Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 156 1.6TS Debriyaj Seti Değiştikten Sonra Viteslere Zor Geçme

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kejman290

Arkadaşlar merhaba. 156 1.6TS 2004 Model Manuel Aracım yolda giderken altından yağ akıtarak debriyaj alt merkezini patlatmıştı. Çok fazla seçeneğim olmadığı için çekici masrafıını da düşünerek kendi olduğum şehre çektirdim. Debriyaj alt merkez (Sachs Marka) ve Opar marka baskı balata seti değişti. Usta deneme yaparken üst merkezin güçsüz kaldığını alt tarafın güçlü olduğu için üst merkezi patlattığını söyledi ve debriyaj üst merkezi de aldım onu da değiştirdik. Aracın debriyajını pompaladığımızda vitese geçiyor. Diğer türlü geçmiyor. Havasını düzgünce aldığını söylüyor, 1 hafta sonra otomatik hava alma makinesi gelecek öyle deneyelim dedi aracı bana verdi. Ben de en yakın Alfa ustasına aracımı götüreceğim. Sıkıntı nerede olabilir? Kesin hava mı vardır debriyaj sisteminde? Ve bir de bu şekilde 150km civarı gidebilir miyim? Düz yolda giderken 3-4-5 vites geçişleri baya bir sert. İttirme kaktırmayla geçiyor. Motor çalışmıyorken herhangi bir problem yok araç viteslerinde. Geriye takınca araç zıplayarak geçiyor geri vitese. Ve aracı vitese alınca alt taraftan metalin metale sürtme şırıltısı geliyor.

radar54

Selam baskı balata değişirken volan kontrol edildi mi? 2 hafta önce başıma geldi volan sıkışması yüzünden bende baskı balata volan vs hepsini değiştirdim. Hareket halinde vites geçmiyor motor dururken çok rahat geçiyordu. Montajı yapan ustaya bunu sorun derim yeni baskıyı da boşu boşuna bitirmiş olmayın...
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

kejman290

Hocam volan taşlanmamış, sadece zımpara ile üstünden geçmişler. Debriyaj sisteminde de hava var.

kejman290

Arkadaşlar sorunum çözüme kavuştu. Alfa Teknik Özgür usta halletti. Aldığım alt merkez(debriyaj alt bilyası) Sachs marka olduğu için arada sorun çıkarabiliyormuş. O söküldü yerine orijinal takıldı ve sorun halloldu.