Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Selespeed Vites boşa düşme sorunu  (Okunma sayısı 739 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berlin

• Membro
Selespeed Vites boşa düşme sorunu
« : 13 Şubat 2024, 14:17:29 »
Merhabalar,

2001 Selespeed aracım var fakat yazın klima açıkken (soğuk) uzun yolda problemsiz ama şehir içinde dur kalklarda vites boşa düşüyor belli bir süre sonra ve bazen tekrar 1 e attığımda geçiyor city e basıp devam ediyorum bazende 1 saat geçmiyor. Aracıma komple şanzıman yapıldı pompa motor vs herşey değiştir. Şuan kullanımda çok sorun yaşamıyorum haftada 1 bazen kendi kendine boşa atıyor bazen 2. viteste bazen 5. viteste. Sorun neyden kaynaklıdır yardımcı olur musunuz ? yaz geliyor klima açarak gezmenşn korkusu şimdiden sarmaya başladı beni.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

berlin

• Membro
Ynt: Selespeed Vites boşa düşme sorunu
« #1 : 13 Şubat 2024, 19:37:15 »
yok mu bilgisi olan yardımcı olacak  :(

Kaan

• Membro
« #2 : 14 Şubat 2024, 09:02:56 »
Forumda selespeed sistemi ile ilgili yeterince konu var. Konu açmadan önce arama yaptınız mı. Eski konuları okuyarak her sorunun cevabını bulabilir siniz. Bu şekilde bilinçsizce açılan her konu sadece bilgi kirliliği yaparak cevap bulacağınız konulara ulaşmayı zorlaştırıyor.
1 hayal
5 duyu
6.his

berlin

• Membro
« #3 : 14 Şubat 2024, 10:14:03 »
Forumda selespeed sistemi ile ilgili yeterince konu var. Konu açmadan önce arama yaptınız mı. Eski konuları okuyarak her sorunun cevabını bulabilir siniz. Bu şekilde bilinçsizce açılan her konu sadece bilgi kirliliği yaparak cevap bulacağınız konulara ulaşmayı zorlaştırıyor.

Bahsettiğim sorun ile ilgili daha önce açılmış bir konu varsa gösterin, sorunlar birbirine benziyor olabilir ama benim açtığım konudaki sorun diğerleri ile farklı. İlk önce kendiniz kontrol edip daha sonra yorum kirliliği yapmayın.

KAKIRMAN

• Membro
« #4 : 14 Şubat 2024, 11:23:20 »
Merhabalar,

2001 Selespeed aracım var fakat yazın klima açıkken (soğuk) uzun yolda problemsiz ama şehir içinde dur kalklarda vites boşa düşüyor belli bir süre sonra ve bazen tekrar 1 e attığımda geçiyor city e basıp devam ediyorum bazende 1 saat geçmiyor. Aracıma komple şanzıman yapıldı pompa motor vs herşey değiştir. Şuan kullanımda çok sorun yaşamıyorum haftada 1 bazen kendi kendine boşa atıyor bazen 2. viteste bazen 5. viteste. Sorun neyden kaynaklıdır yardımcı olur musunuz ? yaz geliyor klima açarak gezmenşn korkusu şimdiden sarmaya başladı beni.

Burada verilecek fikirler (şu olabilir, bu da olabilir vs vs) sadece tahmin yürütmekten öteye geçmez.
İlk sorumuz şu olsun (pompa motor değişimi beyan edilmiş zati) SS sistemi için hangi yağ kullanıldı (basit ama gözden kaçan bir husus)?
Pompa motor değiştiğinde SS kalibrasyonu yapıldı mı (makineye bağlanıp)

Lokasyon neresi? İstanbul ise yakın bir servise uğrayıp makineye bağlatılıp hata kodlarına ve buna sebep olan durumlar bypass edilebilir, tüm bunlardan sonra bahsettiğiniz hikayede geçen vakanın olup olmayacağı test edilebilir...
Geçmiş olsun...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

radar54

• Membro
« #5 : 14 Şubat 2024, 13:30:25 »
Bahsettiğim sorun ile ilgili daha önce açılmış bir konu varsa gösterin, sorunlar birbirine benziyor olabilir ama benim açtığım konudaki sorun diğerleri ile farklı. İlk önce kendiniz kontrol edip daha sonra yorum kirliliği yapmayın.

3 gün önce foruma üye olmuşsun daha adın sanın belli değil kendini bile tanıtmamışsın, 10 yıldır forumda olan adama kirlilik yapma diyorsun. Daha 2 hafta önce konusu geçti bu boşa atma, düşme, uçma vs vs konusunun. Forumda arama yapmayı bilmiyorsun demek ki arkadaşşş...
Bak benim 2 dakikada bulduğum atma düşme konuları incele. Bunlarda sana uymuyorsa bilimum sosyal medya mecralarında eski tofaşçı yeni alfacıyım diye geçinen elemanlara sorabilirsin. Kirlilik yapma lütfen.  :clover:

https://www.alfistiturkey.net/forum/teknik/156-ss-bosa-gecme-sorunu/

https://www.alfistiturkey.net/forum/teknik/selespeed-vites-problemi-bosa-atma/msg403130/#msg403130

https://www.alfistiturkey.net/forum/teknik/selespeed-hata-kodu-p1769-pompa-pilotaj-rolesi-yapisik/msg391815/#msg391815

https://www.alfistiturkey.net/forum/teknik/selsspeed-bosa-atma-ve-vites-gecmeme-sorunu/msg149701/#msg149701

https://www.alfistiturkey.net/forum/teknik/arac-calistirildiginda-vitese-gecmiyor/msg407372/#msg407372

https://www.alfistiturkey.net/forum/teknik/selespeed-vitesi-bosa-atma-ve-titreyen-xenon/msg334002/#msg334002
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

Kaan

• Membro
« #6 : 14 Şubat 2024, 17:23:20 »

Sana anladığın dilden gayet güzel cevap verilmiş ama yine ben de cevabımı vereyim. Sadece okuma-yazma kabiliyetin var ise arama kısmına "selespeed" yazarak yada forum sekmesi altında "teknik bilgiler" ve "teknik arşiv" başlıkları altından 5-10 dk. başlıkları araştırıp okuyarak şikayetine uygun cevabı bulabilirdin. Kaldı ki google a bile yazdığında forumdaki konular çıkıyor.
Ama sana uygun cevap aslında  bu üsluptan sonra "boş yapma, aç oku" olmalı.
1 hayal
5 duyu
6.his

berlin

• Membro
« #7 : 14 Şubat 2024, 21:21:59 »
Sana anladığın dilden gayet güzel cevap verilmiş ama yine ben de cevabımı vereyim. Sadece okuma-yazma kabiliyetin var ise arama kısmına "selespeed" yazarak yada forum sekmesi altında "teknik bilgiler" ve "teknik arşiv" başlıkları altından 5-10 dk. başlıkları araştırıp okuyarak şikayetine uygun cevabı bulabilirdin. Kaldı ki google a bile yazdığında forumdaki konular çıkıyor.
Ama sana uygun cevap aslında  bu üsluptan sonra "boş yapma, aç oku" olmalı.

Ya ben anlamıyorum sadece yorum yapmak için yazıp boş yere ego kasıyorsunuz. Bu attığınız konuların hangisi KLİMAYI AÇINCA SELESPEED İn boşa düşmesi ile alakalı ve çözümlü ?

octinum

• Moderatore
« #8 : 14 Şubat 2024, 23:20:38 »

Forum kullanımını pek bilmiyorsunuz muhtemelen, @Kaan forumlarda konu kirliliğine neden olan yaygın bir durumu söylemiş, şahsınıza özel bir şey değil. Forumlarda sık olur girer girmez sadece kendi derdi çözülsün diye 50 kere tartışılmış konuyu soranlar, bu da konu kirliliği yapar.

Siz öylesinizdir, değilsinizdir, bu konuda bir yorum yapmıyorum. Forumda beklenen davranıştan, nezaketten bahsediyorum. En azından "bu adamlar 10 yıldır forumda, herhalde buraları benden daha iyi biliyorlardır" diyerek başlanıp neyi yanlış yaptım, yardımcı olursanız düzelteyim denebilir. O zaman kimse yardımcı olmamazlık etmez.

Sorununuza bir müsait zamanda gözatacağım. Bu arada muhtemelen Selespeed'le ilgili bir sorununuz yok ve tam olarak klima-Selespeed boşa geçmesiyle ilgili bir bilgi de forumda var. Bizzat ben yazdım diye hatırlıyorum. Nokta atışı olması imkansız ama klima-selespeed diye aratıp bir-iki sayfa arama sonuçlarına bakınca çıkması gerek.

Kaan

• Membro
« #9 : 15 Şubat 2024, 09:33:40 »
Ya ben anlamıyorum sadece yorum yapmak için yazıp boş yere ego kasıyorsunuz. Bu attığınız konuların hangisi KLİMAYI AÇINCA SELESPEED İn boşa düşmesi ile alakalı ve çözümlü ?

Forum kültürün olmadığı belli. Burayı facebooktaki apaçi tayfası ile karıştırma. Öncelikle sonradan katıldığın bir ortama uyum sağlamaya çalış. İşleyişi kavramaya çalış. Ben dahil eski üyelerde ilk başta yabancılık çekmiştir. Ancak okuyarak zaman geçtikçe insan olaya hakim oluyor ve uyum sağlamaya başlıyor.. Yine ben dahil soru sorup öneri isteyip cevap alamayan eski-yeni üye fark etmeksizin birçok kişi var. Ama kimse senin gibi tribe girmiyor. Bir kere ilk mesajında ne noktalama işareti var ne düzgün cümle kurabilmişsin, ne kendini tanıtmışsın. Burada insanlar birşeylere aşina olmasa emin ol normal birisi hiçbirşey anlamazdı. Önce bunlara dikkat etmelisin. Uyarıldığın konu forum kuralları içinde yazıyor. Ama okumadan bodoslama girdiğin için bilgin yok bu konuda. Sonra ego kasma falan ayak yapıyorsun. Burada insanlar iyi niyetle başkalarıyla bilgisini, becerisi, aracını, hatıralarını paylaşıyor. Yani kimsenin bir zorunluluğu da bulunmuyor. Ve üye olduktan sonra forumda sadece 19 dakika geçirmişsin. Üslubuna daha söylenecek çok şey var ama uzatmamak en iyisi.
Forum ahalisi kusura bakmasın lütfen.
1 hayal
5 duyu
6.his

berlin

• Membro
« #10 : 15 Şubat 2024, 11:55:12 »
Forum kullanımını pek bilmiyorsunuz muhtemelen, @Kaan forumlarda konu kirliliğine neden olan yaygın bir durumu söylemiş, şahsınıza özel bir şey değil. Forumlarda sık olur girer girmez sadece kendi derdi çözülsün diye 50 kere tartışılmış konuyu soranlar, bu da konu kirliliği yapar.

Siz öylesinizdir, değilsinizdir, bu konuda bir yorum yapmıyorum. Forumda beklenen davranıştan, nezaketten bahsediyorum. En azından "bu adamlar 10 yıldır forumda, herhalde buraları benden daha iyi biliyorlardır" diyerek başlanıp neyi yanlış yaptım, yardımcı olursanız düzelteyim denebilir. O zaman kimse yardımcı olmamazlık etmez.

Sorununuza bir müsait zamanda gözatacağım. Bu arada muhtemelen Selespeed'le ilgili bir sorununuz yok ve tam olarak klima-Selespeed boşa geçmesiyle ilgili bir bilgi de forumda var. Bizzat ben yazdım diye hatırlıyorum. Nokta atışı olması imkansız ama klima-selespeed diye aratıp bir-iki sayfa arama sonuçlarına bakınca çıkması gerek.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim, kendimi anlatmak istediğim konu şuydu, elbette diğer konulara göz attım ama tatmin edici bir cevap alamadığım için veya yeterli konu başlığı göremediğim için konu açtım. Foruma üyü olmasam da neredeyse 2 yıla aşkın süredir farklı konulardan google aramalarından forumda vakit geçirmişimdir. Ben sorunun elektrik tesisatı veya klimanın şehir içinde fazla yük binmesinden kısa devre yaptırdığını düşünüyorum ama sadece düşünce tabi ne olduğunu bilmiyorum. Engin bilgilerinize ihtiyacım var :)