0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaslar herkese selamlar, araniza uzun suredir hayalim olan 2006 159 JTS ile katilmaktayim. Ben kucukken ailemizin arabasi olan Alfa Sud dan dolayi Alfa Romeo larla duygusal bir bagim var. Sahibi olmak yeni nasip oldu. Genel olarak aracimdan oldukca memnununm, her ne kadar ucup kacip gitmese de keyifle kullanmaktayim. yeni bir konu acmaktansa sorunumu burada anlatmaya calisacagim. Bununla ilgili internetten bakilabilecek herseye baktim.Benim sorunum da arac koruma sistemi ile ilgili. Yukaridaki arkadasin da bahsettigi gibi anahtari yuvasina ilk taktiginda bu hatayi veriyor ve kontak acmiyor ancak kilit acilma sesini duyabiliyorum ve aracin direksiyonunun kilidi aciliyor. Start dugmesine ilk basistan sonra da kontak aciyor 2. basista da arac calisiyor. Araci stop ettikten sonra anahtari yerinden cikarirsam direksiyon kilitleniyor. Anahtari cikarmazsam direksiyon dakilitlenmedigi icin marsa tekrar basista hata dogal olarak gelmiyor. Vehicle Protection System Unavailable hatasi direksiyon kilitlendigi durumlarda geliyor. Aracim calismasinda hicbir problem yok. Bu sekilde devam edebilirim ama herseferinde 2 kere marsa basmak ve bu hatayla karsilasmak beni rahatsiz ediyor. Buna neden olan ve benim kontrolunu yapabilecegim herseyi yaptim. Akuyu degistirdim, sigortalari kontrol ettim herhangi bir problem yok. Hatta ve hatta module ulasarak modulu yerinden cikarmayi denedim anack guvenlik vidali oldugundan benim yapabilecegim bir sey degildi. Cikarirsam belki icindeki oistonu temizleyim tekrar yaglarim dedim ama kilit mekanizmasinin calismasinda bir problem yok onun icin anlamsiz olacakti bu islem. Geriye bir tek ana kartin uzerindeki kucuk modul kaliyor. Acaba sistem kilitin konumunu yanlis algilayip dogru sinyal gonderemiyor mu. Konu ile ilgili forumdaki konularin acildigi tarihten itibaren uzun bir sure gectigi icin belki bu zaman surecinde bu ariza ile ilgili yeni fikirler olabilir diye buradan yazmak istedim.Konu ile ilgili fikirlerinizin faydali olacagi kanaatindeyim.
Başlatan fatihmehmet Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan rain man « 1 2 » Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan tekin159 Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan Bircan Teknik Bilgiler, Teknik Yardım