Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2. vites kavrama gecikmesi selespeed

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kemalkml

selam arkadaşlar . başlıkta belirttiğim gibi benim alfa'm soğukken 1. vitesten 2. vitese geçişte bi süre bekliyor. yani ayak debriyajda bekler gibi . normalde vites geçiş süresi 1 saniyenin altında galiba ss şanzumanda . ama benim araba soğukken bu şekilde 2. vitesi geç kavrıyor . 2-3 dakika sonra ısınınca geçiyor . robot yağım tam . baskı balata ve bazı robot parçaları 80000 km de değişmiş . şu an 122000 km de . sizce bu bi areıza habercisimi ? yoksa soğukta normalmi ? not: araç 2001 model selespeed.

Alper

Bende bugun -1 derecede kullandim aracimi sogukta falan hic oyle bir sey yapmadi.
Ne gecikme ne birsey ama sogukta hicbir sekilde motor iyice isinana kadar 2500 deviri gecmem.

kemalkml

böyle bi gecikme yoktu ama.  ??? bende yüksek devir kullanmıyorum soğukta .

Alper

Hava kac dereceydi?
SSler sogugu pek sevmiyor bence basinc tupuyle ilgili birsey olmus olabilir soguktan dolayi biraz gec olmus gibi geliyor yarin aracinizi calistirip rolantide en azindan 50 uzerine gelene dek hareket etmeyin bakalim o zamanda yapacak mi?

kemalkml

o şekildeyken yapmıyor alper bey. araç yürüdükten 3-5 dakika sonra bu durum ortadan kalkıyor. ilginiz için teşekkürler :)

agucba

Alakasını çözemedim ama bana biraz soğuk ile ilgili gibi geldi.

///////////////

Ferhat_27

soğuk havalar yaramıyo bizim ss lere ısınana kadar sakin kullanmakta fayda var  :) motor ısınana kadar (robot ısınana kadar diyelim daha doğru olur ) bende de vites geçişleri bi tuhaf  :( vites atmak istemiyorum der gibi ss  >:(

Alfadanadam

Havaların soğumasıyla aküler çok etkileniyor. Yakın zamanda şarj-gerilim ölçümü yaptırdınız mı ?

Alper

Bende bir sorun yok bu ara Alfami kullaniyorum. Volvo kiz kardesimde edirnede her sabah -2 gibi derecelerde marsa basiyorum tek marsta calisiyor 3 gun hic calistirmasamda SS dede hicbir gecikme bekleme sirkeleme yada isteksizlik gormedim.
Bence akulerinizi bir kontrol ettirin.
SS I en cok o etkiliyor.