağı yeter miktarda mesafede, uygun motor yüküyle yeteri kadar hızlanırsanız yükseltir. :) Siz yokuş aşağı salıp gazsız veya çok az gazla gittiğiniz için MiTo motor freni yapması gerektiğini sanıyor.

@tughan onu bir deneyeyim ya, hiç dikkat etmemişim. :D Gerçi benimki kendisini GT sanıyor malum, belki farklıdır. :D

gaza bassam da 3-4 bin devire çıkmadan vites yükselmiyor.

admin

• Amministratore
« #10 : 21 Haziran 2017, 15:27:11 »
Uygun bir zamanda yetkili servise giderek TCT'nin güncellenmesini sağlabilirsiniz. Sonra, varsa bir sıkıntı, herşey düzelecektir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

octinum

• Moderatore
« #11 : 21 Haziran 2017, 21:57:19 »
gaza bassam da 3-4 bin devire çıkmadan vites yükselmiyor.

Olay o zaten. :) Motor devri ile motor yükü farklı şeyler. Düşük devir yüksek viteste (manuel için konuşuyorum) gazı yarıya kadar basarsanız motor yükü tavan yapabilir, ama düşük vites sabit hızda isterseniz 7000 devirde olun motor yükü düşük olabilir.

Manifold vakumundan alıyor olması gerek motor yükü bilgisini.

halil

• Membro
« #12 : 21 Haziran 2017, 22:44:20 »
Olay o zaten. :) Motor devri ile motor yükü farklı şeyler. Düşük devir yüksek viteste (manuel için konuşuyorum) gazı yarıya kadar basarsanız motor yükü tavan yapabilir, ama düşük vites sabit hızda isterseniz 7000 devirde olun motor yükü düşük olabilir.

Manifold vakumundan alıyor olması gerek motor yükü bilgisini.
Durum gayet normal.tct,ss,tam otomatik vitesler aynı şekilde davranır.bu tip şanzımanlar da gaza basma şeklinize göre vites değìşimi olur.yokuş aşağı araç seri bir şekilde hız kazandığı için, üst devirler de vites değişimi olur.

HTC mobil

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

ugur_1903e

• Membro
« #13 : 22 Haziran 2017, 17:50:19 »
Anten en iyi haliyle bile muhteşem değil ancak ne kadar çekmiyor? Örneğin giuliettada 1-2 yıl anten zaten çekmiyor geyiği yüzünden cızırtılı gezdim. Sonrasında yabancı forumlarda anten dibi isimli parçanın kronik sorunlu olduğunu revizyona gidildiğini okudum. Parçayı temin edip tavan döşemesini aralayıp değiştirdim. Sonuç olarak anten performansı 10 katına çıktı.
Benim radyo da tıpkı anlattığınız durumda daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

dr_eros

• Membro
« #14 : 22 Haziran 2017, 18:10:10 »
https://alfayedek.net/productdetail/50529315-51809363-51906375-50530485-Alfa-Romeo-Giulietta-Anten-Balant-Dibi-3249

Bu parça kronik sorunlu. Anlamak içinse şöyle bir yöntem izlemek lazım. Önce radyo ünitesi sağlam mı diye göğüsten radyo ünitesini dışarı alıp aracın anten bağlantısı yerine harici bir anten denedim ve gayet iyi çektiğini görüp ünitenin sağlamlığından emin oldum. Sonra serviste başka bir Giuliettanın antenini takıp denedik ancak halen çekmiyordu. Böylece sorunun Anten ile ünite arasında bir yerde olduğunu anladım. Servis tüm tavan döşemesini indirip tüm anten hattını kontrol etmeyi önerince arkama bakmadan kaçtım tabi.
Yabancı forumlarda benzer sorunu yaşayanların bir kısmının anten dibi değişimi ile çözdüklerini görünce kendim sipariş verip değiştirdim. Ancak yinede tavan döşemesini bir miktar aralamak gerekiyor. El yatkınlığınız yoksa serviste yaptırın.

GoogleTagged