Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: rölanti sıkıntısı  (Okunma sayısı 1194 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Devrim147

• Membro
rölanti sıkıntısı
« : 13 Temmuz 2017, 13:01:57 »
Çanakkale'de yaşıyorum. Yaklaşık 2,5 ay önce 2005 model Alfa 147 Tspark aldım. İlk günlerde devirde zaman zaman rölanitdeyken düşme oluyor sonra düzeliyordu. Lpg ustasına götürdüm, takarız sorun yaşanmaz dedi ve prins marka
 lpg taktırdım. 10 15 gün sonra aracın rölantideyken devir düşmesi iyice belirgin olmaya başladı. Bir süre sonra aracı aldığım kişiyide haberdar edip (motoruna kefilim demişti sonradan telefonu açmaz oldu) onun daha önce götürdüğü Çanakkale sanayisinde bulunan birine götürdüm. Bu araba tekliyor dediler.  :S açmadan bilemeyiz subaplar yanmış olabilir,conta yanmış olabilir vs bana bir sürü şey saydı bende tamam bakın neyse giderin arızayı dedim. ertesi gün bana arızanın subapların yanmasından kaynaklı olduğunu söyleyip yapalım mı dediler . Demez olsaydım ama yapın demiş bulundum. 2100 tl fatura çıkardılar. Aracı teslim aldım. Alırken dedi ki bu aracın radyatöründe de tıkanıklık olabilir su devirdaymını az yapıyor radyatöründe değişmesi iyi olur. Neyse bi tur dolaştım o da ne !! Aracımdaki rölanti sorunu aynı duruyor. hemen geri götürdüm tabii,  abi bayramı atlat bayramdan sonra getir bakalım dediler. Neyse bu süre içerisinde  aracın daha önceki rölanti sorununa ilave olarak rölantinin düşmesi esnasında  motor yağı basıncı düşük uyarısı vererek stop etmeside eklenmiş olduğunu aşırı yakıt tükettiğinide tespit ederek bayramdan sonra durumu tamirciye anlatarak teslim ettim. Beni ertesi gün arayıp sente aparatı istedim bende yoktu sente ayarlarını yapınca düzelecek dedi. yine 3 gün sonra işi bitirdiğini söyleyip aradılar ve gidip aracı aldım. Bana senin aracın tüpten dolayı bunu yapıyor tüplü kullanırsan yine supaplar yanar şu an benzinde sıkıntı yok dedi.  Aracı aldım bir kaç gün kullandım benzinde de tüpte de aynı sorunlar devam ediyor. Aracın rölantisi düşüyor motor yağı basıncı düşük lambası yanıp gaz pedalı işlemez hale geliyor ve stop ediyor. Araç viteste seyir halindeyken bunu yapmıyor. Kırmızı ışıkta beklemek için vitesi boşa aldığımda sarsıntı içerisinde rölanti sonra lamba yanıp stop ediyor. Bezdim artık bu arıza neden kaynaklıdır.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

fluhayat

• Membro
Ynt: rölanti sıkıntısı
« #1 : 13 Temmuz 2017, 13:43:43 »
öncelikle geçmiş olsun. aracı sana satan arkadaş nasıl kefil olmuş. neye göre kefil olmuş. işkembeden atmak kolay tabi. kefil olmak okadar kolay değil.bana gelip kefilmisin deseler kefil olmam arkadaş. alfadan anlayan bir ustaya git baktır derim. sonuçta bir sürü etken var işin içinde. ayrıca bana usta o şekilde yorum yapacak kafasını kaputun arasına sokar başına geçiririm kaputu. terbiyesiz insanlar. burada anlayan abiler arkadaşlar var onlar yardımcı olacaktır. bizim arkadaşın toyotasında da benzer bir durum olmuştu onun da sorunu yağ basıncı müşürü olduğunu bulana kadar kavga etmedik usta kalmadı.
alfa romeo 2004 156 distinctive

Cihan82

• Membro
« #2 : 13 Temmuz 2017, 15:33:32 »
Geçmiş olsun, lpg'de tekleme varsa ateşleme sistemine baktırmalısınız bence. Buji,kablolar ve ateşleme bobini. bunlar gözden geçirildikten sonra arabayı bir süre benzinde kullanıp, daha sonra da lpg kalibrasyonu yaptırmalısınız
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend

yigitekimdemir

• Membro
« #3 : 13 Temmuz 2017, 17:58:06 »
Aracınız sıcakken kapatmadan önce tüpü kapatın sonra motoru durdurun anahtarı çıkarın. Anahtarı takın, 90 saniye çalıştırmadan kontak açık bekleyin, sonra 90 saniye kontağı kapatın ama anahtar dursun, sonra çalıştırın 90 saniye de öyle bekleyin. Vakit dolunca aracı kapatıp anahtarı çıkarın. Bu işlemler sırasında hiç bir buton yahut pedala dokunmak yok. Sonra binip bir gezin görelim sıkıntı kalmış mı.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

m_serhat

• Ziyaretçi
« #4 : 13 Temmuz 2017, 20:33:43 »
Çanakkale'de yaşıyorum. Yaklaşık 2,5 ay önce 2005 model Alfa 147 Tspark aldım. İlk günlerde devirde zaman zaman rölanitdeyken düşme oluyor sonra düzeliyordu. Lpg ustasına götürdüm, takarız sorun yaşanmaz dedi ve prins marka
 lpg taktırdım. 10 15 gün sonra aracın rölantideyken devir düşmesi iyice belirgin olmaya başladı. Bir süre sonra aracı aldığım kişiyide haberdar edip (motoruna kefilim demişti sonradan telefonu açmaz oldu) onun daha önce götürdüğü Çanakkale sanayisinde bulunan birine götürdüm. Bu araba tekliyor dediler.  :S açmadan bilemeyiz subaplar yanmış olabilir,conta yanmış olabilir vs bana bir sürü şey saydı bende tamam bakın neyse giderin arızayı dedim. ertesi gün bana arızanın subapların yanmasından kaynaklı olduğunu söyleyip yapalım mı dediler . Demez olsaydım ama yapın demiş bulundum. 2100 tl fatura çıkardılar. Aracı teslim aldım. Alırken dedi ki bu aracın radyatöründe de tıkanıklık olabilir su devirdaymını az yapıyor radyatöründe değişmesi iyi olur. Neyse bi tur dolaştım o da ne !! Aracımdaki rölanti sorunu aynı duruyor. hemen geri götürdüm tabii,  abi bayramı atlat bayramdan sonra getir bakalım dediler. Neyse bu süre içerisinde  aracın daha önceki rölanti sorununa ilave olarak rölantinin düşmesi esnasında  motor yağı basıncı düşük uyarısı vererek stop etmeside eklenmiş olduğunu aşırı yakıt tükettiğinide tespit ederek bayramdan sonra durumu tamirciye anlatarak teslim ettim. Beni ertesi gün arayıp sente aparatı istedim bende yoktu sente ayarlarını yapınca düzelecek dedi. yine 3 gün sonra işi bitirdiğini söyleyip aradılar ve gidip aracı aldım. Bana senin aracın tüpten dolayı bunu yapıyor tüplü kullanırsan yine supaplar yanar şu an benzinde sıkıntı yok dedi.  Aracı aldım bir kaç gün kullandım benzinde de tüpte de aynı sorunlar devam ediyor. Aracın rölantisi düşüyor motor yağı basıncı düşük lambası yanıp gaz pedalı işlemez hale geliyor ve stop ediyor. Araç viteste seyir halindeyken bunu yapmıyor. Kırmızı ışıkta beklemek için vitesi boşa aldığımda sarsıntı içerisinde rölanti sonra lamba yanıp stop ediyor. Bezdim artık bu arıza neden kaynaklıdır.
Geçmiş olsun. Oncelikle aracinizi iyi bir alfa romeo ustasina goturmenizi tavsiye ederim. Benim ayni sorun mk1 156 2.0 aracimda vardi. Potansiyometre , debimetre ve lambda sensorunu degisince duzelmisti. Sorun bunlardanda kaynaklı olabikur. Lambda arizasi makinada belli oluyor ama debimetre ve potansiyometre belli olmamisti bende.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

GoogleTagged