0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Robotun bağlantısında kasıntı olabilir. Başıma son zamanlarda gelen bir problemdi. Robot sökülüp takıldıktan birkaç gün sonra 1-3-5 te geçiş problemi yaşıyordu, robot vitese geçirmeyi deniyordu ama geçemeyince bir sonraki vitese atıyordu. Bağlantıda kasıntı alınıp tekrar hat sonu yapıldıktan sonra düzelmişti. 1 hafta sonra R-2-4 te olmaya başladı. Hatta öncesinde 2 gün 4 e geçişte bir yavaşlık vardı ama vites düşürürken yoktu. Sonra R-2-4 te geçiş sıkıntısı yapmaya başladı(ilginç bir şekilde 3000 d/d üzerinde üst vitese atınca sıkıntısız geçiyordu ama 3000 altında üst vitese geçerken bariz bir gecikme yapıyordu) Tekrar civatalarda ayar yapıldı kasıntı alındı ve hat sonu yapıldı. Şu anda bir problem yok, geçişler gayet düzgün. Bağlantılar zamanla kasıntı yapadabilir, kontrol ettirmenizde yarar var. Ek olarak, arabalar üretilirken fabrikada her bir civata belli bir tork değerinde sıkılır. Bu tork değeri denenmiş ve kontrol edilmiştir. Tabi fabrikadan çıktıktan sonra sökülen takılan her bir parça el yordamıyla veya tabanca ile tork değerine bakılmaksızın monte ediliyor. Bu yüzden bu tip sıkıntılar da olabiliyor.
Ah be Sefa abi şu durumlar olmasaydıda bir İstanbul'a gelip gidebilseydin o kadar güzel bakacaktık ki o arabaya, özlemekte işin ayrı bahanesi zaten DUB-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Başlatan tufanfb Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan yakup41 Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan takahara Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan Oğulcan Yücel Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan Ruzgar Teknik Bilgiler, Teknik Yardım