Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Vehicle Protection System Not Available hatası 159 1.9 Jtdm  (Okunma sayısı 1378 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Melikcan

• Membro
Merhaba sevgili Alfa Romeo severler. Aracımda başlıkta belirttiğim gibi "vehicle protection system not available" hatası alıyorum. Bir arkadaşıma sormak için yaşadıklarımı video olarak kayıt etmiştim, burada sizinle de paylaşayım. Bu videoyu çektikten sonra akünün bağlantısını kesip 4 gün bekledim, aküyü tekrar taktığımda aracım çalıştı ve evimin önüne getirebildim. Fakat anahtarı ne zaman takarsam veya çıkarırsam aynı hatayı görüyorum. Araç sorunsuz çalışıyor fakat hata bu şekilde kaldı. Forumda yaptığım aramaların sonucunda başka 2 arkadaşın başına da aynı durumun geldiğini, direksiyon kutusunun yanındaki sigortalardan mavi bir sigortayı değiştirdiklerinde sorunun düzeldiği yazılmıştı. Şu an gurbetteyim ve yurt dışında Türk olduğumu söylediğim zaman çok yüksek tamir ücretleri ödüyorum. O mavi sigortanın hangisi olduğunu veya sorunumu nasıl kendi başıma çözebileceğimi anlatabilir misiniz ? Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim.

https://youtu.be/BuaO33suxrQ
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 2006

Melikcan

• Membro
Yukarıdaki iletiyi düzenleyemediğim için en son gelişmeleri yeni ileti olarak ekliyorum.

Akünün şarjının az olduğunu söyleyenler olmuştu, aküyü eve getirip şarja bağladım. Tam şarj olunca arabaya takıp tekrar denedim, aynı zamanda bütün sigortaları da kontrol ettim, çalışmayan sigorta yok. Buraya atmak için tekrar video çektim. Dikkatimi çeken diğer bir husus, araba çalışıyorken arabadaki bütün ışıklar titriyor. Gaza bastığımda daha hızlı titriyorlar. Titreme derken demek istediğim; ışıkların şiddeti artıp azalıyor.

Biraz önce çektiğim video:
https://youtu.be/847wbil7nao
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 2006

Gouki

• Amministratore
Merhabalar, ön kontroller olarak:

- Sigortaları kontrol edin (F3 (Direksiyon Kilidi ECU), F32 (Start Düğmesi), F38 (Gösterge paneli ve sol kapı).
- Aküyü kontrol edin.
- Anahtar pilini kontrol edin.
- Şase bağlantısını kontrol edin.

Daha kapsamlı bir tamir için ise:

https://www.alfaowner.com/threads/how-to-fix-bodge-the-steering-wheel-locking-mechanism.1066202/

https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=https://www.alfaclub.ro/forum/viewtopic.php?f%3D23%26t%3D17932%26p%3D339411

serhatelm

• Membro
Merhaba geçmiş olsun.
Aynı sorun benim aracımda da olmuştu. Direksiyonun alt kısmında elektronik bir parça var. Anahtarı taktığınızda direksiyon kilitini fln açıp start veren. Benim aracımda o parça arızalıydı. Şanslıysanız tamir olabiliyor, tamir olmazsa da türkiye şartlarında 3-4 bin liralık bir maliyet çıkabiliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

emrekeskin97

• Membro
Arkadaslar herkese selamlar, araniza uzun suredir hayalim olan 2006 159 JTS ile katilmaktayim. Ben kucukken ailemizin arabasi olan Alfa Sud dan dolayi Alfa Romeo larla duygusal bir bagim var. Sahibi olmak yeni nasip oldu.
Genel olarak aracimdan oldukca memnununm, her ne kadar ucup kacip gitmese de keyifle kullanmaktayim.

yeni bir konu acmaktansa sorunumu burada anlatmaya calisacagim.

Bununla ilgili internetten bakilabilecek herseye baktim.

Benim sorunum da arac koruma sistemi ile ilgili. Yukaridaki arkadasin da bahsettigi gibi anahtari yuvasina ilk taktiginda bu hatayi veriyor ve kontak acmiyor ancak kilit acilma sesini duyabiliyorum ve aracin direksiyonunun kilidi aciliyor. Start dugmesine ilk basistan sonra da kontak aciyor 2. basista da arac calisiyor. Araci stop ettikten sonra anahtari yerinden cikarirsam direksiyon kilitleniyor. Anahtari cikarmazsam direksiyon dakilitlenmedigi icin marsa tekrar basista hata dogal olarak gelmiyor. Vehicle Protection System Unavailable hatasi direksiyon kilitlendigi durumlarda geliyor. Aracim calismasinda hicbir problem yok. Bu sekilde devam edebilirim ama herseferinde 2 kere marsa basmak ve bu hatayla karsilasmak beni rahatsiz ediyor.
Buna neden olan ve benim kontrolunu yapabilecegim herseyi yaptim. Akuyu degistirdim, sigortalari kontrol ettim herhangi bir problem yok. Hatta ve hatta module ulasarak modulu yerinden cikarmayi denedim anack guvenlik vidali oldugundan benim yapabilecegim bir sey degildi. Cikarirsam belki icindeki oistonu temizleyim tekrar yaglarim dedim ama kilit mekanizmasinin calismasinda bir problem yok onun icin anlamsiz olacakti bu islem. Geriye bir tek ana kartin uzerindeki kucuk modul kaliyor. Acaba sistem kilitin konumunu yanlis algilayip dogru sinyal gonderemiyor mu.

Konu ile ilgili forumdaki konularin acildigi tarihten itibaren uzun bir sure gectigi icin belki bu zaman surecinde bu ariza ile ilgili yeni fikirler olabilir diye buradan yazmak istedim.

Konu ile ilgili fikirlerinizin faydali olacagi kanaatindeyim.

radar54

• Membro
Arkadaslar herkese selamlar, araniza uzun suredir hayalim olan 2006 159 JTS ile katilmaktayim. Ben kucukken ailemizin arabasi olan Alfa Sud dan dolayi Alfa Romeo larla duygusal bir bagim var. Sahibi olmak yeni nasip oldu.
Genel olarak aracimdan oldukca memnununm, her ne kadar ucup kacip gitmese de keyifle kullanmaktayim.

yeni bir konu acmaktansa sorunumu burada anlatmaya calisacagim.

Bununla ilgili internetten bakilabilecek herseye baktim.

Benim sorunum da arac koruma sistemi ile ilgili. Yukaridaki arkadasin da bahsettigi gibi anahtari yuvasina ilk taktiginda bu hatayi veriyor ve kontak acmiyor ancak kilit acilma sesini duyabiliyorum ve aracin direksiyonunun kilidi aciliyor. Start dugmesine ilk basistan sonra da kontak aciyor 2. basista da arac calisiyor. Araci stop ettikten sonra anahtari yerinden cikarirsam direksiyon kilitleniyor. Anahtari cikarmazsam direksiyon dakilitlenmedigi icin marsa tekrar basista hata dogal olarak gelmiyor. Vehicle Protection System Unavailable hatasi direksiyon kilitlendigi durumlarda geliyor. Aracim calismasinda hicbir problem yok. Bu sekilde devam edebilirim ama herseferinde 2 kere marsa basmak ve bu hatayla karsilasmak beni rahatsiz ediyor.
Buna neden olan ve benim kontrolunu yapabilecegim herseyi yaptim. Akuyu degistirdim, sigortalari kontrol ettim herhangi bir problem yok. Hatta ve hatta module ulasarak modulu yerinden cikarmayi denedim anack guvenlik vidali oldugundan benim yapabilecegim bir sey degildi. Cikarirsam belki icindeki oistonu temizleyim tekrar yaglarim dedim ama kilit mekanizmasinin calismasinda bir problem yok onun icin anlamsiz olacakti bu islem. Geriye bir tek ana kartin uzerindeki kucuk modul kaliyor. Acaba sistem kilitin konumunu yanlis algilayip dogru sinyal gonderemiyor mu.

Konu ile ilgili forumdaki konularin acildigi tarihten itibaren uzun bir sure gectigi icin belki bu zaman surecinde bu ariza ile ilgili yeni fikirler olabilir diye buradan yazmak istedim.

Konu ile ilgili fikirlerinizin faydali olacagi kanaatindeyim.

Alfanız hayırlı olsun hoş geldiniz.
Bu hatayı bende ara ara alıyorum aynı şekilde kilit açılıyor, araç çalışıyor ve sonra kendiliğinden hata gidiyor.
Sizde de süreç böyle mi?
Birde bu hata kodu ekrandayken frene basarak ilk marşta aracı her zaman çalıştırabiliyorum. Siz sürekli 2. marşta mı çalıştırıyorsunuz?
Kilit açma ve çalışmada sorun yaşamadığım için ve sonrasında hatanın kendiliğinden kaybolmasından dolayı ben bu sorunu aracın yaşına ve olabilecek oksitlenmeye yoruyorum.  :alfisti:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

emrekeskin97

• Membro
Ilk marsa basista kontak aciyor, 2. basista arac calisiyor. Ama eger stop ettikten sonra anahtari yuvasindan cikarmadan marsa basarsam kontak aciyor ve hata gelmiyor direksiyon kilitlenmediginden dolayi.

Testarossa

• Moderatore
Genelde 2006 modellerde rastlanan bir sorun diye biliyorum.
Semy synthetic hater

hakan

• Membro
Aynı şeyi bende yaşadım 13  sene sadece ikinci basışta marş basması harici bir sıkıntı yaşatmadı.direksiyon kilidi de çalışıyordu.butona ilk basışta ekran açılırdı ikincisinde marş yapardı.hiç bir olumsuzluk yaşatmadı.yok ben bunu illa çözeceğim diyorsanız uğraşacak birini bulmanız lazım.misal ben istanbul da carium,Ankarada alfin servise giderdim bakımlar için Düzce den,adamların bu işe ayıracak vakitleri olmuyor.Youtube da megamaniac kanalında adam bunun nasıl yapıldığına dair video çekmişti.uzun iş çalışılacak alan dar,siz bilirsiniz artık.eski bir alfista olan densworkshop bunu yapabilir yazdığım isimle instagramda bulabilirsin.hakkını alır öyle ucuza olmaz da benim fikrim tabi kolay gelsin.alfayla fazla oynamamak lazım.
haktas

80city

• Membro
Bugün anahtarı takmadan yuvasıyla oynarken boştan ittirdim ve yuva kapağı içeri kadar girdi orada kaldı. anahtar tanınmadı uyarısı ile birlikte anahtarı takıp hemen çıkarttım.( 159 anahtarlarında bir çentik var. O çentik yuvada bir yere takılıyor kendiliğinden. Hatta sürüş esnasında o tırnaklar bozuk olduğu için anahtarı arka koltuğa fırlayan arkadaşlar var.) Ekranda direksiyon kitlenmeyecek yazdı. Kitapçıkta benzer birşeyler görmüştüm. Tam hatırlamıyorum ama. Şimdi konuyu görünce belki alakalıdır diye düşündüm. Anahtar yuvasında anahtarı tanıyan, çıkarınca direksiyon kilidini aktive eden bir switch var sanıyorum. Onunla alakalı bir durum olabilir belki fikir olması açısından belirteyim

GoogleTagged