Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

otostart+bosch=>400ytl ye bakım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ee1122

merhaba arkadaşlar,

arabamı bikaç sene daha kullanacağım için kapsamlı bir bakım yaptırmaya karar verdim,zaten 100000 bakımının da zamanı gelmişti
ankarada 3 özel alfa servisini arayarak tek tek fiyat aldım. yapılacak işler:
hava,polen,yağ filtreleri,yağ değişimi(4ü 130-150 civarı)
4 adet balata(200 civarı)
bujiler(170 civarı)
triger değişimi ve varyatör tamiri(350-400 arası)
tabi bide işçilik=150ytl idi.
servisler 950-1050 arası fiyat verdiler
Ben de alfacının araştırmacı ruhunu konuşturarak internette parça fiyatlarına bakmaya başladım You are not allowed to view links. Register or Login u hepiniz biliyosunuzdur. TRW marka 4 balatayı ve filtreleri buradan aldım (hava filtresi hariç) aracımı ankarada anlaşmalı oldukları bosch servise götürdüm. triger ve varyatör hariç diğer bütün kalemleri (işçilik dahil) 400 ytl ye çıkardım.Bujileri bosch tan aldım,bizim ngk lar gibi 100000 km gitmiyor,30000 km ömürlü(bana 2-3 sene arası gider).üstelik bütün işler faturalı ve hatta istesem kredi kartına taksitle olabilirdi.

sonuç olarak sanayide 500 ytl+işçilik vereceğim bakımı 400 ytl ye çıkardım(bide ekstradan 15 liralık park ampülü war içinde )
şimdi triger in de parçalarını buradan almayı düşünüyorum,Ina marka gergi makarası ve contitech marka kayış 150 ytl. diğer rulman ellerinde yok,onu da 30-40 ytl ye temin eder,bosch a da 60 ytl civarı işçilik verdikmiydi,işlem tamamdır ;)

Alfadanadam

Hayırlı olsun. Triger vs yedek parçalar için gittiğiniz BOSCH servisin yedek parça kaynaklarını bir araştırın bence.

ee1122

quote:

Hayırlı olsun. Triger vs yedek parçalar için gittiğiniz BOSCH servisin yedek parça kaynaklarını bir araştırın bence.

eğer parçaları bosch dan alırsam,orijinal alfa logolu parça kullandıklarını söyledi işletmecisi. bu nedenle de fiyatları otostart a göre daha yüksek.

ama bence alfa logolu olması da çok mühim değil,sonuçta alfa da bir yere yaptırıp,logosunu basıyor. INA olsun, Contitech olsun, sektörlerinde öncü firmalar olduğundan, internet üzerinden çekinmeden almayı düşünüyorm

alfa146

Hayırlı olsun da; bence trigeri özel serviste değiştirin. bizim araçların motorları hassas ve başımızda varyatör gibi bi bela var zaten. sente aparatları olmadan bağlanan kayıştan sonra motor istenilen randımanı vermiyor.
Sırf bu sente olayı yüzünden hem 1.6 hemde 2.0'ın aparatlarını satın aldım şahsıma.
Aman dikkat sente şakaya gelmez.

Alfadanadam

Eğer sente aparatları varsa sente ayarı zor değil yaw :) Zaten varyatör öyle görülmemiş bir teknoloji de değil en nihayetinde.

alfa146

Ah bu senteden neler çektiğimi bir bilsen, sende benim gibi endişelenirsin.

ee1122

walla sente olayını bi sorarım bilgileri war mı yok mu...ama trigere özel servise de gidebilirim dediğiniz gibi,sonuçta bi de varyatör tamiri yapılacak,bunu bosch da yaptırma imkanı yok,saadece değişim yapıyolar