Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: T-Jet MiTo Oil Catch Tank Montajı  (Okunma sayısı 2283 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

stan

• Membro
T-Jet MiTo Oil Catch Tank Montajı
« : 10 Kasım 2018, 18:13:24 »
Herkese merhabalar,

Hemen hemen tüm arabalardaki gibi MiTo'da da, karterde buharlaşan yağ, hava filtresi ile turbo arasındaki hortuma yönlendirilerek, motor içine gönderilip yakılarak yok olması sağlanır.

Fakat bu yöntem, bilhassa sert kullanım esnasında afr'nin bozulmasına, uzun vadede de motor içi kurum birikimine sebep olur.

Pek çok pist odaklı araçta, özellikle afr bozulmasından kaçınmak için oil catch tank (OCT) kullanılır. OCT ile, karterde buharlaşan yağ sabit bir tankta toplanarak, motor içine yağlı pis bir havanın gitmesi engellenir.

İlk iş olarak tabi, Aliex'ten OCT siparişi vererek işe başladık. Burada önemli husus, tankın giriş tarafında süzgü tarzı bir yapının olmasıdır. Bu süzgü, yağ buharının yoğuşmasını sağlamaktadır.
Sipariş verdiğim OCT:
https://s.click.aliexpress.com/e/wkEI6wc

Elime geçen paket içeriği:

Tabi bahçe hortumundan hallice olan OCT'nin kendi borularını kullanmadım. Zaten çapı da uymuyordu. Parçaçıdan aldığım motor suyu hortumu hem arabanın üstündeki girişlere hem de OCT'ye tam geldi. OCT'nin kendisini de tornacıda büktürdüğüm 2 adet braketle açık filtre metal ısı duvarına montajladım. Üst kapak olmadan montaj detayları gözüken iki fotoyu şöyle bırakayım:

Borular biraz kalın kaçtığından, bir ara üst kapağı oturtamayacağımdan korktum ama, o da sıkıntısız tam yerine oturdu.

Kaput altı son durum:
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

qrkmtp

• Membro
Ynt: T-Jet MiTo Oil Catch Tank Montajı
« #1 : 10 Kasım 2018, 18:54:38 »
Valla her yaptigin yenilemeyi takip ediorum daha ne yapilabilir ki dediğimde beni şaşırtıyorsun tebrik ediyorum :)) Eline sağlık emeğine sağlık.

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

stan

• Membro
« #2 : 10 Kasım 2018, 19:43:46 »
Valla her yaptigin yenilemeyi takip ediorum daha ne yapilabilir ki dediğimde beni şaşırtıyorsun tebrik ediyorum :)) Eline sağlık emeğine sağlık.

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok teşekkürler iyi dileklerüniz için.

Sırada frenlere ufak bir dokunuş ve egzozla ilgili bir güncelleme olacak

ysbilgin

• Membro
« #3 : 10 Kasım 2018, 23:54:31 »
Bravo. Böyle bilinçli teknik iyileştirmeler görmek sevindirici.
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

4leaf

• Membro
« #4 : 11 Kasım 2018, 14:44:52 »
Herkese merhabalar,

Hemen hemen tüm arabalardaki gibi MiTo'da da, karterde buharlaşan yağ, hava filtresi ile turbo arasındaki hortuma yönlendirilerek, motor içine gönderilip yakılarak yok olması sağlanır.

Fakat bu yöntem, bilhassa sert kullanım esnasında afr'nin bozulmasına, uzun vadede de motor içi kurum birikimine sebep olur.

Pek çok pist odaklı araçta, özellikle afr bozulmasından kaçınmak için oil catch tank (OCT) kullanılır. OCT ile, karterde buharlaşan yağ sabit bir tankta toplanarak, motor içine yağlı pis bir havanın gitmesi engellenir.

İlk iş olarak tabi, Aliex'ten OCT siparişi vererek işe başladık. Burada önemli husus, tankın giriş tarafında süzgü tarzı bir yapının olmasıdır. Bu süzgü, yağ buharının yoğuşmasını sağlamaktadır.
Sipariş verdiğim OCT:
https://s.click.aliexpress.com/e/wkEI6wc

Elime geçen paket içeriği:

Tabi bahçe hortumundan hallice olan OCT'nin kendi borularını kullanmadım. Zaten çapı da uymuyordu. Parçaçıdan aldığım motor suyu hortumu hem arabanın üstündeki girişlere hem de OCT'ye tam geldi. OCT'nin kendisini de tornacıda büktürdüğüm 2 adet braketle açık filtre metal ısı duvarına montajladım. Üst kapak olmadan montaj detayları gözüken iki fotoyu şöyle bırakayım:

Borular biraz kalın kaçtığından, bir ara üst kapağı oturtamayacağımdan korktum ama, o da sıkıntısız tam yerine oturdu.

Kaput altı son durum:

Tebrikler... Ellerinize sağlık.

MHA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yaptığım her işte,attığım her adımda danıştığım, desteği ile dağları delebileceğim güzel eşim ve varlığı ile bize yaşama sevinci veren güzel kızım.
Veeeee Alfam...

stan

• Membro
« #5 : 11 Kasım 2018, 22:42:53 »
Bravo. Böyle bilinçli teknik iyileştirmeler görmek sevindirici.
Tebrikler... Ellerinize sağlık.

MHA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok teşekkürler arkadaşlar.

GoogleTagged