Kafam cok karısık yakında bır alfa alacagım yardımlarınızı beklıyorum
Sevgılı alfisti kardeslerım yakında bır alfa sahıbı olmak uzereyım fakat kafam gercekten cok karısık 147 ıle 156 arasında kaldım her ıkı modelınde (selespeed dusunmuyorum) artı ve eksı yonlerını kullanıcılar olarak anlatırsanız gercekten cok memnun olurum herkese saygılar
156 ;)
Bana görede 156.

147 çok toparlak geliyor gözüme.
Kasa harici aradaki tek fark vites oranları ve bu oranlar sayesinde 147 azıcık daha hızlı. Fakat 156'nında sedan olmasından kaynaklı son hız daha fazla.

Anlayacağın aradaki fark sadece görsel. Oda senin zevkine kalıyor. Öncelikle ikisinidi kullan, sürüş pozisyonlarını falan karşılaştır, sonrasında karar ver.
Kimde hangisi varsa onu tavsiye edecektir. Büyük araba seviyorsan 156. Kücük olsun diyorsan 147. Benim yasim orta yas oldugundan 156 derim. Ama bu 147 kötü anlamina gelmez. Tamamen tercih ile alakali bir konu.
Arkadaşa gerek özelden gerekse Donanım Haber forumlarından tavsiyemi yaptım ama bir de burada yazmamda fayda var.
Ben şu sıra Alfa Romeo bakınıyor olsaydım kesinlikle 2000/01 civarı temiz bir 2.0 Executive düz vites bakardım. Hatta her ne kadar LPG'ye karşı olsakta net'te bir dolu 2.0 LPG'li 156 ilanı var. Onlardan bazılarını sorup soruşturur iyi bir montajı olan bulduğumda onu alırdım.
Hem 156 hem az yakıt hem de performans.
147'nin bagajı küçük geliyor. 1.6'nın performansı da sanıldığı kadar yüksek değil.
Artık 120 hp Twin Spark motorlar geride kalmaya başladı performans açısından.
2.0'lar ise halen gayet iyi değeri olan bir motor olarak biliniyor.
quote:
Kimde hangisi varsa onu tavsiye edecektir.
Adnan Abi ben bir 147 kullanıcısı olup ona tapmış biri olarak 156 diyorum kesinlikle...
buyuk kucuk meselesı degılde benım ıcınbagaj kapasıtesı muhım ogretmnelık yaptıgımdan vede bazen aılemde kullanacagından dolayı bagaj kapasıtesı daha onemlı
birde benı kullanım masrafı ılgılendırıyo tabıkı servıs malıyetlerı fana nasıldır saygılar
Kayseri'de Alfa servisi var mı bilmiyorum. Ankara'da olsan nispeten daha hesaplı özel servisler var. Ankara'ya devamlı gel git yapmak nasıl olur bir arıza durumunda o da değişik bir konu.
Yetkılı olarak bırmot servıslerı adana ve ankara da var malesef ama sanayı bolgesınde özel servısler var ve ıyı olduklarını ozellıkle 156 larda parca sıkıntısının cıkmayacagını kullananlardan duydum
Bagaj diyorsanız tabii ki 156 ama bence 147 :)
147 ve 156'larda parça sıkıntısı yok. Eski 33 ve 75'lere bile istendiğinde parça getirtildiğini söylediler.
Hep bir sedancı olarak 156 daha hoşuma gitmiştir, hele ki bir spor sedana dayanamam. Ama 147 de o kadar hoşuma gidiyor ki satıp bir de 147 de kullansam mı diye de düşündüğüm zamanlar da oluyor.
Herkesin kendi zevkine göre değişik görüşleri var doğal olarak.Önce sizin için önemli olan detayları alt alta yazın,sonra 147 ve 156 ile ilgili olanları işaretleyip,hangileri önemliyse ona göre karar verin.
artı eksıden zıyade sız kullanan alfistiilerin deneyımlerı benım ıcın daha onemlı olacak secım yaparken
147 ve 156 karşılaştırmasında,iç mekan ve bagaj kapasitesi anlamında 156 normal olarak daha cömerttir. 147 de uzun süre deneme imkanı bulamadım ama trim seslerinin 156'ya göre daha fazla olduğunu duyuyorum.
Yakıt tüketimi ve motor performansları yaklaşık aynı seviyelerde,keza yedek parça fiyatları da öyle.
İhtiyaçlarınıza göre bir tercih yapmanız gerekecektir.
Hatta bana 156'da küçük gelir derseniz 166 'da süper olur bence=)
Ben de 166 derim. Temiz bir 166 evladiyelik bir Alfa olur.
Bir kere Üst Orta Sınf'ta bir model, diğer marka modellerden farklı ve kendini belli ediyor, kullanımı çok rahat, 156 ve 147'ye göre oldukça geniş ve kurbağa gibi oturulmuyor, oturma pozisyonu alçak ve bu kullanım zevki veriyor, aynı sınıftaki diğer markalara göre daha sportif, yol tutuşu iyi ki GTV ile arkada aynı yürüyen aksama sahip, 156 ve 147'lere göre oldukça uygun fiyatlara bulunabilir ancak çok iyi araştırma yapma gerekiyor. Ve ayrıca kullanım keyfi için alınmalı, alayım, sonra satarım denmemeli çünkü hemen satmak pek mümkün değil.
Ben her koşulda 156 derim. 156'ım olduğu için değil otomobil alacakkende 147 ye hiç bakmamıştım mesela. Denildiği gibi tamamen tercih meselesi ve ikisininde özellikleri hemen hemen aynı. Boyut farkı var. Konusu açılmışken imkan varsa 166 çok daha güzel bir seçim tabiki =) ama bu ytaşta sahip olmak istemezdim şahsen.
Ben 156'ları çok beğeniyorum ama, hatchback araçlar hep daha spor ve çekici gelir gözüme.
147 derim...
(ben de 156'lara hiç bakmamıştım mesela) ehehe
Ama, 156 nın tasarımının üstünden 10 sene geçmesine rağmen, insanların çoğu halen aracın sedan değil de, coupe olduğunu düşünüyorlar. Hatta ön koltuğu öne eğerek arkaya geçmeye çalışıp, gülünç duruma düşebiliyorlar =)
Ama şu konuda haklısın 4 kapılı bir otomobil her zaman daha ağır başlı görünür, Hb ise çok daha sportif görünür. Kesinlikle katlıyorum Onur'cum.
Edited by - ATA on 07/07/2008 21:37:54
Tercihim her zaman üretimi devam edenden yana.
Alfanın en beğendigim modeli 156 dır mesala benim ama arabam 145 hb :) Yinede çok sewiyorum ben tercih meselesi kendinize hangisi çekici geliyorsa ondan almanızı öneririm.
Bu konuyu açmanız aslında biraz kafanızın karışmasını sağlıcak gibi geliyor bana.
Konuyu bi ankete falan çewirip herkezin 156 - 147 ye werdigi oyları toplayıp öyle tercih yaparsanız benim oyum 156 ya :)
bence her ikiside olur. bu seçimi yaptıktan sonra sana tavsiyem distinctive donanımlı ve kesinlikle sunrooflu bir araç al derim. ayrıca bence 50bin ila 60bin km arasında olması müthiş olur. Şimdiden keyifli sürüşler.
Ve 147 alacaksanız 2.seriyi yani makyajlıyı tercih edin derim..
Eğer geniş bir aile yapısına sahipsen 156, zaten iki araç ta biribirinin aynısı, sadece biri daha uzun diğeri kısa

147 aile arabası olmaz mı? olur tabi ki, ama biz tipik Türk aile yapısında 156'nın bagajı bile bazen yetersiz gelebiliyor.
156 tercih edersen benim kriterlerim şunlar dı:
1- Geniş ve büyük bagajlı olacak,
2- Sportif görünümlü ve aile arabası olacak.
3- Rahat, konforlu ve donanımlı olacak.
4- En önemlisi, herkeste olmayan farklı ve dikkat çekici olacak.
Bagaj;
147-----280/1030
145-----378
Görüldüğü gibi gerekirse 147 nin arka koltuklar yatabiliyor, 156 da olmayan önemli bir eksiklik.
Bende cok ısterım MK2 kasa almayı ama malesef ılk alfam ekonomık durumlardan dolayı MK1 kasa olmak zorunda ama olsun ben yınede asıgım fark etmez :)
Mesela 147 ve 156 ların varyator dısında kendılerıne has sorunları hakkında bılgılendırebılır mısınız?
Trim sesi çok yapabiliyor bizim araçlar...kabin içi ufak sürtünme sesleri.
Bir de varyatör'den sonraki en sinir bozucu sorun ön takımlardan ses gelmesi.
Özellikle kışın çıldırtıcı olabiliyor.
Şu sıra havalar sıcak olduğundan ön takımlarla ilgili başlıklar popülerliğini yitirdi ama kışa doğru yenide ön takımların sesleri başladıkça o başlıklara rağbet artar.

Çukurlara çok düşmemeye çalışmak lazım. Gerçi 1'inden 2'sinden kaçsak 3.'ye mutlaka düşüyoruz ama...

Bir de eski modellerde yol bilgisayarı bildiğim kadarıyla yok. Elektronik donanımın fazla olduğu yeni modellerde elektronik arıza çıkma ihtimali yüksek. Benim başıma geldi o yüzden iyi bilirim. Neyseki o sıra garantideydi.
MK1 156 larda yol bilgisayarı yok. Ama Ön takım gürültüsü de fazla yok fazla. Ama hoyratça kullanım sergilendiğinde, değil ön takım,her taraftan ses gelebilir normaldir. Sensörleri (elektronik aksam) biraz sıkıntı yaratabilir. Keza debimetre biraz problemlidir. Ama aracı aldığınızda, sizi kendine aşık edeceği için hiç bir derdini kafanıza fazla takmazsınız. Yeter ki servise kontrol ettirip, sağlam bir araç alın, gerisi mühim değil.
147 'de trim sesleri nedeniyle ruh hastası olacağınız çok aşikardır

Ha yine alır mıyım evet alırım ..İşte bu da ilk cümlenin sağlaması oluyor

Ayrıca sunroof problem yaşanması muhtemel diğer bir bölge..Mk1 156 Cem'in de belirttiği gibi elektronik zımbırtıların daha az olduğu bir model..147 'de böyle bir şans yok hepsi elektronik zımbırtılarla dolu (Distin-ctive modellerin tamamı yol bilgisayarlı olup sadece 1.serinin prog. modellerinde yol bilgisayarı yoktur)..Bu bazen avantaj (Yol bilgisayarı), bazen de dezavantaj (Elektronik arızalar) olabiliyor. Her ikisinde de salıncak gıcırtıları duyabilirsiniz sık sık , ama bu da 147 de daha çok oluyor sanırım.147 'nin bagajı çok çok ufak, 3-4 kişinin valizleri dahil seyahat etmesi imkansız
quote:
147 'nin bagajı çok çok ufak, 3-4 kişinin valizleri dahil seyahat etmesi imkansız
Peki abi 147'nin arka koltukları, arabayı tekerlekli manikür salonuna çevirmeyecek kadar dar olmasa gerek??
quote:
Bagaj;
147-----280/1030
145-----378
Görüldüğü gibi gerekirse 147 nin arka koltuklar yatabiliyor, 156 da olmayan önemli bir eksiklik.
İçine koyacağın yolcuları atarsan direkt nakliye olayında kabul. Ama, seyahate giderken birilerini arkanda bırak, direkt eşyalarını al da bakalım ne oluyor
one-five-six
Bu gidişle iyice kafanız karışacak.Çünkü 147 ciler ile 156 cılar kendi Alfalarını öne çıkarmaya çalışıyorlar doğal olarak.
Benim Tofaş'ta çalışan biraderimle buluşunca tatlı tatlı yaptığımız GS_FB muhabbetlerine dönecek konu ve yine doğal olarak sizin açınızdan sonuçsuz kalacak.
quote:
Peki abi 147'nin arka koltukları, arabayı tekerlekli manikür salonuna çevirmeyecek kadar dar olmasa gerek??

Cemciğim onlar her yeri manikür salonuna çevirir, istedikten sonra Yugo'yu bile 
147 LERI BILMEM AMA 156 LARDA MAKYAJ AYNASI OLMADIGINDAN SANIRIM BIR SORUN OLMAZ ;)
147 den önceki aracım opel vectra B idi. yani sedan bir araç. ondan sonra 147 ye geçince yaşıma ve karakterime daha uygun bir araç olduğunu gördüm. belki ilerde belirli ihtiyaçlardan dolayı sedan bir araç almak gerekecektir. ama binebildiğim yere kadar 147 ve o sınıf araçlara binerim.
mk1 147 kullanıcısı olarak söyleyebileceğim herşey söylenmiş. kaynağını bulamadığınız tıkıttılar oluyor ama kafayı takmamak lazım. ön takımlar çok can sıkıyor o kesin. para konusunu halledebilirsem bazı çözümler önerilmişti forumda onları uygulamaya çalışacağım. elektronik olarak 1 kere sorun yaşadım. ona da ÜSTÜN oto beyin bozulmuş dedi. ancak özel servis fan müşürünü değiştirerek sorunu giderdi. onun dışında elektronik bir sorunla karşılaşmadım. varyatör hepimizde illaki var. onu da uygun olunca yenisi ile değiştireceğim. tamir konusunda başarılı olamadık.
quote:
AMA 156 LARDA MAKYAJ AYNASI OLMADIGINDAN
156 larda makyaj aynası var ama =)
gönül 156 diyor ama mantık 147
Beyler bisey sorcam ozellıkle 156 larda marsa basınca klıma otomatıkman calısıyormus yorumunuz nedır?(kullanıcı olarak sız daha ıyı bılırsınız tabi)
Onur saol yaf çam devırmısım makyaj aynasın konusunda ;)
HA bide arabalara bakarken bu dogan gorunumlu sahın tıpındekı (mk2 kasa gorunumlu mk1) 156 lara ne dersiniz?
http://www.sahibinden.com/2006_gorunumlu_emsalsiz_1998_156_2_0_tsWQQaXQQ9627136WQQpXQQdisplayitem
linkte bı örnek var
;)
Modaratör ve admin e saygılar ben sadece fikir almak için lınk verdım bır sakıncası varsa sİlebilirsem sileyim yada sız silin saygılar
quote:
Beyler bisey sorcam ozellıkle 156 larda marsa basınca klıma otomatıkman calısıyormus yorumunuz nedır?(kullanıcı olarak sız daha ıyı bılırsınız tabi)
Onur saol yaf çam devırmısım makyaj aynasın konusunda ;)
Otomatiğe alırsanız ve klimayı açık bırakırsanız marşa basıp motor çalıştıktan sonra klima çalışır. Ama klimanızın açma kapama tuşu kapalı ve otomatikte değilse zaten çalışmaz. Bu arada teknik bölümden araştırma yapın sorunuzla ilgili konuları bulacaksınız. Bu konular daha önceleri tartışıldı ve çözümleri anlatıldı.
Nesi varmış Doğan görünümlü Şahinlerin?
Bende de var o Şahinden:)
quote:
Kimde hangisi varsa onu tavsiye edecektir.
Bu sitede, bu mantaliteye sahip insan yoktur bence Adnan Abi =)
ben dalga gecmek ıcın soylemedın dogan gorunumlu sahın lafını kastım kazalı olabılır mı dıye sormak sıtedım sıze normal sartlarda o degısıklık yapılır mı?
Bu sitede, bu mantaliteye sahip insan yoktur bence Adnan Abi =)
böyle olduğuna ınandığım için sizlerin tecrübelerini sordum
Herkese Saygila
sunroof olsunda ne alırsan seveceksin nasıl olsa :)
quote:
Nesi varmış Doğan görünümlü Şahinlerin?
Bende de var o Şahinden:)
Bu gidişle ben de alıcam o Şahin'lerden veya Doğan'lardan lpg'li.
Hafta içi işe giderken onlara binip hafta sonuda 147'ye binicem.
vala bende 156 aldım görünüş olarak daha görkemli duruyo arabayı yeni almama rağmen benimde 166 alfalar ilgimi çekiyo gemi gibi vala::)
Ben 159 lara bakmaya başladım hakikaten Alfa alınca başka arabalara bakmayacaksın ve seçici olacaksın demişlerdi de yok artık okadar da değil demiştim..
Ama öyleymiş..
Edited by - CAPTAIN on 10/07/2008 23:42:50
quote:
quote:
Nesi varmış Doğan görünümlü Şahinlerin?
Bende de var o Şahinden:)
Bu gidişle ben de alıcam o Şahin'lerden veya Doğan'lardan lpg'li.
Hafta içi işe giderken onlara binip hafta sonuda 147'ye binicem.
Görüyorumki espiriyi anlamayıp sazana kaçmışım...
bazen kısa devre vaziyetleri oluyor.
hangisini alırsanız alın bence makyajlısını alın. Bence ikisinin de makyajlısı ilk serisinden daha hoş, iç mekan konusunda ise makyajlı 156 ile makyajsızının arasında sıradağlar kadar fark var.
Aynen katılıyorum.
bende makyajlı olsun ısterım ama malesef ılk alfam makyajsız olacak ekonomik sebeplerden :(
Benim söylemek istediğim arkadaşlardan biraz farklı ister 156 olsun isterse 147 olsun ikisi içinde geçerli. Çok büyük bir riskle karşı karşıyasınız eğer bu dediklerinizden bir tanesine sahip olursanız muhtemelen bir daha başka bir araba alamayacaksınız.
Bana zaman zaman esiyor. Çok sorunlu araba yok varyatörü şöyle yok ön takım gıcırdıyor. Sonra başlıyorum internetten araba bakmaya (jetta passat yeni mondeo yeni corolla falan). En fazla beş dakika sabrediyorum her biri için. Sonra hemen başlıyorum 159'a bakmaya.
Dediğim gibi başka bir araba alsanız bile tat alamayacaksınız. Bir kere Alfa virüsü damarlara girdikten sonra geri dönüş yoktur.
quote:
Benim söylemek istediğim arkadaşlardan biraz farklı ister 156 olsun isterse 147 olsun ikisi içinde geçerli. Çok büyük bir riskle karşı karşıyasınız eğer bu dediklerinizden bir tanesine sahip olursanız muhtemelen bir daha başka bir araba alamayacaksınız.
Bana zaman zaman esiyor. Çok sorunlu araba yok varyatörü şöyle yok ön takım gıcırdıyor. Sonra başlıyorum internetten araba bakmaya (jetta passat yeni mondeo yeni corolla falan). En fazla beş dakika sabrediyorum her biri için. Sonra hemen başlıyorum 159'a bakmaya.
Dediğim gibi başka bir araba alsanız bile tat alamayacaksınız. Bir kere Alfa virüsü damarlara girdikten sonra geri dönüş yoktur.
Tolga nın da dedıgı gıbı dıger arabalara akınca hep bıseyler eksık gelıyo sankı ıcıme, canım bır turlu atmıyo nıye dıyorum anlıyorum ki onların ruhu yok ;)
quote:
bende makyajlı olsun ısterım ama malesef ılk alfam makyajsız olacak ekonomik sebeplerden :(
156 mı 147 mi sorusu tamamen subjektif bir soru ancak madem sordunuz bence makyajsız alacağınız kesinse 147'yi düşünün. makyajsız 147 156 mk1'den daha yeni ve modern duruyor, hem iç hem dış tasarımıyla.
Bir yandan da 147 mk2'ler ilk çıktığında bazı kişilerden tepki gördü. Şimdi beğeneni çok olsada 2.'leri o zaman 147'leri çok bozmuşlar diye tepki koyanlarda oldu.
156'larda belki mk2'ler iyi duruyor ama 147'lerin orijinal hali daha iyi bence. Çok jelatinli jan jan'lı değil ama daha Alfa ruhuna sahipmiş gibi. Mk2 147'ler daha sentetik gözüküyor.
Ama ben yinede kendi tercihimi söyleyeyim.
Şu an 147'yi elden çıkartmak zorunda olsam ve bir süre sonra yeniden Alfa alacak olsam 2.0 Executive 156'lardan birisini alırdım.
Hem 147'den daha geniş hem de 2.0.
Ve daha önce dediğim gibi.
LPG Alfisti'liği bozsada daha önceki sahibi tarafından LPG takılmış bir 156 alabilirdim.
2.0 155 hp keyfini az yakıtla çıkartmak çok güzel olsa gerek. Aramızda böyle bir arkadaş var. Kendisine imreniyorum. Araç benzini içecek diye gaza basamaz olduk.
Aslında 166'larda göz kırpmıyor değil bir yandan.
Daha sorunsuz olduğunu tahmin ediyorum.
Varyatör sorunu yapmıyormuş galiba 166'lar.
Doğru mu emin değilim ama bir arkadaştan böyle bir şey duymuştum???
Subjektiflikten ne kast ettiniz anlamadım ama oyle algılanıyorsa bir düzeltme yapmak isterim ben arıza konusunda sordum yani hangisi daha sorunsuz manasinda saygilar
quote:
Subjektiflikten ne kast ettiniz anlamadım ama oyle algılanıyorsa bir düzeltme yapmak isterim ben arıza konusunda sordum yani hangisi daha sorunsuz manasinda saygilar
Kötü birşey kastetmedim korkmayın, başlık 147 mi 156 mı olunca, ilk mesajınız da benzer bir havada olunca böyle dedim, yani araç seçimi kişiye özgüdür herkesin fikri değişebilir ama ben de fikrimi söyleyeyim anlamında subjektif dedim, düzeltmeye gerek yok
Edited by - t_e_m on 12/07/2008 11:16:54
Benim 156 ile tek sıkıntım arkada silecek olmaması:)
Sedan araçlarda da silecek hoş duruyor..
Tempra'dan başka sedan olupta arkasında silecek olan otomobil varmı?
306 Sedan
quote:
306 Sedan
Dün geceden beri bende bunu düşünüyordum bir türlü aklıma gelmiyordu.
artık bir karar vermişsindir heralde :)
Nedir seçimin ???
bana hersey 156 hatırlatıyoo
artık sıra temızını bulmaya kaldı
;) cok sağolun
quote:
Tempra'dan başka sedan olupta arkasında silecek olan otomobil varmı?
Nissan Primera (Önceki kasaların 1,6'dan büyük motorlu olanları)
Ya madem 156 alacaktın,bizi neden bu kadar yordun?
Şaka söylüyorum.Tüm yazılanlar işine yaramıştır mutlaka.Sonuçta isteklerin,beklentilerin ve de bütçene göre en iyi kendin karar verirsin tabii ki .
Şimdi iş uygun bir Alfa bulmaya kaldı.
quote:
quote:
Tempra'dan başka sedan olupta arkasında silecek olan otomobil varmı?
Nissan Primera (Önceki kasaların 1,6'dan büyük motorlu olanları)
Bildiğim kadarıyla Primera'nın önceki kasalarının sedanlarında silecek yoktu, liftback-hatchback arası diğer kasa seçeneğinde vardı silecek.
Tempra da oldukça kısa bagaj bölümleri ile liftback'e yakın bir araç zaten.
quote:
quote:
quote:
Tempra'dan başka sedan olupta arkasında silecek olan otomobil varmı?
Nissan Primera (Önceki kasaların 1,6'dan büyük motorlu olanları)
Bildiğim kadarıyla Primera'nın önceki kasalarının sedanlarında silecek yoktu, liftback-hatchback arası diğer kasa seçeneğinde vardı silecek.
Tempra da oldukça kısa bagaj bölümleri ile liftback'e yakın bir araç zaten.
Bir örnek 
http://www.sahibinden.com/nissan_primira_eleganz_2000_modelWQQaXQQ10073027WQQpXQQdisplayitem
Evet acele edip sonradan sıkıntı yaşamak istemiyorum onun için tam içime sinen bi 156 bulana kadar arayacam ama aşkıma kavuştuğumda benden mutlusu olmayacak ;)
Malum Kayseri'de okyanusta inci misali bulmak çok zor o yuzden ağustos başı gibi istanbul'a gidip bakmayı düşünüyorum ama şimdi som karar vermem gereken 1.6 mı 2.0 motor mu? ;)
Değerli bilgilerin benden esirgemeyen herkese saygılar
2.0
Ben bu silecek olayına girecem sanırım:))
quote:
quote:
quote:
quote:
Tempra'dan başka sedan olupta arkasında silecek olan otomobil varmı?
Nissan Primera (Önceki kasaların 1,6'dan büyük motorlu olanları)
Bildiğim kadarıyla Primera'nın önceki kasalarının sedanlarında silecek yoktu, liftback-hatchback arası diğer kasa seçeneğinde vardı silecek.
Tempra da oldukça kısa bagaj bölümleri ile liftback'e yakın bir araç zaten.
Bir örnek 
http://www.sahibinden.com/nissan_primira_eleganz_2000_modelWQQaXQQ10073027WQQpXQQdisplayitem
Evet resmen sedan bu araba. ilk defa sileceklisini gördüm. Silecek olmayanlar Primera'lar da olduğuna göre opsiyonel.
Hayır.. yukarda da yazmıştım .Motor hacmi 1,6 'dan büyük primeralarda standarttır
Madem öyle bir model de ben söyleyeyim pek bildik bir model değil ama FIAT ın Croma modelinde de vardı arka cam sileceği ve sedan bir arabaydı ;)
http://araba.resimleri.tv/displayimage.php?pid=1461&fullsize=1
Kesinlikle 2.0 tercih edin. Ben 1.6 kullanıcısıyım. Benim öyle çok performans beklentim yok ama 1.6 bu kasaya biraz ufak kalıyor.
Sanırım yakıt tüketiminde 1,6 ile 2,0 arasında öyle uçurum yok tabi sizler ne dersiniz?
quote:
Hayır.. yukarda da yazmıştım .Motor hacmi 1,6 'dan büyük primeralarda standarttır
Anladım görmemişim,öğrenmiş oldum.
Ben 156 da istemem arka cam sileceği ;)
Birşey soracam sizlere mk1 kasa 156 1,6 ts olanın arka camları otomatik olan bir donanım paketi var mı? Yoksa yapılabilir mi?
quote:
Birşey soracam sizlere mk1 kasa 156 1,6 ts olanın arka camları otomatik olan bir donanım paketi var mı? Yoksa yapılabilir mi?
Sanırım 98 modellerde arka camlar elektrikli değil ancak sonraki yıl üretimleri elektrikli.
Cevabınız için çok teşekkür ederim fakat ben nette baktığım ilanlarda 2001 modellerde bile görmedim acaba ayrı bir donanım paketi olabilirmi sizin bahsettiğiniz konu?
Saygılar
Bence sizin baktığınız ilanların sahibi hatalı belirtmiş. 2001 model tüm 156'ların arka camları elektrikli.
Teşekkürler bilgileriniz için
Ama şöyle bir araştırma yaptım kendimce içi makyajlı yani 2002 model olan 156 1.6 larda arka cam elektrikliymiş saygılar
2001 yılına kadar tüm 1.6 ların arka camları elektrikszdir. 2.0 laırn hepsının elektrıklıdır. 2001 den sonra hepsı elektrıklı olarak üretildi.
Peki elektrikli arka cam uygulaması yapılabilir mi?
quote:
Bence sizin baktığınız ilanların sahibi hatalı belirtmiş. 2001 model tüm 156'ların arka camları elektrikli.
2001 model 1.6 larda elektrikli arka cam yok. Kendimden biliyorum. Ama istenirse yaptırılabilir, bana göre gerek yok. Tercih meselesi.
Benim 156 1.6 , 2001 model,arka camlarım elektrikli=)
quote:
Benim 156 1.6 , 2001 model,arka camlarım elektrikli=)
Sende sunroof ve deri döşeme de var, değil mi Cem Abi?
Donanım farkı yüzünden arka camların elektirkli.
Bende bunu merak ediyordum 2001 model için farklı bir donanım paketi var o zaman:
sunroof+deri döşeme+arka elektrikli cam yani
Bende deri döşeme yok malesef Ata. Ama ruhsatta 156 1.6 SR(sunroof) Full diye geçiyor, bu fullden kasıt sanırım arka cam otomatiği olsa gerek=)
Benim kafa bi milyon oldu şimdi nasıl oluyor anlamadım ki?
- Bugün Alfa alırken progression ve Distinctive diye iki ayrı donanım paketi var mı?
- Var.
- Peki bunlarda SR ve deri standart mı?
- Hayır.
- ee nası oluyor?
- Opsiyon listesi diye birşey var değil mi?
- Hıımmm doğru, demekki deri ve Sr opsiyon o zaman.
- Aferin...
- Peki bu donanımlar olmadan önce nasıldı?
- O zamanda excutive diye bir üst donanım ve isimsiz bir alt donanım vardı.
- Yani o zaman zeytinoğlu kafasına göre donanım ekletip piyasaya veriyordu.
- Aferin...
- Diğer deyişle Alfa tofaşa geçtikten sonra, stoklardaki bu eskaza donatılmış araçları 2001'e kadar sattı ve sonrasında gelenler italyadaki donanım paketlerine göre standart halde geldi yeni.
- Aferin...
Çok teşekkür ederim işin ucu dönüp dolaşıp yine bir ithalatçı firma fenomeni olan zeytinoğluna dayanıyor hakkaten helal olsun bunlara merak ediyorum markayı kotulemek için akla gelmeyen daha ne gibi acayipliklere gururla imza attılar??
quote:
- Bugün Alfa alırken progression ve Distinctive diye iki ayrı donanım paketi var mı?
- Var.
- Peki bunlarda SR ve deri standart mı?
- Hayır.
- ee nası oluyor?
- Opsiyon listesi diye birşey var değil mi?
- Hıımmm doğru, demekki deri ve Sr opsiyon o zaman.
- Aferin...
- Peki bu donanımlar olmadan önce nasıldı?
- O zamanda excutive diye bir üst donanım ve isimsiz bir alt donanım vardı.
- Yani o zaman zeytinoğlu kafasına göre donanım ekletip piyasaya veriyordu.
- Aferin...
- Diğer deyişle Alfa tofaşa geçtikten sonra, stoklardaki bu eskaza donatılmış araçları 2001'e kadar sattı ve sonrasında gelenler italyadaki donanım paketlerine göre standart halde geldi yeni.
- Aferin...
hahahahahah
Ya o kadar youn bir gün geçiriyorum ki siteye doğru dürüst bakamadım ama buna koptum resmen 


Bektas abi sen cok yasa emi
Düşünmek; ne, niçin gibi sorulara cevap aramaktır. İnsanın kendisiyle baş başa kalmasıdır. Etraftaki sesler, kişiler görülmez o an. Kendinlesindir. Pazar günleri bulmacayı eline alıp bir koltuğa gömülürsün ya, işte o'dur düşünmek. Cevapları ararsın, ipuçlarına bakarsın, soldan sağa, sağdan sola döner durursun; en sonunda anahtar kelime bulunur ve rahatlarsın.
"Basit mantık yürütmek varken düşünmek zaman kaybıdır." da diyebilir insanoğlu. Ama kanmamak gerekir, illada, zorlada düşünmek iyidir, hoştur, cevabını alınca ise rahatlarsın, huzura erersin.
Düşünmenin tek kötü yanı vardır ki oda fazla düşünmeden dolayı kafayı yemektir. Önce depresyonla başlar, giderek paranoyaya dönüşür, İçinden çıkılmaz hal aldığında ise artık senin için hiç birşey farketmeyecektir, alınan sakinleştiriciler, iğneler, hayali arkadaşlar seni dış dünyadan koparıp, kendi içinde yaşamana sebep olacaktır. Önemle söylenirki,
bu kadar da düşünmeyin.
İşte bundan dolayı bizi yönetmeye talip olanlar fazla değil,neredeyse hiç düşünmemizi istemiyorlar...
hııı diyebilirsiniz ki Bektaş şimdi bunları niye yazdı? Konudan bağımsız açıklamak gerekirse ki bu olaydan nefret ederim, artık kusura bakmayın; bazen öyle sorular geliyorki çileden çıkmak elde değil. Elini uzatsan yakalayabileceğin şeydir sorular, bakarsın, görürsün ama uzanmak insanın işine gelmez. Onun yerine sorular gelir peşpeşe ve konular darmadağın olur, aynen benim şu anda düşünmek konusunda ahkam kestiğim gibi.
...
Anlaşılan bu taş bana yanlış anlaşılmışım demek bu ve çok üzüldüm lütfen topic i kapatalım :((
Niye üzerinize alındınız onu anlamadım. Bakın özellikle Konudan bağımsız açıklamak gerekirse diye eklemişim.
Ne bileyim konu çok dağıldı lafına belki ama benlik bir şey varsa özür dilerim benlik birşey yoksa aksine çok mutlu olurum
Senin sorduğun cam otomatikmidir değilmidir sorusu neki diğerlerinin yanında.
Bu arada, birilerini birşeyler söylemek istersem merak etme direkt olarak söylerim, taş atmayla falan uğraşmam.
Artık lafı direk söyleyeceğinze hiç süphem kalmadı saygılar
156 derim. daha olgun durur.
quote:
Bende deri döşeme yok malesef Ata. Ama ruhsatta 156 1.6 SR(sunroof) Full diye geçiyor, bu fullden kasıt sanırım arka cam otomatiği olsa gerek=)
Benimde ruhsatta full yazıyor ama sunroof'da yok deri döşemede, elektrikli camda.
Şöyle birşey var, 2001 modellerde kumaş veya kadife kaplama koltuk farkı olanlarda var. Koltuğu kadife kaplı olanlarda kol dayama ve yan airbagler yok. Benim ki gibi kumaş kaplı olanlar 4 airbag ve kol dayama var. Demek ki donanım seviyesini koltuklar belirliyor. Opsiyonlar ise farklı.
Şimdi biri çıkıp, benim koltuğum kadife ama 4 airbagim var derse, Bektaş Abi bana fena kızacak gibi geliyor
Beyler birşey soracam size 156 larda mk1 kasa ozellıkle tampon çıtaları boyalı olanlar komple boyalıdır dediler bana aslı astarı var mıdır?
bu bence sacini her kazitana " bunda bit vardi " demek gibi bisi olur.
Anladım peki standart donanımda böyle birşey var mı yok mu? Yoksa keyif için mi yapılır bu işlem?
keyif icindir. bazilari plastik citalari sevmez aracta topyekun bir renk butunlugunden yana olurlar. aynalari ve tampon citalarini boyatarak bu renk butunlugu saglaniyor kanimca.
Teşekkürler
quote:
Anladım peki standart donanımda böyle birşey var mı yok mu? Yoksa keyif için mi yapılır bu işlem?
2003 modeller fabrika çıkışlı boyalıdır.
konu arapsaçı haline döndü ama 2.0 almak her bakımdan daha mı iyi olur? (vergiler hariç)
Siz, gönlünüz hangisini istiyorsa onu alın. 2.0 lt alırsanız, niye 1.6 lt almadım dersiniz veya tam tersi. 147 aldığınızda da niye başkalarına uyup 156 almadım dersiniz. Neticede 147 ile 156 aynı araba. Sadece birisi biraz bol kesimli bir elbiseye sahip. Yazılan 6 sayfalık yazıdan sonra hala karar veremedi iseniz, yapacak bir şey yok diye düşünüyorum.
O yüzden bütçeniz ve gönlünüz hangisini istiyorsa onu alın.
Cem Bey 1.6 lt ile 2.0lt arasında çok fazla tüketim farkı yok, ancak önemli bir performans farkı var.
Ancak sizin için performans hiç önemli değil yakıt tüketimi çok önemliyse 1.6lt almanız daha iyi tabii ki. Çünkü onlar da yeterli performansı sunuyor normal bir insan için. Üstelik satarken daha kolay satılır.
Ancak biraz yakıtın önemi yok, aracım performanslı olsun derseniz 2.0lt çoğu zaman sizi tatmin edecektir.
O değil de bir ara "alfa almak için ikna edilmek istiyorum" diyen bir audi kullanıcısı vardı da onun için binlerce yazı yazılmıştı ne oldu ona? Site sakinleri varını yoğunu ortaya koyup anlatıyor Alfa'ları da geri dönüşü nasıl oluyor acaba.
Edited by - t_e_m on 22/07/2008 12:07:59
alfa almak icin bir insanin ikna edilmeye ihtiyaci olmali mi acaba ? yoksa alfa gormesi ikna olmasini haddinden fazla saglamaz mi ? merak ettim :)
Kararim 156 dan yana. Ağustos ayında istanbul a gidip 156 1.6 ve 2.0 deneyeceğimm temiz bulursam alacağım. Acele edip sorunlu bir alfa almak istemiyorum ilgisini eksik etmeyen herkese çok teşekkürler
Nihayet karar verebilmene sevindim Cem.En kötü karar,kararsızlıktan iyidir.
Ve dediğiniz gibi kesinlikle acele etmeyin. 1.000 YTL daha pahallı olsun ancak temiz ve düzgün olsun.
Olmasını istediğin kriterleride belirt bari, herkesin aklında olsun.
2000-2001 model arası 1.6- 2.0 fark etmez sunroof olursa sevinirim bide makul bir fiyat olsun (16000 ytl civarı) herkese saygılar
Hımm 16 dedin olmadı. Bizden bir araç (http://www.sahibinden.com/2000_model_96_000_km_de_masrafsiz_sigara_icilmemisWQQaXQQ8213377WQQpXQQdisplayitem) Fikir olsun en azından.
Neden Bektaş abicim yani o fiyata temiz mi olmaz demek istedin?
quote:
Neden Bektaş abicim yani o fiyata temiz mi olmaz demek istedin?
Bu da bizim Cüneyt'in arabası. (http://www.alfistiturkey.com/index/topic.asp?TOPIC_ID=5479&FORUM_ID=7&CAT_ID=3&Topic_Title=2001+156+K%FDrm%FDz%FD&Forum_Title=ikinci+el)
Beyler bu araba bizden birirnin mi acayip temiz duruyor?alfa 156 1.6 120hp.LPG. otomatik klima. sigara içilmemiş. (http://www.sahibinden.com/alfa_156_1_6_120hp_lpg_otomatik_klima_sigara_icilmemis_WQQaXQQ1598524WQQpXQQdisplayitem)
Bence LPG'si üzerinde bir araç alacaksanız. LPG'nin montaj kalitesine dikkat edin. (Ben Alfa'da LPG'ye karşı olsamda...)
quote:
Bence LPG'si üzerinde bir araç alacaksanız. LPG'nin montaj kalitesine dikkat edin. (Ben Alfa'da LPG'ye karşı olsamda...)
tolga bende istemem ilk arabamın hele hele aşkım olan 156 nın lpg li olmasını ama sürekli kullanacağından dolayı mecburum bir yerde işim gereği (özel ders verdiğim için)
quote:
Beyler bu araba bizden birirnin mi acayip temiz duruyor?alfa 156 1.6 120hp.LPG. otomatik klima. sigara içilmemiş. (http://www.sahibinden.com/alfa_156_1_6_120hp_lpg_otomatik_klima_sigara_icilmemis_WQQaXQQ1598524WQQpXQQdisplayitem)
Sormuştum ama sanırım bizden biri değil ama yinede temiz bakmış alfasına
Bu gün başıma gelen ilginç bir olayı anlatayım dershanede bi abimiz araba alacakmışsın dedi bana evet dedim peki ne marka dedi bende alfa 156 alacağım dedim klasik alfa cahili laflarını sıralamaya başladı yok efendim satamassın sorunlu vs saydıktan sonra benim astradan alalım sana neden alfa alıyorsun dedi
CEVAP: Çünkü ruhu var yetmezmi dedi
siz ne derdiniz?
Cevap vermeye bile değmez.
Evet, he deyin geçin.
Bence de.Ama edepsizlik yapıp,abuk sabuk konuşursa da uygun bir dille ağzının payını vermek gerekir.
Beni sinirlendiriyo bu tarz mesnetsiz konuşmalar ama birde şöyle bir gerçek var ki alfa mı kimse için almıyorum ve beğenip beğenmemeleri umrumda bile değil. Şundan çok eminim ki onlar sıradan olmaktan ne kadar memnunsalar bende aşık olduğum arabayı alarak o kadar mutlu olacağım ;)
sevgili admin 156 almaya karar verdiğim için artık bu topic'i kapatabilirsiniz değerli bilgilerini benden esirgemeyen herkese teşekkürler Allah alfalarınızı kazalardan belalardan korusun
Bence aracı tespit edip alana kadar kapatmasınlar. Hangi 156 diye yeni başlık açmak zorunda kalırsın sonra. 156'ya karar verdin ama hangisi olacağını tespit ettik mi?
Kesinlikle mk1 kasa lpg li 2.0 olcak ama Executive olursa bide sunroof olursa yok demem
Alfisti kardeşlerim kızmayın lpg konsunda lütfen şartlar böyle gerektiriyor malesef bende isterdim benzinle doya doya gezmeyi ama dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanmak için ekonomik alt yapım uygun değil
bence kesınlıkle 156.
ozellıkle 156 ve 159 un kırmızıyla sıyahına hastayım.. bı sonrakı tercıhım yıne 159 olur o kadar cool bı araba yok ya superr
Cool ama bende Allah'ın yarattığı bir kulum ama onu alacak şu anda param yok :(
daha önce 156 diye yazmıştım fikrimi.. ama eğer soruya 166 dahil olsaydı hiç düşünmeden onu yazardım.. bence alfa'nın yaptığı en iyi arabalardan bir tanesi.. kalite olarak 147 ve 156'nın çok ötesinde bir araç.. onun üzgün bakışları dışarıdan 156 ve 147'nin agresif bakışları gibi çekici gelmiyor ama içi bambaşka bir dünya ;) eğer amaç keyifse yakıt ve vergisi sorun değilse hiç düşünmeden 166 alırdım..
Bence de 166 bambaşka.
Murat abicim 166 kullandın mı farkı ne?
Ne yazık ki çok kısa bir mesafede kullanabilmiştim.Ama "anlatılmaz,yaşanır"derler ya,işte öyle .
Vay vay vay derim ben o zaman ama ekonomik sebeplerden ilk alfam 156 olmak zorunda ama olsun daha yaşım genç
Istanbul da galerileri gezerken suna karar verdim bir kac ay daha para biriktirip mk2 kasa 156 alcam boylece hem daha yeni hem de gercek askımın mk2 156 oldugunu anladım
Bu 7 ay nasıl gececek bılmıyorum mk2 alcam cok guzel beklemek cok kotu
mk2 156 ların teypleri mp3 çalabiliyor mu?
hayır çalmaz
peki orjinali bozmadan mp3 çalma kabiliyeti kazandırılabilir mi?
quote:
peki orjinali bozmadan mp3 çalma kabiliyeti kazandırılabilir mi?
Ne anlamda sorduğunuz önemli. Eğer firmware vs yükleyerek mp3 çalma kabiliyeti kazanır mı diyorsanız, hayır!
Ancak orjinal cihazı sökmeden araçta mp3 dinlemenin muhtelif yolları var. Line in girişinden ipod bağlamak, mp3 özellikli cd-changer bağlamak gibi. Bence orta konsola gerek renk gerekse fiziki boyut olarak uyumlu bir mp3 player almak en basit çözüm gibi.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. mp3 dinlemek için illaki ipod benzeri bir şey kullanmak gerekiyor peki dreksiyondan kumandalar ipod içinde aktif olur mu?
Orjinal teybin, orjinal ipod adaptörünü bulursanız aktif olmaması için bir neden yok.
Tüşekkürler
Alfa lar tofaş bünyesine geçti peki tofaş yetkili servisleri alfa larla ilgilenebiliyor mu yoksa illaki alfa servisi mi olması lazım?
Kayseri'deki servisi bilmiyorum,ama İstanbul,İzmir,Ankara vs.büyük şehirlerde Birmot servise gittiğinizde Alfa Romeo ve Fiat araçları ayrı ayrı bölümlerde kabul ediyorlar.
Özellikle motor ustaları ayrı;ancak trim,rot balans,kaporta,boya işlerini genellikle ortak ustalar yapıyor.
Abicim Kayseri de birmot olmadığı için sordum bana en yakın birmot ya Adana da yada Ankara da
quote:
Alfa lar tofaş bünyesine geçti peki tofaş yetkili servisleri alfa larla ilgilenebiliyor mu yoksa illaki alfa servisi mi olması lazım?
Resmen destek vermiyorlar ama nazınız geçiyor ise examiner cihaz kullanımı ve parça siparişi yapılabiliyor. Ama bunu öğrenmenin en iyi yolu bulunduğunuz yerdeki Tofaş Servisi ile konuşmak.
quote:
quote:
Alfa lar tofaş bünyesine geçti peki tofaş yetkili servisleri alfa larla ilgilenebiliyor mu yoksa illaki alfa servisi mi olması lazım?
Resmen destek vermiyorlar ama nazınız geçiyor ise examiner cihaz kullanımı ve parça siparişi yapılabiliyor. Ama bunu öğrenmenin en iyi yolu bulunduğunuz yerdeki Tofaş Servisi ile konuşmak.
Çok teşekkür ederim hemen öğreneyim zaten kayseri küçük bi yer nazımızı geçirecek birini buluruz
bende 156 mı alsam 147 mı dıye cok dusundum 156 nın ıcınden daha guzel geldı ve hb olusu daha sportıf oldugundan 147 tercıh ettım zevkle bınıyorum
bu arkadaşımız ne yaptı kavuştumu 156 sına şu 9 sayfa yazıdan sonra almışdır umarım
bende bişeyler, söylemek istiyorum 156 dan 147 ye geçen biri olarak, 147 spor ve biraz daha pratik sanırım, ama 156 nın tadi daha bi başkaydı sanki, belki 155 hp oluşu veya da duruşu ile farklılığını gösteriyordu. 156 ya kıyasla biraz küçük geliyor ilk başta ama alışıyorsunuz zamanla, şikayetim yok arabamdan ama illa derseniz 156 dicem galiba
ben de çok merak ettim ne aldığını... ben hiç ikilem yaşamadım,herzman 156 hayal etmiştim... ve yeni neslin içi diğer modellere göre daha çekici gelmiştir.ve gt de 147 nin içinin kullanılmasını herzaman yadırgadım(küçük farklar varsa benim gözümden kaşmış...). 159 gibi bir iç dizayn daha çekici geliyor bana...
Batıkent'te eczacıdan ilaç alıcaktım baktım kapıda 147. hemen Alfa muhabbetidir başladı. Sitemizi tavsiye ettim beni referans yaz falan filan. Arkadaş belkide üye olmuştur. 156 2,0 executive den 147 e geçmiş ve deliler gibi pişmandı. Bu araç çok başımı ağrıttı çok anlamsız arızalar verdi diye yakınıp durdu. Bu trim sesler falan. 147 sahipleri kızmasınlar. objektif olarak aktardım