Çanakkale'de yaşıyorum. Yaklaşık 2,5 ay önce 2005 model Alfa 147 Tspark aldım. İlk günlerde devirde zaman zaman rölanitdeyken düşme oluyor sonra düzeliyordu. Lpg ustasına götürdüm, takarız sorun yaşanmaz dedi ve prins marka
lpg taktırdım. 10 15 gün sonra aracın rölantideyken devir düşmesi iyice belirgin olmaya başladı. Bir süre sonra aracı aldığım kişiyide haberdar edip (motoruna kefilim demişti sonradan telefonu açmaz oldu) onun daha önce götürdüğü Çanakkale sanayisinde bulunan birine götürdüm. Bu araba tekliyor dediler.
açmadan bilemeyiz subaplar yanmış olabilir,conta yanmış olabilir vs bana bir sürü şey saydı bende tamam bakın neyse giderin arızayı dedim. ertesi gün bana arızanın subapların yanmasından kaynaklı olduğunu söyleyip yapalım mı dediler . Demez olsaydım ama yapın demiş bulundum. 2100 tl fatura çıkardılar. Aracı teslim aldım. Alırken dedi ki bu aracın radyatöründe de tıkanıklık olabilir su devirdaymını az yapıyor radyatöründe değişmesi iyi olur. Neyse bi tur dolaştım o da ne !! Aracımdaki rölanti sorunu aynı duruyor. hemen geri götürdüm tabii, abi bayramı atlat bayramdan sonra getir bakalım dediler. Neyse bu süre içerisinde aracın daha önceki rölanti sorununa ilave olarak rölantinin düşmesi esnasında
motor yağı basıncı düşük uyarısı vererek stop etmeside eklenmiş olduğunu aşırı yakıt tükettiğinide tespit ederek bayramdan sonra durumu tamirciye anlatarak teslim ettim. Beni ertesi gün arayıp sente aparatı istedim bende yoktu sente ayarlarını yapınca düzelecek dedi. yine 3 gün sonra işi bitirdiğini söyleyip aradılar ve gidip aracı aldım. Bana senin aracın tüpten dolayı bunu yapıyor tüplü kullanırsan yine supaplar yanar şu an benzinde sıkıntı yok dedi. Aracı aldım bir kaç gün kullandım benzinde de tüpte de aynı sorunlar devam ediyor. Aracın rölantisi düşüyor motor yağı basıncı düşük lambası yanıp gaz pedalı işlemez hale geliyor ve stop ediyor. Araç viteste seyir halindeyken bunu yapmıyor. Kırmızı ışıkta beklemek için vitesi boşa aldığımda sarsıntı içerisinde rölanti sonra lamba yanıp stop ediyor. Bezdim artık bu arıza neden kaynaklıdır.