Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Soğukta ilk çalıştırma

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dtmbk78

Herkese iyi forumlar.  Aracım 2000 156 2.0 TS alfa. Havaların soğumaya başlamasıyla beraber aracım da şöyle bir problem olmaya başladı  -aracımda LGP sistemi var- ilk çalıştırma da araç benzinde rölanti çok düşük çalışıyor titriyor hatta bu sabah durdu ikinci defa marş a basmak zorunda kaldım.  Ancak araç lpg ye geçtiğinde rölanti normale dönüyor ve sıkıntı yok oluyor.  Bu neden olabilir acaba. Teşekkür ederim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fluhayat

You are not allowed to view links. Register or Login
Herkese iyi forumlar.  Aracım 2000 156 2.0 TS alfa. Havaların soğumaya başlamasıyla beraber aracım da şöyle bir problem olmaya başladı  -aracımda LGP sistemi var- ilk çalıştırma da araç benzinde rölanti çok düşük çalışıyor titriyor hatta bu sabah durdu ikinci defa marş a basmak zorunda kaldım.  Ancak araç lpg ye geçtiğinde rölanti normale dönüyor ve sıkıntı yok oluyor.  Bu neden olabilir acaba. Teşekkür ederim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
mantık olarak motor yeteri kadar benzin yakamıyor. motora giden benzin miktarı yeterli değil. motor  bu durumda kendini korumaya alıyor olabilir. lpg de sorun yok diyorsunuz ozaman ateşleme sisteminde sorun yok demektir. benzin pompası yeteri kadar benzini gönderemiyor ya da enjektörler yeteri kadar püskürtemiyor. soğuk havalar acaba bazı sensörlerin veya beynin çalışmasını mı etkiliyor diye düşünüyorum. çünkü benim yol bilgisayarı açılmamıştı. bu nedir ne değildir derken baktım çalıştı. soğuk havalardandır deyip üstünde durmuyorum şimdi. ısınınca çalışıyor :) biraz benzinle kullanın siz arabanızı. sadece fikir yürüttüm.
alfa romeo 2004 156 distinctive

alperuzi

Büyük ihtimalle LPG ayarları bozuk ve bu yüzden aracın yakıt trim ayarlarını bozuyor. Mümkünse 1 hafta kadar sadece benzinde kullanın ve fark oluyor mu kontrol edin.

Alfista35

lambda sensörü ve benzin pompası olabilir. sadece lpgde yapıyorsa mutlaka sensörleri bilgisayara bağlatıp kontrol ettirin. sensörler sağlam görünüyorsa benzin pompasına bakmalarını önerin. benim pompada arızalı şu an, daha doğrusu yeterince benzin gönderemiyor.
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive