0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arka iki tekerlek rulmanını daha önce değiştiren var mı ? İkisi için 400 YTL + KDV bir fiyat vermiş bulunduk ve bana biraz pahalı geldi. Bu konuda bi malumatı olan varsa ve buraya fiyatlarla ilgili bir bilgi yazabilirse çok makbule geçer.
bence direk rulmancıya git.onlar katalogdan verirler sana..mutlaka SKF al..SKF türkiyede bile imal edilmiş olsa çeliği yurtdışından gelir ve çok sıkı takip eder merkez..
eminim daha ucuza gelir...hatta benim rulmancım benimkine göre rulmanı izmirden getirtmişti
ikisine 195 vermiştim..kdv dahil ve kredi kartıyla almıştım..
Nereye bıraktın arabayı Önder ?
İyi bari. Turbo ile ilgili bi gelişme var mı ?
Var
Bugün yine deneyeyim aleti dedim. Sabah hiçbir sorun çıkmadı , akşam dönerken bi baktım Turbo yine silkeliyor. Tuttum servisin yolunu. Gittik , kurcaladılar sonra altta ufak bi boru var onun bi kısmı açıkta , onu bantladılar , teste çıktık bişey yok , sonra aracı tam alacakken farkettim ki kaputun açık görünmesi problemi tam olarak gitmemiş hala , yani alarm işi hala sakat , neyse aracı aldım eve gelirken yine denedim , hiçbir sorun yok ancak araç 0.5 bardan fazlasını çok zor basıyor , sadece anlık olarak 0.8'e çıkıyor sonra 0.5-.0.6 arası. Sanırım orjinal fabrika verileri de bunlar zaten. Neyse eve geldim sorun yok , dedim bari iyice deneyeyim , 3-5 tur attım zorlayarak yine sorun yok. Ancak araç şu haliyle 156 2.0'dan birazcık daha iyi o kadar. Yani o 1.1 cont 1.3 peak bastığı haliyle alakası yok... Yine de sorun Turbo basıncının yükselmesinden kaynaklanıyorsa ona da çözüm bulunur. Hiç olmadı istemememe rağmen standart kullanırım. Salı günü zaten korna için gideceğim o arada aracın rölantisinin acayip düzensiz olması , kaput ve en önemli sorunumuz olan Turbo sorununu da halletmeye çalışacağız. Hallolur inşallah
bende aynı tavsiyede bulunmuştum. subaru kullananlar genellikle turboyla ilgili çok garip şeylere karşılaştıgı için servisleride bu konularda uzmanlaşmış oluyor. ama alfa servislerinin kaçı turbo bakımı yapıyor. Ondan Önder baktın olmuyor sana bu subarucu dayı bulmak lazım
best servis muzaffer beye niye götürmüyorsunuz?sonuçta servisteki elemanların turbodan anlayacağını pek sanmıyorum.bu işin uzmanı özel bir servise götürmekte fayda var.tabii turbo ömrünü doldurmuşta olabilir,yatakları bozukta olabilir.
Turbo'yu sökmek gibi bir niyetleri yok , olsa da izin vermem zaten dediğin gibi.
Ferhat Bey kullanırken bir sorun yokmuş araçta , İstanbul dönüşü sorun çıktığında Erkan Abiye ilettiğimizde Ferhat Bey'i aramış ve Ferhat Bey duruma çok üzülmüş.
Bu tür bir araç alırken baştan kabullenmeniz gereken şeyler var. Sadece 36 tane GTV Turbo var Türkiye'de , İzmir'de ise 3 tane ya var ya yoktur. Kaldı ki bu 36 taneden hiçbiri bu denli modifiye edilmemiş. Sadece unichip taktığı için airbagi çalışmayan (ne alakaysa..) arabalar da var (Megane Coupe) , çok kurcalanan aletin , özellikle bir Alfa Romeo'nun ve özellikle 97 model olan , sportif kullanılmış bir Alfa Romeo'nun bu sorunları çıkarması doğal. Tabii ki bu sorunların çıkmasını istemezdim ama maalesef çıktı. Konuya dönersek bu denli nadir bulunan bir araç karşısında çoğu servisin de eli kolu bağlı kalıyor , aracı tanımıyorlar çünkü. Ancak içimin rahat olduğu bir konu var , Erkan Abi bu aracı avcunun içi gibi biliyor ve şu anda gittiğim servis takıldığı yerde Erkan Abi'yi aramaktan çekinmiyor. Dolayısıyla onlara güvenebiliyorum. Her ne kadar gitti denilen sorunlar hala gitmese de uğraşıyoruz işte. Ayrıca dediğim gibi şu anda fabrika verilerinde kullanıyorum ve Turbo sorunu yok gibi görünüyor , biraz daha kullanıp göreceğiz. Ancak keşke İstanbul'da Turbo basıncını düşürtüp alsaydım aracı. Çünkü 1.3 bar basıp koltuğa yapıştıktan sonra fabrika verilerine dönünce araç halen çok hızlı olmasına rağmen sanki yavaşmış gibi geliyor. Salı günü bakacağız , eğer sorun Turbo basıncındaysa o zaman mecburen standart kullanırız. Yeter ki Turbo silkelemesin.
Maalesef şu aralar çok da yoğun olduğum için yeterli vakti ayıramıyorum araca , bugün müzik sistemini 156'dan aktarmak için uğraşacağım , Salı günü de diğer sorunlar için yine servise gideceğim , ondan sonra uzun bir süre (1 aydan fazla) fazla boş vaktim olmayacak sanırım , dolayısıyla inşallah sorunlar biter de mutlu mesut kullanırım
yok müzük sistemine akşam üstü gidersin etapta bir toplanalım
Önder Alfanın kayıtlarına mı girdin nerden biliyorsun 36 tane turbo oldugunu
Müzik seti işi de halloldu bugün ancak arkalar rezaletmiş sistemi taktıktan sonra iyice anlaşıldı (Kenwood Dual Mag kolonlar..) , elimdekileri satabilirsem ufak bi subwoofer ekleyerek ve arkaları değiştirerek işe noktayı koyarım muhtemelen. Ancak şu anki hali bile eskisinden çok daha iyi.
Onurcum Türkiye'de 36 tane GTV V6 Turbo , 18 tane de GTV 2.0 TS var. Alfa Romeo ile ilgili kime sorsan aynı cevabı veriyorlar.
Unichip yüzünden airbag sorununu yaşayan kişi kendisi söyledi bunu bana , sensörler sapıtmış , araç da Megane Coupe 2.0 idi.
V6 turbo için 36 turbo normal de TS için 18 bencede az