Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motorda tekleme

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yiğit Doğukan

Merhaba Alfisti ailesi. Hemen konuya dalıyorum...

Bugün 2 kere araç viteste iken ayağımı gazdan çektiğim sırada araba ciddi şekilde tekledi. Büyük bir sıkıntı var mı? Yoksa depoyu doldurup, motor temizleyici ile kullanırsam düzelir mi?

Gouki

Motor temizleyicilere hemen başvurmayın. Lpg var mı ?

Yiğit Doğukan

You are not allowed to view links. Register or Login
Motor temizleyicilere hemen başvurmayın. Lpg var mı ?

Evet araç LPG'li

Alfadanadam

lpg'li araçlarda problemin kaynağını bulmak adına öncelikle bir süre sadece benzinde kullanarak gözlem yapmak iyi bir yöntemdir. Şikayetlerin devam edip etmediği izlendikten sonra sebep lpg mi yoksa aracın kendinden mi karar verilebilir.
Örneğin basit bir lpg ayar hatası sebebiyle oluşan durumu çözmek için aracınızda bir sürü parça değiştirmenizi isteyebilir ustalar. Emin olmak için dediğim gibi bir süre benzinde kullanın. Bir süreden kasıt en az 40-50 kilometredir.

Yiğit Doğukan

lpg'li araçlarda problemin kaynağını bulmak adına öncelikle bir süre sadece benzinde kullanarak gözlem yapmak iyi bir yöntemdir. Şikayetlerin devam edip etmediği izlendikten sonra sebep lpg mi yoksa aracın kendinden mi karar verilebilir.
Örneğin basit bir lpg ayar hatası sebebiyle oluşan durumu çözmek için aracınızda bir sürü parça değiştirmenizi isteyebilir ustalar. Emin olmak için dediğim gibi bir süre benzinde kullanın. Bir süreden kasıt en az 40-50 kilometredir.

2 gündür, özellikle araç vitesteyken ayağımı gazdan çekip bir süre öyle gidip tekleme olup olmadığını deniyorum. Fakat bir daha tekrarlamadı. Bir daha tekrarlarsa dediğiniz gibi benzinde kullanıp deneyeceğim.

Ferhat_27

aynı sorun bende de var hem lpg de hem benzin de yapıyor düşük devirlerde özellikle 2. ve 3. viteste ayağını gazdan çekince öne arkaya zıplama şeklinde dimi bu mesele,ben buna teşhis koydum fan motoru çalışınca yapıyor bunu sende bu şekilde takip et ,, alternatör den olabilirmiş ben araştırdım ,hatta bugun servise gidicem bunun için

Yiğit Doğukan

aynı sorun bende de var hem lpg de hem benzin de yapıyor düşük devirlerde özellikle 2. ve 3. viteste ayağını gazdan çekince öne arkaya zıplama şeklinde dimi bu mesele,ben buna teşhis koydum fan motoru çalışınca yapıyor bunu sende bu şekilde takip et ,, alternatör den olabilirmiş ben araştırdım ,hatta bugun servise gidicem bunun için

Servise gittiniz mi? Gittiyseniz sıkıntının nedeni olarak neyi gösterdiler?

Ferhat_27

evet servise gittim tabii bayram ustu kalabalıktı aku yu ölçtürdüm normal dedi kayışlara baktırdım sıkıntı yokmuş lifte kaldırıp heryerini kontrol ettiirdim bi şey yok altenatör kayışına baktırdım biş şey yok döndüm geldim ama yakında akuyu değiştirmeyi düşünüyorum ,,ben çok denedim fan motoru çalışınca o tekleme oluyor ,usta alternatörde problem olsa aku şarz olmaz dedi şarz normal olduğuna göre bi sıkıntı yok velhasıl böyle işte netice ye varamadık ama soğuk havalarda fan çalışmayınca yapmıyor tekleme

Yiğit Doğukan

evet servise gittim tabii bayram ustu kalabalıktı aku yu ölçtürdüm normal dedi kayışlara baktırdım sıkıntı yokmuş lifte kaldırıp heryerini kontrol ettiirdim bi şey yok altenatör kayışına baktırdım biş şey yok döndüm geldim ama yakında akuyu değiştirmeyi düşünüyorum ,,ben çok denedim fan motoru çalışınca o tekleme oluyor ,usta alternatörde problem olsa aku şarz olmaz dedi şarz normal olduğuna göre bi sıkıntı yok velhasıl böyle işte netice ye varamadık ama soğuk havalarda fan çalışmayınca yapmıyor tekleme

Evet havalar soğuduğundan beri tekleme yapmıyor. Ancak ben arabayı ev-iş arası kullanıyorum ve is çıkışı motor 2-3 dk çalıştıktan sonra tekleme olmuştu. Herhalde bu kadar kısa sürede ve aksam saatinde fanların çalışacağını sanmıyorum. Bu arada profilinizde şehir olarak Gaziantep yazıyor. Hemşeriyiz sanırım :)

Ferhat_27

evet antep teyim ismim ferhat özel bir şirkette çalışıyorum cemrem oto var gatem de oraya götürüyorum ben servise ,bu alfa lar nazik araç sağı solu belli olmuyor

Yiğit Doğukan

evet antep teyim ismim ferhat özel bir şirkette çalışıyorum cemrem oto var gatem de oraya ***ürüyorum ben servise ,bu alfa lar nazik araç sağı solu belli olmuyor

Bende cemre otoya götürüyorum. Bayramdan sonra 10.000 bakımı ve varyator tamiri icin oraya götürecem inşallah.

Ferhat_27

evet antep teyim ismim ferhat özel bir şirkette çalışıyorum cemrem oto var gatem de oraya ***ürüyorum ben servise ,bu alfa lar nazik araç sağı solu belli olmuyor

Bende cemre otoya ***ürüyorum. Bayramdan sonra 10.000 bakımı ve varyator tamiri icin oraya ***ürecem inşallah.
irtibatta olursak forumda birbirimize fikir olarak yardımcı olabiliriz

Yiğit Doğukan

Bende cemre otoya ***ürüyorum. Bayramdan sonra 10.000 bakımı ve varyator tamiri icin oraya ***ürecem inşallah.
irtibatta olursak forumda birbirimize fikir olarak yardımcı olabiliriz

Tabii ki irtibatta olalım. Adım Yiğit. Profil kısmında telefon numaram var. İstediğiniz zaman arayabilirsiniz. Hatta forumda başka Antep'li alfistiler varsa toplanıp tanışma organizasyonu gerçekleştirelim :)