Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sunroofdan Gelen Su

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

Tam artık hiçbir sorunum kalmadı uzun süre kafam rahat binerim demiştim ki süpriz yaptı arabam bana. Arabayı yıkattıktan sonra fark ettim ki sunroof'un güneşliğinin üstü bayağı ıslanmış. arabayı yıkatmadan sonraki kontrolde anladım ki Arka tarafa yakın olan uzun kenardan kaçırıyor suyu. Tahliye kanallarını kontrol ettim onlar görevini yapıyor. Daha önce başına böyle bir olay gelen var mı. Birde bilgi olsun diyerek ekliyeyim. Sunroof yukarı kalkma pozisyonunda açıldığında arkada kalan siyah bir plastik parça var o bende kırıldığı için yok. O parçanın su sızdırma durumuyla bir alakası var mı?

tolga_ozhan

Kimse cevap yazmamış acaba daha önce kimse böyle bir problem yaşamadı mı?

XETRaM

Bir sunroofumuz bile yok ki problem yaşalım :p

admin

Yanlış anlamadıysam eğer; kırık olan parça camın üstüne basarak yuvalarına tam oturmasını sağlıyor. Böylelikle fitille kaporta arasında tam bir sızdırmazlık söz konusu oluyor.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

tolga_ozhan

O bahsettiğim parçayı temin etme gibi bir niyetim var. Orjinali 265 ytl. Alt tarafı incecik bir plastik ama fiyatı korkunç. Bostancıda çıkmacılara sordum ellerinde yokmuş. Zaten onlara bile hangi parça olduğunu anlatana kadar akla karayı seçtim. Aklınızda bulunsun  lütfen bu parçayla ilgili birşey duyan olursa aklınıza ben geleyim.
Havalarda yağmurlu malum ıslansın istemiyorum tavan. Allahtan kapalı garaj varda gece içim rahat uyuyorum.

tolga_ozhan

Register or Login" border=0>

Temsili bir ressim ekledim. Koyu siyahla belir-ttiğim yerde şerit halinde üstten sunroof'a tutunan altta ise kızaklar üzerinde ileri geri hareket edebilen bir parçadır kendisi.

Anıl

Bende de sunroof var, o parçayı da biliyorum ancak ben onu difüzör diye biliyordum, yarın bakayım gerçekten sızdırmazlık ile ilgili birşey mi? Buna ek olarak birşey sorayım, bende 2 pozisyon arasında sabitleme yok,sizde bu nasıl oluyor, mesela hafif aralık olduğu durumdan tam açık duruma geçerken arada durduğu bir yer yok, kısaca sunroofun tam kapalı olduğu yerde kendisi durmuyor, ben kızağa bakarak durduruyorum...Ne diyeyim güzel hoşda ama bu sunroof bir dert üzülme bende de sunroofun perdesi yok, eski sahibi sökmüş, nerde olduğu meçhul, devamlı gökyüzünü görüyorum...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

tolga_ozhan

Mesela sunroof tavanın içindeyken kapatma yönünde konut verdiğinde, elini hiç çekmeden sürekli bas kendisi tam kapalı olduğu pozisyonda duracaktır. Sonra elini çekip aksi yöne bastığında bu seferde yukarı kalkacaktır. Eğer böyle olmuyorsa problem var demektir.
Bahsettiğim parça difüzör görevi yapıyor tabiki. Fakat sonroof kapalı olduğunda onu aşşağıya çektiren bir etkide yapıyor olabilir. Bende de kırılmadan önce vardı o parça sizdırma gibi bir sorunumda yoktu. Açıkcası bende o parçanın yokluğuna bağladım.
Bu arada sunroof'un lastikleri su kaçırmaya müsait. O aradaki sızdırmazlığı tam sağlayamaz. İçeri giren suda kanallardan tahliye olması lazım. Fakat benim anlamadığım nokta nasıl oluyorda uzun arka kenardan tavana su akmıyor. Diğer üç taraf için problem yok zaten. Ödeki direk kanalların oraya akıtıyor. Yanlarda ki iki kenarda öyle fakat diğer uzun kenarın altında direk olarak güneş perdesi var.

Anıl

Tolga kusura bakma senin dediğin parçaya bugün bakabildim, o parça 1. olarak sunroofu arkadan tutuyor, 2. olarak difüzör görevi var, gördüğüm kadarıyla hayati bir parça bence yaptır veya değiştir...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

tolga_ozhan

Arabam kapalı garajda durduğundan ve yağmurda çok mecbur kalmazsam kullanmadığımdan sallıyorum biraz durumu. Zaten yağmurda değilde basınçalı su ile yıkayınca geliyor ama ilk istanbula gidişimde aklımdaki noktalardan birisi.

mstf_ozkantar

aynı parça bende de sorun yarattı perde sunroofun arkasına sıkıştı ve sunroof camı geriye gitmez oldu camı arkası kalkık pozisyonda perdeyi çekmeye çalıştım ama olmadı o parça engel oldu ben de camla olan bağlantısını söktüm ve parça tavanın içine kaçtı şimdi arka koltuğun üzerinde bir yerlerde tavanın içinde zıngırdıyor. arabamla geçirdiğim diğer baharlarda hiç sızıntı yapmamıştı sunroof ama yağmurlar başladı şimdi ve sızıntı da var.