Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Rölanti Kiti Hakkında..  (Okunma sayısı 801 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« : 19 Haziran 2006, 01:23:21 »
Merhabalar,

2000 model, 120.000 km.'deki 156 Selespeed alfam'da rölanti ile ilgili bir problem yaşıyorum. Düşük viteslerde (1.ve2.vitesl ile boşta iken) motor devri kendi kendine 1000-2000 devirlere cikip inmekte. Yetkili servis, bu sorunun rölanti kitinin degismesi lle hallolabilecegini soylemektel. Fiyat olarak da 600 - 700 YTL. bildirdiler. Boyle bir sorun yasayan, ya da bu sorun hakkinda bilgi verebilirseniz cok sevinirim.

Selam ve saygilarimla.
Ali Rıza Karaka


Edited by - Alfadanadam on 19/06/2006  13:01:20
« Son Düzenleme: 21 Haziran 2006, 20:03:01 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.595
    • Çevrimdışı
Rölanti Kiti Hakkında..
« #1 : 19 Haziran 2006, 08:07:43 »
Ali Rıza Bey hoşgeldiniz, servisin rolanti kiti dediği şey potansiyometre ya da elektro valf denen parça olmalı . Benzer bir problem ben de yaşıyorum ancak benim devir 800 ila 1200 devir arasında oluyor genelde. Fiyat olarak 600-700 milyon çok yüksek bir rakam. 1-2 ay önce sorduğum zaman bana 300 YTL demişti servisim. Benimki şu an çok abartı olmadığı için şimdilik değiştirmiyorum.
Kısacası farklı bir servise de danışmanızı tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2006, 08:07:43 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

anIL(34an623)

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #2 : 19 Haziran 2006, 18:35:00 »
ben de rölanti kiti diye bişey duymadım açıkçası. benim bildiğim de o parçanın ismi potansiyometre. ben değiştirmiştim ama baya zaman oldu. 3-4 yıl oldu sanırım. çok rahatsız edici bi fiyat değildi hatırladığım kadarıyla. fiyat konusunda bikaç yere danışın bence.

benzer bir soruna pis benzin de yol açabiliyor. 2-2.5 sene önce tekerrür etmişti. enjeksiyon temizleycisi katmıştım. sorun ortadan kalkmıştı. bence ii bi temizleyici kullanın öncelikle. würth tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2006, 18:35:00 Gönderen: anIL(34an623) »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #3 : 19 Haziran 2006, 20:34:17 »
Peki bu problemi yaşayanlar sadece ilk çalıştırmada mı yaşıyor yoksa motor ısındıktan sonrada devir düzensizliği devam ediyor mu ??
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2006, 20:34:17 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.595
    • Çevrimdışı
Rölanti Kiti Hakkında..
« #4 : 19 Haziran 2006, 20:37:47 »
Bende motor ısındıktan sonra değişen birşey olmuyor, ayrıca bendeki problem yaz-kış ayrımı da yapmıyor :)
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2006, 20:37:47 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #5 : 19 Haziran 2006, 21:10:49 »
işte ben bu yüzden bu işin içinde çıkamıyorum : ))

bende mesela ilk çalıştırmada devir düzensizliği var, sonra kapatıp tekrar marşa basınca düzeliyor ve bir dahada yapmıyor.. Nasıl iş bu : )
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2006, 21:10:49 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #6 : 19 Haziran 2006, 21:23:20 »
Bence bide lambda sensörüne bakın. Motorun üstünde takılı fişini çekip biraz deneme turu atın. Düzelirse lambdayı değiştirirsiniz. Aynı problemleri bende yaşadım. 156 1.6 ile Doblo 1.2 Benzinli lambda sensörü aynıdır.
Erman
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2006, 21:23:20 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #7 : 19 Haziran 2006, 21:30:42 »
Erman bey yakıtta bir problem yaşamıyorum ama : ))

Potansiyometre asıl şüpheli gibi gözüküyor şu anda.. ama farklı davranışlar yüzünden hafiften şüpheye düşmüyorda değilim : )
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2006, 21:30:42 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

alfa156TS

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #8 : 19 Haziran 2006, 21:50:39 »
bende de bu düzensizlik ilk çalıştırmada oluyor sadece. gazdan ayağımı çekince düzene giriyor. daha önce potansiyometre ve lambda sensörüm bozulmuştu ve bu parçaları değiştirmiştim. bunlardan kaynaklandığını sanmıyorum ama bende biraz kararsızım.
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2006, 21:50:39 Gönderen: alfa156TS »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #9 : 19 Haziran 2006, 21:59:09 »
Hamdi bey o parçaları değiştirmeden öncesi ve sonrası bu olay devam etti yanlış anlamadıysam.. ??

Ayrıca gazdan ayağımı çekince düzene giriyor demişssiniz ama enjeksiyonlu arabalarda ayağın gazda ne işi var ?? Şimdide orda takıldım sayenizde : )
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2006, 21:59:09 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #10 : 19 Haziran 2006, 23:14:36 »
Benim aracimdaki rölanti de, ayni sizlerde oldugu gibi ilk çalıştırma da düzensiz çalışıyor. Ancak 3-4 saniye sonra bir iki de gaza basarak sankim jigledeymis gibi 1000-1500 devir arasında çalışıyor ve motor ısınmasını tamamladıktan sonra da normale dönüyor.

Lakin biliğiniz üzere İstanbul trafiğinde dur-kalk ile seyir yaptığımızdan dolayı, motor devrinin 1000 ila 2000 arasında kendi kendine çıkıp inmesi kendi adıma söylüyorumki insanın canını çok sıkıyor. Duran bi trafikte rölantinin kendi başına hareket etmesi çok pis bir şey.  Düşünün ki, hem boş viteste iken,  hem de düşük viteslerde (1 ve 2' de) frene bastığım halde de bu sorun tekrar ve devam ediyor.

Servise bu şikayetimi anlattığımda, aynı sorunun marea' larda da olduğunu ve kendilerinin söylediği şekilde  RÖLANTİ KİTİNİN değiştirilmesi gerekiyormuş.

Maslak oto sanayide özel bir servise bu sorunumu dile getirdiğimde ise, oradaki usta rölanti ekipmanını bir kaç saat temizlenmesi için gaz veya tinerin içerisinde bekletilerek sorunun hallolabileceğini, eğer bir netice alınmazsa dahi, elinde bulunduğu çıkma bir rölanti ekipmanını 100-150 ytl arasında takabileceğinden bahsetti. Bilmem beni kekliyor mu acep, ne dersiniz !!!

Bu konularda sizler kadar bilgim olmasa da tüm yazılarinizi ilgi ve merak içerisinde okuyup bilgilenmeye çalıştığımı bilmenizi isterim.  

Bu sorunların çözümünde işinin piri veya harbi bir ustadır diyebileceğiniz kisi veya  kurumlar var ise öneri bağlamında bilgisini gecerseniz çok sevinirim.

Sorunsuz günler temennisiyle,
Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.
Ali Rıza Karaka

« Son Düzenleme: 19 Haziran 2006, 23:14:36 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

anIL(34an623)

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #11 : 20 Haziran 2006, 00:36:01 »
quote:

işte ben bu yüzden bu işin içinde çıkamıyorum : ))

bende mesela ilk çalıştırmada devir düzensizliği var, sonra kapatıp tekrar marşa basınca düzeliyor ve bir dahada yapmıyor.. Nasıl iş bu : )



tolga bu program hatası dostum. daha önce de bi yerde söylemiştim. hatta bugün bi başlıkta tekrar söyledim. niye inanmıyorsun anıl kardeşine?

zeytinoğlu veya alpardan tecrübeli bi ustaya bu konuyu aç, sana daha detaylı ve teknik bilgiyi versin. yanlış anlama ben detayını bilmiyorum ondan. bana da, daha önce maslak yenilerde olan erkan usta anlatmıştı. aydın usta ile birlikte topkapı alpardaydılar. hatta alpardan alınan arabalar ki, ben de varım aralarında, servise çağrılmışlardı veya bakıma geldiklerinde halledilmişti. ama yine de arada bir yapıyor
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2006, 00:36:01 Gönderen: anIL(34an623) »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #12 : 20 Haziran 2006, 05:41:33 »
yaw anılcan potansiyometre olayından da senin kadar emin olan emin olan zat-ı muhteremler var : )

Program olayı ok.. aklımın bir köşesinde yer etti o... amma velakin nası bir program hatasıdır bu ki hem TS motorda hem v6 motor'da yapıyor..?? Ayrıca yazılım hatası olsa her modelde istisnasız yapması lazım aynı olayı.. Kiminde var kiminde yok.. e bende tam emin olamıyorum bu sebeplerden dolayı : )

Peki hallettiler dediğin olay yazılım güncelleme gibi bir olay mı ??

Birde bizim burda zeytinoğlu zamanından kalma alfamirden şifa cengiz'e gitsem sorsam " taabi yazılım hatası var gel güncelleyelim der" 100 kaadımı alır bişi yapmadan beni eve gönderir.. : )
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2006, 05:41:33 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

alfa156TS

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #13 : 20 Haziran 2006, 08:17:04 »
selamlar,
aslında parçaları değiştirme öncesi ve sonrası devam ettiği için varmadım o kanıya. potansiyometre ve lambda sensörü olduğu zaman düzensizlik sadece ilk çalıştırmada değil, sürekli devam ediyor. hatta araba hiç gitmiyor desek yeri var.
:) tabiki arabayı gaza basarak çalıştırmıyorum ama araba çalıştıktan sonra arabayı hareket ettirmek istediğimde gaza basıyorum rölanti düşüyor, araba stop edicek gibi oluyor. gazdan çekiyorum ayağımı devir normale giriyor. ondan sonra düzeliyor zaten. bende fazla kurcalamıyorum.
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2006, 08:17:04 Gönderen: alfa156TS »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.595
    • Çevrimdışı
Rölanti Kiti Hakkında..
« #14 : 20 Haziran 2006, 10:01:46 »
Bendeki problemin kaynağı olarak Erkan Usta potansiyometre demişti. Ama temizlemek te kar etmeyebiliyormuş, yenisi için de 300 YTL demişlerdi.

Bunun yanında benim arabayı özellikle 3000 devir altında hiç beğenmiyorum, Mürsel bey de yahoo grupta benzer problemi lambda değiştirerek çözdüğünü söyleyince benim de bu aralar aklımda lambda var. Ama examiner'a sokalı 2 hafta bile olmadı arabayı ve hiçbir arıza görünmüyor. Çıkamadım bir türlü işin içincen.

Bu arada geçen hafta bir işe yaramayacağını bile bile marşa basmadan önce gaza basayım dedim, başıma bela almışım. Araç code ile çalıştırdığımı sandı e haliyle de iki gaz verince de doğru kod girilmemiş oldu. Code hatasını sildirdim de biraz düzeldi, son 4-5 gündür de hiç kod hatası vermiyor.

Bizim arabalar çok erkeksi ve maço görünümlü ama motorları kesinlikle dişi abicim bunca şeyden sonra eminim artık. :))
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2006, 10:01:46 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

alfa156TS

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #15 : 20 Haziran 2006, 10:30:13 »
bu code hatası bende yoktu ama birde o çıktı şimdi başımıza. geçen haftasonu istanbul'da ziyarete gitmiştik. abi herkes uğurlamaya dışarı çıktı, araba çalışmaz. code hatası veriyor. rezil rüsva oldum millete. yarım saat uğraştıktan sonra araba çalıştı, bu sefer ilk çalışmada yaptığı gibi teklemeye başladı. bir saat önceside hava atıyorum millete ben arabamdan çok memnunum, süper filan diye. şimdi tık yok, çalışıyor bakalım.
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2006, 10:30:13 Gönderen: alfa156TS »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #16 : 20 Haziran 2006, 11:37:29 »
hehe zaten benide rahatsız eden kısmı o : ) Eş dost biniyoruz arabaya bi yere gidicez , bas marşa araba guluk guluk etsin sonra kapa gene bas bu arada " yaw yazılımını güncelleştiricem üşeniyorum " diye açıklama yap : ))
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2006, 11:37:29 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

alfa156TS

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #17 : 20 Haziran 2006, 12:09:06 »
:)) aynen valla. benim cevapta şu "hay aksi şeytan, hiçte problem çıkartmazdı ya. yıkarken bujilere su filan kaçtı herhalde"
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2006, 12:09:06 Gönderen: alfa156TS »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

master

  • Editore
  • İleti: 4.690
    • Çevrimdışı
Rölanti Kiti Hakkında..
« #18 : 20 Haziran 2006, 15:32:47 »
Rölanti problemini ben şu şekilde yaşıyorum. Nadiren yapıyor bunu , ilk çalıştırmada , çalıştırdıktan hemen sonra gaza fazlaca basmadan ayağımı debriyajdan çekersem araba aşırı derecede sarsılıyor , bu arada devir de sapıtıyor , sonra debriyaja tekrar bassam bile aşırı derecede sarsılmaya devam ediyor araba , bazen de stop ediyor. Çok garip geldi bana , normal bir şekilde stop etse anlarım ancak sarsılması anlatılır gibi değil.
Bu sorunun biraz farklı versiyonunu önceden yaşamıştım ve potansiyometre demişlerdi , yarın servise uğrayacağım büyük ihtimalle , sorun neymiş öğrenebilirsem yazarım buraya da.
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2006, 15:32:47 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

whale

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #19 : 20 Haziran 2006, 16:34:12 »
Bende de bir ara rolanti sorunu vardı ibre yerinde durmuyordu ve tabiki asap bozuyordu. İnat edip yaptırmadım bu arada benzin aldığım yeri değiştirdim. Rastlantı mıdır bilmem ama benzinci değiştikten sonra rolanti sorunu da kayboldu şu anda hiç sorun yok.
Yalnız klima açıkken yapıyor olabilir. Ona da bu akşam dikkat ederim.
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2006, 16:34:12 Gönderen: whale »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

anIL(34an623)

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #20 : 20 Haziran 2006, 17:11:26 »
SEVGİLİ CÜNEYT SENİNKİSİ İŞTE PİS BENZİNDEN KAYNAKLANIYIR OLABİLİR. BENZER TEPKİLER ALINIYOR ÇÜNKÜ.

TOLGA SEN DE HAKLISIN VALLA BİLEN Bİ USTADAN DAHA DETAYLI BİLGİ GEREK. Bİ ARA ÖĞRENİRİZ
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2006, 17:11:26 Gönderen: anIL(34an623) »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

whale

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #21 : 20 Haziran 2006, 18:23:01 »
bu arada biraz önce klima açıkken baktım oynama yok devir göstergesinde
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2006, 18:23:01 Gönderen: whale »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Burak

  • Membro
  • İleti: 1.305
    • Çevrimdışı
Rölanti Kiti Hakkında..
« #22 : 20 Haziran 2006, 20:58:08 »
bende de benzer bir problem vardı serviste yeni  program yüklendi parça değişmeden düzeldi aynı işlemi başka bir arkadaşımın seşespeedinde daha uyguladık o da olumlu sonuç aldı denemenizi tavsiye ederim
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2006, 20:58:08 Gönderen: definitive »
1997 Gtv V6 TB

n/a

  • Ziyaretçi
Rölanti Kiti Hakkında..
« #23 : 20 Haziran 2006, 21:51:40 »
nerde yüklendi burak ??
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2006, 21:51:40 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.595
    • Çevrimdışı
Rölanti Kiti Hakkında..
« #24 : 20 Haziran 2006, 23:20:19 »
Ben de son depoyu başka yerden aldım bakalım ne olacak netice....
Bu arada 145 milyona 560 kilometre. İstanbula giderken otobanda aldım, istanbulda gezdim tozdum sonra ereğliye döndüm. istanbul içi trafikte klima hep açıktı. Bence tüketim süper. Ama bu sefer otobanda fazla delilik yapmadığımı belirtmek isterim...
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2006, 23:20:19 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

 

GoogleTagged



SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal