0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sorsan herkes yapar, kalanını sen düşün...
Yazılıma bende karşı değilim, keşke güvenilir birşeyler 5 yıl içinde geliştirilmiş olsaydı da yaptırılsaydı. Bilmiyorum araştırıyormusun yurtdışı forumları, örneklerini vs. ama iyi setup yapılan araçların %99 155HP T-Jet (mito'lar özelinde). Bizim aramızdan Fatihob'da emek,zaman ve para harcıyor bu iş için. Onun aracıda 155 T-Jet ve DOHC , MA değil. MA bence hala kimsenin tam olarak çözemediği, güvenemediği upgrade edemeği bir sistem.Aramızdan MA motora yazılım yaptırıp sorun yaşayanlar da var. Eski konuları biraz karıştırırsan eminim bulursun. Aramızda motor işletim sistemleri, upgrade'ler vs.. konusunda oldukça bilgili arkadaşlarımız var. MA motora yazılım-box benim takip edebildiğim kadarı ile forumumuzda hiç trending-topic olmadı. Yanlışım var ise bilen arkadaşlar düzeltir. Multiair üniteye yazılım yaptırıp çok memnun olan, sorunsuz kullanan birilerini ne burada ne de yurtdışı forumlarda gördüm. Dediğim gibi ben yaptırmam, yaptırmayı planlayan arkadaşıma da iyi düşündünmü şeklinde sorarım. Bunun haricinde TR'de MA modülü ile sıkıntı yaşarsan ve aracın garanti kapsamında ise; yetkili bir servise gidersen %99 modülü değiştirirler.Sıkıntı yaşarsan ve aracın garanti kapsamında değilse yine MA modülünü değiştirirler ve paranı alırlar. Özel bir servise gidersen Türkiye'deki ustalar arasından iki elin parmağını geçmeyecek sayıda insan nasıl müdahele edebileceğini biliyordur nacizane görüşüm. Sistem daha piyasaya çıkalı beş yıl oldu, MA sorunu yaşayanların çoğu garanti altındaydı ve ücretsiz değiştirldi. MA kullanıcılarının ve Ustaların bu sistemin nasıl çalıştığını öğrenmesi bilgi sahibi olması için biraz daha zaman geçmesi gerektiğini düşünüyorum.Ama şunu tekrar söyliyeyim, isim vermeye gerek yok Türkiye'deki büyük yazılımcılara gitsen; hem isim hem firma olarak; büyük bir kısmı yazılım yapabiliriz en azından deneriz der ama ne kadar güvenilir sağlam ve problemsiz olur ayrıca ne kadar güç alırsın alınan gücün ne kadarı kranktan tekerlere gider orası muamma.
MA ünitesinden ziyade verimsiz bir motor. Zaten yurt dışında da doğru düzgün uğraşan da yok , elle tutulur verileri paylaşan da yok. Biz Alientech ile bu konu için yazıştık , verilen cevap 15-20 alırsınız uğraşmaya değmez oldu. Oğuz'un mito qv projesi için yazılımcımız vasıtasıyla görüştük ancak sonuç hüsran. Alientech gibi bir firma ve italyan firması bu iş için uğraşmaya değmez diyorsa vardır bir bildikleri.Benim tek duyduğum birtane adamın karısına yazılım yapıp 230-240 hp çıkardığı onunda elle tutulur ne videosu ne sayfası var. En mantıklısı mito için t-jet alıp oynamak. Yunanistan da 300+ tjet koşturan bir çok kişi var kol piston girip.Çevremde hiç MA ya yazılım yaparken gördüğüm bir yazılımcıya denk gelmedim , büyük ihtimalle de o 15-20 hp sadece turbo basıncıyla oynarak geliyordur.
Alıntı yapılan: ozoozo - 29 Ocak 2016, 20:49:57MA ünitesinden ziyade verimsiz bir motor. Zaten yurt dışında da doğru düzgün uğraşan da yok , elle tutulur verileri paylaşan da yok. Biz Alientech ile bu konu için yazıştık , verilen cevap 15-20 alırsınız uğraşmaya değmez oldu. Oğuz'un mito qv projesi için yazılımcımız vasıtasıyla görüştük ancak sonuç hüsran. Alientech gibi bir firma ve italyan firması bu iş için uğraşmaya değmez diyorsa vardır bir bildikleri.Benim tek duyduğum birtane adamın karısına yazılım yapıp 230-240 hp çıkardığı onunda elle tutulur ne videosu ne sayfası var. En mantıklısı mito için t-jet alıp oynamak. Yunanistan da 300+ tjet koşturan bir çok kişi var kol piston girip.Çevremde hiç MA ya yazılım yaparken gördüğüm bir yazılımcıya denk gelmedim , büyük ihtimalle de o 15-20 hp sadece turbo basıncıyla oynarak geliyordur.Özdemir zaten gerekeni söylemiş , ama yazılım işi kişiden kişiye değişir bana 20 hp yeter diyorsanız yaptırın .En büyük hüsran bir İtalyan firmasının git tsi al demesi
Engin..al şu kutudan bir tane..İşlem tamam.GÜÇ:125 kW => 151 kWBEYGİR:170 HP => 205 HPTORK:250 Nm => 300 Nmhttp://store.racechip.com.tr/index.php?route=product/category&path=1381_8665_105822Ben kullandım daha önce..Şimdi gene alıcam.Kullanan kişiler de var forumda.
Alıntı yapılan: ku2 - 29 Ocak 2016, 23:53:38Engin..al şu kutudan bir tane..İşlem tamam.GÜÇ:125 kW => 151 kWBEYGİR:170 HP => 205 HPTORK:250 Nm => 300 Nmhttp://store.racechip.com.tr/index.php?route=product/category&path=1381_8665_105822Ben kullandım daha önce..Şimdi gene alıcam.Kullanan kişiler de var forumda.Bendeki oluyorsa vereyim sana abi
Bu konuyla baya ilgilenmiş biri olarak tecrübelerimi yazayım. Yazılım için adı duyulmuş hemen her firma ile görüştüm. Hiç birisi elle tutulur veri sunamadı. 190-195 hp'den yüksek bir rakam telaffuz eden de olmadı. Sonrasında box olayını araştırdım. Multiair için özel haritası olan 2 box var. 1.'si Novitec ve maksimum 195 hp olacağını söylyor. 2.'si ise alfa romeonun bir çok oem parçasını da üreten Magneti Marelli. Marelli 201 hp vaadediyor. Forumdan Kemal (fevkalbaser) bu boxu aldı. Ben ise italyan Allcarracing firmasının soft yazılımını yaptırdım. Yazılım öncesi benim stock manuel ünite Kemal'in stock TCT'yi 3-4 boy kadar rahat geçerken, bende yazılım onda MM box taktığımızda fark 1-2 boya düştü. Yani MM gerçekten stage 1 soft yazılımdan daha çok güç veriyor. Ancak yazılımsız maneule karşı box'lı TCT denediğimizde 201 hp olacak kadar da çok bir fark görmedik. Bu arada kısa süre için aracıma hard setup yükledik. Bu sırada karşılaştırma yapamadık ama gözlemim aracın çılgın gibi gittiği idi Dumpvalve limitindeydi ve turbo basıncını ardarda 2-3 sefer açılırak boşaltıyordu. Ne yazik ki araç anlaşılmaz şekilde Boğaz kelebeği arızası verdi. Kalibrasyona rağmen düzelmeyince mecburen soft setupa döndüm ve sorunsuz kullanıyorum. Allcarracing hard setup'ı da 10'larca kez denediklerini sorun olmadığını söyledi. Belki de benim şanssızlığımdır. Kısaca max güç istiyorum diyenler için box alıcaklarsa Magneti marelli; yazılım istiyorlarsa mümkünse İtalyan ve Multiair üstüne çalışmış firmalara yönelmeli. Ülkemizin TSI'dan başka bişey bir şey bilmeyen yazılımcılarıyla uğraşmayın.MM box hemen her sitede 500 euro civarı iken blackparts'da vergi hariç 320 euro. Ek olarak normal-spor ve yarış modlarını içeren aynı DNA gibi 3 modlu bir kumandası mevcut.http://store.blackparts.it/accessori-auto-vari/centraline-e-moduli-aggiuntivi/modulo-aggiuntivo-magneti-marelli-me110t-telecomando-me300t.html
Alıntı yapılan: rain man - 30 Ocak 2016, 00:13:21Alıntı yapılan: ku2 - 29 Ocak 2016, 23:53:38Engin..al şu kutudan bir tane..İşlem tamam.GÜÇ:125 kW => 151 kWBEYGİR:170 HP => 205 HPTORK:250 Nm => 300 Nmhttp://store.racechip.com.tr/index.php?route=product/category&path=1381_8665_105822Ben kullandım daha önce..Şimdi gene alıcam.Kullanan kişiler de var forumda.Bendeki oluyorsa vereyim sana abi veysel kullanan biri olarak sende yorumlasama box u
bu arada konusu geçmişken öğrenmek adına manuel ile tct ayni hp ama rolling de 3-4 boy fark ediyor mu ya? Yalnis anlamadim dimi