Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Motor soğukken hava filtresinden gelen patlama sesi  (Okunma sayısı 6507 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dodogitar

• Membro
Merhabalar arkadaşlar,

147m de son iki haftadır motor soğukken gaza ani yüklenmede hafa giriş bölümünden hafif bi patlama sesi geliyor ve araç biraz kerkiniyor daha sonra sorunsuz roketliyor. Ateşleme sistemini kontrol ettirdim. buji kablolarım ve bujiler yeni, bobinlerin kontrolü de yapıldı atlamasında ve ateşlemesinde sorun görünmüyor. Akış metreyide başka bir aracın akış metresi ile test amaçlı değiştirdim yine aynı şekilde. gaz ayarlarına baktırdım herşey gayet güzel görünüyor. son aklıma gelen lambda sensörü. araç ısındıktan sonra her hangi bir sorun olmuyor. sadece soğuk durumdayken bu sorunu ortaya koyuyor. Her ustanın konuya eğilimi farklı. kimisi buji, buji kablosu, bobinleri değiştir diyor. kimisi akış metre diyor, kimisi lambda diyor. bu sorunu daha önce yaşayan ve çözüme kavuşturan varmıdır acaba. şimdiden teşekkür ederim.

2004 147 1.6 Progression
2008 147 1.6 Distinctive

Theillest

• Membro
Bilgisayara bağladınızmı hata kodu veriyormu ecu

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alphaboy

• Membro
aracınızda lpg var mı?
Alfa 147 1.6 120hp benzina

dodogitar

• Membro
Lpg var. Orjinal yazilimi yok bulundugum yerde fiat servsinde bi baktirayim hic aklima gelmemisti ariza kodu

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2004 147 1.6 Progression
2008 147 1.6 Distinctive

Theillest

• Membro
Lpg var. Orjinal yazilimi yok bulundugum yerde fiat servsinde bi baktirayim hic aklima gelmemisti ariza kodu

Yakın zamanda lambda değiştim fakat dediğiniz sıkıntı bende olmadı ama multiscanda bakarsanız benim aldıgım hata kodları ile karşılaştırma yapabilirsiniz lambda değişimi ile sıkıntılarım gitti benim umarım sizinde düzelir.

Theillest

• Membro
Birde bu hata kodları varsa silince araba düzeliyorsa kesinlikle ön iki lambdanızı değişmenizi öneririm

dodogitar

• Membro
Yakın zamanda lambda değiştim fakat dediğiniz sıkıntı bende olmadı ama multiscanda bakarsanız benim aldıgım hata kodları ile karşılaştırma yapabilirsiniz lambda değişimi ile sıkıntılarım gitti benim umarım sizinde düzelir.

Tesekkur ederim cevabiniz icin. Is cikisi hata koduna bakacam. Sensorun ariza yaptigini ortaya cikaran sorun neydi ve degisimi yapilinca fark ne oldu acaba. Benim dusuncem arac hava yakit karisiminda bi sikinti yasiyor sogukken. Gaz yememe gibi birsey yapiyor manifolt tarafindan ses geliyor sonra roketliyor. Arac isininca hic bir sikinti olmuyor normal seyrinde devam ediyor. Sogukken olan o sorunda sadece ani gaza yuklendigimde oluyor.

2004 147 1.6 Progression
2008 147 1.6 Distinctive

Theillest

• Membro
Tesekkur ederim cevabiniz icin. Is cikisi hata koduna bakacam. Sensorun ariza yaptigini ortaya cikaran sorun neydi ve degisimi yapilinca fark ne oldu acaba. Benim dusuncem arac hava yakit karisiminda bi sikinti yasiyor sogukken. Gaz yememe gibi birsey yapiyor manifolt tarafindan ses geliyor sonra roketliyor. Arac isininca hic bir sikinti olmuyor normal seyrinde devam ediyor. Sogukken olan o sorunda sadece ani gaza yuklendigimde oluyor.

İlk başlarda sizin gibi araba 90 A gelince düzeliyordu ama arıza kodu hep sabitti sagdaki bozuk diyordu. Hatta aldığımdan beri bence biri gidikti katalizorü iptal edince diğeride cortladı. Bozuk halinde çok yakma gazda boğulma egsozda kesik kesik gaz atma motor daha vuruntulu çalışması ve benzinde araç yakamıyordu. Normalde bosch bu lambdlara 160 bin ortalama  ömür veriyor ama lpg varsa ve katalizörlerin durumu ömrünü kısaltıyor.Multiscan yanılmıycaktır dedigim gibi ilk hatayı silin bakın düzelme varmı eğer anlık düzelirse ecu zamanla aynı hata kodlarını yazacaktır.Lambdadan sonra araç daha tepkili gazda boğulma yok araç çok sessiz rolantide oynama yok ve benzinde mükemmel gidiyor.Soğuk havada ilk çalıştırmada araçda kesinlikle ses yok ve motor titremeside yok.Yani bu iki sensör bozuksa arabanızdan nefret etmenizi sağlıyor :)

dodogitar

• Membro
İlk başlarda sizin gibi araba 90 A gelince düzeliyordu ama arıza kodu hep sabitti sagdaki bozuk diyordu. Hatta aldığımdan beri bence biri gidikti katalizorü iptal edince diğeride cortladı. Bozuk halinde çok yakma gazda boğulma egsozda kesik kesik gaz atma motor daha vuruntulu çalışması ve benzinde araç yakamıyordu. Normalde bosch bu lambdlara 160 bin ortalama  ömür veriyor ama lpg varsa ve katalizörlerin durumu ömrünü kısaltıyor.Multiscan yanılmıycaktır dedigim gibi ilk hatayı silin bakın düzelme varmı eğer anlık düzelirse ecu zamanla aynı hata kodlarını yazacaktır.Lambdadan sonra araç daha tepkili gazda boğulma yok araç çok sessiz rolantide oynama yok ve benzinde mükemmel gidiyor.Soğuk havada ilk çalıştırmada araçda kesinlikle ses yok ve motor titremeside yok.Yani bu iki sensör bozuksa arabanızdan nefret etmenizi sağlıyor :)

Aynen ilk calistirmadan nefret eder duruma geldim. Lambda arizasinda emisyon degerleride degisiyor sanirsam muayeneye yeni girdim emisyon degerleri normal cikmisti ama kesinlikle o bulumde bir sorun var. Insallah lambda sensorundendirde fazla ugrasmadan cozulmus olur.

2004 147 1.6 Progression
2008 147 1.6 Distinctive

Theillest

• Membro
Aynen ilk calistirmadan nefret eder duruma geldim. Lambda arizasinda emisyon degerleride degisiyor sanirsam muayeneye yeni girdim emisyon degerleri normal cikmisti ama kesinlikle o bulumde bir sorun var. Insallah lambda sensorundendirde fazla ugrasmadan cozulmus olur.

Hata kodu varsa resmini çekerseniz yorum yapabiliriz sıkıntı hakkında. Eğer lambdalar sağlam ise maf sensörüne bakabilirsiniz sonrada ateşlemeye.

dodogitar

• Membro
Hata kodu varsa resmini çekerseniz yorum yapabiliriz sıkıntı hakkında. Eğer lambdalar sağlam ise maf sensörüne bakabilirsiniz sonrada ateşlemeye.

Maf sendoru dedigibiz hava akis metre dimi ?

2004 147 1.6 Progression
2008 147 1.6 Distinctive

Theillest

• Membro
Maf sendoru dedigibiz hava akis metre dimi ?

Aynen debimetre.

dodogitar

• Membro
Debimetreyi test amacli baska arac ile degstirdim iki gundur o takili hata kodlarina bakinca paylasacam

2004 147 1.6 Progression
2008 147 1.6 Distinctive

dodogitar

• Membro
Is cikisi cihaza bagladim ama hic bir hata kodu bulunamadi. Sadece abs ile ilgili bir kod verdi yarin baska bir cihazla daha denicem

2004 147 1.6 Progression
2008 147 1.6 Distinctive

GoogleTagged