Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Radyatör fanı... :(

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AtknCmn

Fan çalışmıyor neden çalışmıyor derken kendi kendine çalışmaya başladı oh dedik çalşıyor artık derkeeeen işi fazla abarttı ve çalışa çalışa aküyü bitirdi sorun nerede olabilir?

Alper

Acaba direk mi bağlantı yaptılar aküden.
Yoksa marş basmadan çalışmaması gerek fanın.

AtknCmn

Otomatikmiş bende anlamadım motoru durdurduktan sonra çalışmaya bi başladı ben duracak diye düşündüm eve girdim 2 3 saat sonra bi çıkıp turlayayım dedim araba marş basmıyor..

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Otomatikmiş bende anlamadım motoru durdurduktan sonra çalışmaya bi başladı ben duracak diye düşündüm eve girdim 2 3 saat sonra bi çıkıp turlayayım dedim araba marş basmıyor..
Peki birisi bir işlem yaptıktan sonra mı böyle oldu.
Yoksa kendi kendisine mi?
Tahminimce rölesinde bir sorun olmuştur.
Devreye girdikten sonra çıkamıyordur ve sürekli çalışıyor gibi ta ki akü bitene kadar.
Bir elektrikçiye gösterin derim ilk olarak.
Çünkü dediğiniz gibi motor çalışıp belli bir ısıya gelince çalışır ve siz aracı kapatıp gittiğiniz de de soğutana kadar çalışmaya devam eder sonrasında durur kendi kendine.
Durmuyorsa rölesinden falan olabilir basit bir şey gibi duruyor ama.

AtknCmn

Basit bişey ama araç marş basmıyor şu an sabaha kadar toplar mı bilmiyorum kutup başını sökmek zorunda kaldım.

Alper

Basit bişey ama araç marş basmıyor şu an sabaha kadar toplar mı bilmiyorum kutup başını sökmek zorunda kaldım.
Bittiyse toparlamaz zaten artık şarj ettirmeden yada takviye yapın sabah çalıştırın direk götürün derim aracı.

AtknCmn

sabah takviye yapacak araba bulma ihtimalim sıfır toplarmasını ümit ediyorum ben artık..

Gouki

Eğer kablolamada değişiklik yapmadıysanız röleleri şu yöntemle kontrol edebilirsiniz:

Kaputu açın, radyatörün üst tarafında fara yakın kısımda siyah bir kapak göreceksiniz bu kapağı açın. Alt tarafta 2 adet 50 amperlik röle var, bir tanesi yavaş diğeri hızlı fan için. Önce bir tanesini çekip çıkartın eğer fan durmazsa diğerini çıkartın. Eğer fan durursa bu sefer fark yaratmayan röleyi diğer sokette tekrar deneyin ve fanın tekrar çalışmadığını gözlemleyin. Eğer fan çalışmazsa diğer röleyi de takarak işlemi tamamlayın.

Takılan röleler dışında radyatör üzerindeki termal anahtar veya fanı tetikleyen klima (a/c) anahtarı kısa devre yapmış olabilir.

AtknCmn

Gösterge lambaları yanmamaya başladı eve gelmeden önce onunla alakalı olabilir mi?

Anıl

Fan müşürü bozuk olabilir. Birde gösterge lambaları yolda yanmamaya başladı diye söyleyince aklıma sigorta kutusu geldi,sigorta kutusu yani bu fan,aydınlatma vs sigortalarının olduğu kutu ıslandığında kısa devre yapabiliyor,bu durumda farlar kendi kendine yanabiliyor, ya da soğutma fanı aracı kapasanızda çalışabiliyor!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

AtknCmn

Islanması nerdeyse imkansız değilmi içeride sonuçta ?

Alper

Yagmurlarda bir tikaniklik bir sey olduysa bir yerden su sizmis olabilir sigorta kutusunun bulundugu yere.

Anıl

İmkansız diye birşey yok,geçen sene başıma geldi,aşırı yağış olmuştu,bende daha önce yaz geliyor diye klimacıya bakıma vermiştim aracı, birşeyleri yanlış taktılar sanırım,sağ havalandırma giriş kapağından(bu sileceklerin olduğu havuzda) içeriye su girdi,havalandırma kanalından giderek,direksiyon altındaki sigorta kutusuna ulaşmış,diğer havalandırmadan da havalandırma fanına! Sonuç derseniz,farlarım durduk yere yanıyordu,aracı çalıştırıyorum 10 sn sonra fan çalışıyor,anahtarı çekiyorum fan hala çalışıyor kapamıyordu,kornam durduk yere yarım saat çalıştı,kalorifer desen sürekli vınnnn diye ötüyordu. Bende kutup başlarını söktüm,sigortayı dışarıya aldım,suyu attıktan sonra aracı bir hafta güneşte bıraktım,havalarda sıcaktı işimi gördü...Sonra herşey düzeldi, havalandırma giriş ağzına da su girmesin diye börek-pasta kabından kapak yaptım,hava akışı için pencere yaptım,sonuç mükemmel ama komik oldu,birisi görse o kabı kopar herhalde :)

1998 GTV V6 TB

Alper

İmkansız diye birşey yok,geçen sene başıma geldi,aşırı yağış olmuştu,bende daha önce yaz geliyor diye klimacıya bakıma vermiştim aracı, birşeyleri yanlış taktılar sanırım,sağ havalandırma giriş kapağından(bu sileceklerin olduğu havuzda) içeriye su girdi,havalandırma kanalından giderek,direksiyon altındaki sigorta kutusuna ulaşmış,diğer havalandırmadan da havalandırma fanına! Sonuç derseniz,farlarım durduk yere yanıyordu,aracı çalıştırıyorum 10 sn sonra fan çalışıyor,anahtarı çekiyorum fan hala çalışıyor kapamıyordu,kornam durduk yere yarım saat çalıştı,kalorifer desen sürekli vınnnn diye ötüyordu. Bende kutup başlarını söktüm,sigortayı dışarıya aldım,suyu attıktan sonra aracı bir hafta güneşte bıraktım,havalarda sıcaktı işimi gördü...Sonra herşey düzeldi, havalandırma giriş ağzına da su girmesin diye börek-pasta kabından kapak yaptım,hava akışı için pencere yaptım,sonuç mükemmel ama komik oldu,birisi görse o kabı kopar herhalde :)

Bir foto bekliyoruz o zaman :) kabı merak ettim açıkçası.

Ferhat_27

Alper ,,motor durunca anahtarı çıkarınca fan soğutana kadar çalışıyomu kendi kendine  :-\ bende olmuyor bu durum  :(

Alper

Alper ,,motor durunca anahtarı çıkarınca fan soğutana kadar çalışıyomu kendi kendine  :-\ bende olmuyor bu durum  :(
ABi kışın değilde yazın özellikle olur bu.
Her zamanda değil belli bir ısının üzerindeyse fan devreye girer zaten.
Bende de girmiyor çok fazla sende dikkat etmemişsindir ya.

Ferhat_27

ABi kışın değilde yazın özellikle olur bu.
Her zamanda değil belli bir ısının üzerindeyse fan devreye girer zaten.
Bende de girmiyor çok fazla sende dikkat etmemişsindir ya.
yazın hatta 100 e yakındı hararet ,,çoğu zaman fan çalışıyodu motor açıkken,,,,motoru kapatınca fanda duruyodu hiç çalıştığını görmedim  :(

Anıl

Bir foto bekliyoruz o zaman :) kabı merak ettim açıkçası.
Haftasonu benzin pompası ve yalıtım işleri devamı var,arada derede onunda fotoğrafını çekerim ;)

1998 GTV V6 TB

AtknCmn

Mesele ortaya çıktı... Dün radyatörcüye götürmüştük aracı radyatörcü tamir ettikten sonra fişlerini yanlış takmış fanın o yüzden de durmadan çalışıyormuş. Akü şimdi şarjda arabada sanayide dükkanda duruyor. bi kaç güne halledilir umarım.. :/

mahoretti

sonra USTA TERÖRÜ diyince de kızıyorlar sayın USTA'lar.... Yangına bile yolaçabilecek basit bir hata....

Anıl

Sonra da şehir efsanesi oluyor, Alfalar çabuk bozulur,sorun çıkarır diye. Özellikle küçük yerlerde bu gariplerin dilinden anlayan usta yok ki,genelde böyle kasaplara düşüyorlar.

1998 GTV V6 TB

AtknCmn

Elektrikçiye götürdük fan işini hallettik sağolsun elektrik ustam titizlikle çalışmış ancak radyatörün yüzünden olsa gerek gösterge lambaları,arka sol stop, sol sis yanmıyor şu an sanırım sigortalarda sorun var Elektrikçi bide kilometre saati için sensörünün bozuk olduğunu söyledi. Başka bi markanın sensörü uyumlu mu yada nerde kaça bulabiliriz?