Konuyu şimdi gördüm. Trde pek modlara göre amortisör ayarı değişen MiTo yoktur. Anca yabancı forumlarda falan bir bilgi bulunabilir.
Ben aktifi iptal edicek olsam, normal amortisör takardım. Yazılım vs birşeye dokunmazdım, MiTo'nun arza yakacağını falan düşünmüyorum.
Siz konuyu açalı 15gün olmuş. Ne yaptınız?
Merhaba,öncelikle ilginize teşekkür ederim.
Yabancı forumlarda da pek bir bilgi bulamadım açıkçası, yani bunu yaşayan iptal eden veya değiştiren pek yok sanırım.
Kısaca anlatayım birine bi faydası olur diye (çok sanmıyorum aktif amortisörlü fazla mito olduğunu) ;
İzmitte bu işin tamirini yoğun olarak yapan bir amortisör servisine yönlendirildim. Randevu ile gittim gösterdim ufacık bir dükkan ama maşallah bayağı yoğun çalışan bir kardeşimiz. bana telefonda söylediği büyük ihtimalle düzeltiriz ama yine de görmem lazım oldu. İlk gitmemde dışardan baktı yapılır dedi randevu verdi ikinci gittiğimde ise amortisörü söküp baktı sökmeden önce de eğer içindeki hareketli mil zarar görmüşse tamiri olmaz dedi. sanırım üstten tapayı söküp içerisine yağ koyup geri kapatıyorlar sorun çözülüyor bu arada araba çukura tahta gibi giriyordu direk direksiyonda hissediyordum darbey. Neyse amortisörü açtı bana döndü ve gel dedi
mili gösterdi bu amortisörün takozları yakın zamanda değişmiş dedi bunu söken "takoz" mili pense ile kıstırıp açmaya çalışmış mili çizmiş dedi, tırnağa gelen belli belirsiz çizikler vardı gerçekten de. bu tamir olmaz dedi. zaten mil sağlam olsa amortisöre bişey olmaz dedi. sonra bana acıdı mı ne olduysa bi söküp bakayım mı dedi senin amortisörü. dedim olmazsa ne olacak araba liftte. geri toplayacam dedi, iyi dedim o zaman kaybedecek bişey yok. neyse Amortisörü söktü, mile baktı kumpasla ölçüler aldı bana döndü dedi ki : " ben bunu yaparım"
. gitti depodan sağlam bir amortisör aldı geldi onu da söktü iki mili karşılaştırdı sağlam olanı benim amortisöre göre ayarladı yani bayağı tornada işçilik yaptı zaten tezgah var dükkanda. toplamda 3-4 saat uğraşmıştır sadece benim işle. sonunda topladı tekrar kapattı dedi buna artık bişey olmaz olursa da ben burdayım her zaman gel dedi. o şekilde hallettik şu anda araç normale döndü yolda herşey olması gerektiği gibi, amortisörden sonra 30-35lik vogt yay taktım eskisinden daha konforlu şu anda.