Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Şanzıman sorunu, vitesi kontrol ettirin ikazı  (Okunma sayısı 973 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaliyuga

• Membro
Şanzıman sorunu, vitesi kontrol ettirin ikazı
« : 15 Aralık 2022, 23:58:26 »
Merhaba, aranıza yeni katıldım. Bir hafta önce 2014 model giulietta (1.4 otomatik ) satın aldım. Malesef Araç önce star stop arızası veriyor sonra 1. Ve 3. Vites arızası veriyor ve arıza sinyali duyuluyor. Bir müddet sonra kendiliğinden düzeliyor ve günlerce hatasız kullanabiliyorum aracı. Geçen gün trafikte aynı hatayı verdi ve çok zor anlar yaşadım.  Akuyu degiştirmem gerektiği söylendi ben de uygun akü aldım ama sorun devam etti. Servis şanziman robotik arızası dedi. Yazılımla düzelir diyen özel servisler de oldu. Özel bir serviste yazılım güncellendi ama yazılımın tam ve orjinal olmadığı söylendi. Başka bir servisi aradım kalibrasyon hatası olabilir dendi. Bilgisi ve tecrübesi olan, bu durumu yaşayan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada araç 50 bin kilometrede. Servis geçmişinde şanzımanin sökülüp takıldığı belirtiliyor.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

peyzaj44

• Membro
Ynt: Şanzıman sorunu, vitesi kontrol ettirin ikazı
« #1 : 20 Aralık 2022, 10:39:41 »
Yani yardımcı olurmu bilmiyorum ama benimde 2013 guiletta vardı otomatik ilk otomatik kullandığım araçtı.İlk kalkışta araç kaydırıyor yokuş kalkış sistem olmasına rağmen araştırdım ettim ve sonunda debriyaj baskı balata değişti ve düzeldi sorun. Benimde ilk aldığımda araç 57.000 km idi. Bu km de olmaz demeyin bence ona baktırın derim .

agucba

• Amministratore
« #2 : 21 Aralık 2022, 11:32:22 »
Alfa Romeo Yetkili Serviste yazılım güncellemesi yaptırabilirsiniz.

RMX2151 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

///////////////

Kaliyuga

• Membro
« #3 : 26 Aralık 2022, 20:11:02 »
Teşekkür ediyorum yardımlarınız için. Ben de anlamadım araç kendi kendine düzeldi. Artık hata vermiyor.Umarım böyle devam eder.

Omer1994

• Membro
« #4 : 27 Aralık 2022, 13:36:58 »
Merhaba, aranıza yeni katıldım. Bir hafta önce 2014 model giulietta (1.4 otomatik ) satın aldım. Malesef Araç önce star stop arızası veriyor sonra 1. Ve 3. Vites arızası veriyor ve arıza sinyali duyuluyor. Bir müddet sonra kendiliğinden düzeliyor ve günlerce hatasız kullanabiliyorum aracı. Geçen gün trafikte aynı hatayı verdi ve çok zor anlar yaşadım.  Akuyu degiştirmem gerektiği söylendi ben de uygun akü aldım ama sorun devam etti. Servis şanziman robotik arızası dedi. Yazılımla düzelir diyen özel servisler de oldu. Özel bir serviste yazılım güncellendi ama yazılımın tam ve orjinal olmadığı söylendi. Başka bir servisi aradım kalibrasyon hatası olabilir dendi. Bilgisi ve tecrübesi olan, bu durumu yaşayan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada araç 50 bin kilometrede. Servis geçmişinde şanzımanin sökülüp takıldığı belirtiliyor.
Merhaba, sorunu çözdünüz mü?

Kaliyuga

• Membro
« #5 : 13 Haziran 2023, 19:55:02 »
Malesef bir süre sonra aynı sorun tekrar ortaya çıktı. Arızanın mekanik olduğu düşünülüyor. P2931-72 arıza kodu veriyor bilgisayar kontrolünde. Aktivatör arızası. Ancak yaklaşık 7 bin km sorun vermeden kullandım aracı fakat şimdi başa döndük yeniden.

hkndmr

• Membro
« #6 : 09 Eylül 2023, 15:28:17 »
Hocam merhaba Bugün aynı sorunu ben de yaşadım bir çözüm Bulabildin mi acaba?

GoogleTagged