0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Duman gelmesi eğer az seviyedeyse normaldir diyor ustalar.Katkılardan çok Mobil1 10w-60 yağı bi denemenizde fayda var.
Bu arada aracım 147 2004 model..189000 km'de
öncelikle yorum için tşk ederim..Evet duman seviyesi gözle çok görülebilir değil..ilk arabam ve acemiliğe geldi..Dyno test motor %73 çıktı..1000 km de 1 lt yağ eksiliyor ama motor performansı mükemmel..Çoğu arabayı trafikte nal toplatıyorum..Bi ustaya göstermiştim..Dediği şuydu;kompresyon mükemmel sadece yağ sekmanları biraz aşınmış gibi yağını suyunu eksik etmezsen uzun yıllar binersin demişti..Ama işte yağ çubuğundan filan hafif duman geliyor.10-60 koymayı deneyeceğim.Birilerinden daha duymuştum..
Yağ yakan araçlar zaten kendi performansından daha iyi gider. Bu sizi yanıtlmasın , 1000 km yi nerde yaptınız uzun yol mu ?
10w60 yağ, marka olarak da mobil 1 uygun olur.
mevcutta 15w-40 yağ var..Eksildikçe 10w-60 koysam olurmu ustam?
10w 60 mobil1, kesinlikle tavsiye ederim. Önceki aracımda çok faydasını gördüm. Özellikle yüksek devirlerde 10w60 mobil yağın, (60 dediğimiz kısmı ısı dayanımı ile alakalı) daha dayanıklı. Hem motor sesini azaltıyor, hemde yağın buharlaşması daha az olduğu için yağ eksiltmesi çok düşüyor. Ben çok memenun kalmıştım. Bence zaman kaybetmeden yağınızı değiştirin.
bin km de bir litre, bence azımsanmayacak bir rakam. Yağ çubuğundan duman gelmesi de yağlamanın yetersiz olduğunun, sürtünme sonucu yağın ısısın arttığının bir göstergesi. Yoldaki diğer araçlar ile ilgilenmek yerine, motorun gözden geçirilmesi gerekir diye düşünüyorum, aksi halde 147 nin nalları kalır elinizde. Selamlar...