Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Mito qv vites geçiş sorunu  (Okunma sayısı 418 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

suhade

• Membro
Mito qv vites geçiş sorunu
« : 17 Kasım 2024, 23:51:52 »
Arkadaşlar merhaba,

2011 mito qv araç sahibiyim, şu sıralar 1. Vitese zor geçiş sorunu yaşıyorum. Bu durumun üst şanzıman kulağından kaynaklandığını düşünüyorum. Bu durum ile alakalı fikri olan var mıdır.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

kaanromeo

• Membro
Ynt: Mito qv vites geçiş sorunu
« #1 : 18 Kasım 2024, 01:19:32 »
hocam şanzıman kulağıyla alakası yok bendede aynı motorlu giu var. şanzımanları aynı bende bazen aynı sorunu yaşıyorum yurt dışı forumlardada aynı şıkayet var.

vites cubuğunun aşınmasından kaynaklı oluyor kauçuk parça zmanla ayrılıyor metalden hatta yurtdışı forumda birinin tamamen kopmuştu vites hiç geçmiyordu.

short sihft ile değiştirenler sorunun geçtiğini yazmışlar bende short shift takıcam sizde alırsanız aklınızda olayım beraber alalım.

https://www.short-shifters.com/g-shift-short-shifter-kit.html

bu parçada sadece metal olduğu için aşınma olmuyor,kauçuğun yarattıgı geçmiş gibi yapıp geçmeme problemi ortadan kalkıyor.

suhade

• Membro
« #2 : 18 Kasım 2024, 03:47:31 »
Selamlar,

Bilgi için teşekkür ederim, gerçekten güzel bir çözüm olur. Sitesinden baktım malesef Türkiye gönderimleri yok, ki olsa bile bir sürü presödür çıkar gümrükte karşımıza. Almanya'ya 112 euro gibi bir bedele gönderiyorlar.
  Yurt dışına gidipmgelen Eş dost araşrıtırıp parçayı bu şekilde almamız gerekli gibi duruyor.

vulkski1488

• Membro
« #3 : 19 Kasım 2024, 02:42:25 »
Zamanında ben de aracım için araştırmıştım ve bu sitede bulmuştum fakat almaktan vazgeçmiştim. Siteye güven olur mu bilmiyorum ama gönderim ücretiyle birlikte 82,58 pound (3619 TL, 19.11.2024). Yapabilecek bir tornacı bulunursa aynı parça Türkiye'de de üretilir ama ölçü olmadığı için nasıl yapılır bilmiyorum. Ayrıca Novitec'in bizim şanzıman (C635) için ürettiği sport shifter vardı ve https://shop.alfisti.net sitesinde satılıyordu ancak şu an sitede satışı yok.

https://www.totallyalfa.com/shop/clutch-gearbox-drive-shafts-other/alfa-romeo-giulietta-mito-159-sports-shifter-adaptor/
16 ABK 115 - 2015 Alfa Romeo Giulietta (Tipo 940) 1.6 JTDm-2 (940A3000) Meccanico 6 marce (C635MT) Distinctive Bianco Ghiaccio Pastello (296/A)

suhade

• Membro
« #4 : 22 Aralık 2024, 17:02:08 »
bizdeki şanzıman doblo ile aynı olduğundan ötürü onun vites değiştirici parçası ile değişim yaptım. Yaklaşık 2-3 hafta oldu, 1. vitese geçişlerdeki sorun %30 olarak azaldı diye bilirim.
  Sorunun baskı balatadan olması ihtimali olsada, yinede short shifter alıp deniyeceğim.

kaanromeo

• Membro
« #5 : 24 Aralık 2024, 23:56:36 »
bizdeki şanzıman doblo ile aynı olduğundan ötürü onun vites değiştirici parçası ile değişim yaptım. Yaklaşık 2-3 hafta oldu, 1. vitese geçişlerdeki sorun %30 olarak azaldı diye bilirim.
  Sorunun baskı balatadan olması ihtimali olsada, yinede short shifter alıp deniyeceğim.

hocam eski parça duruyorsa sanayide yaptırın shortshiftin fotolarını gösterin tornacı yardımcı olur büyük ihtimalle.yurt dışı forumlarda millet kendi yapıyordu cıkan parçaya göre satan bile vardı:)

GoogleTagged